Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 12

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Buna fetele!

titi sa stii ca nu am foarte multe modele de botosei, poze am tot vazut pe net dar doar la un singur model am si instructiunile . Iti trimit linkul pe PM imediat .
Anda imi pare rau de problemele cu stomacul .
chito eu n-o sa-l vad pe bebe pe 29, doar o sa-i aud inimioara .

Pup fetele si strengarii

Monica, fericita 22+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

a, Anda, tu stii de celebrul Eridiarom facut la Cj, da? eu il dau cu mare succes cand se deranjeaza copiii la stomac. e batalie pe bombonele. Poate il studiezi, in caz ca mai ai probleme.
fain site-ul "cosul verde"
Carinei, daca ii dai acum sa manance, mananca? sau tot cu cantec ati tinut-o?

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin: dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Am fost la dr de fam sa cer 2 trimiteri, una la ORL (ca maine iar ma duc la sfarait cornetu) si una la gineco pt control sarcina. se pare ca am nimerit o asistenta mai nestiutoare, care a intrebat in gura mare: la ce trec sarcina, la boli cronice?
Ma credeti ca nu ma puteam opri din ras? i-am zis ca la mine, ii dau eu voie sa treaca boala cronica.

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sovietica

Am fost la dr de fam sa cer 2 trimiteri, una la ORL (ca maine iar ma duc la sfarait cornetu) si una la gineco pt control sarcina. se pare ca am nimerit o asistenta mai nestiutoare, care a intrebat in gura mare: la ce trec sarcina, la boli cronice?
Ma credeti ca nu ma puteam opri din ras? i-am zis ca la mine, ii dau eu voie sa treaca boala cronica.

Boala cronica...

Mami fericita de strumfita si 24+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

super tare Sovi

Monica, fericita 22+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lakioana spune:

Va salut pe toate,
Nu am mai intrat demuuult pe forum...nu mai tin minte...cred ca doar am reusit sa va anunt ca sunt si eu in asteptare de bebe mic...si asta din cauza de varsaturi puternice (Hiperemesis gravidarum...cum se numeste pe aici pe la noi) care m-au tinut la pat luni bune. Nu am fost insa ca si la sarcina cu Rebeca, fetita mea cea mare, care are acum 5 ani. Cu ea am fost internata in spital si tinuta doar in perfuzii pentru ca nu puteam nici sa beau nici sa mananc nimic. Acum am reusit totusi sa retin ceva. Am slabit totusi vreo 3 kg...ceea ce este destul de bine...in comparatie de 7-8 kg, cat am pierdut cu Rebeca.
Acum sunt destul de bine...am si inceput serviciul....si cum mi-era atat de dor de forum...am intrat sa vad ce mai faceti si cum mai sunteti. Am avut o surpriza placuta sa va vad bine, vorbind de lucrusoare de bebei si de miscarile pe care ati inceput deja sa le simtiti.
Si eu il simt deja de cateva saptamani pe bebe. Nu stim inca ce este. Rebeca est in culmea fericirii. Isi iubeste foarte mult surioara...pentru ca ea este absolut sigura ca este o fetita. I-a dat si nume de altfel. O cheama Elisabeth si ea ii zice Lizzy. Degeaba am tot incercat noi sa ii spunem ca poate ca nici nu este fetita...si ca poate numele nu ii va ramane poate asa...ea NU...o tine una si buna ca e Lizzy a ei si ca e fetita . Saptamana asta, mai precis vineri mergem si noi la eco morfo si vom afla daca e fetita sau baietel. Rebeca este bineinteles invitata de onoare. Vine si ea sa se asigure ca e fetita Lizzy a ei.
Am inceput si noi sa cumparam cate ceva pentru bebe. Deocamdata am reusit sa luam patut de lemn, patut de voiaj din material, masa de schimbat si un moise (un fel de patut leganel care se foloseste la bebei mici de cateva luni si pe care il poti plimba peste tot cu tine...arata cam www.lespac.com/famille/maternite/st-felix-d-otis/d-moise-lit-de-bebe-LPaZZ24930122WWcpZZ33WWgrZZ6" target="_blank">ASA Este foarte utilizat pe aici, mai ales de familiile care au doua etaje la casa. Are muzica si vibratii.
Cam atat...restul asa, pe parcurs.
In rest toate bune.
Aaa...as putea avea si eu va rog parola de la ce aveti voi comun...Google parca si inca ceva...poate pun si eu ceva poze...si chiar m_as bucura sa va cunosc pe fiecare din poze.

Va pup cu drag pe toate

_

Lakioana mami lui Reby, o minune de fetitza (16.09.2006) si 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Amy, pentru mameloane invertite sau cu orice probleme, exista niste chestii din silicon prin care suge bebe f. bine, o prietena de-a mea a incercat mai multe, pana i s-au potrivit unele si ei si lui bebe, au pe la farmacii; sunt utile si contra ragadelor (crapaturilor).

-Cat despre suzete, daca recomandarile contra SIDS (sindromul mortii subite la sugar) zic in afara de culcat pe spate si de folosirea suzetei, ca scade riscul, eu nu pot sa ignor, recunosc. Recomandarile sunt si pe aici http://www.sids.org/nprevent.htm si prin alte locuri si cand au fost puse in practica in Anglia si SUA, a scazut numarul deceselor de bebelusi la jumatate, numai la faza cu culcat pe spate (am cautat studii care arata ca nu se ineaca, cum inca sustin pediatrii romani) si dupa aia se reduce nr. cu nu stiu cat de la suzeta (se pare ca daca misca bebe din ea nu uita sa respire sau asa ceva ar fi o varianta, ca nu se stie de ce functioneaza, dar functioneaza).

Despre borcanele e vorba in mare de back-up, poate mai plecam de-acasa sau vreodata nu apucam sa pregatim. Sau cum a zis Strumfy, cand nu vrea nimic altceva. Sotu' meu are o vorba cu mancarea de bebe 'frate, tu ai manca dovlecel fiert fara nimic sau alte chestii d'alea fara gust?normal ca nu-i plac' [bine, intelege ca nu are voie bebe cu sare, zahar, etc. in primul an].

Si pe mine m-a presat soacra cu copilul, dar drept sa zic, nu m-a afectat, iar sotul chiar se enerva pe ea, stiind ca maica-sa te ajuta doar 'din gura' de cele mai multe ori, dar in schimb cere "sa i se faca, sa i se deie" (e o vorba a lui despre ea).

Carina, de acord cu tine. Foarte tare cu schimbarea profesiei. Si eu am fost contabil (uram, desi ajunsesem buna – i-am ascultat ca bleaga pe ai mei cand nu m-au lasat sa ma duc la psiho), am visat la psiho, am facut (studiat again tzashpe ani, diplome, drept de libera practica, etc.), am profesat, dar am constatat ca serile tre' sa fiu cu clientii (ca ei vin la sedinte dupa serviciul lor) si in week-enduri e bine sa tii cursuri daca vrei sa ai din ce trai cu psihoterapia si am ramas pe traduceri de care ma apucasem intre cele doua profesii :) – chiar daca nu am timp, macar imi mai vad familia. Foarte tare sa conduci firma de 23 de oameni, eu ma conduc numai pe mine. Pai sa ne spui cum am putea sa facem sa luam dulciuri pt. botez :) Si foarte tare sa te apuci sa faci ce-ti place. Scuzati-mi stupizenia, ce sunt macarons?
Multa sanatate!

R. Cata si Sovi zicea ca a doua oara merge mai bine (la al doilea copil) [de obicei si a doua nastere e mai scurta si tot asa]. Eu nu am curaj sa cred/zic ca sigur la toate femeile ar functiona in mod cert numai daca ar depune suficiente eforturi, ar avea sustinere si ar fi informate, dar cred ca foarte util ca ai dat exemple sa nu renunte usor, nu contesta nimeni utilitatea alaptarii, cred eu si tu ai dreptate ca la inceput apar probleme, si ragade si infundari de canale si trebuie trecut peste ele, cu protectii de san, macar cu chestii de-alea pt. mameloane invertite si contra ragadelor, cu schimbat creme de vindecat ragadele, cu informare multa, asa e.

Sovi, super, merci de info, dr. Browns, notez, de astea nu auzisem. Se gasesc pe la noi prin farmacii sau iau de la ei de pe site? ha, am intrat acum la ei pe site si am gasit ca exista si 'uscator' de biberoane, de asta nu auzisem pana acum. OMG, cate feluri au, gat larg, negat larg, tre' sa vaz care la ce foloseste :)
Care e o medie de cat trebuie sa ia bebe pe luna in greutate, aprox.? Imbogatire cu cereale? Scuze, n-am notat cu ce anume imbogateai laptele, parca retin ca foloseai un fel de praf de cereale? Si cu ce i-l dadeai?
Aoleu, tare aia cu boala cronica :P

Asa e, Dia_tm, si eu am inteles ca daca suge bebe si sange din ragade, vomita, ca sangele e iritant la stomac. Asa ca mai bine daca apar ragade, cred ca-s utile protectiile alea de mamelon. Eu stiu ca dupa o operatie in care am inghitit sange mult, am vomitat o groaza dupa aia, chiar e iritant la stomac si vorba aia, eram adult. Dar stiu ca trebuie incercate multe multe feluri si firme de protectii de-alea de mamelon pentru supt, ca unii bebei le accepta numai pe unele, la fel ca la suzete, cica unii bebei accepta numai a tzashpea firma/al nshpelea fel. N-am idee dupa cate suzete as renunta :)

Kovacs, multumim pt. link.

Chito, merci mult de incurajari, inseamna foarte mult. Sotul meu si acum vorbeste cu diversi copii mult mai natural decat mine, nu cred ca se percepe major diferenta, dar o realizez eu, ca e innascut asa la el, cum ar veni.

Irina, asa e ca e bine sa te informezi la greu cu alaptarea, deja stiu si eu la cine voi apela sa vina acasa, a venit la o prietena de-a mea care a nascut recent. Si mai am o prietena care stie o groaza de persoane de la o fundatie pt. mamici. Am citit si despre puseele de crestere, daca nu stii despre ele, probabil ai avea tendinta sa crezi ca nu ai lapte destul. Dar D-zeu cu mila ce gandesti in focuri atunci. Plus ca si hormonii isi fac de cap, pe mine sigur m-au luat de creier in primul trimestru (ca-s obisnuita sa ma monitorizez) si abia acum imi revin complet. Insa de ex. cum am hormoni din aia de imi fac bufeuri de la inceput si alte persoane n-au...eu zici ca-s la menopauza, nu insarcinata. Si cica asta cu bufeurile ramane si pe perioada alaptarii. Deci va dati seama ce e in corpul unora. Acu' 2-3 luni alergam ca nebuna pe aici intre aere conditionate si ventilatoare ca-mi luase foc spatele si inca mai e asa la orizontala, se usuca f. brusc pielea, frige, etc.

Si eu uit ce zice fiecare, dar stau cu un doc deschis alaturi si scriu in el raspunsul, ca altfel nu tin minte nici cat ai tinut tu :)

Lakioana, bine ca ti-ai mai revenit. Am vazut moise, cred ca e bun ca-i mai mic, am o prietena care zicea ca bebe se speria in patutul lui, dar dormea in landou in schimb, ceva cu pereti mai apropiati cum ar veni. Ti-am trimis parola pe PM. Ai primit? Ca nu stiu, ma delogase forumul.

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Am primit ceva...dar nu stiu de ce...nu functioneaza. Poate ca nu stiu eu exact de la care este.
Ti-am trimis si eu PM
Mersi mult

_

Mergi la inceput

Ma duc acum la lucru...ca mi s-a terminat pauza.
Va pup pe toate...si va mai scriu de acasa.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ti-am raspuns la PM. Trebuie sa introduci userul mart.apr2012@gmail.com si parola pe care ti-am trimis-o pe perso.

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput