Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 12
Raspunsuri - Pagina 9
sovietica spune:
Dara,de facut laptele mai nutritiv, ma refeream la consumul de catre mama a semintelor de cedru si a spirulinei, pe langa cele clasice. N-au vazut cereale pana la 6 luni. Mai ales grasuna, si la 6L am fost atenta ce si cat ii dadeam.
bibe alea nu stiu de unde se iau cel mai bine, poate de la baby expo daca se mai gasesc acolo. eu am unu standard.
Asta cu pielea uscata pe spate, o experimentez si eu in perioada asta, sau cel putin presupun ca de aia ma mananca asa.
Media cat ia bebe pe luna, nu mai stiu cum scrie in carti, dar imi amintesc ca eram ok cu orice intre 700 gr si 1 kg in primele 3-4 luni. apoi se mai ostoiesc, o iau mai catinel.
Apropos de spatiul de dormit, asa e, pe nou-nascut il pot deranja lejeritatile prea mari, le place sa fie putin infasati, si sa stea intr-un spatiu mai stramtut la inceput. poate de aia le si place asa mult in wrap.
Lakioana salut! sanatate, sa te simti numai bine de acum!
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin : dpn 21 Apr
dara76 spune:
Sovi, am inteles, m-am tzacanit, cred ca tre' sa notez unele, ca retin prostii se pare, nu stiu ce am retinut cu praf de nu stiu ce cereale in lapte.
Uscat nu simt decat la picioare rau de tot si se si vede, insa la bufeuri frige tot corpul, dar pe spate zici ca-mi curge ceva f. fierbinte pe piele/pe sub piele, ca un val asa si uneori nici nu mai pot sa respir de la ele.
Am gasit o chestie care m-a nedumerit in articolul cu www.reclamamascataatentie/nastere/pregatire-nastere/Cat-ne-costa-nasterea-a6072.html" target="_blank">cat costa/cat se da la nastere:
"Daca anestezistul nu a dozat substanta corect, e posibil sa nu mai simti nici contractiile si sa nu poti sa ajuti fatul sa iasa, asa ca e recomandat sa ai in bagajul de maternitate si cateva fiole care ajuta la dilatatie (citeste contraindicatiile si reactiile adverse si intreaba medicul), iar spitalele nu prea au asa ceva. Pretul nu este foarte mare."
Ce alea de dilatatie e bine sa avem la noi? Oxitocina sau altceva? Aia parca era pt. contractii.
19+
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*
Tala spune:
Cu ce viteza se schimba capitolele la odiseea noastra!
Am citit tot capitolul si am vazut si albumele de pe picasa - ce de copilasi frumosi si mamicute fericite Zilele acestea poate reusesc si eu sa pun cateva poze - si cu puiutul meu cel mare (ce aiurea suna! ca tot mic mi se pare la 5 anisori) si cu zvapaiata din burtica.
Am fost ieri la echo de trim 2 si am vazut-o cum incerca sa muste din cordonul ombilical. Ne-a tras si un zambet, a inghitit ceva lichid...am o gramada de poze. Un lucru e clar, nu seamana cu frate-su....chiar deloc (tineti cont ca baiatul meu nu a plans bebe fiind ). Cel mai important este ca mi s-a confirmat iar ca bebica e ok, nu are nici o problema la inimioara (pt cine-si aminteste, o 'experta' ma alarmase rau prin sapt 14)
Acum din ce ati scris voi:
- eu am avut ragade la primul si 2 saptamani am alaptat plangand. Nu m-au ajutat protectiile de silicon si, asa cum m-a 'linistit' pediatra, a trecut doar cu lacrimi
- am avut 2 zile in care mi s-a oprit laptele (la 2 si la 4 luni) din cauza stresului (ceva incidente cu niste persoane 'dragi'), iar copilul a refuzat orice LP oferit si practic a facut foamea o zi intreaga. Am plans, m-am rugat, imi repetam in gand 'am lapte, am lapte...', mi-am facut presopunctura [cica e un punct sub san, pe linia mediana verticala a sanului la baza acestuia, presat in sensul acelor de ceas] si pana la urma a revenit. Am alaptat pana la 1 an si 5 luni, dar n-a fost ok la noi pt ca nu prea imi accepta alta mancare (ar fi tzocait non stop) si a trebuit sa-l intarc (nu ca acum ar fi un mare mancacios, plus ca asteapta surioara mai mult ca sa mi se declanseze mie laptele )
- noi n-am avut nevoie de suzeta, nici degetul nu l-a supt (eu eram suzeta )
- am suferit ca n-am avut masa de infasat (mai ales dupa cezariana sa stai aplecata pe pat) asa ca acum vom avea cel putin 2
- vreau si eu monitor chiar daca vom sta claie peste gramada in aceeasi camera, dar cel putin la buda tot voi avea nevoie si nu vreau sa o car dupa mine (cum faceam cu piticul ). Asa ca daca aveti recomandari sunt bine primite( eventual unul f bun sonor sau si video, dar sa nu bazaie non stop)
- intreba cineva de cojitele de pe sfarc - eu cred ca e lapte uscat (la primul patam hainele deja din luna 6), am citit ca deja se produce si important este sa nu incercam sa mulgem [de curiozitate, ca alt motiv nu vad] (daca fortam sa iasa laptele se declanseaza si contractiile)
Stiu sigur ca vroiam sa mai spun cate ceva dar am uitat (cum mi se intampla mie in sarcina) plus ca mi-e cam somn si maine mergem dimineata la dr pt controlul de trim 2.
Va pup si revin curand si cu poze
monna3 spune:
lakioana imi pare rau ca suferi de Hiperemesis gravidarum dar e bine ca macar nu e chiar asa rau ca la prima sarcina. Poate stie ea Reby ce stie cu surioara . Abia astept sa ne spui si noua ce e .
Ca tot vorbiti de cum se va descurca tati... si eu cred ca al meu sot imi va fi de real ajutor. Il vad cum e printre copii, nu-l mai deosebesti de ei, asa intra in mintea lor. Cred ca va fi putin diferit cu bebe mic decat cu copii mai maricei dar oricum si pt mine va fi o noutate asa ca vom invata din mers amandoi.
Despre pusee de crestere, diversificare... cred ca atunci cand va veni momentul oricum vom fi aici si ne vom sustine una pe alta si astfel ne va fi putin mai usor. Ce vreau eu sa spun e ca imi sunteti toate dragi .
ps: M-am apucat de botosei si cred c-o sa-mi si iasa. Mai am putin si-l termin pe primul si-o sa pun pozica pe picasa sa vedeti si voi cat de "priceputa" sunt
Monica, fericita 22+ cu Cezar-Andrei
monna3 spune:
Tala ma bucur ca totul e bine cu bebelina, te asteptam cu vesti bune de la controlul de maine
Monica, fericita 22+ cu Cezar-Andrei
dara76 spune:
Tala, ma uitam si eu la odiseea de dupa noi la titluri si aproape tot atatea capitole cat noi, desi-s cu 2 luni in urma cum ar veni :)
Si eu am inteles ca nu trec durerile de la protectiile de silicon, dar poate nu trage bebe si sange, eu asta ziceam si un pic, un pic (sper u) poate se vindeca mai repede cu ele.
Felicitari pt. eco si bafta maine!
Mona, neaparat vreau sa vad botosei si ma gandesc ca nu cre' ca se supara cineva daca pui linkurile pt. toata lumea? Eu n-am timp, ca de placut mi-ar placea, mi s-ar parea chiar f. relaxant. Nu cre' ca-s mai sti bine cu scazutul si crescutul la tricotat, dar daca oi avea timp, ar fi fun sa reinvat :)
19+
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*
dara76 spune:
Fetele, stiti cineva cine a deschis contul de mail de la gmail? lakioana are probleme la logare, cand foloseste userul si parola pentru picassa, trebuie sa raspunda la intrebarea legata de un prieten din copilarie. Daca stie cineva raspunsul, spuneti pe PM la ea, va rog. La mine pare sa mearga logarea fara sa ma intrebe.
19+
lakioana spune:
Multumesc mult Dara!
Astept deci PM si va multumesc anticipat!
_
Lakioana mami lui Reby, o minune de fetitza (16.09.2006) si 19+
ronina spune:
Ce multe ati scris si azi!
Pana am terminat de citit am uitat tot
Pupici la burtici
23+ Bianca