De la Vinerea Neagra la ... Wikipedia
Raspunsuri - Pagina 13
portocalia spune:
andacos, chiar nu eram rautacioasa. in fine, n-o sa mai fac glume cu tine de-acuma.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui portocalia andacos, chiar nu eram rautacioasa. in fine, n-o sa mai fac glume cu tine de-acuma. |
Ahhh...nuuu...cu mine potzi face glume,doar ca tu nu ai glumit cu mine,ai ironizat asa...o genratzie!
Asa am simztit eu!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
AB_AC spune:
citat din mesajul lui andacos Portocalia,asa crezi tu! Pentru generatzia parintzilor mei...uleiul e vital!Intzelegi tu substratul! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Ihim eu chiar il inteleg! Cand fierbi totul... si acel tot is paste sau orez de proasta calitate...un tzar de ulei ti se pare un gust din rai.
Eu inca mai tin minte bancul sadic cu supa de pui si nu reusesc inca sa rad auzindu-l . " Pui apa, pui sare, pui un cartof, pui un morcov,... pui nu pui c-ai pus destui!"
AB_AC spune:
Portocalia asa-i acum:), dar daca eu om cu scaun la cap inghit mandarinele ca pe apa ma gandesc ca or fi ramas si altii cu sechele:)).
doruletz spune:
citat din mesajul lui AB_AC Depinde de cum privesti cifrele:)) Doruletz americanii is cei mai rai... stim :)). Esti pe forum icoana vie a antimericanismului intelectualilor francezi. Nu stiu cat om fi devenit de americani, noi romanii emigrati in US, dar tu sigur esti frantuzoaica intelo:)). Gauche caviar insa! Ai o rea-vointa greu de imaginat si o dorinta de a interpreta care dovedeste cat de putin cunosti americanii. De mai bine de 8 ani zbor pe ruta NYC-Paris, NYC-Amsterdam inainte si dupa Sarbatori... as spune ca pe timpul Sarbatorilor de Craciun si al reducerilor aferente turistii ii obliga pe americani sa cantaresca cu mult sarg bagajele de mana care pleznesc de consumerism. Nu-ti fie teama! Sentimentul de dispret franco-american e reciproc in anumite clase sociale. Nu aceleasi. Intelectualul american nu-i anti francez si face cozi de cu seara sa cumpere bilete la Met. In USA in care nu se bea pe strada o sarbatoare de bauta publica este privita cel putin dispretuitor. Sigur oamenii batandu-se pe lucruri e ceva reprobabil, oamenii beti la fel.. Nu m-as grabi sa ies pe forum si sa spun ca in Olanda de Carnaval oamenii "are making out", ca in Franta si Germania sosirea lui Beaujolais Nouveau respectiv Sarbatoarea Berii sunt ultima imagine a decadentei. Sa pun si eu imagini dezgustatoare? Sunt oare relevante? As zice ca nu si in plus intrucat eu sunt familiara si cu sarbatorile astea imi dau seama ca media populatiei le sarbatoreste decent. P.S. am re-editat si adaugat ceva in plus daca tot sunt criticata de olandezi macar sa zic ceva de ei |
ABAC, in primul rand ar fi elegant sa lasi atacurile personale la o parte mai ales ca nu e prima data cand faci presupuneri aiuritoare si complet deplasate cu privire la persoana mea. As prefera sa te referi strict la idei. Cat despre dispret, e ciudat ca tocmai tu ai lectii de dat cand toate mesajele tale sunt dispretutior anti-europene pana la ultima virgula. Personal (daca tot vrei sa discutam la nivelul asta:), am lucuri mai bune de facut cu sentimentele mele, dragostea sau dispretul le pastrez pentru alte cauze decat sa le irosesc asupra unor ...tari (!) :)
Si ca sa revin la subiect, am inteles acum, in black friday americanii au cheltuit 53 de miliarde in special pe gift carduri, e bine de stiut :)
In rest, cred ca numai cineva cu rea vointa greu de imaginat putea sa nu inteleaga mesajul meu. Spuneam ca nu vad nici o problema cu cumparaturile la reduceri, dimpotriva, absolut toata lumea face asta (cu sau fara spray iritant in buzunare:) . Ceea ce am spus eu e ca o seara de sarbatoare petrecuta in frig la coada la prosoape gift carduri in loc de stat la masa cu familia are din pacate o alta semnificatie decat inghesuielile care pot avea loc peste tot in zilele obisnuite.
Si tot in articolul citat mai sus se spune ca 25% (!) dintre cumparatori au preferat shoppingul in noaptea de sarbatoare (fata de numai 3% acum 2 ani). Asta nu prea seamana nici pe departe cu "disperarea unora" ci mai degraba cu aparitia unui fenomen despre care ar fi fost interesant de discutat (cu cei care reusesc sa fie obiectivi, evident; nu-ti fie teama, nu e cazul tau). Si nu pentru ca se intampla in America -putea fi oriunde- ci pentru ca unii viseaza sa-l importe si la noi.
PS Articolele despre asta au fost peste tot in presa romaneasca si in cea de pe mapamond, nu le-a cautat nimeni special doar din "antiamericanism":
http://www.adevarul.ro/international/sua/Vinerea_neagra-_in_SUA-_peste_20_de_raniti-furturi_si_comert_la_Casa_Alba_0_598140209.html
AB_AC spune:
citat din mesajul lui andacos [b de mult n-am mai citi asa un mesaj urit,dispretzuitor,brrr!!!! editez sa specific ca e vorba de mesajul lui AB AC,care vad ca la mutat...mai jos!Ca sa nu-si insuseasca...no like-urile probabil! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Nope:) am zis ca l-am editat si adaugat o vorba doua despre diverse tari "perfecte" ... macar sa stiu ca merit dislike-urile:)
Ma amuza gradinita cu like si dislike:)
AB_AC spune:
citat din mesajul lui doruletz e adevarat ca nu toti americanii au fost la cumparaturi in "vinerea neagra", de fapt n-au "shoppuit" decat vreo 226 de milioane dintre ei (din totalul de 300 :) cf NRF = national retail federation, http://www.nrf.com/modules.php?name=News&op=viewlive&sp_id=1260) |
AB_AC spune:
citat din mesajul lui doruletz ABAC, in primul rand ar fi elegant sa lasi atacurile personale la o parte mai ales ca nu e prima data cand faci presupuneri aiuritoare si complet deplasate cu privire la persoana mea. As prefera sa te referi strict la idei. Cat despre dispret, e ciudat ca tocmai tu ai lectii de dat cand toate mesajele tale sunt dispretutior anti-europene pana la ultima virgula. Personal (daca tot vrei sa discutam la nivelul asta:), am lucuri mai bune de facut cu sentimentele mele, dragostea sau dispretul le pastrez pentru alte cauze decat sa le irosesc asupra unor ...tari (!) :) Si ca sa revin la subiect, am inteles acum, in black friday americanii au cheltuit 53 de miliarde in special pe gift carduri, e bine de stiut :) In rest, cred ca numai cineva cu rea vointa greu de imaginat putea sa nu inteleaga mesajul meu. Spuneam ca nu vad nici o problema cu cumparaturile la reduceri, dimpotriva, absolut toata lumea face asta (cu sau fara spray iritant in buzunare:) . Ceea ce am spus eu e ca o seara de sarbatoare petrecuta in frig la coada la prosoape gift carduri in loc de stat la masa cu familia are din pacate o alta semnificatie decat inghesuielile care pot avea loc peste tot in zilele obisnuite. Si tot in articolul citat mai sus se spune ca 25% (!) dintre cumparatori au preferat shoppingul in noaptea de sarbatoare (fata de numai 3% acum 2 ani). Asta nu prea seamana nici pe departe cu "disperarea unora" ci mai degraba cu aparitia unui fenomen despre care ar fi fost interesant de discutat (cu cei care reusesc sa fie obiectivi, evident; nu-ti fie teama, nu e cazul tau). Si nu pentru ca se intampla in America -putea fi oriunde- ci pentru ca unii viseaza sa-l importe si la noi. PS Articolele despre asta au fost peste tot in presa romaneasca si in cea de pe mapamond, nu le-a cautat nimeni special doar din "antiamericanism": http://www.adevarul.ro/international/sua/Vinerea_neagra-_in_SUA-_peste_20_de_raniti-furturi_si_comert_la_Casa_Alba_0_598140209.html |
AB_AC spune:
More than half (51.4%) bought clothing and clothing accessories, and gift buyers were also drawn to promotions on electronics and computer-related accessories over the weekend. Nearly four in 10 (39.4%) bought electronic items, up from 36.7 percent last year. Additionally, shoppers stocked up on home décor (21.3%), gift cards (23.1%), toys (32.6%), and jewelry (13.8%).
Deci cum am zis 23% au fost giftcard-uri. Sa ma auto-citez?
Nu-s obiectiva si nici nu am pretentia. Tot ce am spus este ca incidente penibile nu reprezinta modul in care americanii vad Thanksgiving-ul. Cat despre atacurile la persoana ... probabil ca tu chiar nu sesizezi cat de neplacut suna "americanii fac, americanii dreg". In plus in cazul articolului citat de tine correct este sa spui unii americani. Cata vreme continui sa generalizezi spunand americanii, referindu-te la actiunile a 15% din populatie pot sa te cataloghez antiamericana.
Te acuz de antiamericanism pentru ca faci afirmatii false. Demonstratia se rezuma la matematica de clasa a patra.
Cei 226 de mil de cumparatori au fost estimati pentru weekend-ul lung de Thanksgiving(adica conform footnote-ului: joi, vineri, sambata si cumparaturile planuite pentru duminica) si nu pentru noaptea de Thanksgiving, i.e inceputul lui Black Friday. In plus estimarile nu-s pentru cati americani au cumparat ci pentru cate tranzactii vanzare-cumparare au fost efectuate. Adica daca eu mergeam si cumparam/puneam in cart de joi pana duminica pe cinci site-uri contam de cinci ori .. Citeste footnote-ul si abia apoi acuza-i pe altii de lipsa de obiectivitate.
Sa-l facem mai mare ca sa-l vedem cu totii.
According to the survey, a record 226 million shoppers visited stores and websites over Black Friday weekend*, up from 212 million last year.
###
* NRF’s definition of “Black Friday weekend” includes Thursday, Friday, Saturday and projected spending for Sunday. The survey estimates number of shoppers, not number of people.
Apoi putem continua cu restul exagerarilor. Nu 24% din americani erau la coada in noaptea Thanksgiving-Black Friday si nici macar 24% din comparator cum sustii tu mai sus ci doar "as nearly one-quarter (24.4%) of Black Friday shoppers" adica doar 24% din cumparatorii estimati pentru ziua de BlackFriday.
Si cati erau? Pai scrie mai sus in articolul citat tot de tine ... The survey found 28.7 million people shopped online and at stores on Thanksgiving Day – up from 22.2 million last year. More people than ever before also shopped online and in stores on Black Friday, as 86.3 million shoppers braved the crowds that day alone.
Oups, deci 24% din 86.3 mil si nu din 308mil.. Adica doar 20 mil si nu 74 mil. Asta ar reprezenta doar 15% din populatia legala a USA. Ups nu-i correct atunci sa spui unii americani si nu americanii? Dar probabil ca ar fi disparut senzationalul din stire.
Evident ca numerul e in crestere fata de anii trecuti. De fapt procentajul de someri e de 8-9 %, daca adaugi si ilegalii si cei cu venituri precare... raspunsul la cine sunt disperatii care stau la coada il gasim cu totii. Si probabil unii stau si ca sa le revanda apoi.
http://www.tradingeconomics.com/united-states/unemployment-rate
Ce s-a intamplat fata de acum 2 ani? Era somajul tot cam ca acum, dar abia incepuse. Lumea nu era disperata si daca te uiti la rata somasujului intre 2006 si 2009 vei vedea ca americanii s-au bucurat ani de zile de somaj 4% ceea ce da o oarecare stabilitate si o lipsa de disperare.
Daca brusc punem in grafic anii 2009 spre 2011 vedem o rata de somaj 10% cu o usoara imbunatatire din vara asta. Americanii nu sunt obisnuiti sa fie someri pe termen lung si multi oameni au ajuns la solutii radicale si irationale pentru a-si mentine un standard de viata asemanator. Trist. Trist si ca-i dispretuim fara a incerca sa intelegem de ce. E o superioritate in mesajul tau care mi-a declansat replica de gauche caviar. Pe romaneste ce am vrut sa spun ca satulul nu crede flamandului. Oare cand romancele se bateau pe argintariile aduse de polonezi la nudisti... erau de vina in principal romanasele batause? Cat de caricatural aratau femeile ciufulite care ieseau de acolo ... refuz sa mi le imaginez in focul actiunii. Oare ele meritau dispretul? Sau altii care le redusesera la acest stadiu primitiv?
Legat de ce se va importa in alte tari. Cu cat va creste saracia cu atat va creste si primitivismul actiunilor. Si nu ma refer doar la cumparaturi.
In rest stirile senzationale si tendintele noului mileniu... in stilul stirilor de la ora 5 p.m. sunt usor demontabile cu putina rabdare si putina logica.
Fara bias postarea ta ar fi sunat altfel si replica mea de asemenea.
Iarta-ma dar postarea ta mi-a adus aminte de un banc cu Radio Erevan:
-Stiati ca la Leningrad se dau masini gratis?
-Da asa-i. Dar nu masini, biciclete. Si nu se dau, se fura!
Lali spune:
Helou ! Romaneste adica !
Sa recapitulam, doua romance se cearta contrazic pe care-i mai buna din tarile de adoptie. De parca natura umana ar tine de geografie.
Oricum, discutia a fost initiata de un alt roman, pardon olandez.
Si mai zicea cineva ca diaspora romaneasca nu-i unita, parol !
In alta ordine de idei, orice batalie fizica pentru marfuri la reduceri arata gradul de disperare, saracie sau de prostie al unora, indiferent ca e la Praktiker in Buhusi sau la Chicago in Black Friday. Pentru care nu inteleg de ce ar trebui sa-si asume altii vina, sa se disculpe, sa se justifice sau sa acuzam o natie intreaga.
Asa cum eu nu ma identific cu cei care se bat pentru apa sfintita si consider ca fac un gest cel putin aiurea, nici emigrantii romani in America nu ar trebui sa se simta atat de atacati de faptul ca o parte din proaspetii lor conationali o mai iau pe aratura. Sper ca nu are nimeni impresia ca Doamne Doamne a trimis pleava de o parte a Atlanticului si spuma de partea cealalta.