convulsie febrila

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ali spune:

myky791, baietelul meu are uneori diaree de la antibiotic.Dar daca ii dai biotics, la 3 ore dupa antibiotic, s-ar putea sa nu mai aveti probleme.
Poate ar fi bine sa nu intrerupi antibioticul, sa-l lasi sa-si faca efectul, poate nici nu vomita de la el.
De vomat s-ar putea sa-ti vomite din cauza ca tuseste, nu din alt motiv, si asa elimina secretiile.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

am fost dimineata la medic si nea scos antibio a zis ca probabil a facut diaree de la el. ne lasat doar humexul pt tuse, enterol 2 plicuri pe zi si hidrasec. regim. dar el nu vrea sa manance bea doar ceai de menta si lapte fara lactoza sunt fericita ca la aceptat.in rest multa rabdare si sper ca sa se puna repede pe picioare. e un lucru bun ca nu vomita ceaiul, laptele, medicamentele. aseara eram prea suparata si vedeam tot cei mai rau. va multumesc de raspunsuri. conteaza un sfat, o vorba buna sa stii ca cineva te asculta cand esti o mamica care are puiul bolnav de nui mai dai de cap parca.
iam luat si electroliti, ieri a avut cu gust de banane si nu iau placut azi am luat cu gust de chimen. trebuie sa incerc

_
SOACRA CU DOUA NURORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Multa sanatate puiului tau si sa isi revina repede!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Mie un doctor de la Budimex mi-a zis ca in cazul in care copilul primeste antitermic la 4 ore si intre aceste intervale face temperatura peste 39.5 sa-i pun supozitor cu novocalmin - se foloseste unu la 12 ore concentratie pentru copii.
El a zis ca mai bine novocalmin decat convulsii.

Impachetarile cu prosop se fac de la piept in jos, nu se infasoara copilul complet in prosop.

Daca copilul are temperatura mare si deodata simti ca are talpile si mainile reci temp. a trecut de 40 , daca incep sa se invineteasaca (inchid la culoare) copilul este in pragul unei convulsii.

Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Copilasul meu a facut o astfel de convulsie pe la 8 luni si jumatate, urmare a unei enterocolite(febra 39.9 rectal, dupa panadol, nurofen, bai caldute). La spital i-au facut o injectie cu algocalmin si fenobarbital. Si mi-au spus asa: la 4 ore ibuprofen(nurofen) si paracetamol(panadol), iar daca in cele 4 ore febra nu scade sub 38.5, neaparat un supozitor cu novocalmin(am de atunci in casa mereu, pana atunci nici nu auzisem de ele). De asemenea, dozajul pt panadol/nurofen sa se faca dupa greutatea copilului, nu dupa varsta de pe cutie.
Senzatia pe care am avut-o cand mi-am vazut copilul moale ca o carpa in brate.... mai ales ca fratele meu e epileptic.... sper sa nu mai trecem niciodata prin asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myky791 spune:

de acum o sa iau si eu novocalmin sa fie in casa. nu stiam ca daca creste intre cele 4 ore temperatura se da novocalmin. asa sa si intamplat la noi. mai bn novocalmin decat convulsii asa cred si eu.
multumesc ink o data. iam dat azi electrolit cu gust de chimen... naspa nu ia placut.
voiam sa va intreb mia recomandat cineva ceai de marar pentru diaree. eu nu am mai auzit de asa ceva. stie cineva a folosit?
iar pentru iritatie la scrot si fundulet folosesc sudocrem. dau foooooooooarte multa crema, dar avand scaune dese nu are timp crema sa isi faca efectul. oare sa iau crema de catina?(oana) mia mai zis cineva ca foloseste pt iritatie la fundulet ceai de musetel(o cana) in care stinge o lingurita de bicarbonat. spunea ca usuca foarte bine. am sa incerc cand se va trezi sal las in pantalon fara pampers si sal tamponez din cand in cand.

_
SOACRA CU DOUA NURORI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniris spune:

Fetita mea a facut convulsie febrila la 1 an si cinci luni,la inceputul unei amigdalite, acum are 4 ani si o luna, a mai trecut prin multe boli cu temperaturi mari, chiar 40 si nu am mai ajuns la convulsie. Am mers la dr. Sanda Magureanu,neurolog vestit,care ne-a recomandat ca un an de la data convulsiei sa evitam sa mai ajunga in situatia asta,noi am putut sa o ferim de o posibila imbolnavire,neavand frati la gradi. O doctorita de la Medlife ne-a recomandat ca in perioadele febrile sa-i dam un sfert de pastila de diazepam de 10 mg la 8 ore, adica 2,5 mg. Noi i-am dat doar la culcare cand n-o puteam supraveghea. Sa stii ca trebuie sa fii permanent vigilenta, nu vreau sa te descurajez, multi copii fac o singura convulsie. In cazul in care convulsia se repeta, sper sa nu fie cazul, trebuie sa-i dai copilului intai antitermic,supozitor ca altceva n-are cum sa ia in starea lui si imediat ii administrezi desitinul. Poti sa consulti site-uri de specialitate care iti vor arata primul ajutor in caz de convulsie.
Iti urez mult noroc si sa stii ca multi copii trec prin convulsii fara niciun fel de urmari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca_Doina spune:

Si fetita mea a facut de 2 ori convulsie, noaptea, prima data la 1 an, a doua oara la 1 an jumate (amigdalita). Doar cu novocalmin am reusit sa scad febra, dupa ce am "indopat-o" si cu alte antitermice. Dupa al doilea episod, dr. de familie imi spune foarte relaxat ca nu avea sens sa ii dau panadol sau nurofen daca am vazut ca am mai patit odata...
Desi am intrebat ce investigatii sa-i fac fetei dupa cele intamplate, mi-a spus ca nu e cazul, ca unii copii fac din cauza febrei convulsii...
Am vazut ca ati pomenit de diazepam. Ce rol are? E necesar de avut asa ceva la indemana in caz de convulsii?
Ar trebui sa o vada pe cea mica un neurolog, totusi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Incearca crema de catina, cu siguranta vei fi multumita si uimita de efectul rapid..crede-ma ca si eu m-am tot codit sa incerc ca , in prostia mea, ziceam ca ceva mai bun ca Bephanten nu exista..pana la o iritatie ff urata care nu s-a trecut o saptamana cu Bepanten dar dupa 1 singura data de dat cu crema de catina de 4 lei s-au vazut mari diferente...am 3 tuburi noi sigilate de Bepanten in casa pt ca imi facusem stoc..vor expira acolo pt ca eu numai crema de catina folosesc de atunci..Incearca, n-ai de pierdut decat 4 lei..dar daca functioneaza..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniris spune:

Desitinul este solutie intrarectala de diazepam 5 mg, se administreaza preventiv copiilor care au facut convulsii cand temperatura depaseste un anumit prag, fiecare parinte isi cunoaste copilul si stie cam care e pragul periculos, la unii 39, 39 cu 5 la altii 40.Trebuie oarecare atentie la administrarea lui ca sa nu se traga inapoi in tub.Desitinul (Diazepam 5 mg) are rolul de relaxa sistemul nervos, nu este antitermic. Daca copilul a facut convulsie, e necesara administrarea de novocalmin supozitor si apoi desitinul pentru a se incheia cat mai repede convulsia. Stiu cazuri de copii care nu si-au revenit repede din convulsie si li s-a facut diazepam intravenos. In acest caz trebuie chemata repede Salvarea.Ideea ca o durata mare a convulsiei poate afecta creierul.
Eu ii dau fetitei mele in perioadele febrile cu temperaturi mari preventiv 2,5 mg diazepam pastila pisata seara cand n-o pot supraveghea, nu sunt foarte incantata de solutie dar o prefer unei eventuale convulsii. Oricum incidenta convulsiilor scade f mult dupa 3 ani si jumatate, disparand dupa 5-6 ani, vorbesc de convulsiile febrile.

Mergi la inceput