Urticarie cronica

Urticarie cronica | Autor: lidsta

Link direct la acest mesaj

A debutat miercurea trecuta, deci acum o saptamana: fetita mea de 5 ani si 5 luni s-a umplut de bubite ca niste blande pe tot corpul, cu mancarimi si puseuri mai ales pe seara.

Dupa regimul de rigoare, claritine si zirtec am ajuns sambata dimineata la camera de garda la Emilia Irza unde i-au facut dexametzona si mi-au confirmat ca trebuie sa continui cu regim strict: legume fierte, paine, lapte HA.

Duminica seara din nou la camera de garda, unde alti medici s-au uitat, au analizat si mi-au spus ca dexametazona nu ci prednison 1mg/ KG corp/ zi. Am trecut pe prednison, nici un rezultat, dimpotriva, petele mai mari, inclusiv pe fata sub pleoape, cu mancarimi insuportabile pentru copil.

Luni la pranz mers la Malaxa la alergologie unde dna doctor spune ca nici vorba de alergie alimentara, sa ii dau copilului sa manance ce vrea ca urticaria ei este data de un medicament dat chiar in urma cu 1 luna, cel mai probabil furazolidon. Eu una nu imi amintesc clar daca i-am dat furazolidona, are destul de des probleme stomacale deci ... o fi daca spune dumneaei. M-a mai intrebat daca a venit in contact recent cu animale si i-am raspuns ca nu. Privind acum reprospectiv imi dau seama ca acum vreo 2-3 saptamani am fost la Ferma animalellor undeva pe A1 si acolo ar fi putut sa ia ceva. Una peste alta de la Malaxa mi s-a spus ca se pot face analize doar dupa ce ii trece forma actuala pentru a evita astfel de probleme pe viitor. Tratamentul dat: prednison luni seara, incepand de marti cate 1 injectie pe zi timp de 4 zile (1 ml) cu dexametazona, continuat cu zirtec pana la urmatoarea intrevedere (adica 12-14 zile, dupa ce ii ies analizelele facute la distanta de 1 saptamana dupa dexa).

Astazi i-am facut a 2 injectie dar urticaria inca persista, nu la fel de virulenta ca pana acum, dar inca are bubite pe tot corpul. Ce ma fac insa daca nu ii trec bubitele pana vineri cand se presupune ca ar tb sa ii inchei tratamentul? Inteleg ca este periculos sa merg pe dexa o perioada de timp mai mare de cat a spus doctorita si totusi ce fac daca nu ii trece (si se pare nu ...).

A mai trecut cineva prin ceva asemanator?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Eu, toata copilaria La mine era intotdeauna alergie alimentara, de la oua la ciocolata, orice era un pic mai vechi ma umplea de bube mari, rele si care ma mancau groaznic, parca si acum imi vine sa ma scarpin doar cand imi aduc aminte.

Tratamentul era Tavegil 1 mg (niste pastilute mici si verzi), vad ca sunt produse de Novartis si muuuulta limonada sau vitamina C. Se rezolva cam in 3-5 zile. Dupa care peste o saptamana, doua o luam de la capat. Si acum ma mai bubosesc de la diverse chestii de prospetime indoielnica.

Nu stiu cat te-am ajutat pt ca nu m-am confruntat acum, ca parinte, ca sa stiu alta medicatie sau macar sa inteleg din alta perspectiva lucrurile.

Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralina spune:

Si fetita mea se confrunta acum cu o urticarie urata.
Dupa o saptamana de mers la gradinita unde a primit alimente cu care nu a mai avut contact .....a debutat alergia .Despre tratament nu pot sa spun prea multe ...fiecare medic care a vazut-o i-a dat un alt tratament.Dar concluzia tuturor a fost ca alergia are cauze alimentare.
Ultimul medic ...un alergolog,ne-a spus ca nu e nevoie sa ii tin regim fara proteina animala,ca ar avea voie sa manance carne fiarta bine dar nu zeama in care a fiert carnea,lapte degresat,oul doar fiert tare ...Ca tratament am primit o mixtura preparata in farmacie fara mentol,calciu lactic,vitamina c si ketof dimineata si seara pana voi termina sticluta,dupa care aerius dimineata si ketof seara pana se vor termina si sticlutele astea.Personal mi se pare ca e prea mult antialergic ....explicatia a fost ca histamina care deja a fost eliberata in organism se va elimina in 30 de zile.
Pe noi nu ne-a intrebat nimeni daca fetita a venit in contact cu animale ....noi am dus-o la o microrezervatie sambata dinaintea aparitiei urticarie si am mai fost cu ea si in primavara .Atunci a facut o forma mai usoara de urticarie dar am pus pe seama faptului ca am mancat in oras dupa vizita la microrezervatie.Probabil ca este si asta o cauza a declansarii urticariei.
Poti te rog sa imi spui la ce medic ati fost cu fetita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Diana Dantzer, medic primar alergolog, Malaxa.

Mergi la inceput

De fapt pe mine ma sperie 2 lucruri:
- efectele medicatiei (Dexa) asupra copilului
- faptul ca majoritatea articolelelor spun ca urticaria/ alergia netratata poate duce la deces. Noi incercam sa tratam, nu mi se pare ca rezultatul este insa cel dorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralina spune:

Poate ar fi bine sa faceti si un coproparazitologic.Noi am facut ieri o hemoleucograma(au iesit eozonofilele mari) azi copro si am depistat ca are limbrici.
In primavara ,in primul episod de urticarie am descoperit ca are giardia.
Acum tratam si parazitul....care poate fi o cauza a urticariei.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

mi-e teama si sa adorm, i-am facut baie si este plina de pete pe fata. Am intrat din nou in panica, daca face vreun soc peste noapte si eu dorm?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lidsta

mi-e teama si sa adorm, i-am facut baie si este plina de pete pe fata. Am intrat din nou in panica, daca face vreun soc peste noapte si eu dorm?

in primul rand linisteste-te - anxietatea nu iti face bine nici tie, nici copilului. Crizele soc de alergie, cele la care te gandesti tu, de genul soc anafilactic, care pot duce la sufocare, debuteaza din scurt si evolueaza f. repede, in 1-2 ore de la contactul cu alergenul, si se manifesta si cu o umflare a zonei/membrelor rapida. La voi nu e cazul -deja de o sapt aveti bube.

2. cine ti-a pus diagnostic de urticarie cronica? daca tu, atunci e iar o exagerare de a ta: o boala devine cronica dupa multe sapt, dupa reveniri etc. nu doar dupa una...

3. si eu am avut reactii alergice. Tratamentele cu antihistaminica isi fac efectul in timp, de la 7-10 zile, pana la 1 luna, functie de caz.

4. Cauta un alergolog, si fa-i toate testele care ii vin in minte. Si de piele, si de sange. Atentie ca nu sunt f.precise. De ex. mie la testul de piele numai la pisica am iesit alergica, pe cand la cel de sange a iesit si la praf, mucegaiuri; iar manifestarile mele arata ca prezenta prafului imi provoaca criza, pe cand a pisicii, poate dupa 1-2 zile...si cel mai adesea deloc.

5. atentie si la chimicalele cu care vine copilul in contact.

Vei gasi aici pe forum multe sfaturi de cum sa iti mentii o casa/un mediu prietenos copilului alergic.
Trebuie sa lupti pe directia asta, la multi copii in timp au disparut aceste sensibilitati.

P.S. la camera de garda vei primi un tratament de regim de urgenta, si nu o consultatie de avengura. La voi nu faza atat de grava - chiar daca pt tine este sfarsitul lumii, e o afectiune cu care se poate trai f.bine mersi, doar cu o igiena a vietii. Dar pt asta, calmeaza-te, o mama anxioasa nu va vedea/analiza bine reactiile copilului - cu atat mai mult ca la unii alergeni, reactia nu e imediata - ci dupa un timp. Asa ca, mergi la acelasi medic, pt analize complete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Mama are pb de genul asta. Niciun alergolog nu va face teste de alergie pana nu dispare eruptia total, tocmai pt ca poate acutiza faza alergica. Ei acum ii trece cu claritine. Din pacate este destul de sensibila pb si cred ca Cleo a rezumat f bine ce ar tb sa faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

cleo te-a sfatuit bine.
o urticarie pt a fi cronica trebuie sa fie rebela la tratament minim o luna.
iti spun dintr-o prea indelungata experienta.
ai grija peste cine dai la malaxa.
iti recomand pe dr Irina Bucur, o gasesti si la Mediclass.e singura ce mi-a dat acelasi diagnostic cu cel pus in Germania si care are competente ca si cei din occident.
eu cred ca am fost la 20 de alergologi.sunt cam cu 100 de ani in urma.
vb din experienta.

1. programeaza-te la irina bucur.ti-as recomnda la mediclass
2. scoate din alimentatie toate mezelurile, chiar si pieptul file,sau cum s-o mai fi numind el,chiar daca e de pui,porc etc.scoate toate e-urile,adica nimic cu coloranti,conservanti.eu traiesc asa si ma descurc.
te pot ajuta,daca vrei.
da-i doar fructe,legume de sezon.
scoate-i ciocolata,mierea,ouale.
4.inarmeaza-te cu rabdare.
5.pana o duci la dr,desi eu ti-as zice chiar azi,dormi cu ea.
nu e exagerat.nu cumva sa apara si probleme respiratorii.se intampla fff rar,dar se intampla.
5.apa de baie sa fie calduta,36 de rade.nu fierbinte.irita.
da-i un shampon indicat in dermatite,de ex La Roche Posay-Surgras.
6. ia niste mixtura mentolata.
prin scarpinare se accentueaza descarcarea de histamina.
sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

Danzer de NEBUNA!
cu edem glotic m-a trimis la spitalul 9.
la al doilea consult mi-a spus ca nu-i platita.
la al treilea consult mi-a dat sa fac provocari la anestezice.am facut si am facut soc anafilactic.ai nimerit cum e mai rau.

Mergi la inceput