Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (12)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Buna dimineatza va invit la
Aseara am facut dus apoi am mai stat la calculator dar nu mi-am luat sosete in picioare si m-a luat apoi niste dureri de burta in zona de jos..mi-am facut-o cu mana mea..mi-am pregatit un ceai de codite de cirese.
Virginia si eu eram fumatoare dar cum am vazut testul pozitiv am renuntat..sper ca de data asta sa nu ma mai apuc..
Duminica placuta va doresc

Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cuchilici spune:

Buna dimineata!

Legat de tigari, pot sa zic ca va inteleg. Am fost o fumatoare inraita. Un pachet pe zi, si din alea tari. Ca sa nu mai zic daca era vreun party, bagam 2 pachete. Si asta 13 ani. Totul s-a schimbat insa cand l-am cunoscut pe sotul meu, care e alergic la fumul de tigare (cel putin asa sustine pana in ziua de azi ) si care in 2 luni m-a facut sa ma las. A trebuit sa aleg pentru ca al nu putea suporta mirosul.

Asa ca eu de 1 an jumate nu am mai tras nici un fum (mi-e frica de precedent), nici nu ma mai gandesc la tigari, nici nu mai stiu cum era si nu mai vreau sa ma apuc vreodata.

Daca sotul meu ar fi acceptat fumatul, cred ca nu m-as fi lasat niciodata Asa ca inteleg toti fumatorii si fumatoarele in lupta cu lasatul de fumat

O zi fara greturi urez colegelor de suferita!

Corina 14+ cu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Deea, legat de tigari, si eu am fumat inainte de sarcina, nu foarte mult insa suficient cat sa fiu considerata fumatoare. Fumam zilnic , insa depindea de zi de la 3 la 10 tigari .

Acum fumez o tigara sau chiar jumatate deoarece imi provoiaca greata, ca sa merg la baie, nu reusesc altfel. Asa ca in cateva fumuri rezolv problema anatomica si pofta care este cateodata:D

Alcool, am mai baut cate o gura de bere din cand in cand si cate una de vin, in rest apa plata, nici macar sucuri deorece nu mi plac.

Din cate stiu de la medicul meu, nu este interzis sa bei o gura de bere sau un pahar de v7in din cand in cat adica o data la saptamana. Face chiar bine. Este interzis alcoolul gen vodka wisky, gin de astea tari:D

Ioana, viitoare mamica de baietel (cel putin pana acum) 16 saptamani +

Mergi la inceput

Deea noi nu suntem in masura sa te judecam si sa te criticam..nu e usor sa te lasi de fumat..bine macar ca le-ai mai rarit..Eu la Luca m-am lasat cat am fost gravida dar m-am apucat dupa ce am nascut si cat timp am alptat, mare greseala pt ca este foarte daunator..acum imi pare tare rau ca n-am putut sa ma mai abtin..fumam deupa ce alaptam de obicei..acum imi doresc din toata inima sa nu mai fumez deloc..ce fain ca v-ati distrat..n-am mai facut o iesire chiar de mult..
Corina exact asa s-a lasat si sora mea cand l-a cunoscut pe sotul ei
La noi e greu ca si sotul fumeaza dar de cand m-am lasat eu nu mai fumeaza in casa(balcon)..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Mie imi mai e greata si ma doare stomacul, inclina sa cred ca e de la aspirina pe care o iau in fiecare zi. Cu toate astea, nivelul energiei a fost mult mai ridicat, m-am jucat cu baiatul, am construit un castel, ne-am luptat cu soldatii, am facut clatite, am fost furnicuta prin bucatarie, deci incep sa-mi revin. O sa-mi cumpar probabil ceva pentru stomac permis in sarcina. Deocamdata nu stiu ce, parca Maaloxul era indicat, dar o sa mai cercetez.
Nu stiti, pe 30 noiembrie se lucreaza sau e liber? Eu trebuie sa merg sa-mi iau prelungirea la CM tocmai pe 30, sper sa se lucreze, pt ca dr la care merg nu e decat pe 30 in policlinica.
Cat ma bucur pentru cele cu copilasi care misuna prin burtica! Eu mai am putin de asteptat, dar nu-i bai, va veni si ziua aia.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 11+

Mergi la inceput

Anita tu ai avut energie pt baiatul tau iar eu din pacate mi-am pierdut rabdarea astazi..am fost afara apoi cand sa venim acasa l-a apucat crizele, a inceput sa planga si atat a plans ca nici mancare nu i-a mai trebuit deci a sarit peste pranz desi mancase la 10..l=am lasat sa planga ceea ce nu fac de obicei si oricum nu s-a linistit decat in brate la mine pana la urma..si a adormit..offf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

'Neata buna, burtici!

Da' stiu ca mi-ati facut o pofta de bereeeree..e singurul alcool pe care-l beau, adooooor berea! Imi amintesc ca in sarcina trecuta l-am fugarit pe sotior sa-mi cumpere ( eu il asteptam in masina). Cand s-a intors cu berea l-am rugat s-o desfaca si a refuzat, deoarece aici e interzis sa consumi pe strada (magazinul respectiv era la exact 30 sec de casa). Fetelor, cred ca in viata mea nu m-am infuriat asa tare, in cele 30 de sec I-am certat si l-am facut in toate felurile si, colac peste pupaza am si ciocnit masina unui vecin cand am parcat ( caci eu eram la volan si gura nu-mi statea locului, vedeam negru in fata ochilor de ciuda ). Am baut care un pahar de bere de cate ori am poftit, si atunci, si acum, fara excese, desigur.

Annita, ziua Printesei e pe 1 Decembrie, o vom sarbatori insa sambata. Tu d c iei aspirina, eu stiam ca e contraindicata...cu mici exceptii, esti una dintre ele?

Virginia, merci de urari, si voi s-aveti parte numai de bine alaturi de minunea mica si cea mai mare!

Felicitari noilor acrobati din burtici!

Cori, mami de Bubulina-aproape 1 anisor si acum bebe 2... 10+ (?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cuchilici spune:

Acum am revenit de la dentist, a doua oara si se pare ca o sa scap fara antibiotic desi vreau sa va multumesc pentru sfaturi

Dar am alta problema si vroiam sa va intreb si pe voi. Medicul meu de familie mi-a dat de 2 ori concediu medical, cate 2 zile, dupa care mi-a spus ca nu mai poate pt ca ea da in caz de ceva acut. O cred, mai ales ca este cumnata mea

Medicul care imi urmareste sarcina este la Medicover (abonament gratuit) si ieri am fost si la spitalul unde activeaza, respectiv maternitatea Bucur, pentru a vedea conditiile, daca e curatenie si asa mai departe. I-am cerut concediu medical si mi-a zis ca se poate doar daca ma internez o zi, ceea ce nu vreau. De la Medicover nu poate sa-mi dea. Deci eu ori ma internez ori trag de mine sa merg la servici? Alta solutie nu mai este? Voi v-ati internat de ati primit concediu medical?

Mersi

Corina 14+ cu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina04and spune:

Corina ce ma bucur ca ai scris de concediu medical. Eu din cate stiu putem sa beneficiem de concediu de risc maternal si ala se da cate 30 de zile cu posibilitatea de prelungire.
CONCEDIUL de risc maternal
Conform O.U.G. nr. 96/2003 concediul de risc maternal este concediul de care beneficiaza salariata gravida, salariata care a nascut recent sau salariata care alapteaza pentru protectia sanatatii si securitatii ei si/sau a fatului ori a copilului ei.
Durata
Durata concediului de risc maternal este de maxim 120 de zile si se poate acorda astfel:
a) integral sau fractionat, anterior datei intrarii în concediul de mater¬nitate;
b) integral sau fractionat, dup#259; expirarea concediului postnatal obliga¬toriu;
c) integral sau fractionat, inainte sau dupa nasterea copilului, pentru salariata care nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediul de maternitate, in conformitate cu prevederile legii.
Concediul de risc maternal nu poate fi acordat simultan cu alte concedii prevazute de legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.

Deci ceva poate sa iti dea ca sa nu fie nevoie sa mergi la serviciu daca nu mai poti. Eu merg pe 6 dec pentru ecografia de morfologie si am de gand se vorbesc cu domnul doctor si despre asta. Si eu as vrea sa stau acasa pentru ca sunt sigura ca mi-ar fi mai bine.

[12+] In curand mamica si am o minune in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Buna fete vorbarete....ca de obicei...
Legat de alcool.....si in prima sarcina si acum am avut pifte nebune de bere rece, Tin minte ca in prima sarcina am incercat toate tipurile de bere fara alcool, mi se pareau prea dulci, in schimb luam pastile pt hipertensiune....a fost o nebunie. Acum vad o pofta controlabila, mai mult de 150 ml nu am baut, ba chiar azi mi s-a parut amara.....figuri

Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta si cu fratior sau surioara?

Mergi la inceput