misiune imposibila :-)
Saluti la toata lumea!
Va rog care vreti, care puteti
sa postati niste retete care sa nu contina:
-orez
-cartofi
-faina
-paste
-porumb
Iar "produsul final" sa nu trebuiasca sa fie consumat cu piine.
Acum cred ca ati inteles ce voiam sa spun in titlu ![]()
Va multumesc anticipat si, daca va intereseaza si pe voi, postez si eu ceva retete. 

Mama lui Ian.
"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis
Raspunsuri
Darria spune:
Acum functionez partial
si nu inteleg daca vrei retete de post(ortodox sau catolic) sau nu?
Probabil ca de post dar totusi astept raspunsul tau.
inapreda spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Darria Acum functionez partial Probabil ca de post dar totusi astept raspunsul tau. |
Nu, nu caut retete de post dar, si daca ai niste retete care nu contin carne, pot oricind sa-mi fac un gratar linga.
Multu'

Mama lui Ian.
Darria spune:
Pt. retete de post sunt 2 subiecte pe forum, mult mai multe decat pot scrie. Cu siguranta gasesti ce vrei, sa nu contina ce ai enumerat.
Orice mancare se poate consuma fara paine, daca e musai.
Nu pot sa dau retete fiindca nu folosesc cantitati si ingrediente exacte ci "ochiometric" si dupa inspiratie ![]()
Doar cateva idei cu carne: tot felul de supe cu legume, supa de mazare, supa crema(de conopida, brocoli), brocoli cu carne, piftelute la cuptor, dovleac copt, salate din radacinoase(telina cu morcov; sfecla rosie cu hrean), spanac(mai este inca la piata), carne(gratar sau friptura) cu garnitura de legume(crude sau preparate), rulade de carne umplute cu legume.
inapreda spune:
Darria 
Mama lui Ian.
cleo78 spune:
misiunea ta a devenit normalul din ceea ce mananc eu:
-conopida gratinata
-ciuperci. Tocana, gratar, cu smantana etc.(Sosurile nu fac cu faina; de ex. smantana+unt, iar sos rosu: ceapa,morcov/ardei, rosii, 2 linguri ulei, 2 de apa, si capac;)
-supe/ciorbe cu tot felul de legume si/sau carne
-pesti. Tot felul. Rondele la tava cu legume, la gratar, la capac, cu usturoi sau cu lamaie, marinat, cumpar si afumat si fac salata etc.
-Salate. si la micul dejun as manca salata
-naut, linte
-vinete: salata, grille, gratinate, rondele, etc
-vita: ciorba, in vin, in bere
-salate de legume, cu/fara branza
-Fructe.
Bine, noi facem si 1 prajitura pe sapt, cu faina, si 1 piine pt sandvish-uri la gradi.
daca vrei ca sa slabesti: scoate si uleiul.
Daca doar sa scapi de carbohidrati, la micul dejun poti lua cereale din plafar, le pui la inmuiat un timp.
edit: fa-ti o lista cu ce posibilitati ai. Sunt infinite!! Incearca de fiecare data altceva de pe lista. Dupa un timp, sa zicem 2-3 sapt, revino la cele care ti-au placut cele maimult de pe lista, si repeta-le si du-le la perfectiunea ta. Vei realiza apoi, ca mine, ce minunata este mancarea.
P.S. foloseste condimente naturale: busuioc, oregano, ramurele de cimbru, patrunjel/marar/tarhon, ghimbir. Renunta complet la mix-urile din comert - fa-ti-le singura dupa gustul propriu.
msilvy spune:
buna ina ,
am inteles ca vrei retete fara carbohidrat (glucide)
asa cum am vazut ca deja ti-a spus darria sunt toate supele si ciorbele in care sa nu pui cartofi, fidea, orez.
eu mai fac : rosii sau dovlecei sau vinete sau ardei umpluti (umplutura o fac fara orez , pun un pic de branza parmezan sau orice branza rasa) pui pe tava hartie de copt si bagi la cuptor .
toate garniturile pentru gratar (legume la cuptor sau in tigaie)
suflè de conopida sau dovlecei sau brocoli (le fierbi , pui in vas de ena , pui branza felii sau topita sau mozzarella si bagi la cuptor)
astea sunt cateva idei . langa astea poti sa pui carnea sau peshte gatit cum vrei (gratar , la punga , la staniol ..)
msilvy spune:
hahaha cleo !
am scris aproape in acelasi timp . si aproape aceeasi idee . si pentru noi alimentatia asta a devenit "normalul" ..
paste , orez facem ocazional .
ulei foarte putin .(3 linguri pe zi)
ina : in aceeasi "familie" cu pastele , orez , cartofi ... intra si mazarea si fasolea care trebuiesc limitate .
dulcetica spune:
Ina ,daca e pt diabet,acestea sint admise in niste doze calculate si suplimentar ,poti vedea reactia organismului masurind la 2 ore efectul.
Daca e intoleranta la gluten, poti minca porumb.
Daca e secret,vezi ca eu incerc sa maninc salate ,dar nu reusesc intotdeauna si as vrea sa si slabesc si am si diabet.