Legea maidanezilor- reactii
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm Aha, pt tine, a iubi animalele abandonate inseamna fie a le lua acasa, fie a le omori. ... Mi-ar placea sa le vad in adaposturi, unde sa fie ingrijite si iubite. |
Din pacate nici eu nu vad alta solutie. A lasa animalele pe strada NU este o solutie. Nu e corect fata de animale, nu e corect fata de copii, batrani, oameni care nu se pot apara cand sunt atacati de o haita si nu este in interesul sanatatii publice.
Cred ca esti putin naiva cu adaposturile. Eu locuiesc intr-un oras cu populatie de 2 ori cat Timisoara. Avem un adapost de animale care are o populatie de 10-20 caini abandonati si undeva la 20-30 pisici. Avem o gramada de voluntari (pe langa personalul platit) care ingrijesc si socializeaza aceste animale. Fiecare caine este scos macar o data pe zi la plimbare, au activitati, sunt pieptenati, spalati, etc. Au personal cu experienta in comportamentul cainilor care evalueaza si recupereaza annumite probleme/traume pe care acesti caini le au. Iti dai seama ca nu poti sa oferi conditii decente cand ai zeci de mii de caini in adapost, cine ofera atentie 1:1, cine scoate la plimbare si socializeaza fiecare caine? Nici daca ar exista o sursa enorma de bani nu ar fi fizic posibil asa ceva. Ce vrei tu este un LAGAR de animale unde stau toate intr-un tarc si se bat si asteapta urmatoarea masa. Animalele alea se degradeaza, se salbaticesc, se deprima
![](plang.gif)
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elle_seb/Elle_seb.jpg)
Elle_seb spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui pisigri
Oamenii aia importanti in lantul trofic ![]() Nu a zis nimeni ca nu au fost muscati copii, au zis ca nu au fost omoriti copii. Da' multele asociatii PRIVATE au voie sa ingrijeasca ciinii, sau tre sa ceara voie bugetarului nervos? Ca doar cu banii aia ar putea fi facute azile, gradinite si spitale... |
Cred ca este dezinformata. Au fost omorati si copii de caini maidanezi: http://www.youtube.com/watch?v=qDhzmx2eYnQ
http://www.ziare.com/nationala-romaniei/stiri-nationala-romaniei/cainii-vagabonzi-o-problema-de-securitate-nationala-288913
Sunt curioasa care ar fi fost reactia ta daca ai fi fost in locul acelor parinti. Astept raspuns.
Maidanezii trebuie sa dispara de pe strazi. Ca stau in adaposturi pe cheltuiala lui Pisigri & CO pentru intretinerea lor, sau ca sunt eutanasiati din prima zi, mi-e tot una. Mi se pare ingrozitor sa minimizezi tragicul situatiei unui copil doar si muscat de un caine comunitar.
XIO, schimba te rog statistica aia ca mi se scoala parul in cap cand vad asa o lipsa de bun simt si o atitudine ignoranta.
Da, pentru mine oamenii si siguranta copiilor pe strazi sunt mai importante decat maidanezii, fie ca-ti place sau nu.
_
Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Din pacate nici eu nu vad alta solutie. A lasa animalele pe strada NU este o solutie. Nu e corect fata de animale, nu e corect fata de copii, batrani, oameni care nu se pot apara cand sunt atacati de o haita si nu este in interesul sanatatii publice. Cred ca esti putin naiva cu adaposturile. Eu locuiesc intr-un oras cu populatie de 2 ori cat Timisoara. Avem un adapost de animale care are o populatie de 10-20 caini abandonati si undeva la 20-30 pisici. Avem o gramada de voluntari (pe langa personalul platit) care ingrijesc si socializeaza aceste animale. Fiecare caine este scos macar o data pe zi la plimbare, au activitati, sunt pieptenati, spalati, etc. Au personal cu experienta in comportamentul cainilor care evalueaza si recupereaza annumite probleme/traume pe care acesti caini le au. Iti dai seama ca nu poti sa oferi conditii decente cand ai zeci de mii de caini in adapost, cine ofera atentie 1:1, cine scoate la plimbare si socializeaza fiecare caine? Nici daca ar exista o sursa enorma de bani nu ar fi fizic posibil asa ceva. Ce vrei tu este un LAGAR de animale unde stau toate intr-un tarc si se bat si asteapta urmatoarea masa. Animalele alea se degradeaza, se salbaticesc, se deprima ![]() |
bird, daca ai fi citit tot ce am scris, ai fi observat ca intr-una din postarile mele catre pisigri, am scris:
citat din mesajul lui balanta_tm Si eu sunt constienta ca se vor eutanasia, ca doar nu traiesc in povesti sa imi imaginez ca in RO se vor face adaposturi adevarate pt ei ca in tarile civilizate. |
...si implicit nu m-ai mai fi facut "naiva". Chiar nu este cazul pt calificative gratuite.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claucia/claucia.jpg)
claucia spune:
Si eu sunt de acord ca NU trebuie sa existe caini pe strada. Nicaieri in lumea civilizata nu exista. Si Xio, desi probabil ca parerile unora de pe site-uri straine sunt "priceless" chiar ca nici aceia, si nimeni din acea lume nu ar vrea maidanezii pe strada langa ei/casa lor/copiii lor.
sunt de acord ca eutanasia necotrolata si facuta inuman este mai rea decat traiul pe strada. Sunt de acord ca cea mai buna solutie posibila este adoptia, dar eu, ca mama de copii (dintre care unul este sperios, unul nu, fara sa fac nimic in acest sens deosebit, eu prezinta totul in viata destul de posibil/frumos, nu sperii copiii aiurea) NU POT sa vreau maidanezi in jurul copiilor mei, pentru ca daca ii vreau pe acei 10-20 blanzi, atunci il vreau si pe acel unul (sau cati or fi) agresivi sau oricum imprevizibili si NU POT pune in pericol nici o secunda integritatea corporala a copilului meu. Sau poate cei blanzi vor fi agresivi cu altcineva, nu stiu!
si mai este un aspect. Legal. Oriunde in "tarile civilizate" cineva raspunde pentru atacul/dauna provocata de un caine. Obligatoriu!
Nu putem compara Xio, draga mea, copii ucisi de oameni (oribil! ilegal si pentru care exista justitie, desi nici o justitie morala nu poate judeca asta) cu copii macar in posibilitatea sa fie ucisi de caini. Nu putem, nu e voie, nu trebuie sa existe nici macar unul!
In "tarile civilizate" cand un caine musca/omoara o persoana, situatia este incadrata legal la vatamare corporala/omor sau ce este. Si cineva raspunde! Stapanul cainelui trebuie sa isi ia toate masurile si da, raspunde in fata legii pentru integritatea altei persoane. Si asa este normal. La noi este o problema recunoscuta de absolut toate tarile civilizate - nu raspunde nimeni pentru cainii maidanezi - si acest lucru trebuie remediat imediat. Iar cei care ii iubesc/hranesc NU VOR NICIODATA sa raspunda pentru cainele iubit/hranit daca acest caine ataca pe cineva.
Si daca da, asa este, cainii sunt agresivi pentru ca sunt agresati/loviti/haituiti, tot nu pot sa pun in balanta asta cu integritatea copiilor mei!
O prietena draga, mamica si ea de 2 copii (exact de varstele alor mei) a fost atacata pe strada, fara sa faca nimic, absolut nimic, de o haita de 8 maidanezi. Langa ea si copii a aparut un domn cu un caine care hranea maidanezii din zona, vazand-o pe ea si pe copii in raza de actiune, probabil ca s-au "gandit" ca le ameninta mancarea. Si au muscat-o de picioare, de fund, au pus-o jos, copiii urlau, sotul ei era cu mainile prin gurile lor incercand sa ii indeparteze. inafara de injectii, una dintre plagi era imensa, insa zdrobita fara ca pielea sa fie strapunsa si durea ingrozitor.
Dar trece, nu este nimic. Insa spaima copiilor in acea valtoare cu mama lor pe jos a fost extrem de mare.
Poate am fi cu totii de acord ca acei caini in special trebuie stransi/eutanasiati pentru ca reprezinta un pericol. Dar acei caini sunt probabil jucausi si veseli cu alte persoane si iar nu am fi de acord...
Eu sunt PENTRU 100% sa se amendeze usturator persoanele care lasa caini/pui pe strada (stapani de caini care vin cu sacul si desarta 10 pui la margine de oras neavand ce face cu ei), sunt pentru sterilizarea obligatorie a tuturor cainilor, solutiile propuse de XIO sunt mai mult decat bune PLUS eutanasierea cainilor agresivi si a celor neadoptati intr-o perioada de timp/neadoptabili/bolnavi.
Si foarte importanta este ciparea tuturor cainilor, a celor stransi in adaposturi, a celor cu stapani, pentru ca atunci cand se intampla ceva cu un om, sa fie cineva responsabil.
In mare din cate am citit eu (dar mai aprofundez) legea asa spune: sa fie stransi toti cainii (dupa consultarea cu locuitorii), sa fie sterilizati si cipati, dati spre adoptie - si obligatoriu cine ii adopta sa raspunda pentru ei, nu sa se bucure de ei/hraneasca dar in cazul in care se intampla ceva sa dispara in noapte.
Sa se tina toti cainii sub un an in adaposturi pana implinesc un an in vederea adoptiei, si sa se eutanasieze cainii neadoptati/neadoptabili/bolnavi/agresivi.
Si nu putem punen egal intre un om, orice om, si un animal. Asta este, nu putem. Nu putem trage cainele la raspundere, nu putem sa punem in fata legii (a societatii/a sigurantei) egalitate intre un om si un caine sau orice alt animal.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
.Balanta,
nu am vrut sa te jignesc, am folosit cuvantul naiv cu inteles de visator. Nu a fost ceva negativ .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
elle_seb, statistica nu imi apartine, postarea ei nu imi apartine. Nu am facut decit sa iti atrag atentia ca ce ai scris tu e diferit de ceea ce postase Xio.
No, vad ca pin' la urma tre' sa iau numa' io toti ciinii maidanezi din Bucuresti...
Rufus, eu aduc in discutie violatorii DOAR atunci cind cineva sare cu gura ca ar trebui sa ne aruncam pe fereastra ciinii/pisicile (de la etaje superioare, nu de la parter) si sa "crestem mai bine un copil cu banii aia".
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elle_seb/Elle_seb.jpg)
Elle_seb spune:
citat din mesajul lui pisigri elle_seb, statistica nu imi apartine, postarea ei nu imi apartine. Nu am facut decit sa iti atrag atentia ca ce ai scris tu e diferit de ceea ce postase Xio. No, vad ca pin' la urma tre' sa iau numa' io toti ciinii maidanezi din Bucuresti... ![]() Rufus, eu aduc in discutie violatorii DOAR atunci cind cineva sare cu gura ca ar trebui sa ne aruncam pe fereastra ciinii/pisicile (de la etaje superioare, nu de la parter ![]() |
Pai nu iti apartin nici statistica nici postarea, dar te-ai folosit de ele luandu-le de bune pentru a ne explca ce ne-importanti sunt oamenii spre deosebire de comunitari, pe principiul: "ei, au fost doar muscati un pic, doar n-au fost omorati copii". Ei bine au fost, si nu putini. Si vor mai fi, catat vreme cainii astia nu vor fi stransi de pe strazi.
_
Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui balanta_tm Rufus, nu inteleg ce vrei sa spui la punctul 2. Probabil ca azi procesez eu mai greu informatia ![]() |
Poate nu m-am exprimat eu clar.
Locul cainilor nu e pe strada. Nu cred ca trebuia o lege, dar ma rog...
Deci cei ce protesteaza n-au ce cauta acolo unde se hotaraste normalitatea (adica ridicarea cainilor de pe strada), ci acolo unde se intampla ceva cu cainii stransi de pe strada.
Acolo trebuie purtate discutiile si consumata energia (resursele).
Dupa mine, ridicatul tuturor de pe strazi este obligatorie si urgenta. Fara discutii. Discutii se poarta pentru pasul doi, dar stim cu totii ca se poarta de ani de zile fara solutii. Oricum, inteleg ca in Bucuresti (din ceea ce zice betivul ala de Oprescu) consiliul local s-a opus construirii de adaposturi; n-am vazut nici o presiune a iubitorilor de animale asupra consilierilor sa renunte la idee (mai ales ca cica primarul ar vrea, dar vezi Doamne nu poate), sa fie prezenti la sedinte, sa strige, sa cheme presa, TV, in schimb fac circ exact acolo unde nu trebuie, incercand sa forteze Parlamentul sa lase lucrurile asa cum sunt. Adica ca-n codru.
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)