Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (26)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

multam mult pt reteta.

of, nu citesc nimic de la cazuri umanitare.cumpar, donez si gata.
am facut o singura data gresala uriasa de a citi,de a vedea copilul leditiei si am plans vreo 3 zile ca nebuna.fetelor,e superb,e un copilas magnific.
nu am acceptat ca poate fi bolnav.a fost cumplit.

de atunci,doar cumpar si donez banutii diverselor cazuri,FARA A MAI CITI NIMIC. nu pot sa duc.
inca izbunesc in plans instantaneu daca vad un incubator.
stiu ca-s slaba la mansarda,dar nu pot altfel.

eu am mers la 1,5 ani, am spus mama la 1,2 ani si am IQ 140 dat de Dumnezeu, 3 facultati(pe bune, la stat) si un doctorat(la academia romana).
deci, cine isi facea griji,erau inutile.

am tot sunat cu durerile si parerile sunt impartie:fie e ruptura musculara, fie e tendinita fie e de la coloana cervicala, un disc deplasat.
prefer primele 2 variante impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Citat:
CRISTEO
mami dar pe tine nu te deranjeaza tatalele?

Super tare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutz_mic spune:

Ziua buna, fete dragi!

Histamina, stiu ce e durerea de umar, doar ca eu nu am experimentat-o atat de intensa! Pup sa treaca cat mai repede!

Crispro, o imbratisare si de la noi! Stii ca si eu imi fac tot felul de griji cu Raducu, dar eu cred ca poate exagerez uneori, fiindca il compar cu alti delfinasi care s-au dezvoltat mai repede - dar, asta nu inseamna ca ai nostri sunt in urma (sper ). Cred ca ne comparam cu standardele, dar standardele nu sunt batute in cuie...Eu zic sa avem rabdare si incredere

Crissy, saru'mana pentru sfaturi, ieri am inceput sa aplic din jocurile pe care le-ai pus pe contul de yahoo. Chiar s-a prins Raducu in joc si i-a placut! Cat despre animalute, noi ne chinuim cu maimuta si cu lupul de vreo 2 luni . Dar eu am impresia ca abia de ceva zile a devenit mai receptiv la a invata ceva. Simt ca a trecut in alta etapa de dezvoltare cognitiva. A inceput singurel sa arate diferitele parti ale fetei, la mine, apoi si la el, iar eu ii spun cum se numeste fiecare si este f. atent. E claaaaar, tb. rabdare muuuuuuulta

Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010

Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!

EDIT: vad ca nu prea am avut logica in mesajul meu, Crispro, scuze, ai inteles tu ce vreau sa spun - uneori comparam cu standardele, uneori cu copilasi mai avansati in dezvoltare...cam asta am vrut sa spun. Sunt cheauna de somn, e a doua noapte cand ma culc la 2, aseara am stat la discutii cu sotul despre firma, rate, plati etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Matusa,

Maine fac si eu supa crema dovlecei.

Crissteo, ce ma distreaza Teo si curiozitatile lui. Si Albert e un istet!

Foarte receptivi is copilasii astia. Il vad si pe V cate face, cate intelege, fara sa ii fi explicat cineva- dar el ne vede pe noi. Toti tb sa avem papuci de casa in picioare, altfel ii aduce el. Daca vede vreo haina pe un scaun tb sa o luam pe noi. Ma distreaza ca mereu cand isi ia ceva din sertar il inchide la loc si apoi pleaca cu obiectul in mana. Mereu se asigura ca ramane sertarul inchis. Asa face si cu usa de la baie-daca e deschisa cumva, o inchide el. Eu stiu ca am un copil sanatos, si il vad zi de zi cum evolueaza in limbaj/ gandire/ mers/ridicat/ emotional- stie sa isi exprime mai bine dorintele. Nu imi fac griji ca nu le va face pe toate. El le face in ritmul lui. E un copil cuminte, linistit. Se potoleste usor daca nu ii dau ce vrea si ii explic frumos ca nu ne putem juca cu cutare, dar mergem la cutare. Bine, daca doar il iau de la locul/ obiectul fara sa ii zic ceva, urla, normal. De mic a fost linistit, explora ce era in jurul lui, isi gasea ocupatie. Un pic e certat cu somnul, dar in rest nu ma plang. Nu mananca cel mai bine, ne maimutarim, nu manancaacele cantitati standard. Dar incerc sa ii dau un meniu care sa ii ofere necesarul zilnic si ia bine in greutate. E al meu si sunt mandra de el. Si cel mai important, avem copii sanatosi. Nu vreau sa cunosc vreodata pe pielea mea durerea unei mame cu copil bolnav.

Crissteo,

Histamina, nu poti lua ceva pt durere?

Bumblebee, pe unde esti???

Bambo, ce fac iedutul si caprita?

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Cu scuzele de rigoare pentru intarziere: LA MULTI ANI sarbatoritilor de ieri: Razvan a lui Krys si Lauri_ca!

12.08.2010

Mergi la inceput

Puiutz, te pup si pe tine. Ai dreptate. De fapt, e normal ca un copil sa mearga la 9 luni, dar e la fel de normal sa mearga si la1an si 4 luni. La fel e normal ca unul sa aiba q16 dinti si altul 2 la aceeasi varsta. Diferente de limbaj/-la fel. Sunt delfinasi care zic muuuulte, altii inca asimileaza si curand isi dau drumul.

Faptul ca nu face V asa multe motric nu o zic ca sa ma plang, ca il iau asa cum e, cu ritmul lui. O zic doar ca o situatie existenta. De somn ma plang.

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Cristina, m-a bucurat mesajul tau :) am cateodata impresia ca nu vezi cate stie si face vladi, ca tot ai impresia ca nu stie destule. Dar vad ca m-am inselat

Ma gandesc sa imi leg trompele cand nasc. Pareri? Sfaturi? Marius a zis ca mai bine isi face el vasectomie ca m-am chinuit eu destul..

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 34+

Mergi la inceput

Alice, . Nu ma pricep prea bine, dar legarea trompelor sau vasectomia nu sunt ireversibile? Adica sunteti siguri ca nu mai vreti copii? Poate peste vreo 5 ani ti se face dor. Mai ales ca esti atat de tanara. Si atunci vei putea incerca o nastere naturala.

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Alice, mie astea cu legatul trompelor sau cu vasectomia mi se par prea extreme! Eu nu as face asta nici acum, la 36 de ani si nici sotul, care are 42, cu atat mai mult daca am avea sub 30.

De unde stii ca peste 3-5 ani nu va veti dori inca un prichindel. Poate acum sunteti ferm hotarati pentru 2, dar...ne schimbam atat de mult in timp... Asta e parerea mea, voi faceti cum credeti, desigur, dar ganditi-va ca e ceva ireversibil.

Ma rog, mai sunt si exceptii...o verisoara de-a mea, de la Iasi: tot asa, au facut 2 fetite (tot tineri ca voi) si la nasterea a doua (tot cu cezariana) au legat trompele. eeee...ce parere ai? e gravida acum cu al treilea

Pupici si oricare ar fi decizia, sa nu regretati.

12.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Vasectomia, teoretic e reversibila, dar nu mereu are succes procedura. Se mai pot face copii dar in vitro.
Acum nu imi mai doresc alt copil, si sincer mi-e cam frica de a3a cezariana

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 34+

Mergi la inceput