Legea Eutanasierii Saracilor României

Legea Eutanasierii Saracilor României | Autor: cleo78

Link direct la acest mesaj

stiti ce mi se pare si mai trist?

in aceeasi zi, ieri, a fost votata inca o lege. S-a aprobat în Camera Deputatilor Legea Eutanasierii Saracilor României. Dar pe coridoarele Parlamentului, si pe prima pagina a ziarelor electronice sunt scene de isterie pentru ca s-a adoptat si-o lege care permite primarilor, dupa consultarea cetaenilor, si eutanasieze cainii vagabonzi. Din cauza prevederilor criminale ale Legii Asistentei Sociale nu protesteaza nimeni, dar nimeni, nicaieri în tara asta, desi deja mor oameni sau se sinucid de saracie. Pentru posibila eutanasiere a unor niste caini fara stapan, da!

(asta am primit pe meil, de la un fost coleg).

Am dat un google, si am gasit articolul:

http://www.mediafax.ro/politic/legea-asistentei-sociale-adoptata-de-camera-deputatilor-8996908

Mie mi se pare un subiect f. trist. Judetelor sarace, cu buget mic, li se aloca inca o cheltuiala imensa; pt ca de acolo au plecat majoritatea tinerilor, ramanand batranii, persoanele care nu pot munci, persoane cu probleme medicale...iar acestia nu mai au nicio sansa - si aici ma refer la cei care nu au cu ce sa dea spaga si sa falsifice acte.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

este o tehnica a actualei guvernari
o strategie lasha

pun pe agenda publica un subiect de scandal, controversat..cu miza nu prea mare, pt ca printre randuri sa strecoare acte legislative care ne influenteaza cu adevarat grav vietile

mass-media de ce oare musca si le tine isonul aducand si ea in agenda zilei in prim plan subiectul trambitzabil?

jalnic!

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">despre Zana Maselutza

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

este o tehnica a actualei guvernari
o strategie lasha

pun pe agenda publica un subiect de scandal, controversat..cu miza nu prea mare, pt ca printre randuri sa strecoare acte legislative care ne influenteaza cu adevarat grav vietile

mass-media de ce oare musca si le tine isonul aducand si ea in agenda zilei in prim plan subiectul trambitzabil?

jalnic!

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">despre Zana Maselutza

Nimic nu-i intamplator!

mi se pare f. trist ce spui . Imi aduce aminte de Roma antica: piine si circ. Acum, in spatele circului, au taiat piinea. As putea zice ca lumea a muscat momeala aruncata de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Nu stiu, sincer, unde vom ajunge in acest ritm. Guverul tinteste intr-un mod criminal anumite categorii sociale si asta cu scopul economisirii banilor pe care ii cheltuie nepotrivit in alta parte. Pacat ca acest popor nu se trezeste. Teoretic mai avem inca 40 de ani pana acumulam suficienta energie sa ne rasculam. Rabdare ne mai trebuie.

Lasati-va de fumat, renuntati la alcool, treceti la o dieta sanatoasa, nu mancati seara tarziu si in doua saptamani o sa pierdeti 14 zile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Nu stiu ce-i de mirare cu masurile astea, ca, printre altele, se tot "aude" ca va veni ziua cand statul roman nu va mai avea bani sa plateasca pensiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Poate ne apucam sa muncim si rezolvam problema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Concret, care sunt prevederile strambe ale legii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu am citit stirea din link-ul pus in primul post si nu am gasit ce anume prevede legea asta noua atat de catastrofal. Mie mi s-a parut un fel de reorganizare si redefinire.
Intreb cu buna credinta, ca nu stiu despre ce e vorba, sau mi-a scapat.
Poti Cleo sa ma lamuresti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

nu stiu, dar imi place cum se aprinde lumea pe langa subiect.

Am glumit.

Este un pretext de diminuare în bugetul de stat pe 2012 a cheltuielilor cu asistenta sociala, astfel, integrarea sociala revine fiecarei persoane si familiei; si redirectionate catre bugetele locale.
Aici problema e crunta: un exemplu bugetul Vasluiului este minuscul - nr mic de angajati, mare de asigurati social.

Din ce tin minte, si spitalele au trecut la administratia bugetelor locale. (de asta nu bag mana in foc ca toate, am impresia ca spitalele universitare mai primesc si fonduri din alta parte).
Ce s-a ajuns in spitalele de provincie, pe baza bugetului local - se vede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
capcaunul

Se doreste micsorarea cheltuielilor cu asistenta sociala cu pâna la 1,8 miliarde de lei pâna la sfârsitul anului viitor si a numarului benficiarilor cu 100.000 pana la sfarsitul lui 2013.
Ca sa poate prevedea in buget un fond mai mic trebuia sa aprobe legea. Propaganda spune ca nu vor ma beneficia cei care au o situatie buna, adica cei cu masina, si daca nu achiti impozitul ca nu ai cu ce, nu mai primesti ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Daca citesti cu atentie legea vei vedea ca fraza pe care ai gasit-o intr-un articol de presa este mai lunga:
Responsabilitatea privind dezvoltarea propriilor capacitati de integrare sociale si implicarea activa in solutionarea situatiilor de dificultate revine fiecarei persoane, precum si familiei acesteia, autoritatile statului intervenind prin crearea de oportunitati egale si, in subsidiar, prin acordarea de beneficii de asistenta sociala si servicii sociale adecvate.

N-am nimic impotriva discutarii aspectelor pozitive si negative ale legii, dar cand un topic pleaca din start cu manie proletara pe baza ... unui articolas gasit pe google sunt sanse mari ca topicul sa primeasca o stea.

Mergi la inceput