Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***365***
Raspunsuri - Pagina 15
novus spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui denisamada
![]() A-propos de asta... Toto al meu... e cam rau... Hmmm... editez ca-s offtopic rau de tot... da's suparata ca am cainele batran, nah! ![]() Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute |
Off sanatate multa lui Toto pe care am avut onoarea sa-l cunoastem si tare ne-a placut de el

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
inapreda spune:
Am 2 intrebari:
1. Pentru Pisigri (si te rog sa nu ma spurci
nici macar in gind): ce presupune sa ai grija de o pisicutza? Dar vreau, daca ai vreme/rabdare sa-mi explici concret:
-ce tre' facut zilnic
-ce tre' facut saptaminal/lunar etc
-cit costa intretinerea ei ca sa fie o pisicuta fericita
-si, cel mai important, exista vreun soi de mitzuca / care sa nu lase par? ![]()
Tare iti multumesc.
Sper sa pot convinge Mosu' -dupa ce primesc sfaturile tale de cunoscatoare- ca ar fi un cadou binevenit pentru Ian. Eu voiam sa-i iau, printre altele, 2 plante dar cind vad ca e topit dupa animale...
inapreda spune:
2. Ian invata engleza
Concret, o data la 2, 3 zile ii spun cite 2 cuvinte (gen, "big/little" sau "boy/girl"), nu mare filozofie. Intrebarea mea este: sa pronunt cu accent "de engleza" sau, ar fi mai usor pentru el, sa-i pronunt asa, mai neaosh?
Eu, pina acum, am incercat sa pronunt cit mai corect dar e evident ca el nu sesizeaza accentul.
Mai concret, in cuvinte ca si "car", "red", "cab", pronuntia vocalelor sa fie aia romaneasca sau aia englezeasca? 
olishka spune:
Bebe nu cred ca este un mare pacat, mai ales ca acest copilas este facut din dragoste.
Ramona daca ai sti cat de rau imi pare. Imi vine si mie sa plang. Stiu cat de mult asteptati acest moment. Sper sa treaca repede aceste 2 saptamani.
Anaan 
Mada sper sa fie bine dragul de Toto si sa va bucure multe zile.
Multumesc de aprecieri, ma bucur ca va place.
Scriu de pe tel caci il adorm pe David. Sper ca n-am scris vreo prostie
Olga, mamica lui David iepurasul 
si
26+
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda 2. Ian invata engleza Mai concret, in cuvinte ca si "car", "red", "cab", pronuntia vocalelor sa fie aia romaneasca sau aia englezeasca? ![]() "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
Eu zic ca ar fi de preferat pronuntia normala adica englezeasca, noi asa vorbim in germana cu Ada , ea reproduce cum stie ea
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
pisigri spune:
Ce e cu Toto????
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
inapreda spune:
Ramona, din cunostintele mele sumare, Religia spune ca / "cioca boca" a fost inventat cu scopul clar de procreere; deci, io zic ca nu-i pacat.
inapreda spune:
Denisa, tare imi pare rau ca Toto e "rau"; stiu cit il iubiti. Sper sa se faca bine repede. 
olishka spune:
Ina daca tu ai incredere in engleza ta atunci go. Noi avem o carte f faina cu muuuuulte imagini si cuvinte in engleza si foarte fain facuta. Ii citesc de-acolo si-l mai invat cateva cuvinte, dar imi place la nebunie cum pronunta cuvintele auzite din desene, jocuri si cele invatate de pe Ipad.
Olga, mamica lui David iepurasul 
si
26+
pisigri spune:
Pronunta corect. Un accent corect se deprinde mai usor la virsta asta.
Pisica.
Zilnic: apa curata in vasul de apa, mincare (eu le dau doar mincare uscata, facut curat in nisip.
Facut curat in nisip = scos cu lopatica rahateii si bulgarii de nisip formati consecutiv pishu, pus in punga, legat punga, pus la cos.
Saptaminal: macar un periaj, mai reduci cantitatea de par imprastiat prin casa. Daca o inveti de mica cu periajul, e o placere pentru toata lumea si o sa ceara zilnic, citeva minute.
Cam la 2 luni deparazitari interne si externe, totalul e pina in 50 de lei.
O data pe an, vaccinare. asta cred ca e tot pe la 50 de lei.
In primul an de viata, sterilizare. Nu stiu sa iti spun preturi pt ca difera de la oras la oras, la noi variaza inyre 120 si cred ca vreo 400-500 lei (la fitze si cu anestezie inhalatorie)
Par lasa toate, se remediaza problema prin periaj, aspirat si mopuit. Eu nu ma omor cu nici unele, pentru ca mitzele nu au invatat sa stea la periat si nu le place.
Mincare recomand doar uscata, diete premium si superpremium personalizate pe virste si stari fiziologice. Daca iti iei mitza, mai discutam.
PS. Fara a face discriminari, cel mai bine ne-am inteles cu pisici de rasa comuna. Maidane, mai exact. Pisicile de rasa...ori le-am nimerit noi pe cele mai tmbele, ori au o problema in a invata sa foloseasca litiera.
PS2 Pisicile de rasa comuna tigrate pe maro (alea ca motanul meu, asemanatoare pisicilor salbatice daca vrei) au fost toate, fara exceptie, exagerat de jucause cu colti si gheare. Motanul si acum ne bate parte-n parte pe noi astia mari, desi Ilincai nu i-a lasat niciodata nici un semn, si il chinuie de vai de steaua lui...
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)

fericita de