Scolari de Iulie - August 2004 * 86

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Lia, daca ti-a zis Alice nu-l mai caut...
Pai nici ale mele nu au cerut asa ceva. Anul asta au cerut in scrisorile catre Mosu', citez, "zuzu pet/un ciubuc/un ou cinder" asezonate cu "o sa fiu cuminte" Eu zic ca e rezonabil

Iar de Mos Nicolae numai dulciuri (Eu ma asteptam sa ceara jucarii dar Maria a zis ca nu-i mai scrie si lui, sa-i aduca ce dulciuri gaseste )

Noi avem wii nejmecherit, avem sports pe el asa ca daca vor au pe ce sa se joace (si le place numa' ca sunt prea prinse de desene ca sa-si aminteasca de el). Kinect arata super dar daca mai bag o consola deja e prea mult.

Daria, nu stiu cum tre' sa fie TV-ul, noi wii-ul l-am luat dupa ce am luat tv-ul.

Simona, eu i-am promis acvariu cu pesti daca ia premiul I anul asta sper sa functioneze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Hahahaa, Cristalina, acvariu cu pesti ??? Sa inteleg ca ai timp liber, sa te ocupi de el ... ca asa am facut si eu si acu am grija si de pestii lui Andrei !

Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=DybPQjeBQF0" target="_blank">By an ion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

ma interesau mai mult acele motivatii non - materiale ..care ar putea fi alea si sa tina ...la varsta lor ...
ca asa stiu si eu ..ca nu e bine ... dar sa fim seriosi ..ce ne motiveaza pe noi , oamenii in toata firea ? ...un venit mai mare , un bonus , un cadou ... nu tin sa aprofundam notiunile de valori ... ca le stiu ...
adica daca eu ii spun lui Luca ..uite daca faci asta ...voi fi foarte mandra de tine ...va fi apa de ploaie ptr el
sunt curioasa ce metode folositi cu piticii vostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina32 spune:

Citat:
citat din mesajul lui BLUE ANGEL

ma interesau mai mult acele motivatii non - materiale ..care ar putea fi alea si sa tina ...la varsta lor ...
adica daca eu ii spun lui Luca ..uite daca faci asta ...voi fi foarte mandra de tine ...va fi apa de ploaie ptr el
sunt curioasa ce metode folositi cu piticii vostri

Simona cu Luca (21.08.2004) si Codrin (12.06.2008)
http://picasaweb.google.ro/dinu4dinu

Nici eu n-am descoperit care sunt stimulentele alea non materiale despre care se mai vorbeste prin carti Pe vremea mea dupa serbarea de sfarsit de an, unde luam premiu, ma duceau ai mei la cofetarie si mi se parea super tareAcum daca i-as promite chestia asta lui R s-ar uita lung si n-ar intelege nimic pt ca i se pare o chestie normala. Pe de alta parte, prefer sa il rog/toc/amenint decat sa-i promit jucarii in schimbul lectiilor pentru ca mi-e teama ca pe viitor sa nu fim tot intr-o negociere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Si eu am inceput sa renunt la motivatiile materiale...la ea tin laudele:)...cand vin de la sedinta cu parintii ii bag fitiluri ca a zis doamna ca-i cea mai buna si cea mai cuminte,bla,bla,bla si ce mandra am fost eu...plus ca ar muri de rusine daca ar scoate-o in fata clasei ca nu si-a facut tema sau ca a fost obraznica....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

asta cu recompensele a fost si pentru mine un subiect serios de gandire. Am remarcat de cand a inceput scoala cum critica/certatul il demotiveaza complet si cat de bine reactioneaza la lauda. Asa ca la noi merge discursul cu "o sa fiu foarte mandra de tine" sau "o sa te laude dna invatatoare in fata intregii clase". Pe de alta parte functioneaza si ca un soi de catelus.... Ii zic daca termini astea cinci randuri in 5 minute primesti o bomboana (trebuie sa stiti ca la noi dulciurile sunt marfa de prohibitie, intotdeauna ascunse, pentru ca Tudor le-ar manca pe toate odata). Ieri de exemplu i-am zis ca pentru fiecare propozitie perfecta la dictarea de acasa primeste o bomboana. La sfarsit isi savura incantat o bomboana de ciocolata si 4 jeleuri primite Cadouri mari nu i-am promis deocamdata si nici nu a cerut.
Dar trebuie sa stiti ca la varsta asta motivatia e in mare parte extrinseca, partea cu a face sarcini de scoala din pasiune, sau interes pentru domeniu sau pentru ca stie ca asta e responsabilitatea lui vine mai tarziu. Numai ca trebuie educate si pregatite de acum. Hai ca ma duc sa ma culc ca am inceput sa sun ca un manual de psihologie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Pai la noi cu wii-ul am patit-o cand am fost la openul de tennis si acolo erau instalate wii-uri si nu am mai scapat de el, dar aici am scapat ieftin ca nu l-am luat pe cel cap de serie.

La psp .. a vazut in tabere... ca eu l-am trimis in n-spe tabere.

xbox are sor-mea si de aia vor si ei, daca le spun ca merg duminica sa se joace pe xbox deja e delir in casa.

oricum xboxul a picat la taierea de buget din seara asta , am luat niste tititrezi si lego de la metro (era reducere 40% in seara asta pana pe 5 dec), sunt frumos ambalate si pitite in subsol. O sa le spun ca mosu nu are asa multi bani si o sa le cumpar eu la anul.

cu motivatia ...la vic merge daca ii promit o tabara sau o nebunie din asta, la mirciulica merge si daca-i promit o poveste in plus la somn am vazut ca ai mei sunt mai putin materialisti si mai mult sociali, chiar si mircea, ceea ce e bine acum, sper sa nu fie prea influentati de anturaj mai tarziu. Daca vic are nevoie sa faca ceva anume pentru a fi lider in grupul lui, va face indiferent ca ii place sau nu chestia aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

de ex vic isi doreste sa castige Roland Garos pentru ca asta l-ar face o vedeta incontestabila si l-ar recunoaste toata lumea pe strada si i-ar cere autografe.

mircea a spus ca el isi doreste sa fie profesor ca sa explice si altora ce stie el si sa il asculte cand vorbeste (cand i-am spus educatoarei, saraca a replicat: "profesor? proasta alegere!"

deci sunt majoritar sociali, nu au tendinte de acumulare, nici macar colectii nu fac decat sporadic si oricum si le descompleteaza in favoarea altora fara mari probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Salutare!
Eu am luat Xbox Kinet (de 4 GB) pt ca a fost super oferta , v-am spus...doar 1000 ron (oricum erau banii stransi de Luca cu diferite ocazii)Dar il va primi de Craciun...in rest am umblat in cutia de Craciun si am descoperit ca am cadouri pt toate evenimeltele viitoare..deci pot spune ca ..m-am scos!!!!! De la bunici a cerut un joc (tot pe TV) cu o pusca ..o sa va arat cand primeste.
Pt ca Xboxul este nou (fabricat in august) nu poate fi modat..deocamdata..asa ca se va multumi doar cu cele 2 jocuri care au intrat la pachet..
revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hello, merrci Alice, receptionat

wknd linistit!

Mergi la inceput