Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***365***

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka
Mada sper sa fie bine dragul de Toto si sa va bucure multe zile.
[...]
Scriu de pe tel caci il adorm pe David. Sper ca n-am scris vreo prostie

De-aia nu raspunzi pe FB! Intrebam daca nr. 38. din lista are Mosh Craciun alocat.

Din pacate Toto nu cred sa fie mai bine... ca nu are nimic acut ... le are tot pe-ale lui, alea veki... doar ca sunt din ce in ce mai vizibile...

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Ina super ideea cu pisica. Este si mult mai usor de ingrijit decat un caine.Eu imi doresc foarte mult un caine in familie, dar mi se pare prea greu, mai ales cand sunt si copiii mici. Cand o sa creasca David mare si o sa fie responsabil atunci cred ca o sa-i iau.

Olga, mamica lui David iepurasul si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

2. Ian invata engleza Concret, o data la 2, 3 zile ii spun cite 2 cuvinte (gen, "big/little" sau "boy/girl"), nu mare filozofie. Intrebarea mea este: sa pronunt cu accent "de engleza" sau, ar fi mai usor pentru el, sa-i pronunt asa, mai neaosh? Eu, pina acum, am incercat sa pronunt cit mai corect dar e evident ca el nu sesizeaza accentul.
Mai concret, in cuvinte ca si "car", "red", "cab", pronuntia vocalelor sa fie aia romaneasca sau aia englezeasca?

"You don' t have a soul.
You ARE a Soul.
You have a body" - C. S. Lewis

oricat te-ai chinui tu sa pronunti cu accent tot nu iti iese. Adica un englez s-ar prinde ca te chinui cu accentul.

Io zic sa il inveti franceza, daca tot stii ca engleza o prinde de la desene nedublate.

sau daca vrei engleza, poti sa cauti desene interactive (cred ca sunt int oate limbile) si atunci e si mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

A, in casa cu copil mic recomand sa fie pisica doar de interior, ca sa stati linistiti toti. Cel putin in ce ma priveste, imi displace ideea de pisica circulatoare pe afara si apoi dormitoare cu noi in pat si cataratoare pe toate cele prin casa.

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Olga, am deschis link-ul ca sa vad pozele cu noul "luc" dar, inainte de freza, am remarcat ce silueta frumoasa ai! Felicitari! Cit despre coafura, te schimba; nu in bine, nu in rau, e, pur si simplu, o alta ipostaza a ta, la fel de radioasa.

OLGA

Nu stiu ce as mai putea sa spun si eu entru ca au surprins fetele foarte bine esenta: esti FRUMOASA! Punct.
La chip, la suflet, la minte. Iar mie imi place tare de tine. Pentru felul in care imbini, intr-un mod, aristocrat, as spune, treburile casnice, "atributiunile" de sotie si valentele de mama dedicata. Imi palce cum se aduna familia ( = familie + prieteni) in jurul tau. Imi place ca ai o maturitate plina de intelepciune (scuzati exprimarea, oarecum, pleonastica; spun "oarecum" pentru ca, pentru mine, maturitatea nu implica neaparat si intelepciunea) ale carei "invataturi" le lasi sa se rasfringa asupra tuturor celor care iti sint dragi.
Si ador faptul ca la 40 de ani vei fi o mama tinara, frumoasa cu 2 flacai mari. Mi te si imaginez, rasfatata de cei 3 barbati ai tai.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

A, in casa cu copil mic recomand sa fie pisica doar de interior, ca sa stati linistiti toti. Cel putin in ce ma priveste, imi displace ideea de pisica circulatoare pe afara si apoi dormitoare cu noi in pat si cataratoare pe toate cele prin casa.

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Multumesc frumos pentru explicatii. Sint suficiente, deocamdata.
Marturisesc ca eu fac parte din categoria aia nesuferita care nu agreeaza animalutzele in casa dar, vorba ceea, "never say never" si, daca Ian ar fi fan, cred ca m-as putea obisnui si cu un elefant in sufragerie!
Am remarcat de mai multa vreme ca Ian e fan animale, in general (mitze, ciini, albine, veverite, pesti etc) si m-am gindit ca n-o fi foc daca imi auto-imbogatesc "fisha postului" Dar Jambo e la fel de "contra" pe cit eram si eu inainte sa ma gindesc ca e mai important sa-l fac pe Ian happy decit sa persist in niste prejudecati...comode.
Hmmm, tre' sa-mi fac un plan.

Mergi la inceput

Engleza: la gradinita a invatat "blu" si "ghin" (=verde" si pe mine m-a amuzat felul in care le pronunta Ian. La "blu" ii spunea/spune "bluuuuuuuuuuuu" Si, in joaca, a invatat culorile "ied" (red), "piiiiiinc", "iemon" (yellow), "bec" (black), "ogingi" Apoi, am trecut mai departe -pentru ca am vazut ca ii place, ca e incintat- la "yellow cab" si "black dog". Nu m-am gindit nici o clipa ca am putea face "progrese"; era, mai mult un joc; ei, acum, ma solicita el in acest sens si de aceea am inceput sa-mi pun problema mai serios, desi eu stiu engleza din filme

Nu mi-am propus sa stie engleza la 3 ani; nici la 4, nici la 5; pentru ca nu consider a fi important acest lucru la ACEASTA virsta; dupa parerea mea, primordiala este JOACA dar, daca vad ca el e curios, de ce nu? Asa am inceput si cu literele si stie tot alfabetul de dinainte de a avea 2 ani! La ce-i foloseste? La nimic! Ne jucam, si atit; din proprie initiativa, imi citeste el toate numerele la masini, de exemplu; sau, in casa, ne jucam cu litere magnetice: avem o gramada mare si eu ii spun sa mi-l arate pe "W", de exemplu iar el il cauta si-l lapeste pe tabla magnetica.

Toata "introducerea" asta ca sa-i raspund Biancai de ce nu il invat franceza. Pentru ca nu mi se pare important, la virsta asta Oi fi eu mai de moda veche dar eu nu inteleg de ce, cu buna stiinta sau NU, parintii si educatorii creaza un mediu cuncurential pentru copii cu virste asa mici. Io m-am socat, de exemplu, cind a intrat Giorgiana si ne-a spus cite optionale face Bris. La fel, ca si in cazul religiei, nu pot sa inteleg DE CE?!??

PS. Am remarcat si concurenta intre parinti: "al meu face A, B, C, D, al Popeascai numai A si D". La noi in oras vreau sa zic. Io mor cind aud asa ceva.

Mergi la inceput

Ramona, iti inteleg frustrarea dar incearca sa gindesti pozitiv; stiu cit e de rau sa astepti, sa-ti faci planuri etc. Dar gindeste-te ca, ale tale, se vor concretiza. Mai tirziu, e drept, dar se vor realiza! Te pup si fruntea sus!

"You don' t have a soul.
You ARE a Soul.
You have a body" - C. S. Lewis

Am editat pentru ca nu scrisesem "adrisantul"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Si Vladimir ma corecteaza la green. Imi zice "nu e ghin, e gluin". Ehe...

Nici eu nu sunt de acord cu foarte multe optionale, desi am ales 2:engleza si matematica distractiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Ina, gand la gand cu bucurie. Eu il invat pe Andrei ce ma solicita el sa-l invat sau ii pun la dispozitie ce stiu ca-i face placere: de exemplu, am observat ca-i plac numerele, ii iau jocuri si carti cu numere, la fel cu literele, culorile... bifatul de cunostinte in scopuri concurentiale nu ma intereseaza. Azi s-a petrecut o intamplare hilara: el e cel mai mic din grupa. Azi au facut culorile, doamna ii invata pe copii, Andrei se juca cu trenuletul si, intr-o doara, s-a dus la masuta a aratat si spus toate culorile care erau acolo si s-a dus in treaba lui. Observatia unei mame care era prezenta pe acolo, zisa cu naduf(mi-au zis fetele mele care erau in practica): "Sigur ca stie el toate culorile, ca-l invata maica-sa lectia inainte sa o faca la gradinita, ca doar e profesoara!"

Mergi la inceput