Legea maidanezilor- reactii

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Nepoata-mea il iubeste pe Bieber.

Bieber e maidanez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Deci, Romania, si cu sute de adaposturi, tot necivilizata ramane.

Din pacate da. Chiar si dupa ce ultimul caine maidanez va fi adoptat/eutanasiat (fiecare alege dupa preferinte) rahatii de caine tot vor ramane pe trotuare. Pentru ca unii din posesorii de caini sunt deja eutanasiati. Eutanasiati mental.

PS. M-am referit strict la acei indivizi (sper ca niciunul nu-i pe forum) care-si lasa cainii sa se cace pe strada, fie in vazul (si dispretul) lumii, fie la adapostul intunericului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Deci, Romania, si cu sute de adaposturi, tot necivilizata ramane.

Din pacate da. Chiar si dupa ce ultimul caine maidanez va fi adoptat/eutanasiat (fiecare alege dupa preferinte) rahatii de caine tot vor ramane pe trotuare. Pentru ca unii din posesorii de caini sunt deja eutanasiati. Eutanasiati mental.

PS. M-am referit strict la acei indivizi (sper ca niciunul nu-i pe forum) care-si lasa cainii sa se cace pe strada, fie in vazul (si dispretul) lumii, fie la adapostul intunericului.

Nu e, stai linistit. Pe Forum, din spatele anonimatului, TOTI suntem civilizati, cu mare etica, cu multa empatie, toti suntem perfecti! Ce face fiecare in viata reala, e alta poveste.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Nepoata-mea il iubeste pe Bieber.

Bieber e maidanez?

In enuntul tau era vorba de iubire. Sincera. Sa ramanem , te rog, pe subiect!

Crede-ma ca la crizele pe care le-a facut nepoata-mea ca nu ii ia taica-su bilet prin Asia pe undeva la un concert de-a lui Bieber, eu zic ca nu incape-n vorba ca-i vorba de iubire patimasa.

Si mai mult decat atat, chiar daca toti maidanezii ar fi luati acasa, tot ne ramane marea problema: aceia a civilizatiei.
Ce vreau eu sa zic este ca pui problema gresit cu iubirea si oferirea canapelei din sufragerie, ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu am fost mare iubitoare de caini. Am sustinut mereu ca merita sa traiasca, sa fie luati in adaposturi, adoptati etc. Eu as mai lua la curte, daca n-as avea deja 2 pisicile le-am luat de la cineva care nu le mai putea tine.

Ei bine, de vreun an si ceva am inceput sa ies cu bicicleta. In Bucuresti e dezastru, era sa raman fara picioare de cateva ori din cauza cainilor. La "tara", unde stau eu (in Ilfov), cainii sunt obisnuiti cu biciclistii, macar acolo n-am problemele astea.

Acum vreo luna, iesisem seara de la un curs, si mi-am rugat un coleg sa ma lase in zona podului Grant, mai trebuia doar sa trec pe sub el sa imi iau masina. Am fost efectiv atacata de o haita de caini acolo, sub ochii unui agent de la o firma de paza care statea lejer in masina si se uita la mine (imi era ciuda, ar fi avut toate instrumentele necesare sa ma salveze si n-a catadicsit ). Singurul mod in care am reusit sa scap de ei a fost sa stau pe mijlocul strazii, intre benzi, printre masini - practic, am avut de ales daca sa stau pe trotuar sa ma sfasie cainii sau sa risc sa ma loveasca vreo masina. Am preferat sa imi iau claxoane, si am scapat cu bine pana la urma.

Dar din acel moment, am inceput sa nu mai am probleme asa mari cu ideea de eutanasiere. Unii caini chiar sunt agresivi, si chiar cred ca ar fi riscant sa ii ia cineva in adoptie. Eu pe acei caini nu i-as lua acasa, oricat i-as iubi... pe cei mai docili - ok. Dar cineva ar trebui sa ii ia pe toti, sa ii analizeze, sa ii imparta pe grupe, sa duca tot felul de campanii de acoptie etc.

Si, cum se spune deja, vinovati sunt de fapt cei care arunca puii in strada. Pana nu se face ceva cu ei, o sa fie aceleasi discutii la nesfarsit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Doamne, am citit articolul despre hotararea CEDO, intr-un proces intentat statului roman de catre o persoana care a ramas cu sechele fizice (permanente, din cate am inteles) si psihice dupa ce a fost atacata de o haita de caini comunitari. Cititi-l, sa vedeti acolo un sistem absurd, un univers kafkian, si ghiciti care a fost apararea invocata de statul roman la proces?! Faptul ca responsabilitatea pentru cainii comunitari apartine si societatii civile, cu alte cuvinte, e vina noastra, a cetatenilor. Alte argumente statul nu a fost in stare sa produca, si nici a putut arata vreo masura concreta intreprinsa pentru a rezolva problema.

Asa ajungem, ca intotdeauna, la problema noastra de fond, aceea a responsabilitatii. Nimeni nu vrea sa-si asume responsabilitatea pentru nimic, incepand cu statul si institutiile lui, si terminand cu cetatenii, care ar vrea sa fie bine si frumos, dar sa faca altii. Nu e ok sa ne atace cainii pe strada (desi se pare ca ataca doar oamenii rai, conform expertilor in domeniu), dar nici sa ni-i asumam personal, in propria casa, nu vrem (desi suntem mari iubitori de animale, avem motive intemeiate sa nu-i luam acasa), si nici cu eutanasierea nu suntem de acord...

Am auzit explicatii aiuritoare de la diverse asociatii asa-zis de protectie a animalelor, cum ca singura solutie este ca animalele sa ramana pe strada. Pai asta nu e solutie, asta e fix problema pe care incercam s-o rezolvam! Toate aceste asociatii, in atata amar de vreme de cand tot primesc fonduri, ce au facut, concret, in afara de a se manifesta isteric la televizor si de a cere bani de la buget? Cunosc cateva asociatii mici care chiar se ocupa serios de animale, dar cred ca ele sunt mai degraba exceptia. In rest, circ in presa si spalat bani. Si atunci e clar ca ai tot interesul sa nu dispara niciodata animalele de pe strada, pentru ca iti pierzi obiectul muncii, si cum sa mai obtii bani?

In plus, mi se pare ca acesti oameni se discrediteaza total cu crizele de isterie in Parlament. Cum sa ai incredere in astfel de persoane? In loc sa aiba o atitudine matura si sa vina cu niste propuneri concrete, fac circ, si acolo unde nu trebuie, vorba lui Rufus.

Mie imi plac animalele, am avut mereu animale in casa (caini, pisici, iepuri si altele), contribui cu bani la acele mici asociatii despre care vorbeam si particip la diverse actiuni in timpul liber, dar, cu toata durerea, acum pur si simplu sunt prea multe animale pe strada si sunt prea multi cei care profita de situatia asta pentru a obtine bani necuveniti. A devenit o afacere prospera, de pe urma careia sufera oameni nevinovati (si nici viata cainilor pe strada nu e tocmai fericita si linistita). Iar statul nu are suficienti bani pentru a construi adaposturi in care sa traiasca bine sute de mii de caini, nici un stat din lumea asta nu are atatia bani.

Bineinteles ca trebuie pedepsiti foarte aspru si cei care abandoneaza animale, adica e nevoie de o solutie completa la problema asta. Dar in paralel trebuie stranse si animalele de pe strada, pentru ca, din pacate, realitatea e ca sunt prea multe. Iar autoritatile s-au ferit sa faca ceva, pe de-o parte pentru ca au probleme mai importante (gen sa-si umple buzunarele cu diverse "comisioane"), pe de-o parte pentru ca nu au vrut sa riste niste masuri mai putin populare, care poate le-ar fi redus numarul de votanti. Si tot asa, pana cand s-a ajuns aici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

Atit de gresit....
As vrea sa vad cum traiesc oamenii astia din lantul trofic imediat ce termina sa isi bage picioarele in ea natura si sa distruga tot ce a mai ramas de distrus...
De-aia "e" oameni mari si oameni....miiici-miiici...ca umanitatea tine cont doar de oameni....

nu vad ce e atat de gresit in ideea mea de umanitate, pentru ca nu are nici o legatura cu distrugerea, asa cum exemplifici tu.
umanitate inseamna, printre altele, sa nu iti fie frica pe strada.

p.s. nu de-aia "e" oameni mari si oameni mici ci pentru ca umanitatea inseamna oameni, asa cum sunt ei, cu bune si cu rele, dar animalele trebuie sa fie controlate: ori stau in jungla, ori la gradina zoo, ori langa om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Din Europa nu e cred nicio tara sa aiba caini pe strada, da-o incolo, ce atata tevatura.

Dar nu se poate Domnule pana nu apar niste persoane isterizate care urla cat le tin bojocii ca vai cainii, etc, le plang de mila (dar la un om muscat de caine nu i-ar plange de mila) dar cand le zici clar de la obraz: ia-ti omule cainele acasa, si nu unu, ci vreo 7 asa nu vrea nimeni.

Atata ipocrizie ca pe astia n-am vazut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

saskia, nu ai inteles nimic. Absolut nimic.
In rest, s-auzim de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

saskia, nu ai inteles nimic. Absolut nimic.
In rest, s-auzim de bine

Hai ca ma faci sa rad, ce n-am inteles? Ca iubiti cainii vagabonzi si totusi nu faceti nimic ca sa-i salvati de la eutanasiere, pai daca ii iubiti asa de tare, luati-i acasa, dar pe toti, nu unu, ca doar cu unul nu se face liniste pe strazi noaptea. Luati si excrementele de caine in punga si le aruncati in locuri speciale, ca asa se practica in Europa. Nu sa calcam prin ele, ca si cum am trai la tara, desi e Bucuresti, capitala unei tari, platiti voi pentru toti oamenii muscati de ei si asa mai departe.

Mergi la inceput