Cand vrei sa mori....
Raspunsuri - Pagina 2
ralcat spune:
Poate se simte ... incapabil sa tina pasul si se simte strivit de presiunea vietii.
Si pentru un barbat cred ca este si mai dificil decat pentru o femeie sa aiba probleme cu munca si sa simta ca nu "tine casa". Cred.
Si mai cred ca simte cat de greu ti-a fost tie in perioada lui de cautari si chiar crede ca fara el tu si fetele v-ati descurca mai bine. Cred ca tot pe tine pica sa-i explici si sa-l faci sa inteleaga cat de mult a facut de fapt pentru familie, ocupandu-se de fete tot timpul acesta, cat de bun tata este si cat de mult inseamna asta pentru fete, pentru echilibrul si pentru dezvoltarea lor ulterioara. Si cat a insemnat si pentru tine implicarea lui, pentru ca din pacate in momentul asta el nu cred ca vede si ce a facut bine in perioada asta, ci doar problemele pe care le-a creat lipsa jobului lui.
Spune-i si lui ce stim noi, din mesajul tau in care ne-ai impartasit cat de frumos a fost cand ai intrat in casa de la munca si fetele erau intr-o joaca totala cu tati si cata fericire copilareasca era acolo. Cred ca-l va ajuta.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
Eu
andacos spune:
Black...dar cum sa-l responsabilizeze mey,daca omul e cu psihicul la pamint?
Zau asa,chiar nu ma asteptam d ela tine la un asemenea raspuns!
Mikyyy,fii alaturi de el,sprijina-l sa-si recapete increderea in fortzele proprii,foarte bine ca si-a gasit un servici,asta este un pas extrem d eimportant!Nu aduce in discutzie faptul ca financiar jobul lui nu e cine stie ce,asta l-ar infunda si mai mult in prapastia care se zbate!
Eu cred ca este la pamint psihic,atita timp fara loc d emunca.refuzuri peste refuzuri,situatzie financiara precara,probabil discutzii intre voi pe tema asta,copii care isi doresc una alta...!!!!
Barbatzii vad altfel situatzia decit noi femeile!
Chiar nu stiu ce alte sfaturi ar merge dar...lauda-l in tot ce face!
Va doresc tot binele,si sa trecetzi odata de hopul asta,pentru voi,sanatatea voastra si a copiilor!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
marius spune:
Mda...
Exista o solutie in fiecare zi in orice clipa.
Raspunsul este simplu de tot.
Tot ce are nevoie este tandrete.
Tot ce are nevoie este sa se simta iubit.
In nici un caz nu are nevoie de discutii materialiste, nu are nevoie de reprosuri, de catalogari.
Toti putemn sa avem moemente mai bune sau mai putin bune. Toti putem sa trecem prin momente de criza.
Intrebarea este mai degraba:
Suntem oare noi capabili sa sprijinim persoana de langa noi in clipa in care se gaseste intr-un astfel de moment? Ca este sotul, sotia, copilul, mama sau oricne altcineva devine irelevant.
Nu este o problema de psihiatrie ci de descumpanire si relationala. Se trateaza prin afectiune. Este simplu de facut - daca dorim aceasta.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
blackgirl0 spune:
Andacos, exact: responsabil pt soarta copiilor. Sa iasa cu copiii, sa-i duca, sa-i aduca, sa-i plimbe, sa se joace cu ei, sa-i duca la controale medicale. Se stie ca prezenta copiilor si animalelor face bine la psihic. Inteleg sa-l menajeze pe sot in ceea ce priveste partea finaciara (ca eu am inteles ca asta ii face rau la psihic) datorii/facturi/rate/cumparaturi, insa sa se ocupe de copii, sa fie responsabil, nu cred ca-l destabilizeaza. Iar ceea ce a spus Marius mi se pare de cel mai bun simt. Nici eu nu cred ca sotul lui Mickyyy are nevoie de psihiatru.
andacos spune:
Eu n-am vazut in intreaga poveste a lui Mikyy,ca el nu se ocupa de copii,de asta nu intzeleg ce vrei tu sa spui cu responsabilizarea!
Omul trebuie sprijinit si gata!In relatzia lor el e mai labil psihic si ea e mai tare!Deci...ea trebuie sa-l sprijine acum pe el,chiar daca si ei ii este la fel,poate mai greu decit lui!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
blackgirl0 spune:
Si poate ar fi interesant sa urmariti filmul www.imdb.com/title/tt0454921/" target="_blank">acesta, o situatie dusa la extrem insa care m-a cutremurat (pe sistemul: uite ca se poate si mai rau, dar intotdeauna va fi mai bine!). Chiar nu stiu cum se comporta un barbat matur (parca are spre 40 de ani) la depresie, insa cred ca daca relatia dintre voi, ca sot si sotie, este ok (dincolo de pb finaciare) se va gasi si rezolvare.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Mda... Exista o solutie in fiecare zi in orice clipa. Raspunsul este simplu de tot. Tot ce are nevoie este tandrete. Tot ce are nevoie este sa se simta iubit. In nici un caz nu are nevoie de discutii materialiste, nu are nevoie de reprosuri, de catalogari. Toti putemn sa avem moemente mai bune sau mai putin bune. Toti putem sa trecem prin momente de criza. Intrebarea este mai degraba: Suntem oare noi capabili sa sprijinim persoana de langa noi in clipa in care se gaseste intr-un astfel de moment? Ca este sotul, sotia, copilul, mama sau oricne altcineva devine irelevant. Nu este o problema de psihiatrie ci de descumpanire si relationala. Se trateaza prin afectiune. Este simplu de facut - daca dorim aceasta. Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Foarte adevarat! Marius, jos palaria!
Alexandra Maria
14.12.2007
marius spune:
Citat: |
ch_dana, asta am facut prima data, i-am explicat ca moartea e cel mai egoist mod de a-si rezolva problemele, eu mor, am scapat (ma rog, e relativ scapatul asta), voi descurcati-va mai departe ca sigur o sa va fie mai bine. Adica nu numai ca nu se rezolva problemele, ci pune si mai multe probleme in spinarea mea. E dovada de lasitate, egoism, inconstienta. Asta strict la obiect, fara sa vorbim de implicatiile sentimentale, de cat de important este el pentru noi ca om (vorba lu' roxi) |
Aici cred ca ai gresit abordarea. Nu ca nu ai avea dreptate pe fond, dar acum aceasta abordare este total opusa efectului scontat.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
blackgirl0 spune:
Andacos, eu am inteles ca greul casei il duce Mickyyy, inclusiv pb legate de copii. Am inteles din alte postari ale ei ca sotul statea cu cea mica in concediu ingrijire copil, se ocupa de ea, se juca, insa pb reale (platirea intretinerii, un exemplu) ii revenea tot ei. Deci dintotdeaua a fost el asa, nu de azi de ieri de cand l-a apucat depresia cu banii. Ideea este ca pb dintre ei au radacini adanci, de mult timp, de cand doreau sa divorteze si poate acum, cu criza, cu lipsurile s-au acutizat.
Numai cu rabdare (dar cata rabdare sa mai aiba si Mickyyy?), si intelgere, si psihoterapie se poate trece peste asta. Macar aici suntem de acord?
alinuk spune:
pentru intelegerea actiunilor unor persoane in depresie
este un material remarcabil din presa zilelor noastre (mai rar!):
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6116249-venit-urta.htm
in confesiunea lui N Djuvara se afla mesajul in care cred si eu, si pe care-l subliniaza si Marius mai sus
"nu vad alt leac decat dragostea"
discursurile rationale, pragmatice pot sa nu aiba efectul scontat..ba chiar dimpotriva, intrucat mintea unui depresiv are alte realitati
se afla intr-o 'inchisoare', in spatele unor geamuri fumurii prin care privesc ce vedem noi restul...cu alti ochi
multa afectiune si dragoste neconditionate va doresc!
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)
www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">despre Zana Maselutza
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................