Legea maidanezilor- reactii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim
... aceste potai ...

Esti rupta de realitate. Si fara empatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
...

Ar trebui sa vezi reactiilor oamenilor din tari civilizate cand citesc ce se intampla la noi. E...priceless!

Xio, oamenii din tarile civilizate NU au reactii priceless la ce se intampla in Ro cu cainii! Sa vezi, in schimb ce reactii priceless au cand vad reportaje cu copiii strazii, cu copiii legati de pat din orfelinate! In Canada exact asta se intampla cu cainii: sunt adunati (de fapt, te asigur ca in Canada, in Ontario, cel putin, mai mult de 2 ore nu sta un caine pe strada, de capul lui, ca il salta hingherii imediat!), tinuti in centre si apoi eutanasiati daca nu ii 'cere' nimeni. Si daca sunt luati de persoane de la centre, sunt sterilizati OBLIGATORIU, se dau cu carte de sanatate si pe semnatura! Eu nu inteleg de ce tot timpul spui tu "in tarile civilizate...". Eu zic sa te muti intr-o tara civilizata, macar vreo 5 ani si apoi sa tot dai exemple de ce se intampla in tari civilizate.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Iata o tema care revine periodic, imbogatita sau nu cu nuante.

Eu o sa zic ce am zis mereu: Romania nu isi permite in clipa asta solutii "umane". Nici nu sunt bani, iar cainii sunt prea multi.

Da, in tarile civilizate exista adaposturi pentru ca nu sunt sute de mii de caini pe strazi. Dar pana si acolo cainii nerevendicati sau neadoptabili sunt euthanasiati.

Sterilizarea nu a fost facuta cum trebuie, din mai multe motive. Fie femelele pur si simplu nu au fost sterilizate, fie nu s-a luat in calcul ca un mascul mai e fertil cateva saptamani dupa ce a fost sterilizat (chimic sau chirurgical). Altfel nu imi explic de ce in Bucuresti erau multi caini cu tag de sterilizat pe ureche si cu pui dupa ei. Deci femelele fatau si alaptau sterilizate fiind?

Cu toata iubirea de animale, intotdeauna oamenii sunt mai importanti. Iar cainii maidanezi le provoaca disconfort oamenilor. Lasand la o parte ca nici viata lor pe strazi nu e deloc buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim
A si nici nu sunt de acord cu animale mari de companie in blocuri, ca nu este nimeni obligat sa asculte latratul cainilor noaptea, sau miorlaitul matelor.Daca ai conditii si iti permiti nu ai de cat sa faci crescatorie, dar nu intro colectivitate.

hotaraste-te cu ce nu esti de acord, ca de latrat latra si un "pichinez" (chit ca orice topic am vazut pe vreun forum in care se plangea cineva de latratul cainilor vecinului avea ca loc de desfasurare a actiunii o zona de case), iar pisicile mele s-ar imprastia de ras dac-ar afla ca le-ai facut "animale mari de companie" la categoria "animale mici" ce intra atunci, puricii?

ps: "decat" si "intr-o"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mianna
la categoria "animale mici" ce intra atunci, puricii?

Plosnitele, ca azi ma simt generoasa.

Asta cu animalele in bloc chiar e o discutie separata. Vin si eu cu exemple din "tarile civilizate" unde sunt anumite cladiri unde e voie cu animal de companie, altele in care nu e voie.

E o conditie care se anunta din start, la fel ca si fumatul. Daca scrie ca blocul e de nefumatori, nu ai voie sa tragi o tigara nici in propriul balcon si mi se pare corect sa fie asa.

Dar discutia era despre cainii fara stapan. Acum ce facem, nu mai putea avea caini si pisici in modestele noastre apartamente? Dar pesti e voie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Mianna, asa si daca vecinul meu isi lasa cainele sa latre cu orele in curte, eu am dreptul sa ii fac reclamatie. Si vin de la Protectia Animalelor peste ei. Adevarul e ca vecinii mei au un husky mare, cat un...husky! si l-am auzit o singura data latrand si are deja vreo 3 ani cainele. Aici toti proprietarii de animale isi asuma responsabilitatea cresterii lor.

Fosta sotie a sotului meu si-a cumparat acum vreo 2 ani un caine de la un centru. Adica, pardon, cainele l-a primit gratuit, dar a platit $500 pentru sterilizare si vaccinare.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

vorbeam de animale mari de companie, caini, si matze separat
caini sunt si de talie mica, 0.600 kgsi matze de 5 kile, fac diferenta intre cele doua clase.
Sunt de acord ca in blocuri sa existe animale, dar nu vreau sa a trezeasca catelu de la 3 ca latra ca asa are chef, sau ca urla noaptea ca e lasat singur in casa.Nu sunt obligata sa ii am colocatari, cum sunt obligata sa accept fumatorii intr-un restaurant.
Sunt de acord sa existe blocuri in care proprietarii pot sa detina si gradini zoologice in casa daca asa vor, dar nu am obligatia sa accept!

Mergi la inceput

Olim, sa stii ca sunt caini mari care nu prea latra. Asa e rasa lor. De fapt, in descrierea raselor se specifica lucrul asta.

Daca am caine in casa, inseamna ca locuiesc intr-o gradina zoologica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc
nu imi explic de ce in Bucuresti erau multi caini cu tag de sterilizat pe ureche si cu pui dupa ei.

Pentru ca adoptau catelusi maidanezi. Ce nu puteau adopta oamenii, adoptau catelusele sterilizate.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc
nu imi explic de ce in Bucuresti erau multi caini cu tag de sterilizat pe ureche si cu pui dupa ei.

Pentru ca adoptau catelusi maidanezi. Ce nu puteau adopta oamenii, adoptau catelusele sterilizate.

Aha... Deci erau mame adoptive. Bine ca m-ai luminat!

Mergi la inceput