raceli minore repetate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Rinara, imi permit sa iti povestesc si eu din experienta noastra.
primul an de cresa a fost floare la ureche: propolis, echinaceea, vitamina c, septilin, cam atat.
Al doilea an muci la greu, tuse la greu, degeaba dadeam propolis, echinaceea, vitamina c, septilin, oscilo, si mai stiu eu ce altele. L-am dus pe la doctori si l-au turbat cu niste antibiotice (6 intr-o luna jumatate). Am spus stop, nu am mai mers la dr, am cumparat aparat de aerosoli si ii faceam aerosoli de la mine putere inclusiv cu gentamicina (nu zic sa faci ca mine, doamne fereste, a fost decizia mea de a nu mai cere sfatul unor medici incompetenti).
Am inceput sa cautam cauza: exudate, controale la ORL ni s-a spus ca are polipi, ca ar fi sau nu de operat (doi doctori da, doi ba). Aceleasi raceli cu tuse si muci, dar copilul era bine in rest.
In timp am observat ca nu mai aude bine. Un dr ORL ne-a spus ca este copilul rasfatat si nu vrea sa ne asculte, ca nu are nimic la urechi.
Dupa inca un an de chin mi-am luat inima in dinti si am plecat la Bucuresti, la mai multe controale: clinica particulara, spital Gr Alexandrescu, spital sf maria, policlinica cu plata. Rezultatul: otita seroasa si polipi. Din cauza polipilor mucozitatile se acumulau in ureche si nu facea otite infectioase care sa duca la durere, drept ptr care nu am stiut niciodata ca trebuia tratam cu antibiotic.
Dupa mai multe tratamente si analize am reusit sa facem operatia de polipi si am scapat si de lichidul acumulat la ureche (un caz fericit ca altfel era necesara inca o operatie) si copilul este bine, nu a mai racit, daca are mucisori in 2 zile scapam cu aerosoli.
Sper ca experienta noastra sa te ajute cu ceva.
sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rinara19 spune:

Mai cam speriat putin recunosc.Dar nu cred ca e cazul deocamdata,in clasa la ea mai sunt 6 copii din 28,deci racelile ei de acolo provin,daca doamne fereste persista si nu se face bine cu nimic,voi cauta si aceasta varianta,multumesc frumos.Temerea mea nu era raceala in sine care oricum e mai dragutza fatza de anul trecut pt noi e ceva nou,un an fara antibiotic,care pana acum ma saturasem pe vremea asta de internari ,injectii cu axetine,ampicilina,gentamicina.etc.etc.

Voma,puroi in gat si asa mai departe,cum o scoteam din casa cum la ceva timp facea si rosul in gat,infectie serioasa de nu ii trecea decat cu antibiotic injectabil,nu se oprea din vomitat,intr-o noapte mi-a vomitat de 15 ori pana am ajuns la spital,cum se zgaltaia masina cum varsa,noroc ca consuma lichide si nu se deshidrata.

Acum pt mine cum am mai spus e ceva nou,fara antibiotic.Deci deocamdata cred ca sunt doar raceli luate de la gradi,am o buna prietena care fata ei a picat cu fata mea in grupa si e mai mica cu doua luni,aceleasi simptome le are si ea,inca la ea a fost mai grav ,a fost nevoita sa-i dea antibiotic,amandoua racesc in acelasi timp si cu aceleasi simptome,ar insemna ca amandoua sa aiba polipi.Cu alti parinti nu tin legatura ca sa stiu ce simptome au copiii lor dar presupun ca aceleasi.

Oricum multumesc frumos,am sa am in vedere ca pe viitor sa fie cautata la medic si sub aspectul asta.Sau macar sa eliminam posibilitatea.Multumesc mult si sanatate multa pe mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

rinara, prin ce treci tu trec si eu.
cu diferenta ca eu am stat cu fetita mea 9 zile in spital, ca mi-a facut pneumonie.
dupa 2 raceli intr-o luna.
mi-a ramas copilu' traumatizat din spital, are cosmaruri aproape in fiecare noapte.
dupa pneumonie am tinut-o acasa inca o saptamana si am dus-o iar la gradi.
dupa 4 zile iar mi-a racit.
cu febra, muci, tuse nasoala. de la atatia muci imi vomita, ca se ineaca cu ei. de la tuse nu poate sa doarma.

acum, dupa 5 zile de nurofen alternat cu panadol (care, apropo, nu se dau doar ca antitermice, ci se dau si pentru raceala) ii dau doar sirop de tuse si propolis c echinaccea kids, pe care oricum i-l dadeam.

si eu i-am facut tot felul de imunizari care au fost minunate pana la intrarea in colectivitate.
mananca zilnic tot felul de fructe si legume, bea ceai de ceapa, sirop de ridiche neagra, etc.

degeaba.

ce am ales sa fac eu: astept sa-i treaca raceala si o vaccinez. cu prevenar.
e ultima mea solutie.
daca nici asa nu-si revine, o mai tin acasa.

Si da, din cauza ca "toti merg cu muci si tuse", de-aia fac complicatii, copiii.
si sa nu veniti cu scuze ca nu au parintii ce sa faca, pentru ca fetita mea e la o grupa unde se sta pana la ora 12.30 (ba chiar multi dintre ei stau doar pana la 11.30, ca nu raman si la masa de pranz) deci au cu cine sa stea acasa.

mie, cand mi-a fost racita, am trecut intai pe la cabinetul medical, sa vad daca am voie sa o las.
si mi-a zis ca are rosu in gat si ca e de preferat sa nu o las, sa nu -i raceasca si pe altii.
si m-am conformat, pentru ca mi se parea normal.
mi-a si spus doamna doctor: "doamna, daca ar face toti parintii ca dvs..."

POate te intrebi de ce continui sa vreau sa o duc la gradi:)

Pentru ca, in ciuda starii proaste de sanatate, fetii mele ii prieste la gradi. Se simte bine acolo, se joaca, are prieteni, are diverse activitati.

Asta nu inseamna ca nu plange zilnic cand o las. Ca cica sa raman si eu cu ea,acolo

Mergi la inceput

Asta este si problema mea,nici eu nu inteleg cum vine asta,il duc racit.In primul rand ca ii faci copilului tau o defavoare,ca se poate transforma in ceva mai complicat,o banala raceala si apoi de ce sa nu ma gandesc si la alti copii,ca e pacat sa duc microbii ca sa aiba si altu de suferit,dar nu am vrut sa expun acest lucru,ca sa nu supar forumiste-le.

Si problema mea e ca s-a acomodat foarte bine si de abia asteapta sa mearga,mi se rupe sufletul dimineata ca se trezeste din creierii noptii" mama scoala e sus soarele,hai la ghighitza".

A luat medicamentele,siropurile si picaturile foarte repede ca i-am spus ca cu cat ne facem mai repede bine,cu atat mai repede mergem la "ghighitza".

Dar sunt tot felul de oameni si trebuie sa ne adaptam,noi spre ex.avem o femeie in varsta care e pensionara si desi gradinitza e cu program prelungit il tine pana la 12,si la adus tusind de nu putea sa zica nici buna dimineata,si atunci am intrebat-o ,de ce il aduce asa racit nu are cine sa stea cu el?? raspunsul: ba da,dar eu sunt batrana si numai am rabdare!!!! Mai zi ceva daca poti??? Sa o iei de gat,ce sa faci??? La 4 zile am luat-o pe a mea tusind de ii venea sa vomite,asta e.

A mai replicat ca abia s-a obisnuit si nu vrea sa-l dea peste cap,tinundu-l acasa.,am ramas ca la dentist,am tacut si mi-am vazut de treaba,spunand in gandul meu o rugaciune sa nu-mi ia fata raceala de la el...dar pana la d-zeu te mananca sfintii!!!!

Multa sanatate si voua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Va spun cum o sa reactionam noi dupa cateva zile de aerosoli cu ACC si ser fiziologic.
Tot pentru tuse, chiar si putina laringita, si nas infundat.
Nurofenul se mai da si in caz de raceala pentru ca e antiinflamator... Eu ii mai dau copilului si influcid la debutul racelii .E homeopat si il dau la 2 ore pana la max 6/zi si oscilo.
Pe noi ne-a ajutat.

Mergi la inceput

M-am hotarat astazi sa navalesc peste dr ca sa ii cer parerea daca sa o duc sau nu la gradinitza,pt ca dupa ce a fost o zi mi se pare ca starea ei este mai proasta.Si mi-a zis ca macar saptamana asta sa o mai tin acasa.
I-am spus ca fornaie,intampina noaptea greutati cu respiratia pe nas,desi mucozitati nu mai are,tusea nu a mai fost prezenta noaptea,dar sforaie si haraie si ziua mai tuseste,cand seaca ,cand umeda.Mi-a zis sa incep cura cu bronho-vaxom si ne-a dat ketof sa luam o luna cate 2,5 ml odata pe zi.

Si sa nu intrerupem administrarea cu propolis c cu echinaceea,pt ca eu eram tentata sa nu ii mai dau lasand loc bronho-vaxom-lui,imi era frica sa nu fie prea multe,dar a zis ca e ok.

Ce stiti de ketof,isi face treaba ,e bun,la incercat cineva???

Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Noi am mai luat.SI acum luam.Stiu ca se da in caz de tuse ca si un antialergic.Inainte de gradinita a functionat dar acum cred ca sunt mai puternice bolile de la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

eu stiam de ketof ca da somnolenta.
poate stiam eu gresit.
dar stiam ca e controversat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Din pacate asta este cind intra in contact cu copii.Si noi am trecut prin viroze si antibiotic o data la 2 saptamini.Am incercat si homeopatie si bronhovaxom si tot a facut viroze, e drept minore.Abia anul asta la 6 ani jumate ,sa bat in lemn,a facut numai o viroza de cind a inceput scoala.
Si eu m-am stresat si m-am agitat dar acum uitindu-ma in urma realizez ca nu prea ai ce face.Pe masura ce creste copilul se vor rari si episoadele astea.

Mergi la inceput

I-am dat seara inainte de culcare deci nu as putea spune daca da somnolentza sau nu....multumesc frumos mamitzica ,nu stiu ce sa zic,azi vad ca e mai rau,desi e acasa,nu a mai tusit dar fornaie si are iar ochii umezi,parca ar da iar semne de o noua raceala......a si stranutat de azi de dimineatza de vreo patru ori...sunt foarte mahnita,...nu am mai vazut-o bine complet din septembrie...mi se pare o viatza...nici nu mai imi amintesc cum arata neracita..offffffff.Multumesc la toate.

Mergi la inceput