fiv dr dragos albu 49
Raspunsuri - Pagina 17
QiaoBing spune:
Arabella sa fie lipiciosi si cu noroc !
anna incearca sa profiti de perioadele cand poti sa prinzi o pana de somn, altfel ... te sui pe pereti de pe acum si asta e abia inceputul. poate iti face rost sotul de niste dopuri de urechi sau casti si asculti muzica (eu am avut perete in perete cu mine in copilarie un vecin care era bolnav si horcaia toata noaptea, adormeam numai cu radio deschis, altfel imi venea sa ma arunc pe geam) si aparatoare pt ochi ( nu imi aduc aminte acum cum ii zice - eu am 2, nu sunt cine stie ce, dar daca vrei iti dau una)
e bine ca ti s-au desfundat canalele si a venit laptele mult si bun, sa pape fetele si sa se faca mari.
pretul mi se mare ENORM ! sa speram ca scapa repede cea mica de infectie si plecati acasa inainte sa dai faliment.
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)
adinutapop spune:
Qiao, iarasi apelez la tine ca ai trecut prin asa ceva.
Am fost la medic si m-a diagnosticat cu tiroida cronica autoimuna+ un nodul(4,1/ 4,5mm) cu structura mixta( hipoecogena si transonica), vascularizat in portiunea parenchimatoasa, fara adenopatie cervicala.
Am facut si FT4,ATPO, Anti TG, trebuie sa merg sapt viitoare cand primesc rezultatele.
Pentru nodul trebuie oare sa fac o punctie?Cand l-a gasit am intrebat-o pe dr. daca trebuie operat si mi-a spus ca nu.Iarta-ma, nu mai am rabdare.
QiaoBing spune:
adinuta nodulul are doar 4 mm sau 4 cm ? daca sunt 4 mm atunci e fff mic, mai degraba e un chistulet si nu ridica nici un fel de probleme. mie mi-a zis dr ca peste 1,5 cm incep sa fie bagati in seama, iar peste 3 cm deja ridica semne de intrebare. la 4mmm nici nu au ce a punctioneze. operatie pt nodul se face numai daca in urma punctionarii rezultatul iese prost sau echivoc. dar sa nu ne grabim cu gandul atat de departe.
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)
anna_a spune:
mersi fetelor; azi sunt mai bine, a fost mai liniste noaptea trecuta; am mai atipit 1h azi
in fine, eu nu pot dormi cu galagie, muzica sau orice altceva, asa ca-mi e f greu
corry, am sa increc sa te sun cand prind ceva timp, mai pe seara poate
adipapazi, am inteles eu bine, ai plecat cu ele acasa la 1500-1600g? "au scazut la 1460 si 1640, am plecat cu ei acasa la aceste greutati"...
sper ca da si ca ma lasa si pe mine sa plec dupa ce-i termina antibioticul celei mici, doctorul a zis ca sa ia in greutate 3 zile consecutiv
neonatologul este o doctorita tinerica, Dr Dan scrie pe fisa fetelor de la patut. Ele sunt inca la terapie intensiva desi nu au nici un fel de terapie, dar sunt acolo sa aiba mai multa grija de ele; sper sa ma mute si pe mine la un salon langa ele si sa mi le aduca in camera
cam greu cu alaptatul, de miercuri pana pe vineri dim cand nu era inca lapte, da-i si trage si suge; acum ca a venit lapte de curge singur s-au puturosit sau invatat la seringa si nu prea mai vor sa suga
greu e ca sunt 2 si la mine dureaza alaptatul, fie ca sug, fie ca ma mulg si le dau la lingurita peste 1h; si eu nici nu termin bine masa ca treb sa ma duc iar. Problema nu este ca treb sa ma duc iar ca nu am altceva de facut, dar cum nu trece suficient timp intre mese ele sunt satule si nu vor sa suga, aici e probl.
sa mai vedem, azi e doctorita de garda, poate-l mai trimit pe sot sa vb cu ea, dar o sa zica la fel; sa scape de infectie si sa ia in greutate; nu-mi dau si ele o estimare de 1 sapt, 2, 9 ceva sa stiu si eu
doar ca o mentiune, evident ca nu m-am bagat la "distractia" de 150 eur, e imens si nu se merita, desi o luasem razna rau ieri
va mai tin la curent
Arabella34 spune:
Sar'mana fetele!Doamne A juta la toata lumea sa se lase cu multi!
Arabella,ai grija de noi!
maruscha80 spune:
anna ma bucur ca lucrurile revin cumva la normal ... oricum te-ai descurcat nasteptat de bine pana acum, ma asteptam sa fi avut deja cel putin o cearta cu staff-ul de la Municipal... asa mici sicanari se accepta :P. Oricum sotul tau e super tare in rol de mediator :)))
150 de euro pe noapte e super scump, nici la medlife nu cred ca se ajunge la aceasta suma daca depasesti cele 3 zile incluse ... in fine, sper sa isi revina repede cea mica si sa ia rapid in greutate amandoua, astfel incat sa nu mai faci multi pureci pe acolo :)
seara buna, daca mai esti online...daca nu sa ai o saptamana cat mai usoara eventual cu externare
36+ cu
adipapazi spune:
anna, da, am plceat cu ei acasa asa mici. dupa ce au scazut cum ti-am zis, au luat nitel in greutate, si cu ioakim am ajuns acasa de 1600g, iar cu ana de 1700g. de la municipal te lasa sa pleci cu ei asa mici, numai cu conditia sa ia nitel in greutate,sa fie pe linie ascendenta. vezi ca ei le cantaresc la aceeasi ora, dar daca au fct caca inainte, de ex, greutatea iese mai mica decat in ziua precedenta si o sa zica ca au scazut. tu ai grija sa le cantaresti mereu dupa ce le hranesti, ca sa nu ai fluctuatii, daca azi le cantaresti dupa ce au mancat si maine inainte, normal ca o sa iasa curba descendenta. cum facutul de caca nu il poti controla, macar asta cu papatul sa o ai in vedere (asta cand ti le va aduce in salon).
vezi ca la un moment dat anei i-au pus branula pt antibiotic in cap, era ca un pampon imens cu galbenul de la plasticul branulei. sa nu lesini p-acolo daca gasesti pe vreuna cu ceva in cap sau cu tifoane pe oki la fototerapie.
dr dan e super ok. bravo!
e mai bn ca le ai la terapie. acolo sunt asistente foarte pricepute.
tre sa profiti si sa dormi fiecare minutel in care nu mergi la muls/supt.
eu in acele zile in care am stat in spital am rugat pe toata lumea sa nu ma mai sune/sa nu mai vina in vizita, pt ca 8 ore/zi cel putin eram busy cu alaptatul.
o sa inveti sa le alaptezi si simultan, cand ti le aduce in salon, sa le rogi pe asisitente sa te ajute.
iar cand ajungi home, vei da lapte la 3 ore jumate-4, le va fi foame si vor suge. eu le dadeam la fiecare din cate un san cate 10-15 minute, iar la alaptatul urmator inversam sanii. aveam caiet si scriam care e cu ss (sanul stang), care cu ss, care cu LM (lapte de mama), care cu lmm (lapte de mama muls), de la 5 luni care cu lp... se prapadea husband de ras cand citea. sa-ti notezi nr de scaune, greutatea la o saptamana, ca altfel o iei razna, cui ai dat vigantol si cui nu, ca eu nu notam si stateam ca tampita u lingurita in mana si nu mai stiam cui am dat aia si cui am dat ailalta.
dormi cat poti si nu le tine la san mai mult de 20 minute pe fiecare, copilul isi ia 80%din laptele necesar in primele 5 minute de supt, restul e mameleala.
iti tinem pumnii!
daca iti da sa le dai la fete vitaminele polyvital, sa imi zici, am 3 sticle neincepute in frigider de atunci, ca se gaseau greu.
adipapazi spune:
si sa inveti sa le faci baie la chiuveta, fetei celei mici nu ii vei putea face in cadita pana nu se mai intremeaza nitel. curaj!
hai ca m-a apucat nostalgia si ma uitai in caietul din maternitate: ss, sd, lm, ss, sd, caca, ss, sd, sab simplex, caca...