Strugurasi de sept-oct 2011 **07**

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Sei, imi pare rau pentru voi
si la noi e mai rau, deci nu cred k e de la mancarea mea, desi introdusesem bananele recent si poate au alea chimicale in ele si am continuat sa mananc pana ieri (cand mi-am dat seama )...
azi mergem iar la pediatru alergolog
Iti spun ce mi-a zis cand revin
la noi au mai aparut pe ureche, pe ceafa si pe pleoape.

BTW, avem in sfarsit si noi liber la placinte . Am fost azi la ginecolog si e totul bine. A zis k peste un an pot sa raman insarcinata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Am incarcat un filmulet pe Youtube, acum unde postez linkul pe grup, ca habar nu am?

Lena te rog mult, poti sa mai pui o data linkul ala cu jocurile pentru copii? Eu cred ca am ratat postarea in care l-ai pus prima data.

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Neatza fetele

Si noi suntem singuri pana maine seara si mi-e ciuda pe ceata asta ca e aiurea de iesit la plimbare.
Am luat si eu protectis, ca desi pana acum facea kk aproape la fiecare scutec, in ultima saptamana a avut cate 2 zile in care nu a facut, adica 24 de ore. Si se pare ca a functionat. Macar ca am baut si eu ceai de musetel, dar ma gandesc ca si protectisul a lucrat ceva.

Horcaitul ala il avem si noi, dar nu tot timpul, si nu are secretii. Ca il aspir zilnic cu batista bebelusului, si ft mult nu iese, ramane horcaiala.
La noi dermatita sau ce o fi s-a retras aproape de tot, am spalat cu apa termala si dat cu bepanthene crema de cateva ori pe zi. Azi dimineata am vazut ca i-au iesit iar 2 cosulete.

Sei, cate jucarii . Probabil ca o sa fac si eu cateva comenzi, dar mai incolo. Deocamdata caruselul ne fascineaza si cam atat.

Cu regurgitatul, eu am cam rezolvat problema. Am schimbat pozitia de alaptat. Pana acum alaptam la orizontala, dar l-am luat in brate si ii tin capul mai ridicat, ca sa fie in unghi, sa nu stea intins. Ragaie muuult mai usor, si nu mai regurgiteaza. Atat ca se mai ineaca cu lapte cand sunt sanii plini. Dar mancam cateva minute, il ridic si scutur, ragaie, mai mancam. Asa mananca si mai bine (altfel plangea ca are gaze in burtica) si nici nu mai da afara.

Cu rostogolitul, aveti grija mare. Ca si eu am zis ca nu se poate rostogoli de pe o parte pe alta. Mda. Joi noapte l-am luat din patut si l-am pus pe patul nostru sa il alaptez. M-am intors o secunda sa iau un scutec si a cazut din pat. Si il pusesem cam la juma de metru de margine. Asa ca de atunci eu nu il mai las nici sa doarma in patul nostru daca nu sunt. Mai bine risc sa se trezeasca cand il mult in patutul lui decat sa cada.
Si la somn se vede ca se poate invarti. Inainte il puneam pe o parte si asa ramanea. Acum se intoarce pe spate, pe cealalta parte, invarte capul in toate directiile, se roteste (in cerc, capul ar fi centrul cercului). Daca il pun pe burtica da din coate si picioare si se taraste .

Lena, se vede ca suntem intr-o zi . Si noi am inceput gangureala, din ce in ce mai tare

May, daca tu crezi ca te poti tine cu alaptatul, incearca o saptamana sa vezi cum e. E obositor, intr-adevar, ca nu ai program si te solicita doar pe tine zi si noapte, dar merita sa incerci.

Alayna, imi pare rau ca treci prin stari atat de complicate. Ma gandesc ca nu e usor, si eu am avut o semi depresie, dar am alungat toate energiile negative si incerc sa gandesc pozitiv. In definitiv, timpul trece atat de repede, o sa ne fie dor de perioada asta cand ei depind inca de noi.

Ionela, o intrebare. Eu in februarie ma intorc la lucru. Flavius va avea 4 luni pe atunci, dar vreau sa continui sa alaptez. O sa lucrez doar 6 ore, si ma gandeam ca o masa o sa o mulg zilnic pentru a doua zi, in rest alaptat. Ai ceva recomandari ca sa nu pierd laptele si sa pot alterna biberonul cu sanul?

Nu mai stiu cine zicea ca nu iese nimic la pompa. Cu pompa e mai dificil la inceput, pana te obisnuiesti cu ea. Trebuie stimulat si creierul ca sa iasa lapte. Gandeste-te la puiul tau ca suge laptic sau ca iti zambeste, uita-te doar la el si nu te gandi ca te mulgi. O sa curga si laptele. Maseaza sanul sa usurezi eliberarea laptelui. Si o sa vezi ca devine tot mai usor. Asa am reusit sa scot 100 de ml in 20 de minute, din a doua incercare, ca din prima dupa juma de ora aveam cativa ml.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Mikka
http://www.babycenter.ca/baby/development/letsplay/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

annare, la Lilea Bogdan. e privat. cam scump, dar e pediatru specialist.

racheel, beau ceai de lactatie de la fares. si mai iau galafor, 2 pe zi. tot incerc sa iau mai multe pe zi, dar uit.

anca, azi dim aveam de gand sa incep experimentul de alaptat exclusiv, dar dupa ce mi s-a trezit din 2 in 2 ore noaptea si a mancat, am adormit-o apoi cu greu de fiecare data, azi dim am picat lata asa ca i-a dat soacra-mea cu biba.
nu stiu ce a avut ca ea noaptea se trezea la 3, manca in liniste un san si se culca la loc.
azi noapte s-a trezit la 1, la 3, la 5 si la 7. parca a stiut ca vreau sa incep azi alaptarea :D
ah si la 7 cand i-am dat tzatzi n-a vrut, si am incercat-o cu biba si imediat s-a mufat.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Ancaroro ma bucur ca sunteti bine

Si imi pare rau ca a cazut din pat

Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

May, nasol. Si noi ne-am trezit la 1:30, 3.30, 5, 6:30, 7:30. AM avut o noapte albaaaa. Si a supt de fiecare data cu pofta. Ma dor sfarcurile ca la inceput. O fi puseu de crestere. Mai nasol e ca luam galafor. Dar mi s-au terminat ieri, si sot nu am pana maine sa trimit la cumparat. Duminica l-am trimis dar la sensiblu nu a gasit.
Cu sanul, cand nu vrea sa apuce, i-o fi prea lene / adormita. Eu l-am pacalit de vreo 2-3 ori cu glicerina pusa pe sfarc. Il apuca si trage de el, ca e dulceaga. E si recomandata pentru curatarea urmelor de lapte si prevenirea candidei, asa ca impusti doi iepuri deodata.
Oricum, alaptatul nu e treaba usoara, e obositor, intr-adevar, dar si iti da satisfactii. Bine, satisfactiile nu vin imediat, si cu siguranta nu la 3 noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

eu de alaptat o alaptez, dar in combinatie cu biba cu ce ma mulg.
adica pe ziua imi mananca la un san si ii dau completare cu biba.
seara mai mult biba fiindca sunt colicii in desfasurare si cand vede sanul parca il vede pe dracu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

anca ce baiat iute ai daca se rasuceste asa. Bine ca nu a patit nimic cand a cazut, am auzit de multe ori de bebelusi care au cazut din pat.
Multumesc pentru link, ma bag la lectura

Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Racheel, cu cazatura eu m-am speriat mai rau decat el, ca nici nu a plans, eu era sa intru in depresie de frica sa nu il nenorocesc. Noaptea aia nici nu am mai dormit, am stat in pat (patutul lui e chiar langa patul nostru si daca intind mana il ating - pe ) si l-am urmarit sa fie in regula. In fine, a trecut, dar spaima si ce imi trecea prin cap atunci e coplesitoare. M-am incurajat pana la urma si am multumit lui dumnezeu ca nu a patit nimic. Dar trebuie atentie foarte mare, de acum vor fi tot mai energici si neastamparati, iar la noi oboseala isi spune cuvantul.
Cu mancatul, eu zic sa nu te ingrijorezi. Fiecare e cu ritmul lui. Si noi avem niste prieteni, au un baietel nascut cu 3 zile inainte de flavius. E mai scurt cu cativa centimetri, dar are 6 kg. Noi avem in jur de 5, si suntem si mai lungi. Oricum, de cand cu cazatura m-am schimbat ft muult. Nu eram nici inainte stresata prea mult, dar mi-am promis ca o sa fiu cea mai linistita. Ca o sa am rabdare si calm, si de plange 24 de ore, ca puiul nu e de vina nici pentru oboseala mea, nici pentru vremea de afara, nici pentru jobul lui tati ca e plecat tot timpul. Am invatat sa apreciez faptul ca e sanatos. Si ca mananca, si ca plange si ca rade si imi zambeste. E greu sa fii mama, iti faci griji din orice, dar eu zic ca nu merita toate grijile, si ca din cand in cand trebuie sa multumim ca avem puiuti sanatosi

Mergi la inceput