Strugurasi de sept-oct 2011 **08**
Raspunsuri - Pagina 5
andreea_t spune:
Bujo
Eu am doar 3-4 scune pe zi. Acum chiar ma simt rau, am o stare de lesin asa si am ceva crampe. S-a dus sot la farmacie sa ia biotix, sper sa fie mai bine. Intre timp ma duc sa pun niste orez la fiert. Oare ce pot manca?
21.09.2011 ora 02:50
Bine ai venit Andrei Bogdan in viata noastra! Doamne iti multumim!
bujo spune:
Jade asta ii spuneam si eu, toate mamicile cezariate au facut fraxi in spital, inclusiv noi, si nu ne-a zis nimeni sa nu alaptam. L-a sunat pe medic dar pana acum nu i-a raspuns.
Andreea poti lua linistita Smecta, e permis. Papa gratar de pui, paine prajita, ceai de menta si sunatoare (care e antiseptic), branza.
racheel spune:
May, Jade si eu ma plang de a mea ca este silueta.
Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)
LenaC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui seidana Intrebare cum se face zeama de tarate pt baie? eu am pus vreo 5 lingurite intr-o sosetuta si le-am fiert cam 5 min in 3 l apa, insa e normal ca apa sa fie putin maronie? mi-i sa nu fi iesit culoarea din soseta la fierbere ( desi a fost spalata inainte ) Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011) |
Eu pun intr-un borcan de 1 litru cam o mana buna de tarate si o las jumate de ora.
apoi strecor si pun apa in baita. iese o culoare alba tulbure...
didianana spune:
Multumesc fetelor pt raspunsuri.Noi avem asa:cojita inca in caput, dupa o luna..O zona aspra tare pe un obrajor( care a aparut odata cu cojitele) cojite am avut si la sprancene dar au trecut, tenul gras inca il are, mai ales in zona ochisorilor.Acum de vreo 2 zile i-a aparut zona aspra tare pe un genunchi, pe zona coastelor, si pe spate.Parca azi totusi pe spate nu se mai simte asa tare..S-ar putea sa fi exagerat cu uleiul de masaj.Eu nu prea cred sa fie atopica, mai repede micoza sau seboreica..
Helenutza23 spune:
bunaa
iar am citit rapid.
ser fiziologic: http://www.efarma.ro/products.php?id=3259
e chiar bun, eu sunt f multumita de el.
Jade, May hai ca o sa treaca si colicii. of, cand va citesc imi aduc aminte ca si mie mi-a fost greu la primul copil chiar daca nu a avut colici. dar nu dormea noptile, se trezea des sa pape si pe urma era cu ochii pe pereti...
vad ca vorbiti de baita. nu mai stiu daca v-am mai zis, eu am folosit in primele zile dupa nastere ceai de musetel+bicarbonat (3l ceai musetel+1 lingura bicarbonat). cu chestia asta il clateam, peste tot, inclusiv pe cap, pe fatza(cu grija, evident, sa nu ii intre in gura, ochi). am folosit-o vreo 5 zile si i-a trecut eritemul f urat pe care l-a avut. ca ma si speriasem in ce hal i se facuse. dar solutia asta e super. si pt baie am gelul de la Mustela.
o noapte linistita
seidana spune:
deci am aruncat apa cu soseta , si am fiert tarate cam in 2-3 l de apa, in sac de tifon, nu a iesit galbena... s-o fi decolorat soseta prin fierbere (bine ca m-am desteptat).. apa era putin albicioasa..si am amestecat-o cu apa din cadita..
Lena si tuu nu fierbi apa?
May, Jade, Rach,, eu ma plang de inchipuirile mele.. asta e grav ca inseamna ca mi-i se dice unitatea centrala .. app voi uitati? eu care stiam si cati porumbei erau inr-o zi in parc.. acu uit de ce merg intr-o camera sau ce ma inteleg cu lumea..
Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)
ionelamaria spune:
Cred ca am mai povestit, dar am sa ma repet ca o baba senila...
Noi facem baita cu infuzie de tarate de greu si flori( petale) de galbenele). Pun intr-o soseta de dama( din care nu iese culoarea) 1 lingura cu varf de tarate si 1 lingura de petale de galbenele. Pun apa la fiert( cam 1l) si cand e in clocot arunc saculetul in ea si opresc flacara. Apas pe saculet de cateva ori cu o lingura sa intre repede apa in el si pun capac la oala. Pregatesc restul lucrurilor pentru baita apoi. In acest timp e gata infuzia. O torn in cadita si apoi "potrivesc" apa ca emperatura cu apa de la robinet (da, nu o fierb)
Eu si dupa fiecare scutec spal bine copilul la robinet ( folosesc sapunel numai daca e necesar) , il usuc cu un prosop si ii pun scutecul nou.
Asa am procedat si la Mihnea si nu am avut deloc probleme.
mikka11 spune:
fetelor, ma apuc si eu de fiert tarate, m-ati molipsit. ramane sa mai pot iesi din casa pentru a cumpara.
Mi-am comandat detergenti bio de curatat gresie, faianta, parchet, baie, bucatarie, m-am decis sa renunt treptat la astia din comert. Am o prietena al carei bebe a dezvoltat o alrgie de la solutia cu care spala parchetul. Hai ca acum mai e cum e dar cand or incepe sa se tarasca pe jos, cred ca sunt f utile.
In seara asta i-am facut baie Mariei cu cadita sprijinita pe marginile cazii mari, se potriveste perfect si e foarte stabila asa. la final am limpezit-o cu dusul, nu va pot povesti ce mult i-a placut, era asa fericita.
Pana la urma m-am decis sa trimit mail tipei care comercializeaza colacii de baie sa o intreb dimensiunile, vad ca pe aici nu stie nimeni
Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)
klau_ditza spune:
neata. Bebe agitat azi noapte... Cred ca presimte ceva ! Azi megem la vaccin. Emotii mari !
It's a boy !!!