Am o masina de cusut simpla, electrica si vreau sa ajustez elasticul unui pantalon de pijama. Stiu ca folosesc zig-zag ascutit, nu lataret :), dar la ce numar potrivesc tensiunea firului de ata? In mod general cos la 4, parca se pune la 2??...
Apoi merge cu ata obisnuita si ac la fel, normal?
La tzara americana (poze)
www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/" target="_blank">"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)
Cred ca poti folosi si cusatura tighel normal, pas mediu, nu neaparat zig-zagul dar iti trebuie un ac subtire pt jerseu/matase. La noi sunt acele de 70-80, nu stiu cum le masurati voi in us.
Nu ai manualul de instructiuni al masinii? sau daca googalesti dupa modelul ei nu le poti consulta online? Sigur trebuie sa reglezi tensiunea atei, dar tre sa vezi daca e de ajuns s-o reglezi doar pe cea de la mosor sau tre s-o reglezi si pe cea de la suveica...
Multumesc, Boticelina!
Am si uitat de cartea tehnica , azi am regasit-o (am crezut ca am pierdut-o in urma cu mai multi ani la mutare. Spune acolo sa cos cu un fel de zig-zag, nu este chiar cusatura de zig-zag, desi seamana).
Am sa experimentez cu tensiunea atei desi nu cred sa fi ajustat vreodata pe cea de la suveica. Sper sa ma descurc. Vag imi amintesc ca am pe undeva un ac special pt. jersee, parca are varful rotunjit cumva nu ascutit precum la cele obisnuite, iti spune ceva?...
La tzara americana (poze)
www.flickr.com/photos/69265867@N06/sets/72157628085332016/" target="_blank">"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)