Scolari de Iulie - August 2004 * 86

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

multumesc, ma bucur ca va place blogul...il fac mai mult ca un back-up la caietul meu de retete, in care colectionez mereu cate ceva ce am incercat si le-a placut alor mei...o data intr-un weekend l-am cautat si am ramas cu buza umflata ca nu l-am gasit, mi-a parut rau, ma gandeam ca s-o fi ratacit printre reviste, reclame si l-am aruncat (nu e asa gros si voluminos) dar apoi l-am gasit ....dupa vreo 3 zile in dulapul de caiete al copiilor, il luase Dea sa deseneze ceva, cica niste briose :P Nu sunt adepta jurnalelor, nici a blogurilor desi sunt utile unele, culmea, si de aia nici nu am conceput blogul ca pe un blog 100 %, nici ca pe un jurnal...deci e un hibrid

Simona, de gatit gatesc oricum, pentru ca daca tot mi-am lasat toata viata profesionala pe tusa deocamdata, pai macar sa fac cat de bine pot in rolul de mama gospodina ce mi l-am asumat. De scris in blog scriu doar dupa orele 22-23 cand ajung si eu sa "parchez", uneori sunt prea obosita sa adorm imediat.

de cand cu racelile astea una din alta avem mai mult nopti nelinistite, Dea s-a trezit alaltanoapte si a vomat in jet tot ce mancase si oricum nu mancase cine stie ce, dar de vomat zici ca vomase mai mult decat mancase, apoi da-i schimba pat ca n-am mai avut timp sa pun mana pe lighean, spal-o ca era toata murdarita pe pijamale, pe picioruse, pune-o la loc la somn, du0te clateste lenjeriile ca sa le pui la masina a doua zi...vino ca te striga copilul ca nu adoarme decat mangaiat pe spinare, apoi mergi ca tot esti in picioare si vezi si ce face celalalt copil, sa-l mai acoperi, pui mana pe frunte sa vezi de e ok, apoi mai speri sa poti dormi un pic acolo, macar 2 ore legate....dimineata uneori abia vad drumul spre baie...Dar hai sa nu ma vait in exces, ca nu e de nici un folos...

La noi nu au ajuns la mate la socoteli, nu au terminat cifrele inca. Insa mi se pare destul de avansat ce zici tu acolo Gioana, cel putin pt clasa I, e un pic cam prea mult. Inca putin si intra in ecuatii asa. Nu zic ca ei nu au capacitatea de a rezolva asa ceva, pentru ca o au dar e ca si cum vrei sa faci muschi peste noapte si te rupi la sala 5 ore pe zi, te indopi cu prafuri intensiv in loc sa mergi frumos din aproape in aproape, lejer, sa consolidezi fiecare achizitie, sa repeti pana executi corect fiecare pas. Goana cu capul inainte trecand prin materie ca prin branza e un pic artificiala si la un moment dat unii clacheaza, cedeaza atat intelectual cat si psihic. Din ce am observat eu nu toti copiii au acasa parinti care sa-i poata ajuta la lectii, pur si simplu unii parinti par depasiti pana si de exercitiile din culegerea de a I-a, nu toti sunt inscrisi la after, sunt nevoiti sa se descurce singuri si daca pleaca din clasa cu lectia neinteleasa, maine zi se trece la altceva, se tot aduna "gaurile negre"...

ma duc sa fac un dus ca am muncit si azi pe ruptelea am mai facut o salata de ciuperci cu piept de pui.

o seara si o noapte linistite sa avem, distractie celor ce primiti oaspeti sau mergeti in vizita la zile onomastice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

La multi ani Sf. Andrei!!!!!!!!!
Gabi, nu ma asteptam sa-mi spui ca este in Corbeanca, scoala!
Simo aberez eu sau Luca este la scoala privata..si daca da..nici acolo nu exista altfel de cadre didactice???????????Eu speram ca macar acolo sa fie altfel..Nu stiu daca ai mai citit in ultimul timp dar a noastra d-na este in top aici pe Dc:)))))
Lia felicitari pentru blog!!!!

Noi suntem la operatiuni matematice cu cifra 6. La romana au facut a, e,i, u, m, n si r.
Azi a venit Luca acasa cu poezia de inavatat pt serbare..o sa fie minunata..aceleasi colinde de 4 randuri..in clasa in care ne vom inghesui parinti..copii si bunici..,pt ca d-na nu se deplaseaza in alta parte..si nu accepta altfel de serbare ..open mind???..pe la altii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Seara buna !
Multumim pentru urari si le intorc si eu pentru toti cei ce au sarbatorit azi de Sf.Andrei, sa fiti sanatosi si fericiti si norocosi !
Acusi am terminat de citit - super tare Patrick cu dormitul in clasa (Roxi, iertare, dar a fost amuzant rau cu "ma plictisesc in pat"!! de unde le scot frate pastea ???) si Mariuca de la Ieshi privind bataia din clasa din ultima banca si luindu-si masa !!!
Se pare ca noi nu mai facem serbare, azi a fost si sedinta, astept sa vad ce spune Florin, ca s-a dus el ... ma intreb daca nu-i pentru mosh si strins bani de cadouri ?!
Lia, fain de tot blogul tau , o sa ma aboonez la el daca poci, ca eu tot experimentez prin bucatarie, zilele trecute mi-am adus aminte de reteta lui Papa, cea cu "poienita", astept s-o prestez ca tare a fo buna !!
In rest sintem ok, ma bucur ca miine nu-i scoala, ca m-a cam obosit trezitul asta dis de dimi, la lectii sintem la R mare si la mate numere din 2 in doi scrise crescator si descrescator, pare si impare ... cu temele asa si asa, cind gizmoul le face rapid si far de probleme, cind se foieste/suceste/vorbeste de ma termina si totul dureaza o vesnicieeeee !!!
Noi sa fim sanatosi, vorba Cristalinei !
Hai sa avem o seara buna, dau io masa si dansul de sarbatoare, asa ca poftiti !!

Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=DybPQjeBQF0" target="_blank">By an ion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

pai si eu am tavi pe calorifer, ba caserola de plastic, ba o tava de aluminiu, nu e estetic dar ...te mai uiti la asa ceva?? am si caramizi de sare de Praid pe fiecare calorifer. mi-am zis ca si un umidificator sa mai iau ca sa ma stiu dotata pana-n dinti ca sa ies la liman cu uscaciunea asta. azinoapte la 2 m-am trezit, am luat prosoape, le-am udat, stors si pus pe calorifer ca am zis ca ma arunc pe geam, asa uscata ma simteam in nas. La 7 dimineata ma ustura gatul de m-am panicat, mi-am zis "jeeesus, alta viroza???" pana n-am luat o gura de apa, apoi lapte cu cafea nu m-am dres.

Roxana, las ca se odihneste Patrick maine ca sta acasa. Dragul de el, trebuie ca a fost extrem de obosit de l-a prins somnul in clasa. Sau ca a fost extrem de liniste, caldurica si doamna cu voce calda:)

A venit si Danu cu vestea buna, ca maine stau acasa, vineri au doar 3 ore si alea "de joaca" asa ca ....saptamana asta dpdv al temelor in forta s-a cam incheiat. Au ajuns la R mic de mana si la cifra 8, primesc 2-3 dictari saptamanale, de cate o pagina sau 3/4 de pagina fiecare cam. Au caiet de dictari, special alocat. La mate fac descompuneri, compuneri.

de maine ne mai apucam de teme, au cate ceva de scris pe luni, respectiv marti la mate, dar ne apucam din timp sa nu faca tot la heirup

Hai ca m-am prins care e problema ta.
Sfat de la nenea ORL -ul (cunosc vreo 3 si toti au fost de acord)
cate o picatura de vit A uleioasa in fiecare nara, seara, in maxim o saptamana ai alt nas, nu mai e uscat, nu te mai mananca, nu mai vrei sa te scarpini, etc. Trust me ca noi asa facem (pt tati 2 picaturi in fiecare nara ca are nasul mai mare). Si e si ieftin. Si se vindeca si ranile pe care eventual le ai in nas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Lia imi place blogul tau, mai ales poza cu pustiul cu rulade. Gomboti din aia am mancat la Praid ca spartii de ne tineam cu mainile de burta dupa aia dar am zis "ce bine ca nu stiu sa le fac, ca prea sunt calorigene"

Adevarul cu mobila mea, este ca ma duce la o suma ... care pur si simplu ma enerveaza, cum naiba sa dau atatia bani pe niste lemne?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Andries la Ikea este scumputa mobila. Asa cum spui tu este si cuptorul meu cica gateste 3 D...si are ventilator cu curatare autocatalitica..dar in rest eu nu pot sa-l curat..pt ca nu am voie sa pun nici un spray coroziv! Voi cu ce-l spalati????

Am vazut un set de pirogravura la 110 ron..are cineva asa ceva?Mi-e sa nu fie gen Roata Olarului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata
mai e cineva la amunca azi?
si la multi ani de ziua noastra!
copchilu a fost ieri in relache dupa ceramica, nu teme, nu nimic. sa se refaca. n-am aflat inca daca doamna l-a trezit... o sa o intreb maine
nu mai stiu daca mai vroiam sa zic ceva. daca ma intorc ca si asa probabil bantui pe aici singura
have a nice day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Buna dimineata! La munca si eu, cu liber pe 27 decembrie...

La multi ani Romania!

Lia, felicitari pentru blog!! Deja sunt fan :)

Ieri a primit (in sfarsit) Matei carnetul cu note. Are doar FB, "19 FB, mami, iti dai seama" :), dar eu cred sincer ca la lb.romana ar fi meritat doar Bine. Cred ca totusi i-a recompensat efortul de a ajunge la nivelul celor mai buni din clasa :) Ei sunt deja la cifra 10, cu operatiuni cu tot. M-au uimit si pe mine exercitiile gen 3 = A - 4

Maria de la Iasi este geniala cu faza cu mancatul la spectacol , la fel Patrick cu adormitul in clasa

Noi am fost aseara la cel mai mic finutz, Andrei, am ras cu lacrimi, a fost la el prietenul cel mai bun, astfel incat doi bebelusi de 1 an si 3 luni si 1 an si doua luni dansau si dadeau singuri muzica mai tare
Matei nu a vrut sa vina acasa, asa ca a ramas acolo, sa doarma cu prietena lui de-o viata Ecaterina, oricum statea si azi tot acolo...

Va pup, o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hello

multumesc tuturor pentru felicitari, ma bucur ca va place blogul meu, chiar va invit cu drag sa va abonati si sa comentati unde doriti

Corina, (alice), sarut mana, chiar aveam vitamina A in dulapul de droguri de acasa si stateam ca ....in loc sa-mi torn in nas. Multumesc mult

pe Danu l-am convertit, in fiecare zi ii bag un kiwi si o mandarina, poate si o banana. Cum vine de la scoala stie: aia mananca primu lucru, obligatoriu. S-a conformat dupa o initiala ezitare. Cu Dea nu-mi functioneaza strategia nici de-o culoare...

ma duc sa-mi torn jumate de sticla de vitamina A ca iar am nasul ca un interior de teracota si gatul aricios, capul ma doare....in fiecare dimineata stau si rezist eroic sa nu pun mana pe singurul antibiotic ce-l am in dulap, zanocin.

o zi buna sa avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

La multi ani natiune!

Io, io serbez prin munca!

Roberta, felicitari pentru asa de multi FB!

Olivia, pai si la noi tot in clasa se face, o sa fie balamuc dar oricum noi nici macar sala de sport nu avem asa ca ...

Ema, spor la pictat unghii...sa faci poze

Andries, am sa incerc si eu chestia asta cu vit. A!

Maria mea a facut-o lata ieri la testul de la mate! Dar era super relaxata cand am venit eu acasa "ce ai facut Maria la test" "am facut bine!"
Dupa care am aflat amanuntele. A gresit de la titlu ...doamna ii pusese sa scrie semnul intrebarii si ea oricum nu e atenta asa ca a scris altceva. Apoi a sters cu pic-ul colegei si nefiind obisnuita sa manuiasca asa ceva a facut gaura in foaie. Dupa care a continuat cu greseli de scriere iar la final doamna i-a zis "nu pot sa-ti dau nici o nota!". Asa ca la sfarsitul povestii a concluzionat:
"Am luat nota zero!"

Sa avem o zi frumoasa!

Mergi la inceput