Pufii isi pregatesc ghetutele (51)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Hai sa las si din dotare...

Sondaj de sezon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Buna dimineata,

de cafea, Larisel...
Sorry de cazatura princesitei...cum se mai simte?. Cu Diana am patit o chestie asemanatoare, cand era bebe...a scapat-o taica-su din brate, pe spate, drept in cap......n-a avut repercursiuni, dar eu nici in ziua de azi n-am uitat, si mi se ridica parul pe ceafa daca imi spune cand si cand c-o doare capul...
Am vazut si poze cu micile ghidushe.......sunt frumoase ca niste papusele...Imi place si noua ta tunsoare.....cred ca e practica...Ma bate si pe mine un gand, sa-mi tund..."pletele"...macar o parte din ele, ca-mi ia prea mult timp dimineata sa-mi fac freza..

Despre fumatul la adolescenti....hmmm, nu prea pot sa fiu vehementa....eu fumez....Diana nu....si nici nu cred ca e genul de persoana care sa se apuce...e militanta anti-fumat, incrisa in organizatii, etc....Pe de alta parte (si astept rosiile)....nu cred ca fumatul e cel mai rau lucru, dintre toate relele cu care sunt tentati tinerii in zilele noaste...si ma refer la droguri, masini puternice cu care sa se faca praf, si mergand pana la mentalitate aiurea...Nu dezvolt acum, dar, oricum, interdictiile, din punctul meu de vedere, n-au rezolvat niciodata nimic, ba dimpotriva....

Despre dulciuri la copii....si aici eu cred ca moderatia este cheia....nici deloc, dar nici prea mult....oricum, tentatii vor fi, mai tarziu....nu imi doresc sa dea navala in dulciuri, doar pentru ca a fost tinuta departe de ele, asa ca eu i-am mai oferit lui iris sa guste...ea a rezolvat cazul fff simplu....nu agreeaza gustul dulce(nu l-a agreat de bebelus, si scuipa si acum....bunaoara aseara am incercat sa-i ofer o lingurita de miere, ca nu i-am mai dat pana acum, i-am spus ca miere din asta papa winnie, si ea a icnit a voma, s-a scarbosit toata, dupa ce a atins cu limbutza linguritza)...prefera la desert branza, cascaval sau iaurt, pufuleti, floricele, biscuiti sarati...

Multa, multa sanatate si refacere rapida pufilor bolnaviori, si o zi frumoasa si usoara mamicilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

neatza

larisel de cafea, savurez si eu una acum

Noi suntem mai bine, Dragos a inceput sa manance..nu extraordinar dar multumitor...plus ca a inceput si sa ceara din nou el singur...
l-am dus la cresa ca cica au si ei serbare in joia de dinainte de Craciun si sa mai repete...la cei mai maricei le-au dat sa invete poezii...cica vine Mosu cu cadouri..dar au zis ca nu trebuie sa punem noi bani...ca au ei fonduri
Cand ii cant eu acasa colinde incepe sa danseze..cred ca repeta cu ei de mai demult...plus ca incearca si el un cantecel sa zica...nu imi dau seama exact care e...ca fredoneaza...dar cand il intreb daca imi canta si mie un cantecel incepe fredonatu si sa dea din cur
Cred ca incepe si sa isi dea drumu la cuvinte...e mult mai atent cand ii zic un cuvant nou, ma intreaba "asta" de la ce e asta..si incerca sa repete dupa mine...

gata ca m-am intins...ma duc sa bag la spalat si sa ma apuc de curatenie prin casa...

o zi placuta sa aveti

-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Mergi la inceput

Nimic "ciudat" dupa cazatura... nici acasa nici la gradi, doar lipsa poftei de mancare pe care as asocia-o mai degraba cu mofturi la mancare (la gradi ieri nu a mancat decat "paa" = para si acasa a devorat omleta cu castraveti murati). Nu eram pregatita pt o cina mai consistenta (aveam pregatita o budinca pe care nici nu le-am mai dat-o pana la urma) si am improvizat ceva cam "greu" pt stomac, dar atata m-a dus neuronu' la ora aia. Azi face tati bors de peste pt cina, deci deliciu pt tot familionu' .

Azi Alena pleca fara sa-si ia ramas bun de la noi, a atentionat-o tasu' (care a dezbracat-o) sa ma pupe si pe mine inainte de plecare ... Nici aseara cand ne-am dus sa le luam (pe la 16.45 deci tarzior) Alena nu s-a grabit sa vina la noi; ne-a vazut, ne-a facut cu mana si a stat cumintica la masa sa-si termine para. Naty a venit plangand intr-o goana de cum ne-a zarit si dimineata tot vroia "bate" (brate) la "mami", dar am convins-o sa plece singurica pe scari dupa Alena .

Sondaj de sezon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Buna dimineata,

Am savurat si eu cafeaua. Buna .
Apropo de mancare, am primit aseara de la gradi (pe care noi nu o frecventam inca ) un email despre mancarea o servesc copiilor, plus un fiser excel cu mediurile in perioada urmatoare. Am trimis un fw pe email pentru cine este interesat. Eu mi le-am printat.

Postez aici si corpul mesajului, poate este de folos.

Aveti in atasament meniul revizuit (mic dejun si gustare 4 pm, diversificat pe 4 saptamani) si pus impreuna cu cel care vine la pranz din exterior.

Doresc sa mentionez ca recomand tuturor sa dea importanta maxima la marfa pe care o alegeti de pe raft in magazine atat pt sanatatea dvs cat si pt cea a piticilor dvs.
Faptul ca se vorbeste la TV sau exista pe raft in diverse magazine nu reprezinta NICI O garantie ca este si sanatoasa. Bun la gust nu este egal cu bun pt dvs.

Nimeni nu are grija de sanatatea dvs sau a copiilor daca nu va luati responsabilitate personal pt aceasta.
Un prim mare pas pt copii este sa reduceti la zero dulciurile standard cumparate din comert. Zaharul este primul inamic al copiiilor dvs, nu are nici un fel de valoare nutritionala, amputeaza sistemul imunitar si incetineste dezvoltarea creierului. Mentine un mediu acid in corp iar mediul acid (spre deosebire de cel alcalin) este favorizant imbolnavirilor de orice fel.

Am fost intrebata de ce nu au mai multa carne copiii in meniu. Este un subiect foarte larg dezbatut si nu o sa intru in f multe detalii. Exista deja multa info pe net si in carti incat fiecare se poate documenta daca doreste sa isi formeze o parere dincolo de dogmele cu care am fost obisnuiti de media si/sau de unii doctori ignoranti. In plus nu uitati ca lucrurile au „evoluat” atat de mult in industria alimentara in ultimii 30 de ani incat carnea pe care o mancam noi cand eram copii nu are nici o legatura ce cea pe care o papa copiii nostri azi (vorbesc de cea standard din comert).
Am sa va spun numai ca le dam mai putina carne decat ar dori unii din parinti deoarece personal prefer sa hranesc copiii cu produse cat mai de calitate. In cazul carnii, ceea ce gasim standard in comert are o calitate indoielnica si decat sa le dau celor mici o proteina animala hormonizata si chimizata (care si asa e reciclata de animalul in sine) prefer sa le dau cat mai putin. Mai bine ii hranim cu ceva care sa fie un pic in afara industrializarii de masa. Va las pe dvs acasa sa ii hraniti cu ce considerati.
Daca ar fi sa folosim carne de f buna calitate si sa o dam mai des ar trebui sa crestem taxa si nu e usor. Iar in plus, nefacand noi mancarea de la pranz (inca) nu pot controla zilnic faptul ca ceea ce firma pune in meniu ca fiind de super calitate este si asa. Consider ca am dialog bun cu ei dar nu pot garanta 100%.

Si cum cea mai buna sursa de nutritienti necesari organismului este hrana naturala (ideal negatita si nechimizata) prefer sa folosim ingredinte care sunt mai usor de controlat si care dau cel putin aceeasi valoare nutritiva corpului nostru.
Pe meleagurile noastre va invit sa mai cititi info si eventual sa cumparati si de la :

www.pukkafood.ro
www.doctormenci.ro
www.naturalia.ro
Blog – Elena Nita Ibrian – cartile de bucate ale dansei (se gasesc in comert) sunt revelatoare pt sanatate si intelegem valoarea enzimelor vii din hrana negatita si in mare parte neanimaliera. Este o modalitate sa cresterea a sistemului imunitar al intregii familii.

Noi ne aprovizionam de la Pukka, Naturalia si din piata (niciodata de la supermarket).

Cumparati de asemenea cartile scoase de editura Benefica. Sunt revelatoare in acest sens.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Portocale pentru Mos Nicolae

Ajutoarele lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Si apropo de gradinita, ne-au invitat si pe noi la sedinta cu parintii chiar daca Tudor nu merge, ca sa mai aflam una-alta. Asa ca pe 5 dec ma duc la prima sedinta cu parintii.
Plus ca putem merge si la petrecerea de Craciun . Sunt tare curioasa de reactia lui Tudor, cand va vedea "tii"(copiii). Ieri s-a intalnit cu o vecina pe care n-a mai vazut-o de multa vreme si a luat-o de mana sa se plimbe amandoi. Ii place asa mult sa fie cu copii...

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Lorex - voi unde sunteti?

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

tomaca

Sondaj de sezon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Neatza si sarumana de cofee Larisel. Vazui pozele. Iti vine foarte bine noua freza. Ma mananca limba sa te intreb (defect profesional): ochelarii cu care apari in poza sunt de citit? Aaa si vroiam sa te mai intreb ceva ...ati rezolvat problema adormitului?

Tomaca multumim pt info. Interesanta abordare pt o gradinita.

Alexa ma bucur ca e mai bine micul gradinar.

vroiam sa mai zic de dulciuri..

Desert nu-i dau lui Dav... doar ce mai cere cateodata cand vede la sora-sa Barni sau cioco Kinder (nu mai mult de o muscatura). Noroc ca nu cere de fiecare data. Nu solicita, nu-i dau.

La Mara in schimb e alta socoteala. Ea primeste desert dupa masa de pranz si cea de seara. Au fost si perioade cand lucrurile au scapat de sub control intr-adevar pt ca gustarise tot felul de porcarioare (aiurea si intre mese si dupa mese) de ajunsesem cum spunea si Ana sa ma rog cu cerul si pamantul sa-mi manance o lingura e mancare gatita. Foarte repede se trece la pervertirea gustului. Solutia: am aruncat toate tentatiile din casa si in cateva zile si-a revenit. Acum ca are portia ei de dulce de 2 ori pe zi, asa cum am spus dupa cele doua mese si atat. Stie asta. Isi mai incearca norocul cateodata dar ii explic ca nu se poate si nu insista.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Copiii sunt mai bine. Eu inca ma lupt cu nasul infundat, parca am doua dopuri infipte in nari. Cand suflu nasul ma ia cu ameteala si cu dureri groaznice in zona fruntii.... cred ca am probleme cu sinusurile. Da, stiu, trebuie sa ma duc la doctor.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput