Pufii isi pregatesc ghetutele (51)
Raspunsuri - Pagina 15
ana_g spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larisel Intru doar sa dau un semn... fetele sunt ok. In schimb babi a lor nu ... a facut vineri un atac cerebral si acum e la Buc la spital (intr-o stare asa si asa, vorbeste, e constienta, dar nu isi misca partea dreapta; toti speram sa se recupereze). Am fost si eu pe acolo in weekend si de aia nu am intrat. Cand pot si am stare mai trec pe la voi. pe toate si toti! _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare Sondaj de sezon |
o, larisel, ne pare rau! sa dea dumnezeu sa se recupereze rapid si fara sechele! multa sanatate!!!!!!!!!!!
_
mama lui Stefan, pui scump
alexutzzza spune:
Hop si eu de la naftalina....
Am ramas restanta
La cap dulciuri recunosc ca ii dau....El oricum mananca numai iaurt cu fructe sau gem sau biscuiti, deci din start masa de iaurt e dulce. Apoi mananca cereale Cheerios de la Nestle, e innebunit dupa ele si cam 3-4 zile pe saptamana primeste gustare cu Cheerios. Apoi dulcele - desert... Cam de 2 ori pe saptamana primeste bounty sau biscuiti cu portocale in glazura de ciocolata. Si noi nou bea suc de fructe (ananas/portocale/mere) la cutie preparat din concentrat de suc de fructe pentru ca e singura metoda sa ii administrez fierul (care trebuie dat intre mese si care coloreaza instant apa sau laptele si nici nu vrea sa se atinga daca i-l pun in apa sau putin lapte). In Grecia ii mai dadeam de vro 2 ori pe saptamana cate o tableta mica (cam cat 2-3 patratele de cioco) de ciocolata 85% cacao care dupa stiinta mea e sanatoasa. Nu vreau nici sa ii dau prea multe dar nici nu vreau sa tin dulciurile sub cheie ca va veni un moment in care va scapa la dulciuri mai devreme sau mai tarziu si ma gandesc sa nu fie atunci un dezechilibru complet in dieta lui . Daca se mai si nimereste sa scape la dulciuri intr-o perioada cum e pubertatea de exemplu...m-am scos, pe langa toate dezechilibrele hormonale mai pun si o canitate de zahar/cioco aparuta din neant in dieta lui...ala e!
Jucarii de sarbatori intrucat are destule, mai vine si ziua lui in Ianuarie si oricum intentia mea e sa nu-mi umplu casa de jucarii mari care vor sta acolo si ocupa spatiu fiind nefolosite i-am luat numai ptr Mos Nicolae un puzzle, o carte cu animale salbatice iar ptr Craciun o cutie cu 20 de magneti cu animale pentru copii ca e fascinat de magnetii cu care avem noi prinse fotografiile pe frigider si cu care evident nu are voie sa se joace ca sunt prea mici.
Cam atat.....ma bazez ca mai primeste...noi buget nu prea avem...
Ruxita nici noi nu aveam voie sa batem cuie in fostul apt, cu exceptia unor cuie mici pentru un ceas, un calendar, o rama fot. I-am zis proprietarului ca nu am cum sa nu agat nici macar un ceas pe perete, e absurd! un cui mic, nimic mai mult si am obtinut acceptul. Iar cariocile si etc Yannis le primeste numai sub atenta mea supraveghere si trebuie sa scrie cu ele numai pe foaie, daca se abate repetat de la foaie le strang. Deocamdata functioneaza. Numai de 3 ori a sunat telefonul sau trebuia sa iau ceva de pe foc si am uitat de Yannis cu creioanele in mana si a tras niste linii pe pereti dar s-au spalat f usor ca avem creioane de ceara, speciale ptr copii, cele care se iau de pe orice suprafata, numai stergi cu un burete ud sau cu un servetel umed de copii si se ia de pe blugi/canapele/pereti orice.
Dece daca vrei invidiaz-o pe Ruzita cu Craciunul la casa noua . Noi pe 19 plecam in grecia, nici nu stiu daca mai pun pomul aici...Oricum numa atmosfera de sarbatori nu e la noi...joburi nu ne gasim si in fiecare zi se strica cate ceva....Cel mai rau e ca vineri a picat masina mea, singura masina a familiei dealtfel...la 15 000 de km numa (deci ca noua) un harait urat, pana am ajuns cu ea la service (in dupa-amiaza aceleiasi zile) s-a blocat si cutia de viteze. Pagubele sunt estimate pe la 12 000 de RON (deci vro 3000 de euro) si masina nu mai are garantie, paguba s-a produs din senin, fara accident, deci nici casco nu ma acopera....suntem blocati la mama naibii unde nu putem lua nici lapte fara masina...masina e in service, copilul trebuie dus la gradinita ca am platit si banii inapoi nu-i mai vedem...etc...E posibil sa trebuiasca sa ne mutam definitiv in Grecia daca pana la urma platim paguba la masina ca ne-ar costa cam 4 luni de chirie plus intretinere....Nici nu vreau sa ma gandesc.... mutat din nou, nu stiu ce o sa facem cu mobila, droaia de lucruri pe care le avem...nu stiu...
de Yannis
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui Loredana71 Ziua buna,ziua buna! Noi implinim astazi 2 ani e casnicie!Sotul este la serviciu si vine pe la 2,mergem sa mancam la un italian si poate pe la targul de Craciun...Va uram o duminica minunata! Lara |
La multi ani fericiti impreuna! Sa va bucurati unul de celalalt si impreuna de micuta Lara! Sa aveti resursele si puterea sa va faceti mereu fericiti reciproc pana la adanci batraneti!
de Yannis
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui dastefa Loredana sa aveti o aniversare placuta si la cat mai multi si mai buni ani in continuare hai sa va pov ce am facut recent cu Daria,Miru nu prea intelege inca dar poate merita sa retineti pt la anu pe o poza de prim plan a lui Mos Craciun am desenat in barba lui 24 cerculete si am trecut zilelede pana la sosirea mosului zilnic mai lipim cate o bucatica mica de vata pe cate o zi iar in ajun va avea o superba barba alba.Asa am scapat de intrebarile ei -cand vine Mosul?.Se duce singura si numara cate cerculete au mai ramas( am mai marcat si ziua lui Mos Neculai si venirea lui tati( alte date f importante pt ea) uitati aici si cum arata https://picasaweb.google.com/104078581201597294756/December42011 ideea am preluat-o de la o prietena de pe blogul ei,deci nu e inventia mea dar efectul obtinut conteaza Mihaela si frumoasele ei Daria-Stefania -16.11.2006 si Miruna-Elena -18.01.2010 http://picasaweb.google.com/104078581201597294756?authkey=Gv1sRgCK3TwP747Mbk6gE" target="_blank"> cresc fetele http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=154331" target="_blank"> povestea Mirunei |
Multumim! e super interesant!
de Yannis
alexutzzza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ruxita
nu, ca apartamentul e gresiat si faiantzat de sus pana jos (proprietara mi-a zis ca tot ce-a facut in acest apartament a facut cu sufletul si rugamintea ei a fost sa respectam acest lucru, o inteleg perfect)... in bucatarie n-avem cum sa batem cuie... dar ma gandesc ca poate exista cuie care sa se poata lipi pe faianta??? si daca lipiciul se poate spala ulterior (sau tre sa inlocuiesti faianta)... despre jucarii... abia astept gradi ca nu mai am idei, inspiratie, nerv sa-i bag entertainment toata ziua si ta-su cu sor-sa ii pune filmulete ca sa scape de el... si le-am facut regulament nou ca fiecare sa gaseasca in pretiosul lor program de calculator si filme o juma de ora de joaca cu cel mic, la alegere, sa deseneze, sa bata o minge, orice numai sa presupuna interactiune umana fara calculator... ma abonez la subiectul - joaca, jucarii, timp cu cel mic inclusiv afara (noi ne cam plictisim afara, sa ne plimbam aiurea pe strazi parca n-are nicio noima)... -------------------------------------------------------------------------------------------- Kay, un pui iubit! (21.01.2010) |
Exista banda dublu-adeziva in magazinele de bricolaj sau la raioanele de bricolaj ale supermarketurilor si scrie pe ea cam pana la cate kilograme tine (sunt benzi concepute sa tina pe pereti pana la corpuri de mobila, oglinzi etc). Daca iei ceva mai ieftin 100% de poate dezlipi ulterior si curata de pe faianta, numai ca nu va tine oglinzi etc ci un ceas de perete, un calendar etc
de Yannis
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui Ruxita ma abonez la subiectul - joaca, jucarii, timp cu cel mic inclusiv afara (noi ne cam plictisim afara, sa ne plimbam aiurea pe strazi parca n-are nicio noima)... -------------------------------------------------------------------------------------------- Kay, un pui iubit! (21.01.2010) |
De sezon: noi culegem frunze sau ghinde pe care le punem fie in galetusa sau in buzunar, le scoatem, le numaram, le aranjam pe leagane, le grupam pe marimi si culori (mai mult eu decat el, dar se uita studios la mine) etc.
de Yannis
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui blue_flower Tomaca, parca ai intrebat acum cateva zile de produsele de la ChilfLife. Eu i-am dat AlerCare(1 luna)- recomandat de Stanciu - in combinatie cu Zinc (10 zile). Acum ii dau First Defense - pt cresterea imunitatii. Eu am inteles ca sunt bune, naturale nu cred ca pot fi, oricum nu 100%, dar sunt bune. Probabil administrate pe termen mai lung.....inca nu pot zice ca Dani e imun, tocmai ce are muci de la gradi..... Dar insistam. de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
Noi dupa toate cele prin care am trecut dupa prima tentativa de gradinita (asta-vara) de s-a lasat cu viroza cu supr-ainfectare a cailor respiratorii etc etc...muci, tuse, febra, horcaieli, am facut pana si radiografie ca se auzea urat la ascultat... sistem imunitar scazut, copil slabit....Am facut vara o cura cu 20 de zile First defence si 2 luni Colostrum cu probiotice si acum Slava Domnului Yannis merge la gradi de la 1 Oct fara probleme, numai o raceala banala care s-a lasat cu stat 2 zile acasa si o seara n care a vomitat deoarece a contactat o entero-viroza, dar pe aia a dus-o pe picioare, a vomitat noaptea si a doua zi era fresh.
de Yannis
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui larisel Intru doar sa dau un semn... fetele sunt ok. In schimb babi a lor nu ... a facut vineri un atac cerebral si acum e la Buc la spital (intr-o stare asa si asa, vorbeste, e constienta, dar nu isi misca partea dreapta; toti speram sa se recupereze). Am fost si eu pe acolo in weekend si de aia nu am intrat. Cand pot si am stare mai trec pe la voi. pe toate si toti! _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare Sondaj de sezon |
Larisel imi pare rau! Multa sanatate va doresc! Sa dea Domnul sa va bucurati cu totii sanatosi de sarbatorile astea!
de Yannis
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui tomaca Buna dimineata (la pranz), Am vazut ca la degetele, pe langa unghii se rupe pielea. parca era o lipsa de ceva, dar nu mai stiu de ce. Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un Portocale pentru Mos Nicolae Ajutoarele lui Mos Craciun |
Calciu? eu asa stiam....nu numai unghiile se exfoliaza ci si pielea...sau Vit A?
de Yannis
miremia spune:
Buna fetelor!
Intru repede sa intreb ce primesc (daca primesc) taticii d epufi de mos nicolae. Eu sunt in pana de idei, pana acum ii luam ceva asa fara mari pretentii financiare, anul asta am uitat.
Revin mai tarziu sa mai raspund si eu, ca am cam absentat.
_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)