Culmea nesimtirii celor de la gradinita DISNEY

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

No,cand am zis"ochi pentru ochi"ma refeream la cum ar fi ca Roxana sa primeasca si ea un ibric cu cafea clocotita in cap..si sa fie tinuta juma de lora si frecata pe fata cu o pelinca ordinara apoi sa se intrebe cineva daca sa sune salvarea sau nu.La asta m-am referit exact.Si nu cred ca o mama care a facut din copil centrul universului poate fi blamata.Sunt si eu constienta ca ura din mine e foarte puternica...ar trebui sa ma impac cu mine si cu Dumnezeu,dar uite ca nu credeam ca e atat de greu.Aud in fiecare seara urletele Evei si cum spune "ma doale acum,nu mai vleu clema""opeste mami,opeste nu mai daaaaaa cu clema ca maa doale de nu mai pot"si dupa ce o asez in patul ei si adoarme oftand simt cum ma ia o furie cumplita.Frustrarea mea provine si din faptul ca nu pot forta mai mult lucrurile,le-am fortat pana la o limita,de acolo nu depinde de mine,nu foarte mult....iar eu sunt obisnuita sa rezolv de la inceput pana la sfarsit orice.
Acum cand e vorba de ce am mai scump pe lume nu pot sa intrec masura,sa trebuie sa fiu rezonabila..cam greu.Simt ca nu fac destul pentru micuta mea si,asa cum a zis cineva,nu ajunge ca-i cumpar si ii aduc tot ce vrea,ca desi am multa raspundere la servici,stam si ne jucam si facem tot ce vrea inimioara ei pana tarziu in noapte,ca o guritza de a ei inseamna pentru mine mai mult decat orice in lumea asta...
S-a jucat cu cheia langa masina mea....si cand ma uit,se semna pe portiera,jos acolo unde junge ea....."uite mami ce am facut,mi-a zis cu un zambet larg......
Si tot ce am putu sa fac a fost sa o iau in brate si sa sarut falcuta rosie si aspra,gandindu-ma cum striga atunci disperata,ca un animal injunghiat"sa vina mamica mea Madalinaaaaaaanu ma lasaaaaaa"
Orice as face am senzatia ca nu fac suficient......

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Off, Mada, te inteleg perfect, te cred ca esti plina de furie! Bietul pui nu merita durerea asta si sa o vezi intr-o permanenta suferinta cred ca te termina cu nervii! Sa dea Dumnezeu sa se refaca frumos si sa-si revina sufleteste, asa te vei mai linisti si tu.
Iar nenorocitii aia care se ascund dupa deget vor plati, nu pot sa treaca peste asa o fapta (nu se poate numi chiar accident, mai degraba neglijentza crasa) nepedepsiti!

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Pup papusica - as vrea sa te pot ajuta sa te impaci cu viata.
Nu pot sa te judec, e mai presus de mine - ma rog sa-ti gasesti echilibrul [hug]

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20" target="_blank">Vara 2011 oa1 & www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20" target="_blank">oa2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Imi pare tare rau pentru ce s-a intimplat fetitei tale, dar ma alatur si eu celor care au fost de parerea ca trebuie sa lasi totul in urma. Nu are rost sa te razbuni nici pe gradinita, nici pe educatoare, pentru ca toti sintem oameni si toti gresim, accidente se intimpla tot timpul si din pacate nu-i putem feri pe copii de absolut tot, asta ar insemna sa-i tinem in casa inchisi in camera lor.

Sint convinsa ca nu a vrut nimeni sa opareasca copiii. Nu stiu cit a fost neglijenta, cit lipsa de experienta zic eu, cind ai avut de-a face cu copii stii cit de imprevizibili sint si te gindesti inainte la eventualele consecinte pe care le pot avea actiunile tale. Dar ACCIDENTE se intimpla, sute sau poate mii de copii au fost opariti acasa din greseala, s-au ars pe fierul de calcat etc.

Ca sa-ti dau un exemplu ce s-a intamplat in gradinita noastra. Copilul unei prietene de-a mea a cazut pe coridor si si-a rupt piciorul. Ghinion? Da. Dar ar mai fi si faptul ca podeaua era uda pentru ca se spalase pe jos. Ce sa faca, sa dea gradinita in judecata peantru ca spala pe jos in timpul zilei si aluneca copiii? Acum si-au dat si ei seama si au lasat-o mai moale cu curatenia si au grija sa nu mearga nici un copil cind sint podelele ude.
Copilul ei a stat 4 luni acasa cu piciorul in gips. Ce ar fi trebuit sa faca mamica lui, sa se certe cu toata lumea? Sa inchida gradinita? Copiii au mereu accidente. Da, trebuie sa fim prevazatori, dar din pacate nu putem prevede ABSOLUT totul.

Anul trecut un copil a murit intr-o gradinita in Suedia pentru ca s-a urcat intr-un copac si a ramas agatat cu snurul de la casca (iesisera in fata gradinitei la sanius si purtau casti ca sa-i protejeze). Educatoarea a intrat citeva minute in gradinita sa aduca ceva si copiul s-a catarat intr-un pomisor si a ramas citeva minute agatat de casca. Au chemat salvarea, dar nu a mai putut fi salvat. Vina cui a fost? Sa bage educatoarea la inchisoare? Intrase in gradinita sa aduca manusile unui copil care le uitase. Copiii erau protejati cu casti pe cap, in caz ca intrau intr-un copac cu sania. Au fost lasati singuri citeva minute, atit, si erau copii maricei, de 4-5 ani.

Trebuie sa lasi totul in urma. Nu a vrut nimeni sa-i faca rau copilului tau si daca s-au luat masuri pentru prevenirea unor astfel de accidente in gradinita eu zic ca ajunge. Ca au vrut sa musamalizeze incidentul, da, si asta este uman, si normal ca le era teama de reactiile parintilor.

Sper ca te-am ajutat cu ceva. Sanatate multa la amindoua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Da, asa e. Te inteleg perfect. Eu nu stiu daca ce fac(em) eu(noi) va fi vreodata suficient, dar am incetat sa ma intreb, si sper ca atunci cand Alex va creste si ne va intreba ce am facut pentru el (ca va veni si acest moment), imi(ne) va intelege alegerile - ne-am lasat pe mana justitiei si a lui Dumnezeu, si am ales sa ne concentram la a ne bucura unii de altii indiferent de ce s-ar intampla pe alte planuri.
Pentru linistea ta, ar fi bine sa iti stabilesti, la un moment dat, un prag, pe care sa il consideri "suficient" si sa il bati in cuie asa. Sa il alegi tu singura (poate fi mai sus decat pragul meu , alege-l in functie de cum stii tu ca poti duce). Gandeste-te ca energia ta e totusi finita, chiar daca e foarte multa. E totusi finita. Si dirijeaz-o in majoritate pentru a face mai frumoasa viata voastra. In fond si la urma urmei, e cel mai important aspect al vietii voastre...

O imbratisare mare, si numai ganduri bune!
Recuperare rapida! Si Evei, si tie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Si eu sunt de acord cu ce au scris fetele in ultimele postari. Am evitat sa intru la subiectele tale, imi pare rau pentru fata, nespus de rau, nici un copil nu merita sa pateasca asa ceva.Pe tine te stiu de la alte subiecte, inca dinainte de eveniment si nu te-ai schimbat datorita tragediei, asa esti tu pur si simplu, insa acum crezi ca poti sa fi oricum sub egida "mama indurerata."
Ca sa nu mai zic de monologurile despre cariera, bani, masina etc, care apar la subiectele deschise de tine privind tragedia... mai era un user la care aparea masina ca un laitmotiv...
Fetele ti-au dat sfaturi foarte bune mai sus, nu vreau sa repet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eumada, mai ai de trait langa fiica ta ani multi. poate pana la 18 ani ai ei, poate mai mult, si se va desprinde de tine. chiar daca nu rosteti cuvinte in fata ei, ea iti simte sufletul. iar cand va mai creste va si intelege multe doar din priviri.

nu-ti lasa copila sa vada furie adunata. copii ne simt, stiu cand suntem furiosi, cand suntem tristi.

noi oamenii avem un dar, unul de mare prte, acela ca sta in puterea noastra sa facem alegeri. cineva pe aici are o semnatura frumoasa "de noi depinde sa avem o viata frumoasa". alegerile sunt ale noastre, nu ni le ia nimeni. avem control asupra oricarui lucru daca stim ce si cand sa alegem. furia si ura acumulate, aduc nefericire, frustrare chiar si boala. e dovedit medical ca ura declanseaza anumite boli.

inca ceva, asteptarile tale ca se va face dreptate asa cum crezi si doresti tu, nu-ti vor fi implinite. pentruca aproape niciodata astfel de situatii nu se rezolva cum ne dorim si asteptam noi. dar asta nu-i cel mai important, important e ca ceva se va face.
si cel mai important este ca tu sa-ti gasesti linistea si pacea interioara, echilibrul acela care sa te ajute sa ai o viata implinita.

sanatate si refacere Evei, iar tie iti doresc din suflet sa primesti pace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmickey spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

No,cand am zis"ochi pentru ochi"ma refeream la cum ar fi ca Roxana sa primeasca si ea un ibric cu cafea clocotita in cap..si sa fie tinuta juma de lora si frecata pe fata cu o pelinca ordinara apoi sa se intrebe cineva daca sa sune salvarea sau nu.La asta m-am referit exact.Si nu cred ca o mama care a facut din copil centrul universului poate fi blamata.Sunt si eu constienta ca ura din mine e foarte puternica...ar trebui sa ma impac cu mine si cu Dumnezeu,dar uite ca nu credeam ca e atat de greu.Aud in fiecare seara urletele Evei si cum spune "ma doale acum,nu mai vleu clema""opeste mami,opeste nu mai daaaaaa cu clema ca maa doale de nu mai pot"si dupa ce o asez in patul ei si adoarme oftand simt cum ma ia o furie cumplita.Frustrarea mea provine si din faptul ca nu pot forta mai mult lucrurile,le-am fortat pana la o limita,de acolo nu depinde de mine,nu foarte mult....iar eu sunt obisnuita sa rezolv de la inceput pana la sfarsit orice.
Acum cand e vorba de ce am mai scump pe lume nu pot sa intrec masura,sa trebuie sa fiu rezonabila..cam greu.Simt ca nu fac destul pentru micuta mea si,asa cum a zis cineva,nu ajunge ca-i cumpar si ii aduc tot ce vrea,ca desi am multa raspundere la servici,stam si ne jucam si facem tot ce vrea inimioara ei pana tarziu in noapte,ca o guritza de a ei inseamna pentru mine mai mult decat orice in lumea asta...
S-a jucat cu cheia langa masina mea....si cand ma uit,se semna pe portiera,jos acolo unde junge ea....."uite mami ce am facut,mi-a zis cu un zambet larg......
Si tot ce am putu sa fac a fost sa o iau in brate si sa sarut falcuta rosie si aspra,gandindu-ma cum striga atunci disperata,ca un animal injunghiat"sa vina mamica mea Madalinaaaaaaanu ma lasaaaaaa"

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

off, ii doresc muuulta sanatate micutei tale, si tie putere sa treci de tot raul asta, ai grija de tine si de ea, nu am putut sa nu lacrimez citind ce chin este pe micuta eva seara de seara...
ma rog pentru ea sa se refaca mai repede si sa nu mai aiba dureri cand ii da mami cu crema

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

Resemnarea nu ma caracterizeaza si nu ma las pana nu obtin ce vreau...asta e felul meu iar de cand sunt mama e infinit mai puternic sentimentul de fiara.Orice om normal isi apara puiul pana la moarte.Orice animal cu patru picioare face asta.Chiar daca patronul gradinitei coboara din mercedes iar eu din Kuga...chiar daca poate sa cumpere judecatorii sau politia(nu e cazul)tot va pierde bani si va cheltui infinit mai mult decat si-a facut el socoteala.....iar desfigurarea Evei va plana vesnic asupra gradinitei mai ales ca eu nu-i voi lasa sa uite.

orice om intelege ca nenoriciri se intampla. ( si eu m-am oparit cand aveam cativa ani si avea grija de mine doar matusa si eram singurul copil in jurul ei ).
in momentul cand o sa intelegi ca nu faci parte din tagma animalelor, vei putea accepta si greselile fara de vina a altora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

INBOX,ce spui tu frizeaza ridicolul.Adica eu nu am gandit la modul in care spui tu ca gandesc sub nici o forma.Cum sa spui ca ma ascund sub egida de mama indurererata si sa spun orice?

Tu realizezi ca tocmai ai spus ca ma folosesc de fata mea..ca sa ce?

Reciteste-ti postarea si vezi ca din ea transpare ca tu ai retinut doar ca am vb de masina....si de aspecte materiale.Eu le consider mentiuni firesti ale situatiei si nu stiu cati parinti nu ar fi reactionat urat la faptul ca i s-a zgariat masina cu cheia..sau altele de genul asta.Ce am vrut sa spun eu este cu totul altceva,dar de..fiecare cu ce-l doare.Si stai linistita banii mei sunt munciti...imi vad sotul doar seara tarziu...si copilul la fel.....

Si faptul ca simt ura cand vine vorba de aia e exact ceea ce simt.o realitate.Nu ma ascund sub egida de mama indurerata si nu am jignit pe nimeni.Nici macar pe aia cand am avut ocazia.Asta nu presupune ca nu era bine sa-i dau vreo doua atunci pe loc.Merita.
Si a mai zis cineva ca....se intampla tot timpul.Mai una e sa se friga cu borsul,cu toate ca sunt norme clare si alta e sa se opareasca cu cafea clocotita....si da aia din Suedia gtrebuiau sa-i dea in judecata....sau sa inteleg ca e ceva normal sa se urce copii in copaci in timpul programului de gradinita(scoala)si sa moara sufocati?

Iar referirile materiale sunt absolut firesti din punctul meu de vedere....daca nu imi permiteam,nu as fi putut sa-i asigur copilului meu tot ceea ce este necesar asteptand ca sa se incheie procesul.....cati oameni crezi ca-si permit sa dea la doua saptamani 250 ron pe o sg crema?plus altele ,plus alimentatie speciala,plus igiena aferenta pentru a evita infectiile.....un sg.bidon de dezinfectant costa cam 40 ron....am nevoie cam de unul pe saptamana...plus multe altele,plus bona,plus cheltuielile bonei...plus medicii plus cele mai bune clinici,consultatii,deplasari......pana mi se vor deconta facturile la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii...mai este.
Ar trebui remarcat faptul ca nici o clipa nu am cerut ajutor sau sponsorizari sau nimic.......doar am spus ce simt.

Observ ca incet incet toata lumea incepe sa-i ia apararea Roxanei Miron si gradinitei si mai mai ca Eva si cu mine suntem cele rele...

eu in special....bau.....

No ca fiecare intelege exact ce vrea.....dar ma intreb...cati pusi in situtia in care am fost pusa eu ar avea serenitatea necesara sa faca anumite afirmatii?

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput