raceli minore repetate
Buna ziua mamici,decand a inceput copila mea gradinitza ma confrunt cu o problema si nu mai stiu cum sa o scot la capat.Raceste intr-una.Fara febra,fara apatie,doar tuse umeda si nasul care curge foarte rau.
Am sa va povestesc pe scurt cam cum decurge treaba.O duc o saptamana,a doua saptamana raceste,o tin acasa,o iau tusind,o duc la dr ii da tratament,fara antibiotic,doar siropuri expectorante,solutii nazale,si ceva antitermic 3 zile,apoi e bine,iar merge la gradinita,iar o iau tusind si cu nasul plin de muci.
De imunitate ii dau propolis c cu echinaceea,pana acum a fost singurul care nu m-a dezamagit si si-a facut treaba,in sensul ca nu a mai facut infectii urate in gat,si nu a mai foat nevoie de antibiotic de 1 an.
Acum am o dilema,saptamana asta iar e un pic mai bine,tusea inca mai exista dar rar,nasul nu ii mai curge,ne-a chemat educatoarea sa incepem gradinitza ca are doar 6 copiii in clasa si daca e mai bine sa o duc si nu stiu ce sa fac.Mi-e frica ca ducand-o o luam de la capat.Ce sa-i mai dau de imunitate??????? Ca nu mai stiu ce sa mai fac.Sa o duc si sa suplimentez cu inca ceva de imunitate,sa o tin acasa???? Sotul zice sa fac ce vreau ca nici el nu stie.
E acasa de pe 9.11 are ceva decand nu a mai foat dar mi-e frica sa nu se agraveze iar.Ce sa fac???? Ajutati-ma cu un sfat.Sunt la capatul puterilor ,nici doctorul nu mai stie,am luat toate siropurile expectorante la rand.Ii trece apoi cum merge la gradinitza cum pac iar.Ajutor cu un sfat.Multumesc mult.
Are 3 ani si 3 luni.In tot acest timp cat a fost racita starea ei nu s-a schimbat adica se joaca,mananca,febra nu face,nimic ,decat tuse umeda si "o mare de muci".
Raspunsuri
oana_lex82 spune:
Eu am un copil mult mai mic decat fetita ta, dar din cate stiu racelilea astea repetate la intrarea in colectivitate, in afara faptului ca sunt "normale" stiu ca imunizeaza copilul in timp..adica la anul vei vedea ca fetita ta va raci mult mai rar..Eu zic sa o duci in continuare..oricum, acum sau mai tarziu tot va merge in colectivitate si te vei lovi de aceeasi problema..Stiu ca e ff nasol sa te lupti lunar cu aceleasi simptome..cu muci si tuse..dar toti copiii patimesc de astea...E rau cand n-ai cu cine lasa copilul acasa si tre sa-ti iei mereu concedii medicale..nu stiu cat pot rabda si angajatorii astia..la noi va fi problema..dar mai avem un pic..Multa sanatate!
Eu ii dau Bronho-Vaxom pt imunitate, 10 zile/luna..Si in rest Propolis C Kids..dar tot mai face muci din cand in cand..
rinara19 spune:
Multumesc mult oana,dar daca ii dau propolis c pot sa-i fac si cura cu bronhovaxom,o fi oare prea mult??? Oricum am sa intreb medicul,deci e normal si mergem in continuare asa cum putem,sper si eu ca odata cu trecerea timpului,racelile sa se diminueze.Multumesc pt cuvintele de incurajare.Sanatate multa.
ali spune:
Rinara si noi suntem in aceeasi situatie si tot in grupa mica suntem. Noi am facut in schimb si laringite vreo 3, din fericire au trecut fara antibiotic.Una dintre ele a fost destul de aiurea cu mers la urgenete in plina noapte.
Cred ca trebuie sa te bucuri ca nu a fost nevoie de antibiotic.Eu zic ca totusi sta bine fetita ta. Toata lumea zice ca e normal in primul an, ca doar imbolnavindu-se isi creaza imunitatea.
Dar sunt si mame care isi duc copiii bolnavi la gradi.Unele poate chiar nu au ce face cu ei .... Chiar azi am vorbit cu educatoarea si imi spunea ca sapt trecuta a fost un baietel care se vedea ca nu se simte bine,cu tuse si muci verzi... si tot plangea bietul de el.
SI mama lui l-a adus pana joi la gradi cand a insistat educatoarea sa-l ia acasa ca nu se mai poate asa.
Ca urmare a prezentei lui bolnav la gradi azi mai erau 12 copii in grupa din aproape 30.
Tot ce pot sa sper ca sa nu ne racim atat de tare incat sa luam antibiotic si ca la anul sa fie mai bine.
lulu77 spune:
rinara, nu administrezi nimik fara acordul medicului, nu bronho sau alt medicament.
poate ca o vit C nu are ce sa ii faca rau copilului, daca ia doza corecta, dar restul.....
asa este normal la intrarea in colectivitate, stai linistita. daca copilul este ok in general, nu face complicatii, nu ajungeti la antibiotice, nu vad de ce sa il indopi cu medicamente.
organismul isi fomeaza imunitatea luptand cu virusii.
la anul o sa fie mai bine, peste doi ani si mai bine.
poate ramane acasa, daca ai cu cine, sau poate merge la gradinitza atat cat nu face febra, nu are complicatii, starea generela este ok.
cu muci si tuse toti (sau majoritatea) merg la gradinitza.
sanatate.
SOACRA MARE
CorinaDani spune:
buna,
eu nu inteleg ceva : spui ca fetita nu face febra; cu toate acestea de ce ii dai antitermic ?
mai am o intrebare : i-ai facut fetitei exudat nazal si faringian, anul acesta sau recent ?
eu ii dau fetitei pentru imunitate sirop de catina in miere. am mai folosit si un sirop pe baza de echinaceea, propolis si vitamina C, tocmai ce am terminat sticluta. anul trecut am folosit imunogrip junior. cand este racinta, pentru eliminarea secretiilor am observat ca un efect rapid are fluimucil. si ii dau seara pe piept/spate cu unguent vick vapo-rub.
in cazul tau, intreaba medicul daca poti grabi vindecarea folosind aerosolii. medicul iti va spune si cu ce sa-i faci aerosoli, si in ce cantitati, de cate ori pe zi, etc.
Teutz spune:
Rinara, fetita mea cea mare in primul an de gradi (adica anul trecut) avea 3 ani si 9 luni si a tinut-o din raceala in raceala, a stat mai mult acasa. Mergea 4 zile la gradi, a cincea era cu muci, tuse (eventual si febra). O tineam acasa 2-3 saptamani, mergea iar 4 zile, se imbolnavea din nou. Cand vedeam muci mi se facea parul maciuca! Erau muuulti, vorba ta "o mare de muci". Am facut cure de imunizare cu Lantigen B, cu Isoprinosine, cu Propolis, echinaceea si vit C. Fara prea mare efect insa. A facut si varicela, am retras-o temporar 2 luni (de la inceputul lui martie pana in mai), in speranta ca mai trece sezonul virozelor. In urma racelilor repetate a facut otita seroasa, asa ca in iunie am operat-o la urechiuse, pentru a-i scoate lichidul de acolo, si de polipi. Tot din cauza racelilor repetate s-a acutizat problema cu alergiile respiratorii si acum ia Singulair si Aerius aproape toata iarna. Partea buna, pentru ca e si o parte buna , este ca anul acesta nu s-a mai imbolnavit atat de des. Acum pentru imunizare ii dau Isoprinosine, 10 zile pe luna, si Propolis C cu echinaceea. Se pare ca anul asta au mai mult efect fata de anul trecut. Sau s-a mai calit organismul ei?! A fost sanatoasa si 6 saptamani consecutiv de cand a inceput gradi, ceea ce pentru noi este un record absolut. Ideea este, de fapt, ca primul an e mai greu, dupa aceea e mai ok. La noi a fost nasol pentru ca o aveam si pe cea mica... mica, mica, adica avea o luna cand a inceput cea mare gradinita. Iti dai seama ca a tinut-o si ea din muci in muci. Dar macar varicela n-a luat de la sora-sa, ca o alaptam la san.
Sanatate multa fetitei tale si sa treceti usor peste primul an de gradi! Daca nu este complet refacuta, eu as mai tine-o acasa cateva zile.
Edit, ca am mancat cateva litere.
rinara19 spune:
Multumesc la toate de raspunsuri m-am mai linistit.Corina dani recunosc ca i-am dat o singura data antitermic,nurofen mai exact dupa capul meu si m-a certat dr. de atunci nu i-am mai dat,eu i-am dat in speranta ca o voi ferii.Nu mai fac.Dar a fost degeaba.Oricum ma mustruluit dr pt treaba asta.De atunci nu i-am dat decat siropuri expectorante si pt muci; O data pivalone,o data vibrocil.etc la indrumarea dr.Deci recunosc ca cu antitermicul eu am gresit,din frica de a nu face complicatii.
Acum m-am linistit.Dar nu stiam ca sunt parinti care aduc copiii asa raciti ,e normal??? Chiar daca nu are cu cine sta,nu e mai rau,ducandu-l racit,nu se complica situatia,pt ca nu e nimeni care sa-i sufle nasul cum trebuie,nu i se administreaza medicamentele exact .etc.etc.
Oricum pe baza a ceea ce mi-ati spus o sa o duc si daca se va complica situatia iar asta e,o tin iar acasa.
Deja ii dau propolis c cu echinaceea ,e deja la a doua cura,cu pauza de rigoare,am inceput din septembrie.A luat si anul trecut.Da ii multumesc lui d-zeu ca nu a mai fost nevoie de antibiotic,sper sa nu mai fie .Anul trecut in decembrie,de craciun eram internata cu ea cu o pneumonie interstitiala si a facut la greu antibiotic injectabil,de atunci ne-a ferit d-zeu.Multumesc mult de raspunsuri.
rinara19 spune:
Doamne prin ce ati mai trecut teuzt ,multumesc mult pt cuvintele de bine,sper sa fiti tot mai o.k.Bafta multa si sanatate.O sa o duc de maine si vedem ce o mai fi,ca nu mai stiu,eu vroiam sa fiu fairplay si sa nu duc copilul decat sanatos tun,tocmai ca sa nu dea si altor copii si sa nu se complice si la ea.
Starea ei generala a fost buna chiar si cu muci si tuse.Manca ,se juca,nu facea febra,dar nu poti sa risti expunand si alti copii si sa se complice lucrurile si la al tau. Dar ma rog fiecare cu situatia lui,unii nu au cu cine sa-i lase si pot sa inteleg si asta,dar totusi daca avem alta alternativa e grav daca il ducem asa si nu ne gandim si la altii.
Doamne ajuta spre mai bine,pt toti!!!
rinara19 spune:
Kiwi nici sa nu vada,i-am dat o data acum de curand si se stramba intr-un fel,de filmat nu alta....,portocalele ii plac,dar kiwi ,am incercat si cu miere si a luat o gura si zice" bleach...."asta nu place la fetita"....e haioasa rau,in timp ce zice se si stramba,inca lucram la gramatica cu vb..in loc sa zica ca face pipi pe ea,zice"fac pipi pe tine" ,am dat un ex.Deci kiwi,nu o pot face sa manance,poate sa-i fac o salata de fructe si sa-i pun frisca ,dar cred ca mananca mai mult frisca si fructele raman acolo.Multumesc mult.