Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 12
Raspunsuri - Pagina 7
chitosenia spune:
Buna fetele mele,
Raportez o dimineata plina de gimnastica activa din partea lui bebe pe care simt ca cu zi ce trece... oricum i-am spus lu tasu cu Bu am scapat ieftin tati... vad ca bebe e mult mai frisky ca fratesu . Dupa ce imi suna dimienata ceasul la 7 mai stau intinsa si nemiscata in pat la caldurica si atunci bebe incepe concertul .
Devin din ce in ce mai nerabdatoare sa-l vad pe bebe ..nici nu stiu cum rezist pana luni.
Monna ma bucur ca-l vedem pe bebe in duet ... te astept cu vesti sa-mi spui ce si cum.
Dara vreau sa-ti spun ca sotul meu a fost mai implicat ca mine cu Bu... noi toti ii spuneam Mama 2 si Bu a reactionat asa de bine la apropierea de taicasu.... facea cu el niste chestii care cu mine nu le facea ...poate pt ca noaptea aveau timpul lor... fiul meu nu dormea noptile asa ca se plimba cu tasu prin casa si faceau discoteca cat dormeam si eu dupa mulsul de la 3. Asa ca nu te teme si lasa-te ajutata ... sotul meu ii dadea biberonul ... ii schimba scutecele... chiar si il imbraca mai repede si bine ca mine ...Bu dormea la el pe piept cel mai bine de intepenea saracu statea ore asa. Eu zic sa nu te temi ..eu cu sotul meu ne-am suplinit foarte bine unul pe celalalt si aveam Toata increderea ca se descurca cu el cand gateam/ma splam/ atipeam ... Asa ca nu te ingrijora cu termenele pentru lucrarile tale ...important e sa nu-ti pierzi clientii ca acolo e papica si confortul familiei si bebe nu o pateasca nimic daca biberonul il da sotu sau altcineva ... recuperati dupa si vezi tu ca un zambet al lui bebe sterge orice teama .
Pup fetele si strengarii
Mamica de Bu minunat si de strengar +20
amy25 spune:
sovietica, nu m-am simtit presata caci colega care le cumpara este si o prietena apropiata mie, care si ea s-a chinuit sa ramana insarcinata si chiar a ramas dar a fost extrauterina, apoi din cauza mamei sale care are ambele picioare amputate s-a terminat si casnicia ei, caci s-au mutat la mama sa iar el a luat-o prost (bautura) si nu a avut putere sa mearga mai departe. Stiu ca aceste cadouri erau cu drag si chiar daca nu reuseam sa il am pe al meu cred ca as fi adoptat.
Mai prost picau vorbele soacra-mii care mi-aducea aminte mereu ca se duce la Biserica sa se roage pentru mine si multe alte chestii; dar chiar nu ma mai intereseaza acum.
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
19+
J.D. spune:
Ramona, e greu sa nu gasesti sprijin dar uite ca pana la urma am trecut si peste acea incercare. Sper ca la al doilea copil sa fie mai usor.
Fetelor vi.l aduc pe mosu! Noi vom merge in vizita la el peste vreo 2 ani sa fie si bebe 2 mai maricel sa inteleaga despre ce este vorba.
http://www.santaclauslive.com/main.php?link=santa_claus_live&kieli=eng&pid=2
Finn Constantine 15.10.2009 si 17+ Ewan Tudor
strumfy_12 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amy25 Cat priveste papica la borcanele, aici nu prea sunt pro caci daca stau cu bebe vreo 2 ani acasa, trebuie sa-i prepar ce are nevoie si oricum cu un blender nu-ti ia mult pana prepari. Intr-adevar e mai comod cu borcanelul dar eu zic ca nu e lipsit de conservanti, saruri, zahar etc Multumesc Bunului Dumnezeu! 19+ |
Asa am zis si eu...de aia nici nu m-am interesat foarte mult de continut...dar o sa vezi ca sunt momente in care ai nevoie de papa la borcanel. Nu doresc la nimeni copil nemancacios...dar am trect si prin asta...si numai cand vezi ca nu-ti mananca atunci intelegi cat de bine este ca exista borcanele(ca sa poti incerca mai multe gusturi) si sa vezi ca totusi mananca ceva.
Mami fericita de strumfita si 24+ cu Motzata
irinaelena spune:
Uff...mult ati scris, multe ati discutat. Incerc sa povestesc experientele mele fata de subiectele pe care mi le aduc aminte.
La prima nastere, eu am cumparat o cutie de lapte praf, sa am cand nasc. Si un biberon am cumparat. Laptele praf am ajuns sa il arunc, biberonul l-am folosit dupa 6 luni, pentru supa/apa. Laptele mi-a venit a 4-a zi, pana atunci bebe s-a hranit cu colostru, cateva picaturi se pare ca i-au fost de-ajuns, nu a plans de foame. In maternitate, din cate stiu eu, a primit lapte praf, dar cu seringa. Al meu copil a avut frenul lingual putin mai scurt, eu nu am avut mameloanele perfect formate, am facut si rani (nu foarte foarte nasoale, dar tot dureau). Cu toate astea ne-am ajutat unul pe altul si am alaptat exclusiv cu success pana la 6 luni, apoi pana pe la 1 an, cand a renuntat singur.
Zicea cineva, nu mai tin minte cine si nici nu conteaza, ca informatia e foarte importanta. Lipsa ei poate duce la decizii gresite. Pot fi unele mamici speriate care decid sa nu mai alapteze, cand, de fapt, problema pe care o au se poate rezolva foarte usor, daca ai informatia necesara.
Asa ca va zic de acum, si voi repeta cand va fi cazul, pot sa va pun in legatura cu un consultant in alaptare, daca vreuna dintre voi are probleme si isi doreste sa le rezolve.
La fel cum ati mai zis si voi, sunt convinsa ca stare mamei este la fel de importanta. Stresul duce la scaderea lactatiei. Si sa mai tineti minte ceva, mamici la primul bebe (celelalte probabil ati trecut prin asta): bebelusii au pusee de crestere din cand in cand, perioade in care pot deveni mai mancaciosi. Inainte de a va gandi ca nu mai aveti lapte suficient, ganditi-va ca poate bebe trece printr-un astfel de puseu de crestere care nu tine o vesnicie. Noi am avut un astfel de moment de cumpana pe la 4 luni, incepusem sa dau completare (la sfatul pediatrului...) dar m-am dezmeticit la timp si am insistat cu lapte matern. A trecut.
Ca si lapte praf, am folosit Topfer (dupa un an).. asta a fost prima incercare, copilul l-a acceptat asa ca am mers inainte cu el.
Suzeta - nu sunt nici pro nici contra, pentru noi am considerat-o un rau necesar. I-am dat-o din primele saptamani de viata, a primit-o si au fost prieteni pana pe la 2 ani si o luna. Noi am folosit ortodontica de la NUK.
In loc de rulou ca sa doarma bebe pe o parte, am folosit un prosop rulat... din motivul pe care l-a spus cineva: sa doarma bebe cand pe o parte, cand pe alta, sa se modeleze capul frumos. Insa asta nu a tinut foarte mult, bebe al meu a aratat o prefertina pentru dormitul pe burta, pateam exact ca Sovietica (parca tu ai povestit), dormea mai mult cand il puneam pe burtica. M-am stresat la inceput, l-am supravegheat, dar apoi am vazut ca isi intoarce singur capul de pe o parte pe alta si l-am lasat in pace.
Interfonul (baby monitor) - eu am dormit cu bebe in camera, si inca mai dorm, dar interfonul nu era pentru noapte, ci pentru zi. Cand dormea el, eu faceam alte kestii si aveam nevoie de el sa aud cand se trezeste. Pentru mine e un must have.
Borcanele cu mancare - primului copil nu i-am dat, nici acum nu stiu de ce, mi-ar fi fost super-ultra-mega utlie in vacante. Deci la al doilea, pentru vacante, as lua borcanele. Pentru acasa, fac eu.
Am uitat ceva? In mod sigur da, la tona de subiecte discutate . De asta imi place mie facebook...vezi subiectul, citesti si comentezi. Apoi next! Aici nu mai tin minte cine ce a zis si despre ce
Irina, 19+
titi143 spune:
Carina eu acum am doctor din Turda, unde stau, dar nu vreau sa nasc aici. Am fost o data internata la spital in Turda si am spus ca no sa ma mai vada niciodata pe acolo. Acum cred ca o sa ma duc iar la Doru Diculesc, alt doctor bun de la Stanca nu stiu. O sa ma duc pe la el de vreo 2 sau 3 ori inainte de a naste si o sa nasc tot cu el. Cel putin asa e planul.
Mi-a placut ce ai scris de serviciul tau. Te admir ca ti-ai gasit ceva ce iti place pana la urma, ai curaj. Eu lucrez tot in domeniul It(am terminat calculatorele), dar nu pot sa spun ca imi place(sunt intretinator retea si multe altele pe langa) si bani sunt destui de putini(putin mai mult de salariul minim pe economie pentru cei cu studii superioare). Cred ca dupa Robert o sa incerc sa imi gasesc servici in Cluj, am inteles ca acolo salarile sunt mai ok, e asa?
Mult succes cu patiseria, si daca imi spui unde e poate te vizitez cand trec prin Cluj(daca vrei bineinteles).
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 16+ Robert Aaron
sovietica spune:
Vai mama mea... Carina, esti o mina de aur :) Eu nu putusem sa deschid si primul link cu site-ul tau, ca ultimele 2 saptamani am avut net extrem de prost, ce era cu poze mai maricele nu incarca. Acum tocmai a fost unu de la romtelecom dupa multe amenintari si m-a rezolvat. Exporti si in Bucuresti? nu gasesti un shiping mai spre 20 de lei? sau se cere un transport mai special poate? parca trimisesem in pretul asta la CJ cu fun-curier or so. o sa le zic si la fete, chiar ai pret bun la macarons.
Si ardeleanul meu face proiecte si consultanta IT, acum se orienteaza spre cj si BM, spre disperarea mea, ca tot pleaca in delegatii. Oricum, daca ajunge pe acolo il trimit la cosul verde :) inca n-am gasit adresa.
Cu luatul 1 kil in 4 luni, din pdv meu, felicitari ca ti-ai ascultat instinctul. e infim cat luase si ma mir ca pediatrul statea linistit. De data asta poate incerci din prima ce scrisesem eu pt ingrosarea/imbogatirea laptelui.
Toate extremele le gasesti la pediatri, te crucesti. La tine era cica ok cu 1 kil la 4 luni, in exemplul lui R.Cata era sugerat LP pt 1500 gr in 2 luni, care mi se pare normal!! te doare capul. Mare lucru si instinctul mamei.
Chito, felicitari pentru sot implicat! Si eu ma pot mandri cu unul de acest gen cand e acasa. De cand am intarcat, aproape numai el se ocupa noaptea de ei daca sunt sanatosi.
Fetelor, recomand responsabilizarea sotilor din ziua 1 de bebe acasa! chiar daca vi se pare ca schimbati voi mai bine scutecul sau il inveliti mai frumos, conteaza mult si pt el si ca investitie pe mai tarziu sa il implicati. Nu stiu cum e la altii, dar pe noi ne-a ajutat in relatie frontul comun fata de copii.
Amy, grea soarta pe prietena ta . Poate totusi se va redresa intr-un fel sau altul.
Oricum, sa fiti sanatosi, si sa le arati colegilor ca le-au fost cadourile cu folos :)
JD hihi ce haios e santa!
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin: dpn 21 Apr
chitosenia spune:
Sovietica recunosc ca e meritul lui personal... nu a trebuit sa ii spun nimic... totul a venit natural (cred ca a ajutat ca m-a crescut pe mine inainte ... sotul meu este extrem de saritor si protectiv cu mine asa ca tranzitia la Bu a fost a naturala).
In plus Bu a simtit din primul moment ca el e tati si s-a simtit in deplina siguranta cu tati ..chiar se comportau ca doi smecheri impreuna... pe sotul meu il pupa/gadila pe gat pe mine nu.. ce mai chestii de barbati... era obisnuit cu fata lui tati..se uita curios cand sotul meu purta/nu purta ochelarii sau se barbierea... eu puteam sa arat oricum ... de distra indiferent.
Mamica de Bu minunat si de strengar +20
J.D. spune:
Si al meu e foarte implicat. copilul a fost ideea lui. el e mare iubitor. mereu imi povesteste ce a simtit cand l/a vazut pe Finn prima data, cum mirosea, ce frumos era, etc. De cand l/am adus pe Finn acasa e prima lui preocupare.
Finn Constantine 15.10.2009 si 17+ Ewan Tudor
carina spune:
Hola,
Ramona:Salariile sunt clar mai mari in Cluj si chiar merita sa incerci. Una din fetele din echipa mea venea din Turda in fiecare zi si er foarte ok pentru ea. Am doar laborator. Comenzi cu livrare in Cluj se pot da de pe site-ul meu si in plus mai livrez la Cosul Verde, in spatele Catedralei Ortodoxe.
Sovi: Livrez in Bucuresti macarons. La plata direct in cont sau prin paypal, transportul e mai ieftin. Adresa de la Cos: http://www.cosulverde.ro/contact.
Problema cu alaptatul la mine a venit din faptul ca al meu copil nu cerea mancare (si acum daca e ocupata sau nu ii place ceva, poate sta o zi fara sa isi dea seama ca nu a mancat).
Ma pregatesc sa o iau de la scoala asa ca va pup pentru moment,
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda, Carina (deja domnisoara) si bebe Toma sapt. 26
http://andaoana.com/
http://www.flickr.com/photos/andaoana/