Palatoschizis si formele sale (10)
Raspunsuri - Pagina 11
liliana26 spune:
Buna seara,mamici dragi!La multi ani si numai bine!
Ma bucur mult ca ati mai scris,ca intr-o perioada nimeni nu mai era pe aici.Noi suntem bine,eu am reinceput serviciul din toamna si abia ne descurcam cu timpul.Despre baietel,mie mi se pare ca a evoluat f.bine,cicatrice nu se vede deloc,insa la nasuc e o mica problema,noua dl.dr ne-a zis sa mai asteptam sa vedem cum mai creste si apoi sa facem vreun retus si,din pacate,nu-i creste dintisor unde a fost despicatura,iar in lateraul ei e unul mai mic si unul stramb.Asta e.
Sa va mai dau si o veste :vom mai avea in iulie un bebe;am emotii mari;am facut eco,dar era prea micut,pt.cea de 17 sapt mi-e teama,dar refuz sa cred ca vom mai avea probleme.Incerc sa fiu mult mai linistita si optimista.
Nicoleta,mamica cea noua,mult curaj;e bine ca ai intrat aici,pe minem-au ajutat fetele fff.mult;la nastere chiar am fost linistita si stiam la ce sa ma astept!Sa stii ca si eu am trombofilie,chiar si mutatiile genei MTHFR,despre care citisem pe undeva ca ar fi o cauza pt aceste malformatii,insa mai mult decat a lua aspenter si femibion ce pot face?!
Cellia,ma bucur ca ai intrat!O sa citesc si eu tot din urma!DOAMNE AJUTA SA FIE TOTUL BINE cu fetita ta!
cellia78 spune:
Liliana, bravo! Felicitari! Sarcina usoara si fara probleme si bebe sanatos si la termen!
cellia78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui radu_claudia Buna seara fetelor. In primul rand la multi ani pe anul acesta. Ceci imi pare rau pt ca vei mai suferi odata. Sincer si. la noi parca se vede cs apare o fisura insa nu vreau sa ma panichez inca. simona, mami de claudia 13.04.2009 |
Simona, multam de mesaj!
Mie nu-mi este ca voi mai suferi eu inca o data, sunt calita, dar mi-e de suferinta Adelinei; oricum, trebuie.
Iti doresc sa te fi inselat in privinta a ceea ce spui tu, ca si la Claudia ai vazut o fisura!
Oricum, eu pe asta, la noi, am vazut-o mult dupa operatie; poate ca ce ea ce crezi tu ca e fisura, nu este. Zic si eu. Asa ca nu te panica.
Va fi bine!
cellia78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralucaserban Ceci, nu stiu ce s-a intamplat, da-mi pare rau! Bafta sa fie foarte bine totul dupa operatia asta care va urma... sper din tot sufletul sa scapati odata de operatii!!!!!!!!!!! Si noi am trecut prin 2 si a fost greut, dar se pare ca David si-a revenit... Sa vedem marti, pe 17, cand vom merge la control daca reactioneaza in vreun fel cand vede spitalul...Vom vedea... Noi oricum ii spunem tot, copilul a stiut tot ce i se intampla mereu, fara minciuni, ca m-am gandit ca asa e mai bine pentru ca el este foarte luptator... Raluca, mami de David (1.06.2009) |
Buna, Raluca!
Iti multumesc si tie!
Intai, ca sa le iau pe rand, pentru mine nu conteaza ce s-a intamplat; nu m-ar mai ajuta absolut deloc; ceea ce stiu sunt banuieli si neavand dovezi, nu le pot schimba in certitudini; sa spunem ca a fost ghinion. Nu a fost sa fie. Atat. Nu mi-ar ajuta copila sa caut motive. Ar ajuta-o sa o duc sa se faca bine.
E drept si recunosc ca a fost greu o vreme pentru noi. De ce? Pentru ca una este sa stii de la inceput ca iti va trece copilul prin doua,trei operatii si alta este sa stii ca sigur va fi bine dupa o singura operatie. Dar asta este! Cu Domnul inainte.
Mai vin si de-astea. Stiu ca dupa nori iese si soarele si cu gandul la soarele ala ma ambitionez sa nici nu bag in seama prea mult "norii" astia. Vin si pleaca.
Si Ade stie ce va urma; a stiut mereu. Nu am mintit-o/ pacalit-o vreodata, nu cred in astea. Eu sunt mama nebuna care, si cand avea Ade 3 luni si mergeam la un control, ii povesteam detaliat unde mergem, cum il cheama pe doctor, ce se va intampla, de ce, etc. Stiu, pare exagerare; pentru mine nu este; pentru mine era inca o ocazie de a comunica cu copilul meu, asa mic si nestiutor cum era el.
Si acum stie ca vom merge la spital, o cunoaste pe doamna doctor, ca vom sta putin acolo, ca ea va merge cu o doctora la doamna doctora pe care ea o stie, intr-o camera separata, fara mami, ca acolo ea va face nani si doamna doctor ii va repara ceva la gatulet; ca se va trezi cu mami langa ea, in brate la mami, ca o va durea gatuletul cateva zile, din ce in ce mai putin, dar ca e cu mami si mami o va ajuta sa treaca peste; si ca apoi va fi bine. Si ca apoi vom merge la spital numai pentru controale. Stie. Chiar si asa stiu ce va urma, urletele de rigoare, dureri, dar nu avem de ales.
Momentan ea e concentrata pe perioada ce va fi dupa, peste cateva luni, stie ca va merge la gradinita, detalii despre acea gradinita, unde se afla ea, ce copii merg acolo, despre ca va sta cu multi copii si educatoarea. Parca de-abia asteapta; zilnic spune ca dupa spital, dupa ce reparam gatuletul, cand vine vara ea merge la gradinita.
Care va sa zica, comunicam. De toate.
Sper ca totul este si va fi bine cu David, cu operatia.
Sanatate multa va doresc!
ralucaserban spune:
Am fost ieri la control, totul este bine, ne-a vazut d-na dr si apoi l-a chemat si pe d-l dr Spataru sa-l vada si i-au facut cateva poze... Ne-au zis sa incepem cu un logoped si am stat sa il vada si d-na dr logoped Causneanu Marcela. Ne-a spus ce sa facem, totul in joaca si de placere si ne-a mai chemat intr-o luna.
Liliana, felicitari, draga mea!!!!!!!!!!!!!!! Sa va dea Domnul un bebe sanatos si puternic!!!!!!!!!!!!
Ceci, va imbratisez cu drag! Asa am procedat si eu cu David in ceea ce priveste stiutul. A stiut mereu tot ce i se intampla si a reactionat intotdeauna foarte bine, cu toate circumstantele nefavorabile. Am fost intotdeauna foarte multumita de barbatul (baiatul) meu.
Era si Roxa acolo, abia se internase pentru operatia la gingiuta. Sa dea Domnul sa fie bine si sa fie usoara si sa-i treaca repede. Ne gandim la ei.
In rest, toate bune!
Va pup!
PS: Fetele mele care ati operat copiii in aceeasi perioada, ce mai faceti?
roxa82 spune:
Salutare fetelor!
Am venit acasa!Asa cum a zis Ralu ne-am internat marti,miercuri a operat-o si azi ne-a dat drumul acasa!E totul bine...ink nu constiientizez k sunt acasa si k am scapat....sunt tare obosita!Abia astept sa dorm.La terapie a fost tare agitata,a plans mult,bine ...toti plangeau acolo:))nu de durere....cred k erau agitati....ma dor rau mainile de la atata tinut in brate!la 10:40 a intrat si cred k nu a durat nici o juma de ora....ne-a tinut la terapie pana la ora 17.Are voie sa pape orice...inclusiv sa bea cu biberonul...ca sa puna in actiunde muschii buzei....si a mancat fara probleme...k imi faceam o mie de griji k nu o sa poata sa pape...k o sa o doara.a trecut totul bine si repede!
Daca aveti intrebari imi puneti.acum o sa ma bag la somn k sunt terminata!Aaaaa era cat pe ce sa lesin pe acolo....m-am pus pe scaun si mi-am revenit,asistentele au fost tare dragute...mi-au dat apa cu zahar,calciu...nu mai stiu ce....cred k de la caldura si stres.ca mancasem.asta e.....va puuuuuuuuup!Sunt happy:)
myhaela_25 spune:
buna seara mamicilor.Ceci imi pare rau ca s-a intamplat asa si mai este nevoie de inca o interventie.Liliana felicitari si sa ai o sarcina cat mai usoara.
noi suntem bine ne-au cazut toate firicelele arata bine acolo in gurita sa cicatrizat frumos,noi nu am fost la control acum deoarece pe noi ne-a chemat dupa 6 luni prin aprilie asa ne-a spus .in alta ordine de idei noi plecam in anglia duminica dimineata si ne intoarcem cand venim la control atunci vom merge si la dentist.Corina voi ati fost la dentist? roxana ma bucur k sunteti bine si ati scapat asa repede.am tot alergat cu acte cu stres si acum sa ne pregatim sa facem bagajul.
Mihaela,mami deNadira-Mihaela(23.10.2007)
ramonaolah spune:
Liliana - iti doresc sa ai o sarcina cat mai usoara si un bebe sanatos.
Roxana - la bebele tau a fost prima operatie facuta la buzita sau nu? Imi pare bine sa aud ca sunteti bine si sper sa trec si eu la fel prin toate cele.
Mihaela - va doresc calatorie placuta spre Anglia si sa va distrati si sa uitati din problemele de aici...cu siguranta Nadirei ii va placea acolo.
Fetele vream sa va intreb pe cele care ati hranit bebeii cu tetine nuk speciale pt buza si palat fisurat de unde le-ati cumparat? Eu in farmaciile din Brasov nu gasesc asa ceva ba chiar se uita unele farmaciste ciudat la mine. Singurul loc unde am gasit e site-ul asta http://www.lacopii.ro/puericultura-mica/tetine.html ,,,tot de aici le luati si voi sau din alte parti?
liliana26 spune:
Multumesc mult pt.felicitari!O sa va tin la curent...
Roxa,operatielagingie?Eu nu stiam ca se face...oare ce ne-o mai astepta si pe noi?!
Multa sanatate tuturor!
roxa82 spune:
Neata!Da Ramona prima a fost la buzita ,apoi la palatul moale acum santul dintre buzita si gingie,apoi o sa fie cel tare...ceva retusuri si gata!Capul sius k o sa fie bine!O sa vezi!Nici nu o sa stii cand trece totul.Ti-o spun din experienta pt ca yo eram foarte prapastioasa...simteam k mor...dar cu ajutorul fetelor de aici o sa vezi cum o sa fie!O sa vezi!Poate nu o sa fie kiar asa.poate nu are nimic bebe...pana nu vezi cu okii tai nu te mai framanta...informeaza-te...analizeaza ca sa fii pregatita.asa am facut si yo!Baga tot la cap si o sa fie ok!Iti dau pe privat nr la un tip de la Nuk...il sunam si imi trimetea tetite si biberoane direct!A luat tata leg cu el,a fost super tipu....ia 2 tetine si 2 biberoane pt inceput...sa fie acolo o mica suma sa iti poata face colet.intra pe site-ul de la nuk si vezi k au kestii interesante!Pt noi a fost tare greu pana am gasit tetina!vreo 2 zile a hranit-o la spital cu furtun si e naspa.mai bine le ai pregatite!yo nu am stiut asta atunci.nu m-am gandit la tetine....daca e ceva ma intrebi!pup