Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 12

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Doamneeee, deja alaptam!!!

Daca imi permiteti am si eu o parere: prima oara am zis pana sa raman gravida ca eu nu o sa alaptez ca sanii or sa se faca cat malul, avandu-i deja mari. Apoi , acum vazand ca oricum cresc, m-am hotarat sa incerc daca se poate, sa alaptez macar 6 luni.
Eu am o oroare de treaba asta cu alaptat in public, si fiindca ma (ne) prinde vara, vreau sa-l scot cat mai des in parc si sa profite de vremea de afara.
Spre exemplu fina care va spuneam ca a nascut de aproape 2 saptamani , s-a chinuit cu laptele si nu s-a putut. Dar asta din cauza ca nu avea mameloanele suficient dezvoltate iar fata se chinuia pur si simplu sa traga de cava si nu avea de ce. Asa ca nu e numai daca ai lapte sau nu. Plus ca usor -usor a pierit. Sa specific , a aincercat si pompa si degeaba nu avea foarte mult.
Concluzia: nu toate albinele fac miere . Si aici Dara avea dreptate...

In legatura cu suzetele nu m-as grabi sa i-o indes in gura decat daca e nevoie si as cauta sa scape de ea relativ repede. La fel si de biberon, sper ca la 1 an jumate sa nu mai traga de el si sa-l inlocuim cu canita aceea speciala. Suza am deja primita de vreo 3 ani cred cand fuse ziiua sotului meu si colegii ii mai faceau si astfel de surprize pe langa cadou, cica sa vina bebe mai repede, si asa le-am pastrat pe aici.
PS: anul asta am primit gentuta de gradinita sub forma de catelus , foarte haios

Sterilizator , eu zic ca o sa avem nevoie caci nu-l folosim numai la biberoane ci si la canite sau suzete etc, e util oricum. Nu stiu care e mai ok, electric sau pt microunde....

Cat priveste papica la borcanele, aici nu prea sunt pro caci daca stau cu bebe vreo 2 ani acasa, trebuie sa-i prepar ce are nevoie si oricum cu un blender nu-ti ia mult pana prepari. Intr-adevar e mai comod cu borcanelul dar eu zic ca nu e lipsit de conservanti, saruri, zahar etc

Mai nou vad ca pe sfarcuri apar niste cojite uscate care nu-s dese dar sunt, ati patit asa ceva? sa dau cu ceva anume? Am mai dat cand si cand cu ulei de vergeturi de la eucerin caci eu aveam vergeturi dinainte de sarcina.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna dimineata fetelor.

Mona daca poti , trimite-mi ceva modele cu botosei, si eu am gasit unul, dar cred ca e putin mai dificil pentru mine. Multumesc mult.

Eu la Edi am inceput cu mancarica pe la 5 luni, cu pireu de fructe si apoi pireu de fructe si biscuiti. Am incercat pe cat posibil sa ii fac eu mancarica acasa, si am reusit de cele mai multe ori. Mancarea lui preferata era pireu de mere cu biscuiti sau piscoturi. Pe urma am inceput su supica si tot asa. Cred ca numai de cateva ori iam dat mancare cumparata din magazin. Si am inceput sa ii dau si iaurt si branzica.

Cu lucrusoarele care i le-am cumparat nu m-am grabit, motivul principal a fost ca nu am avut voie sa ma misc din pat pana la 5 luni. Dar cum am avut voie sa ma dau jos din pat am inceput cumparaturile. Pana la 7 luni copilul avea 2 patuturi(unul primit si unul cumparat, amandoua din lemn), 3 carucioare (unul cand este mai mic pe care l-am cumparatimpreuna cu landou, unul sport cu 3 roti, si unul cu scoica pe care l-am primit), 3 scoici, un landou, un marsupiu si aproape toate hainele. Inainte cu o luna si jumatate de a naste , am inceput sa spal hainitele si sa le cald. Cel mai bine si mai igienit la nou nascut este sa ii calci hainitele.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 16+ Robert Aaron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Dara: Carina nu a acceptat suzeta si nici eu nu am insistat. Nu auzisem atunci de reducerea riscului de moarte subita.
Cu LP, noi am avut adevarate aventuri. Copila din dotare, a luat 1 kg in total de la nastere pana la 4 luni . Pediatrul si medicul de familie imi spuneau ca asta e ritmul ei, daca doarme noapte si nu plange de foame. La 4 luni am spus eu stop si am trecut pe Milupa. Papa tare putintel, dar pana la 6 luni a luat cate 1 kg/ luna. Eu zic ca atata timp cat bebelul si mama sunt fericiti si multumiti, orice varianta este buna. Chiar nu facem nimanui nici un bine daca ne chinuim sa urmam niste "reguli" doar pentru ca asa e la moda chiar daca noua nu ni se potrivesc. E important sa iti gasesti echilibrul in relatia cu bebe. Eu am inteles asta abia catre 2 ani ai printesei.
Ramona: sarcina pana acum cu cine ai urmarit-o?
Ronina: multumim de capitol nou
R.Cata: Eu daca as fi alaptat-o la cerere ramaneam fara lapte din prima saptamana. Copila mea nu cerea mancare. Eu nu am mai vazut bebelusi ca ea, dar te asigur ca asa a fost. Nu si-a supt manutele niciodata, nu se trezea noaptea....
Sovi: am laboratorul meu de cofetarie :) Si da, fac macarons. Anul asta am prins curaj sa fac ce vreau . Psiholog la baza, dupa 4 ani de profesat, am schimbat macazul catre testare software (aducea semnificativ mai multi bani) si am facut asta 6 ani. In aprilie m-am hotarat sa las si asta cu tot cu echipa mea de 23 de oameni si sa fac ce imi place - dulciuri si ciocolata . Coincidenta sau nu, la o luna dupa asta am reusit si sa raman insarcinata. Acum ma ocup de laborator, si mai fac consultanta pe proiecte de IT cand au nevoie cei de la firma unde am lucrat.
J.D.: si mie tot Ewan imi place .
Niko: Carina a implinit 9 ani in 22 octombrie.

DUpa excursia de weekend ma doare stomacul si merg la baie non stop (nu la pisu) . Nu stiu daca e de la oboseala sau de la ce am mancat, dar nu imi place deloc.

Va pupacesc pe toate,

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda, Carina (deja domnisoara) si bebe Toma sapt. 26
http://andaoana.com/
http://www.flickr.com/photos/andaoana/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R.Cata spune:

Cazuri diferite ce s-au intamplat unor mamici f apropiate mie:
1. prima mamica, la primul copil a alaptat o luna pt ca nu avea info necesara si i se tot spunea ca nu are lapte sau ca laptele nu este bun ( imediat dupa nastere a facut o infectie si a trebuit sa ia antibiotic). a renuntat la alaptat. La al doilea copil (dupa 2 ani) a alaptat f bine si inca alapteaza. In conditii mult mai stresante si cu probleme de sanatate accentuate. A recunoscut acum, dupa ambele experiente, ca a contat f mult informatia primita.
2. A doua mamica a nascut de curand. A avut un inceput fff dificil. Ragade f urate, de fapt adevarate rani. A folosit si Lp vreo 2 saptamani deoarece tot asa, i se spunea sa renunte sa nu mai intoarca copilul la san si sa nu se mai chinuie niciunul. Dar nu a renuntat si acum este doar pe lapte matern. Si are inca probleme la san.
3. Tot o proaspata mamica, a carui bb este vazut de doi medici. Unul ii spune ca ia foartr bine in greutate iar al doilea nu este mulumit de 1500grame in 2 luni si ii recomanda lapte praf.
Eu asta incerc sa spun: conteaza informatia primita si starea psihica a mamei in acel moment.
Nu vreau sa mai postez altceva pe aceasta tema. Daca cineva s-a simtit jignit, scuze, nu asta a fost intentia mea. Am vrut sa fie de ajutor pt cele care sunt mamici pt prima data.
Sa avem sarcini usoare in continuare si sa avem bebei fericiti si sanatosi!

www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010
20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Neata!

Cred ca e foarte bine, pentru protectia psihicului nostru, sa nu uitam ca in materie de bebei de multe ori socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Important e sa fie bebe sanatos, apoi, ca nastem prin ceza cand noi am vrut naturala, sau tre sa dam LP cand noi am vrut san, sau ca tre sa dam borcan cand noi am vrut papa proaspat, astea sunt detalii. Care daca ne cramponam de ele prea mult, putem sa dam in depresie.

Amy, nici eu nu eram pro borcane deloc, ca doara natural mama scrie pe mine :) DAR -cand te apuci si gatesti sa zicem o mancare si bebe nu vrea deloc, mai ales daca esti intr-o situatie ca n-ai ce altceva sa ii dai atunci pe loc, uneori un borcanas e salvator. Cel mai tare m-am scos cu hipp-urile in vacante. toata lumea fericita, eu nu stateam sa caut un loc de gatit, si nici nu aveam stresul ca bebe nu va manca. imi trebuia doar un frigider in care sa tin branzica pe care urma sa o amestec cu fructul, si eventual iaurtii.
Cojitele sunt normale, am si eu, am avut la fiecare sarcina (chiar daca nu e obligatoriu sa apara) -e colostru uscat, se pregateste fabricuta. mai incolo e posibil ca, daca strangem de sfarc, va iesi o picatura alb-galbena.
Haioase cadourile prietenilor, dar tu erai ok cu ele? nu te simteai presata?

Lucrusoare la bb1 nici eu nu am luat, dar daca nu primeam, sigur luam devreme. Imi amintesc ca le primisem pe la 6-7 luni, si odata la cateva zile luam hainutele alea minuscule la mangaiat si le puneam pe burta si imi imaginam cum in curand ele vor fi purtate de cineva care habar nu am cum arata . Era o adevarata terapie. Inainte sa nasc le-am mai spalat odata ca le purtasem eu si prietenele care ma vizitau, suficient :))

Dara, daca pruncul lasa sanul in favoarea bibelor sau nu, nu tine neaparat de tehnica mamei sau de biberoane, ci si de firea lui. La odiseea cu Sasa era o mama care la bb1 a alaptat mixt cu mare succes, dupa cum a avut timp, si la bb2 cu aceleasi tehnici si atitudine a esuat, a inceput cu bibe, si apoi n-a reusit nicicum sa il convinga cu sanul.
Cele mai bune bibe pt nou-nascut, din cat am citit pana acum sunt dr. Browns. curge f greu, cum si trebuie pt ei sa nu se invete cu lenea ca dintr-unn loc curge mai usor ca altul, si sunt si cele mai bune anti-colici. Nici cele avent nu-s rele, dar stiu de la vreo 3 fete care le-au avut pe ambele, si au zis ca browns sunt clar mai bune la inceput.

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin: dpn 21 Apr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Ronina, multumim de capitol nou .

Titi, vad ca ati rezolvat problema alegerii numelui pentru bebe intr-un mod foarte inedit si original (apropo, mie imi place mult Robert).

Dara, cu siguranta nu esti singura care mai asteapta cu cumparaturile; e bine insa sa fii optimista, atat cat se poate.

Mai sufar si eu uneori de paranoia - mi-am luat in week-end ceva hainute cu loc pt burtica, si ma gandeam daca are rost, fiindu-mi un pic teama sa nu fie (iar) un vis care se termina inainte de a putea deveni realitate ... inaite de fiecare control la medic ma gandesc cu groaza, ca daca totusi s-a intamplat ceva rau cu bebe... si-apoi dupa uneori ma pun pe plans si-i cer scuze la bebe ca n-am destula incredere in el si ca aputut sa-mi treaca prin gand asa ceva. Ufff... de felul meu sunt foarte optimista, dar uneori chestiile astea nu se pot controla. Din fericire acum deja se simt bine miscarile si e foarte reconfortant sa simti ca e totul ok, ca bebe e bine si activ

Dar vad ca vorbim deja despre suzete si biberoane.
La capitolul suzete la noi n-a mers decat foarte rar si foarte putin; de regula se straduia sa scuipe suzeta (si de multe ori reusea), iar din momentul in care a invatat sa duca mana la gurita sis a dea jos suzeta...adio suzeta. Pardon, ii placea suzeta, sa o tina de tetina si sa ii rontaie marginile - n-am insistat foarte mult.

E bine pt bebe sa fie alaptat... din pacate insa aici o sa am concediu 20 de saptamani si pe orice parte il intorc mi se pare atatd e putin ... si daca-l mai lungesc apoi cu un pic de concediu de odihna, eventual cu o luna-doua de program part-time, tot e putin si tot nu vad sanse sa scape bebe de data asta de completare si lapte praf ...
Cu Adri a fost ok, am alaptat-o pana la 11 luni, apoi a trecut pe laptic de vaca; lapte praf i-am dat doar combinat cu cereale. Dar aveam alt job, cu program felxibil si puteam lucra mult de acasa. Acum e altfel - job mult mai ok, mai bine platit, dar... desi e flexibil, e un grad de flexibilitate mult mai redus.

Pentru probleme cu sanii si ragase, exista mameloane din silicon - la noi au functionat de minune in primele zile/saptamani. Ca la spital le-am luat cu mine, dar am uitat sa le sterilizez si nu le-am folosit; dar odata ajunsa acasa am apelat intensiv la ele, pentru ca deja aveam niste rani nasoale.
Se mai trezea cate o cucoana sa-mi explice ca e mai bine pentru copil fara ... o fi, dar mai bine laptic cu astfel de accesorii, decat supt direct la san si baut laptic amestecat cu sange (chiar daca ignor total confortul meu ca mamica si ma gandesc doar la bebe)

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Amy, fiecare are niste idei inainte sa se nasca bebe, dar se schimba total dupa ce fiinta aia mica si neajutorata dar incapatanata si urlatoare isi arata puterile.

Legat de alaptat in public. Pe mine nu ma deranjeaza atata timp cat mama este acoperita. Nu/mi place cand se dezbraca de tot prin parcuri, mall/uri, etc. Eu am zis ca/l port pe bebe macar primele 6 luni si il alaptez direct in wrap unde va fi acoperit complet. Plus ca imi voi lua diverse hanorace cu fermoar sa nu fiu nevoita sa ma dezbrac peste tot. Si mai exista un fel de sort cu care te poti acoperi daca alaptezi.

eu nu i/am pus suzeta lui Finn de la inceput. Foloseam un deget, asa cum imi aratasera asitentele la spital. Am si poza. Suzeta am folosit/o dupa vreo saptamana si a fost mana cereasca. Am fost norocoasa ca Finn a renuntat la ea la 6 luni, dar in general nu este asa usor sa faci un copil sa renunte la suzeta. In Frata toti copiii au suzeta pana la varste destul de inaintate. Desigur, copiii care o accepta.

Acelasi lucru si cu biberonul. Finn a inceput sa foloseasca canita cu cioc la 5 luni jumate cand i/am dat apa. Atunci am inceput diversificarea. La 1 an bea cu paiul, la 18 luni direct din pahar. Laptele insa il accepta numai din biberon. Si asa va fi pana va renunta singur.

Finn a mancat mancare cumparata la borcan pana la 1 an. Eu stau foarte mult pe afara si mai ales vara nu tine mancarea facuta in casa. Nu toate borcanasele pt copii au in componenta conservanti si alte minuni. Plus ca Finn prefera variatia si de multe ori nici nu gasesc aici legumele necesare.

Monna, iubitul meu mic nu a invatat niciodata sa suga corect si pentru ca este foarte vesel si jucaus mereu e plin de lapte. eu schimb cearceafurile de pe pat de 2/3 ori pe saptamana din cauza lui.

Finn Constantine 15.10.2009 si 17+ Ewan Tudor

Mergi la inceput

R.Cata nu cred ca e neaparat precum spui tu, mai sunt si cazuri deosebite. Verisoara mea a incercat din rasputeri sa alapteze copilul, dar nu a prea avut lapte de la inceput. Foarte mult sa stresat ca nu are lapte destul, si a incercat totul sa faca cat mai mult lapte, la pus des la san, a mancat mai bine, a baut ceai de chimen si multe compoturi. Si din pacate dupa o luna si jumatate a ram,as fara lapte. Dar sunt si cazuri care mamicile nu au vrut sa ii puna pe bebei la san sa nu le strice sanul(vecina soacrei mele) sau au inceput sa faca cura de slabire la o luna de la nastere sau nu la mai pus la san ca o durea sanii. Sunt situatii si situatii. De exemplu am o cunostinta care nu a avut sfarc si din aceasta cauza capilul nu a avut de unde, ia dat cat a putut, dar asa rani ia facut bebelasul de dupa o lunsa si ceva nu a mai rezistat mamica, saracul bebelas de fiecare daca sugea lapte cu putin sange(stiu ca suna ciudat, dar din nefericire se mai intampla). Am dat aceastea exemple , dar sper sa nu te superi pe mine, numai am vrut sa iti spun ca sunt cazuri si cazuri, nu toata lumea este la fel. La mine nu am ce sa ma plang, eu am fost o vacuta. Fara suparare.

Sovietica cand am citit , mi-am si imeginat cum aratai, cred ca erai asa de draguta.

Mergi la inceput

J.D inteleg cum te-ai simtit, o vedeam pe verisoara mea cum se stresa cand nu avea lapte, si nu pentruca nu vroia sa alapteze. Si ei cred ca multa lume ia spus acelasi lucru care ti la spus tie. Eu nu pot spune acest lucru, ca daca vrei poti, nu , sunt femei si femei, sunt care au din belsug si alapteaza, sunt care au si nu vor sa alapteze(cu aceste cazuri nu prea sunt de acord)si sunt femei care din pacate nu prea au lapte si dupa scurt timp ramane fara. Dar am inteles de la cumnata mea ca la a doua sarcina e mai bine. Adica pe primul la alapta ea pana la 2 luni(si eu de la 4 pana la 8) iar acum e la al doilea si are mult mai mult lapte. Nici acum nu da tot timpul din san ce se mulge si ii da si din biberon, din pacate ea inca nu are sfarc, si bebelasul nu suge din sfarc fals.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

despre ALAPTARE: http://www.cristelageorgescu.ro/?p=5042

19+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput