Legea Eutanasierii Saracilor României
Raspunsuri - Pagina 3
Marina spune:
hahaha deci inca exista persoane care cred ca in Romania se munceste de dimineatza pana seara din greu si doar politicienii astia idioti ne fac sa o ducem greu.
Cred ca e cazul sa te trezesti Mihaelka, nu contest ca sunt oameni care muncesc din greu si probabil ca exista si care muncesc din greu, platesc impozite si o duc greu.
DAR
general vorbind ca aici nu discutam de Popescu sau Ionescu ci de asigurari sociale in general si de bugetul alocat se apreciaza ca in Ro sunt cam 6 milioane de salariati din care vreo 4 milioane efectiv platind taxe si impozite. Dintre astia conform lui Basescu azi pe hotnews 1.4 milioane sunt bugetari, deci salariul lor trebuie acoperit de undeva .
Asa ca eu zic sa lasam mandria proletara la o parte, in general vorbind in Romania nu se munceste. Cand o sa constientizam ca si natie (din nou nu ma refer la cineva personal)ca avem o problema cu atitudinea fata de munca, o sa constientizam si valoarea muncii noatre si o sa fim mult mai fermi in a ne apara drepturile cand ne sunt incalcate.
Cateva statistici gasite pe net:
http://businessday.ro/05/2011/cate-persoane-lucreaza-si-cate-persoane-nu-lucreaza-in-romania/
Deceneus spune:
Citat: |
citat marius - Sunt de acord partial. In mod normal orice produs/bun/serviciu trebuie sa se supuna regulilor pietei - cerere/oferta. Ramane la latitudinea consumatorului sa decida ce doreste sa consume produse ieftine din import dar de calitate indoielnica sau produse de avand o anumita calitate nutritionala insa mai scumpe. Este si asta o intrebare. Pe de alta parte atata vreme cat romanul nu-si va eficientiza productia si costurile e greu de crezut ca va face fata ofertei celor care au aceste considerente in calcul. |
Marius, in lumea asta totu-i relativ iar eficienta este una din notiunile cele mai relative.
Pragul de eficienta este influentat de multi factori
Preturile pe piata, cand pe piata participa produse de import si autohtone, sunt influentate si de cursul de schimb.
Romania a luat imprumut de la FMI ca sa mentina un curs de schimb scazut, chipurile sa protejeze pe cei care s-au imprumutat, si cu asta au condamnat productia autohtona. In conditile in care toate tarile isi devalorizeaza moneda ca sa protejeze productia, masurile guvernului au fost impotriva "vantului".
SUA si China se acuza reciproc de mentinerea unei monede slabe prin politici guvernamentale. Romania s-a stradiut sa mentina o moneda puternica. Cursul natural urmareste evolutia economiei. Daca economia scade scade si cursul, si se produce o autoreglare. Interventia pe curs impiedica functionarea naturala a pietei.
Daca ar fi fost un curs de 5 lei/euro multe activitati ar fi devenint rentabile. Care este cursul corect? Cel care asigura o balanta a comertului exterior echilibrata. Romania are o balanta dezechilibrata in favoarea importului. Importam mai mult decat exportam, si exportam lemn, minereuri, produse petroliere, energie.
Sigur unii care s-au imprumutat exagerat ar fi intrat in incapacitate de plata, dar transferand sarcina fiscala la buget si de acolo la cei fara datorii. Se salveaza datorinicii si se pune in pericol economia in ansamblu.
Asta-i situatia in toate tarile afectate de criza.
Acelasi relativitate este valabila si in legatura cu fondul de pensii si de sanatate.
Fondul depinde de numarul si de contributia fiecarui salariat.
Daca scade numarul de salariati si creste numarul de pensionari e firesc sa se dezechilibreze balanta daca mentii aceiasi contributie nominala.
Statul poate modifica contributia la asigurari in sensul cresterii, si sa reduca in mod corespunzator impozitul astfel incat fiscalitatea sa nu se modifice, si a echilibrat bugetul asigurarilor.
Sigur trebuie sa reduca alte cheltuieli: de la sali de sport, stadioane, borduri si multe alte cheltuieli publice inutile.
Cheama norocul, dar da si din maini. (Plutarh)
Deceneus spune:
citat Marina - Cateva statistici gasite pe net: |
Marina statisticile nu demonstreaza ca romanii sunt lenesi, demonstereaza incapacitatea guvernantilor de a creea locuri de munca si de a guverna eficient.
Romanii nu asteapta mila si pomana. Au plecat in occident sa munceasca si sa-si castige existenta. Statisticile dovedesc performantele guvernantilor pe teritoriu pe care-l adminstreaza.
Nu este vina victimelor ca nu au unde sa lucreze, pentru ca niste "smecheri" au preluat societati comerciale si le-au demolat sa valorifice fierul vechi si terenul.
marius spune:
Ok daca Romania este exportator de materii prime pentru un curs scazut de ce politicile economice nu au fost reglate de asa maniera incat sa faca "neatractive" exporturile respectve?
Pe de alta parte (probabil ai scapat aceasta idee)nu vad de ce nu ar exista o politica prin care produsele romanesti sa ramana la intern la un pret care sa fie atractiv atat pentru producatorul roman cat si pentru consuatorul roman. De asemenea nu vad unde ar exista politici de aparitie, crestere si eficientizare a productiilor interne.
Mi se pare anormal repet ca exportul unei economii sa fie reprezentat de materii prime brute si sa fac moneda puternica ca sa protejez acest fenomen. este o viziune deficitara dupa mine. Nu sunt de acord cu tine.
In ceea ce priveste exporturile Romaniei cred ca ar trebui privite structurat. In ce constau exporturile Romaniei la modul concret? Ce anume sa protejez printr-o moneda puternica? Pe de alta parte ii cer scuze dar cursul de schimb a fost relativ constant nu cred ca discutam de o apreciere a monedei Romaniei pe un interval mare de ani.
Deci despre ce apreciere ar fi vorba ?
In egala masura eu nu privesc veniturile bugetare ca si o echilibrare pe tipuri de venit. Asta nu inseamna decat sa iau din dreapts si sa pun in stanga = efect zero. Discutam de cu totul altceva - de furt. Evaziune (macroevaziune) fiscala si fraude sociale. Acestea sunt venituri neincasate respectiv cheltuieli nejustificate ambele fiind i sfera penalului si prea usor lasate deoparte.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
beshter spune:
citat din mesajul lui Marina hahaha |
Cum era aia? 'Stii sa recunosti un zambet fals?' Rasul tau e fals ca ineloaiele colorate de pe tarabele din Berceni.
Cred ca e cazul sa te trezesti Mihaelka, nu contest ca sunt oameni care muncesc din greu si probabil ca exista si care muncesc din greu, platesc impozite si o duc greu. DAR general vorbind ca aici nu discutam de Popescu sau Ionescu ci de asigurari sociale in general si de bugetul alocat se apreciaza ca in Ro sunt cam 6 milioane de salariati din care vreo 4 milioane efectiv platind taxe si impozite. Dintre astia conform lui Basescu azi pe hotnews 1.4 milioane sunt bugetari, deci salariul lor trebuie acoperit de undeva . |
Si eu zic sa dormi linistita mai departe. Si sa visezi frumos de la inaltimea tocurilor corporatiste si a nasului de sapte coti, pe care zau dac-am vazut ceva vreodata care sa-l justifice.
Si mai pune si mata virgule din cand in cand.
Asa ca eu zic sa lasam mandria proletara la o parte, in general vorbind in Romania nu se munceste. Cand o sa constientizam ca si natie (din nou nu ma refer la cineva personal)ca avem o problema cu atitudinea fata de munca, o sa constientizam si valoarea muncii noatre si o sa fim mult mai fermi in a ne apara drepturile cand ne sunt incalcate. Cateva statistici gasite pe net: http://businessday.ro/05/2011/cate-persoane-lucreaza-si-cate-persoane-nu-lucreaza-in-romania/ Marina |
Io mandria proletara n-o las, ca-s mandra de ea.
Iar cu tine o sa mai vorbesc atunci cand subiectele astea n-o sa fie bagate sub presul de la 'politica'. Unde eu nu intru, ca se ia.
Si cand o sa vad si altceva in afara de limba de polistiren expandat.
Si cand o sa vad si altceva in afara de 'statistici de pe net'.
In incheiere, va doresc mult pa.
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
marius spune:
Cineva spunea ca Romania inca se mai (re)gaseste in echivalentul capitalismului timpuriu. Cred ca are dreptate. Comparand, asemanarile sunt izbitoare.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Marina spune:
acum rad de-a binelea sa fiu sincer, crezi ca daca te iei de virgulele mele o sa pic de pe schela? Tocuri nu port caci la corporatia in care prestez ar fi cam ciudat . in rest vorbe goale de prezidiu, ai si o opinie oarescare sau esti doar contra la a mea - sa nu uit zambetul de Berceni
Marina spune:
Deceneus,
nu zic ca romanii sunt lenesi doar ca se complac intr-o situatie mediocra si asteptand statul sa le rezolve problema nu e ok.
Romanii au plecat in occident sa munceasca dar exista zone intregi in care cei plecati in afara sunt inscrisi la primaria de sector ca somer sau fara venit si benificiaza de tot felul de ajutoare.
Daca te uiti pe statisticile agentiilor de ocupare a fortei de munca mereu sunt locuri neocupate, dupa care ne plangem ca statul nu face locuri de munca. Poti sa cauti pe DC sa vezi cate discutii au fost pe marginea gasitului de forta de munca la tara pentru lucratul pamantului
Exista multa coruptie, guvernantii sunt incapabili dar asteptand schimbarea doar din partea lor e o pista moarta, asta am tot facut in ultimii ani si e clar ca nu merge.
Apropo incearca sa mai scoti pe cineva la voluntariat in Romania gen hai sa facem curatenie in jurul blocului nostru sambata asta sa vezi ce iese.
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deceneus
Marina statisticile nu demonstreaza ca romanii sunt lenesi, demonstereaza incapacitatea guvernantilor de a creea locuri de munca si de a guverna eficient. Romanii nu asteapta mila si pomana. Au plecat in occident sa munceasca si sa-si castige existenta. Statisticile dovedesc performantele guvernantilor pe teritoriu pe care-l adminstreaza. Nu este vina victimelor ca nu au unde sa lucreze, pentru ca niste "smecheri" au preluat societati comerciale si le-au demolat sa valorifice fierul vechi si terenul. Cheama norocul, dar da si din maini. (Plutarh) |
Laura25 spune:
Marina, cu volutariatul te contrazic un pic (nu tare ). Actiunea 'let's do it Romania' a avut succes tot mai mare de la an la an. E adevarat ca cei care participa si se implica sunt tineri si foarte tineri. Cetateni trecuti de 40 de ani nu prea am vazut la actiunea respectiva.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Deceneus spune:
citata marius - Pe de alta parte ii cer scuze dar cursul de schimb a fost relativ constant nu cred ca discutam de o apreciere a monedei Romaniei pe un interval mare de ani. Deci despre ce apreciere ar fi vorba ? |
Nu m-am referit la o apreciere, am vorbit despre un curs arficial, peste nivelul normal. Cand economia scade normal ar fi trebuit sa scada si cursul, ori cursul s-a mentinut constant.
A fost si o apreciere intre ianuarie 2005 cand cursul era de 3,76 lei/euro si august 2007 cand a ajuns la 3,21. Economia "duduia" prin infuzia de credite. Atunci ar fi trebuit ca BNR sa intervina sa descurajeze creditul prin cresterea cursului.
citat marius - In egala masura eu nu privesc veniturile bugetare ca si o echilibrare pe tipuri de venit. Asta nu inseamna decat sa iau din dreapts si sa pun in stanga = efect zero. Discutam de cu totul altceva - de furt. Evaziune (macroevaziune) fiscala si fraude sociale. Acestea sunt venituri neincasate respectiv cheltuieli nejustificate ambele fiind i sfera penalului si prea usor lasate deoparte. |
Ce scriam mai despre echilibrarea balantei mai sus, vad ca a aparut astazi intr-o declaratie de presa a Camera Federativa a Medicilor.
Camera Federativa a Medicilor respinge noul proiect de Lege a Sanatatii, deoarece desfiinteaza principiul solidaritatii
http://www.agerpres.ro/media/index.php/sanatate/item/93015-Camera-Federativa-a-Medicilor-respinge-noul-proiect-de-Lege-a-Sanatatii-deoarece-desfiinteaza-principiul-solidaritatii.html
'In proiectul de 52 de pagini, propus de dr. Cristian Vladescu împreuna cu colaboratori apropiati Presedintiei, principiul solidaritatii - în baza caruia se constituie Fondul de Asigurari si bugetul Ministerului Sanatatii - este complet desfiintat .. Ca atare, noi sustinem modificarea taxelor publice pentru sanatate de la 5,2% (contributia salariatului) + 5,5% (contributia angajatorului), cât sunt în prezent, la 7% + 7%, ceea ce ar atrage fonduri suficiente pentru sustinerea sistemului, fara a mai fi nevoie de coplata', a spus dr. Dan Peretianu, care a mentionat ca a intrat în posesia proiectului prin intermediul unei surse apropiate Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Vicepresedintele CFSMR a pledat, totodata, pentru existenta unui numar de 8-10 case de asigurari de sanatate pe regiuni ale tarii, care si fie conduse de adunari generale ale asiguratilor. 'În acest mod, banii asiguratilor ar intra direct în conturile caselor de asigurari, ceea ce ar permite un control si o gestionare mai eficientt a fondurilor colectate |