Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 11

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

buna dimineata burtici. am recuperat si eu cititul. asa-mi trebuie daca intru rar.. dar seara sunt asa de obosita...
istrategreta, felicitari pt fetita!
kovacsc, legea te obliga sa iti lasi 41 zile dupa nastere. In cazul tau.. 50 e super ok. Eu i-am anuntat deja (insistau sa stie cat mai lucrez.. sa imi gaseasca inlocuitor) ca din 3 ian raman in concediu de odihna (mai am 15 si imi iau 10 in ianuarie), iar din 17 in prenatal. Mie imi raman cam 70 zile dupa. Oricum.. nu stiu cum o sa ii mai suport si decembrie
lelu, cum mai esti?
ronina, bine ai venit.. sarcina usoara si bebe sanatos!
eu am acum 23 s si 2 zile. m-am ingrasat deja 5kg, cam.. mult. ofof. sper sa nu depasesc 15 pana la final.
bebelusa e uneori fff activa.. alteori doarme toata ziua.. uneori o simt slab.. alteori ma bubuie de ma si sperie e nehotarata. dar e asa placut..parca e dintotdeauna a mea.. si abia o astept. imi doresc sa stea in burtica pana la termen.. dar parca nu mai am rabdare
am inceput sa ma uit pe site-uri la preturi.. sunt atat de multe lucruri frumoase. eu inca nu i-am cumparat nimic bebelinei.. insa am primit hainute, scoica, carucior.. mi-e frica sa ma apuc sa cumpar. ma gandeam ca de prin ianuarie e suficient timp.
voi ati facut ceva cumparaturi?
azi sunt prin zona.. sa aveti o duminica minunata

23s2z cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelli spune:

Ma bucur ca ati scapat de greturi si varsaturisper sa scap si eu de ele curind,nu sunt k inainte si acum mai si maninc, uneori maninc ca sa nu vomitiar cu somnul , cu mintea am si eu probleme k parca atunci cind vrea sa dorm incep sa ma gandesc la toate, desi imi impun k trebuie sa dorm nu pot,nu e grav, doar deranjantlgabil insanatosire grabnica
va pe toate si bebicii

17+ Maria-Simina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

happylica eu stiu de 42 de zile obligatorii
Nasterea a fost calculata pe 16 aprilie 2012 atunci sunt 38 de saptamani, este posibil sa depasesc cu mult aceasta data/? ca poate nu imi ajung doar 8 zile in plus fata de cele 42 cat sunt obligatorii.

19+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Burtici frumoase! Macar asa mai fac si eu comparatie cu ce am la purtator. Acum vad ca mananc de toate si destul de des. Totusi carnea nu o suport prea mult.

In legatura cu concediul trebuie obligatoriu lasate 42 zile dupa nastere. Mai putin , nu.

Eu am calculat ca daca intru pe 16 ianuarie pana nasc ar fi 77 zile, deci ar ramane 49 zile dupa nastere, asta fiind cezariana. La nasterea normala trebuie calculat cu atentie.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

LGabiL ai grija cu raceala sa nu ajungi sa faci febra, desi inteleg ca deja ai trecut de perioada grea. Insanatosire grabnica!

happylica bine te-am gasit!

kovacsc eu stiam ca la 40 saptamani de calculeaza DPN, nu la 38. Daca e calculat la 38 atunci exista riscul sa depasesti cele 8 zile. E drept ca de regula bebe vine mai devreme de 40, dar am auzit si cazuri cand a venit la 41. Acum tu stii ce risc iti asumi, sincer nu prea cred ca au ce sa-ti faca daca depasesti

23+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Eu am calculat si imi iesisera 38 de saptamani, azi m am mai dus inca o data la calendar si mi au iesti 40, deci sunt cu capu'. Asadar sunt sanse sa nasc mai devreme? oricum cred ca va fi prin cezariana, o sa aflu sigur marti.

19+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Daca ai lasat 8 zile dupa cele 40 saptamani eu zic ca e bine, mai ales daca va fi cezariana nu cred ca vei depasi.

23+ Bianca

Mergi la inceput

kovacsc , discuta clar cu medicul tau din timp sa stii ce ai de facut. oricum mai calculezi o data si cu medicul de familie si nu iti da aiurea prenatalul.
insa daca nasti natural, sfatul meu e sa iti lasi mai mult de 8 zile marja. stiu, abia astepti sa ramai acasa.. dar... mai bine sa fii acoperita.

23s2z cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, cam asa ma apuca si pe mine cu cumparaturile:)

Kovacs, frumos nume pentru bebita si tare relaxant arata la tine acasa, daca era acasa :) Ca nu stiu ce complimente se fac la burtici :)
Si eu stiam de 40 de saptamani, ca si Ronina si din ce scrie in cartile de sarcina, cica 50% dintre gravide depasesc termenul. Daca-i nastere naturala. Daca-i cezariana stiu ca de obicei se pun la 38, parca, nu sunt sigura.

LGabiL, bine c-ati scapat de raceala! Tre' sa fi fost greu. Cu ce ti-a trecut tusea?

happylica, o sa vezi ca trece repede decembrie stiind ca din ianuarie gata :)
Eu am cumparat in general numai chestii care ne-ar trebui si noua, un dulapior cu sertare, alte amenajari prin casa (am in plan cada noua si aer conditionat), iar pentru bebe un aparat de ascultat inimioara si un senzor de respiratie in patut ca veneau impreuna de pe amazon. In rest monitor sonor cu proiector, scoica, landou, carut sport (3 in 1, asa ceva), saltea de infasat cu placa, alta fara placa, alta de calatorie, tarc, patut de lemn, patut de plasa (o sa mai las si pe la mama/soacra-mea, poate m-or ajuta), incalzitor de biberon, sterilizator de biberoane am primit de la prietene. Si eu voi cumpara din februarie, cand am socotit eu ca si daca se naste bebe, ar supravietui. Desi nu sunt sigura ca in ianuarie mai rezist sa nu cumpar :)

18+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

eu nu intru in magazine de specialitate.. implicit nu am unde sa vad si sa fiu tentata. mi se pare totusi prea devreme sa ma apuc sa cumpar. plus ca ar tb sa le si tin undeva nu? cu cat mai aproape de nastere.. cu atat mai practic

in

Mergi la inceput