copil plangaret
buna.va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce sa ma mai fac cu puiul meu:are aproape 8 luni si de vreo sapt se trezeste noaptea din ora in ora si plange;nici inainte nu dormea el prea mult sar puteam sa ne odihnim;inca il alptez dar de cele mai multe ori nu se trezeste sa manance ci doar plange un pic pana il iau si-l maingai sau ii dau o gurita de apa.de cele mai multe ori insa plange in somn si ne chinnuim sa-l trezim.dupa ce se trezeste rade si are chef de joaca,si uite asa toata noaptea.ziua doarme maxim o ora si asta in cel mai fericit caz.nu stiu ce sa ma mai fac, k si eu sunt foarte obosita.dati-mi un sfat.
Raspunsuri
oana_lex82 spune:
Copilul poate plange din mai multe motive noaptea: poate ii erup dintisorii, al meu copil la 8 luni si o sapt i-a aparut primul incisiv, apoi poate in camera e prea cald/frig, aer prea uscat..Poate ii e foame sau sete..trebuie sa elimini toate cauzele si sa iti dai seama ce anume il nelinisteste..eu un ma gandesc la dinti...daca ii ies dintii trebuie multa rabdare pt ca perioada va urma un pic..al meu are 1,6 ani si tot plange noaptea acum din cauza eruptiei caninilor..il poti da cu un gel pe gingie pt ameliorare..dar mai intai vezi daca are gingia inflamata, daca tine mult manuta in gurita si daca saliveaza abundent. te inteleg perfect pt ca trecem prin aceeasi perioada..Multa rabdare si mjulta sanatate! Trecem noi si peste asta!
Baby1320 spune:
Hai Oana ca veni si randul tau sa dai sfaturi mamicilor nedormite :)). Sa inteleg ca la voi e mai bine ? S-a gasit cauza nesomnului sau macat leac ?
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
Baby1320 spune:
** sau macar ati gasit leac ?
Nu am reusit sa gasesc optiunea de editare a mesajului :)
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
oana_lex82 spune:
Nu Baby, nu am gasit leac..suntem nedormiti k lumea de cand l-am adus de la maternitate, dar am noroc de un sot ff responsabil, care cu toate ca lucreaza ff mult,se trezeste noaptea sa-i dea baiatului sa manance, il mai tine in brate cand bibe nu-l consoleaza si tot asa..Asa ca eu ma mai pot odihni cat de cat...Trag speranta ca odata cu terminarea eruptiilor dentare va dormi si flacaul meu toata noaptea..
Acum imi permit sa mai dau sfaturi pt ca deja am ceva "vechime" in aceasta "meserie" de mama si recunosc ca am avut ff multe de invatat de la voi toate si pe aceasta cale vreau sa va MULTUMESC!!!
m_mela10 spune:
mersi k mi-ai raspuns;am cam eliminat din cauzele pe care le-ai enumerat si pt gingii il dau cu dentinox;intr-adevar e cam cald la mine in casa si de aceea el doarme intr-o salopetica subtire dar si cand e mai racoare tot asa face.azi-noapte de exemplu a dormit numai cu tatica in gurita ,dar macar a dormit 3 ore.ce ma nelinisteste cel mai mult insa este faptul k plange pana sa se trezeasca,ma doare foarte tare k nu pot sa-l ajut cu nimic.toata lumea zice k o sa treaca si eu incerc sa ma imarmez cu cata rabdare pot.....uffff.
mersi mult de tot de raspuns[size=2][/size=2[navy][/navy]]
Tala spune:
Poate e surescitat. Ma gandesc ca la varsta lui doarme cam putin ziua si a ajuns la oboseala cronica Incearca impreuna cu el sa construiti un program (deci doar in functie de nevoile lui), iar seara inainte de nani sa faceti un ritual care sa-l linisteasca.
oana_lex82 spune:
Da, Tala zice foarte bine, daca un copil nu se odihneste bine ziua, noaptea, de prea multa oboseala e agitat si nu doarme cum trebuie..Trebuie sa aveti un program de somn de amiaza, sa manance bine peste zi ( pt ca si daca mananca putin ziua se va trezi des noaptea), sa ii faceti seara un program de masaj + baita , dupa care sa ii dati laptic si sa-l bagati la somn..Ceva oricum il deranjeaza, nu plange degeaba..problema e ca nu stii ce anume si pana depistezi trebuie sa elimini pe rand cauzele..E oare posibil sa il mai doara burtica?
m_mela10 spune:
buna.nu cred k-l doare burtica.de fapt cred k din cauza dintisorilor face asa.am fost la medic si mi-a recomandat sa-i pun in fiecare seara timp de 4 seri ,cate un supozitor cu algocalmin.asa am facut dar nu am avut rezultete.off...........oricum gingiile sunt foarte inflamate.