Sa spulberam sfaturile soacrei

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Aaaa, daaaaa. Si prin buric intra curentul, ce, nu stiati? Noroc ca la copii se inchide repede. Voua ca gravide nu v-a zis nimeni sa nu umblati cu buricul gol ca... raceste copilul?

Ioana, mami de zambarici

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Sfaturi rele :
- sa ii dau ceai copilului cat de mult, chiar sa ii inlocuiesc o masa de lapte cu un biberon de ceai ... asta in conditiile in care alaptam si fetita mea avea 1 luna
- cel mai recent : Sofia era racita si mi-a zis sa ii pun un batic in jurul gatului sa nu o traga curentul din casa

Ar fi mult mai multe dar nu le mai tin minte, am preferat sa o ignor ... dar vine bebe 2 si o sa mi le aminteasca din nou, asa ca pana se inchide subiectul poate o sa mai am ce scrie .

Sfaturi bune ? Or fi fost ... dar nu le mai tin minte ! Stiu doar ca in primele luni ma scoatea din sarite cu sfaturile ei pana m-am apucat de racnit ca nu am nevoire de parerile ei si cand o sa am o sa i le cer ... rea nora

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si in 7 saptamani

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

No,faza e ca sotul meu de exemplu nu are ce sa-i reproseze soacrei lui....i-a platit ultimul an de facultate si licenta,ne-a luat doua masini pe care le plateste ea......ne ajuta neconditionat de cate ori e nevoie...

Da scoala nu mai e gratuita ?
Stiu ca exista si private ....ca de tot romanul are mai nou o diploma.
Ce inseamna "i-a platit licenta"?
Pe vremea mea se sustinea examenul de licenta, nu se platea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Sotul meu a terminat o facultate particulara(george bacovia)in orasul meu,asa se cheama.Licenta se da platind o taxa,care era 500 de euro,Deoarece a intrerupt un an a trebuit sa-l plateasca din nou....nu cred ca toti trebuie bagati in aceeasi oala...aici se face carte pe bune,iar ragalii sunt peste tot.Si eu am terminat ptre andrei..scriu asa sa nu se considere reclama.Si cred ca am ajuns mai bine decat cei care au terminat la stat...conteaza ce ai in cap si cum privesti invatatul...nu titulatura.Ciudat cum din toate postarile exact a mea ti-a atras atentia.....
Aici era subiectul de soacre.....a mea face doar prostii....barfeste,ispiteste copilul sa-i spuna "ce a mai zis mama",s-a oferit sa-mi faca curat in dulapuri sa selecteze hainele mai vechi sa le dea "de pomana"....

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:

No,faza e ca sotul meu de exemplu nu are ce sa-i reproseze soacrei lui....i-a platit ultimul an de facultate si licenta,ne-a luat doua masini pe care le plateste ea......ne ajuta neconditionat de cate ori e nevoie...

Da scoala nu mai e gratuita ?
Stiu ca exista si private ....ca de tot romanul are mai nou o diploma.
Ce inseamna "i-a platit licenta"?
Pe vremea mea se sustinea examenul de licenta, nu se platea.

Acum, la facultatile particulare, sau la locurile cu taxa de la stat, ca sa sustii licenta trebuie sa platesti o taxa. De sustinut sustine licenta toata lumea!

M-am tot gandit ce sfaturi mi-a dat soacra mea, bune sau rele si am ajuns la concluzia ca nu mi-a dat :), este o femeie atat de simpla si de trecuta prin multe ca nu s-a bagat niciodata in treburile noastre.
Singura chestie care o macina pe ea, este sa-i facem cand va fi cazul, inmormantarea ca la carte, ma deprima de cate ori mergem la ea si-mi spune "uite mama, aici sunt lumanarile, aici sunt prosoapele, la popa il dai pe asta, ma imbraci cu asta etc". I-am dat ideea sa scrie pe un caiet ce avem de facut, mai facem si glume sa o mai relaxam...

A ba da, a zis odata "femeia cu copil mic, nu e buna de nimic" ( cand incercam sa ma fac utila cu copilul in brate), asta fiind o vorba din popor, nu am luat-o personal :).

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
am ajuns mai bine decat cei care au terminat la stat

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

stim, ai avut destule ocazii sa ne spui.

SOACRA MARE

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167469&nm=Mos-Nicolae-pentru-80-de-copii" target="_blank">Vine Mos Nicolae, Hai la portocale !

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168613&nm=Ajutoarele-lui-Mos-Craciun-2-in-actiune" target="_blank"> Ajuta-l pe Mos Craciun sa vina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Subiectul era despre soacre.........nicicum despre cine ce si unde are studiile......

Ca de exemplu soacra unei prietene de-a mele,i-a dat un smoc de lavanda"sa pui sub perna sa dormi bine mama"cand ea i-a spus ca din cauza dintilor,fata nu a dormit bine de trei nopti iar ea a furat cate o ora de somn.....

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Stiu ca mirosul de lavanda e linistitor si chiar da un somn mai bun, asta pentru cine il suporta.Eu nu ma dau in vant dupa el...Am o pereche de ochelari de somn cu lavanda pisata in interior si scria pe ambalaj cum stau lucrurile cu lavanda si cu somnul, deci e chiar cu proprietati naturale, nu e vorba de superstitii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Eu am tendinta sa fiu mai ingaduitoare cu sfaturil cu infofolitul, desi, copil fiind, am suferit si eu.
Pe vremea bunicilor nostri nu existau antibiotice. Copiii mureau in urma unor boli de care astazi nu ne mai este asa de frica.
Asa ca era normal sa incerce sa se apere si ei cum puteau. Mai ales ca nu exista incalzire in toate camerele.

Cit despre marul cu biscuit, pe vremea cind eram eu bebelus nu erau banane sau alte fructe care dau acum, nici borcanase cu compot.

Un pic de ingaduinta pentru batrinii nostri.
Si merita si ei sa le aplicam ce se tot spune despre copii: sa rasplatim intentia, nu sa pedepsim rezulatatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Sfaturile au curs, desi "faci cum vrei, eu nu ma bag" . Dar fruntas mi s-a parut asta: "Barbatul trebuie menajat!"

Mergi la inceput