despre dragostea materna intr-o marturisire

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui salcia

Aschiuta, tu ai dreptate in ceea ce priveste nivelul la care au ajuns televiziunile romanesti si emisiunile produse de ele (cu niste mici exceptii). De-asta eu nici nu le mai urmaresc. Insa, nici Dan Puric nu-mi pare departe de acest nivel, adica e tot un fel de "spoiala" cu pretentii. Vorba lui Plesu, e un "ganditor amator" cu "sindrom de guru". Si tot Plesu zicea sa nu citam mai mult decat citim...




Partial Plesu are dreptate. Se poate spune ca Puric si-a ales rolul de guru. Numai ca eu nu am nimic impotriva unui guru (ca idee generala). Ba chiar sunt unii pe care ii urmaresc si al caror mesaj imi fac bine personal. De exemplu Anselm Grün (un calugar german, nu cred ca a fost tradus in romana). Un guru poate fii folositor unui om, poate sa il indrume. De ce nu?

Insa daca Plesu se refera la Puric direct cu "sa nu citam mai mult decit citim", se inseala dupa parerea mea. L-am vazut pe Puric la o intilnire la facultatea de litere in 97, deci inainte sa fie asa de cunoscut si inainte de a promova ofensiv idei ortodoxe. De asemenea la o emisiune a lui Sava. Si dupa parerea mea, gindeste mai intii si apoi vorbeste. In plus piesele lui de pantomima nu ar fii fost atit de geniale, daca ar fi fost vorba doar de o spoiala de cultura. Am un nas fin la spoiala, mai ales in teatru, care pe vremea sederii mele in Bucuresti era o pasiune mare .

Nu se poate compara nivelul lui Puric cu nivelul majoritatii celor care apar la TV. Ca nu sunt de acord cu ideile lui, e una. Nu imi place nici tot ce spune Plesu, sau ce a spus Sava, sau Pitis, sau sau sau. Dar pot recunoaste cind un om e intr-adevar cult, are de spus ceva, si o spune intr-o maniera civilizata, interesanta si de un anumit nivel. Nu poate fii pus in aceeasi oala cu vulgaritatea in exprimare si mimica a majoritatii celor care apar in TV.

Cit despre "ginditor amator" mi-i se pare din partea lui Plesu foarte elitist si cu aere de superioritate spus. Ii sta cumva scris domnului Plesu undeva ca el e un ginditor profesionist? Sau a facut undeva un examen de triat amatorismul? Sau isi masoara dumnealui cite secunde gindeste el profund pe zi, ca sa se hotareasca daca el e un ginditor specialist?

Intodeauna mesajele spuse simplu, in pilde simple, vor ajunge la mase mai repede si le vor influenta mai mult. Puric pur si simplu a recunoscut asta, ceea ce nu inseamna ca el insusi gindeste simplu sau amator. Greutatea nu e sa explici unui academician teoria cuantica in formule complexe, ci unui om de pe strada in cuvinte simple.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Aschiuta, daca te pricepi la unele dintre subiectele evocate de Puric, iti dai seama ca e amator si face un talmes-balmes pentru a "lua mintile" celor care il urmaresc. Asta mi se pare de fapt specialitatea lui, naucirea oamenilor cu o ploaie de idei amestecate si neduse pana la capat si citate cu duiumul, indiferent ca au legatura sau nu cu tema. Il ajuta si talentul actoricesc, si iata ca, vorba aceea, fandacsia-i gata. Si nu trebuie sa fii un mare erudit pentru a fi un artist deosebit, cele doua aspecte nu sunt legate.

Cat despre a fi sau nu guru, eu am din start o problema cu genul asta de guru auto-proclamat, profetul neamului, convins ca detine adevarul absolut, care vrea sa ne salveze si sa ne aduca pe "calea cea dreapta". Iar atunci cand acel "guru" propovaduieste tot felul de idei absurde si, mai grav, extremiste, e clar ca ceva nu e in regula. Eu nu pot fi de acord cu aceste idei si nu pot vedea cu ochi buni un astfel de guru ultranationalist si fundamentalist ortodox, care pretinde ca romanii sunt "neamul ales", salvatorii lumii, unicii crestini adevarat, persecutati de tot felul de forte oculte etc. etc. Iar el este cel chemat intru trezirea si izbavirea neamului...

In ceea ce priveste nivelul lui Dan Puric, imi mentin afirmatia ca, dupa parerea mea, este comparabil cu cel al restului de personaje ce populeaza televiziunile noastre. Exista o diferenta de nuanta, nu una de esenta, repet, dupa parerea mea.

P.S.: eu chiar cred ca fiecare ar trebui sa explice "celor multi" numai subiecte in care e specialist, deci din start sunt foarte circumspecta fata de cei care se pricep la toate... iar Dan Puric poate ar trebui sa lase teoria cuantica (si altele) celor care se ocupa de asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Ideea de guru este o ofensa adusa umanitatii, presupune sa nu mai gandesti cu mintea proprie si sa accepti ce-ti spune guru.
Daca am imbratisa ideea de guru ne-am indrepta spre lumea orientala primitiva, spre o societate condusa de profeti. Nici orientalii nu mai cred in guru.



Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Faptul ca am avansat in technologie,nu inseammna ca am avansat ca umanitate prea mult si in alte domenii. Cred ca un filozof din Grecia antica ar putea tine foarte bine piept unuia actual. Iar procentul de oameni care prefere sa nu gindeasca cu mintea proprie e acelasi, cu internet sau fara.

Intr-o lume in care valorile s-au amestecat asa de mult, unora le e greu sa isi gaseasca drumul si prefera sa urmareasca pe altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

ok, propun sa revenim la Puric actorul

ofer cadou o invitatie pt doua persoane celui care-mi va scrie primul PM ca doreste sa mearga sa-l vada joi, in "Sinucigasul"
ora 19h30, Sala Amfiteatru, Teatrul National Bucuresti









Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

in loc de...Sarbatori Binecuvantate!



............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Alinuk, daca as fii in tara val-virtej as ridica mina!

Pe vremea studentiei mergeam si de cite trei ori pe saptamina la teatru! Mi-a trecut in Germania, influenta lui Brecht e prea mare aici ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

invitatia de doua locuri a fost adjudecata

este deja cineva care si-a manifestat interesul





Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

in loc de...Sarbatori Binecuvantate!



............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput