Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Haideti mai doamnelor, era doar o pedeapsa, banuiesc ca nu corporala. Sigur ca un copil nu stie care sunt riscurile, dar tocmai pentru ca nu e capabil sa contientizeze implicatiile fugii, trebuie sa stie ca exista consecinte. Si pedespsa e o varianta de constientizare. Intr-un fel sau altul trebuie sa ne asiguram ca nu se mai repeta. Sigur ca 99% prin supraveghere, dar nu strica si o varianta de rezerva. Si primesc linistita rosiile pentru aceasta parere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

de acord, da nu la gradi. i-as fi taiat desene etc acasa, dar tanti aia e singura vinovata la gradi.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Dar doamna a fost pedepsita?Noi mai bine ca nu mergem inca la gradi deocamdata vad ca suntem in grafic ne descurcam, desenam scriem pictam numaram, mi se pare ca stie destul de multe la patru ani.Nu ne inghesuim cu activitatile gen engleza ftk, o am pe Isabela exemplu(bun)cine vrea sa invete va invata si fara sa fie stresat de mic cu prea multe in plus am si exemple proaste chiar la ea in clasa copii fff buni colegi de la gradiMyral cu Darius, Elisa si Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Cu Elisa am fost la Dentist in bucuresti si la fel cica de la bibe sau san ar fi dintii asa demineralizati. S-au purtat super erau si copii de la gradi in vizita, in schimb mi s-au parut prea zelosi cica daca face carii serioase poate face anestezie generala chiar si sa rezolve mi s-a parut exagerat atat timp cat Elisa a fost ff cooperanta i-a facut si periaj a fost fff cuminte. Acum folosim un gel special dar e cam greu ca trebuie sa stea cu el pe dinti si sa nu inghita. In constanta dentista i-a facut sigilare la o maseluta dar nu cred ca mai facem ca e destul de controversata si sigilarea asta.Darius nazdravanul la fel nu vrea sa stea cu ocluzor si ochelari si-l smulge cu piele cu tot numai sa-l dea jos Mai mergem la doi ani la control si atunci sper sa nu mai faca tot circul de pe lume la controlPutin si despre Isabela care ne pune in dificultate cu alegerea liceului, e ff talentata la desen a avut si expozitie la cercul militar super laudata de profesorii de grafica si pictura, daaar liceul de arta nu e chiar cel mai bun liceu. Nici ea nu prea stie ce vrea ii plac fff mult si limbile straine(asta era optiunea ei dar acum e derutata) offf greuuu.Myral cu Darius, Elisa si Isabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

un sfat de la o mamica artista :D sa dea la limbi straine si sa continue sa picteze/grafica etc. daca vrea la facultatea de arte are timp sa fac pregatire un an /doi inainte.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Sabina, cu riscul ca deschid o polemica, eu chiar sunt de acord sa fie pedepsit(nu corporal, evident) la gradi si acasa, m-as ascunde dupa deget daca nu as recunoaste acest lucru.
Pedeapsa la gradi a fost sa nu se joace, a stat la masa si a desenat ori s-a uitat la un filmulet dupa ce s-a trezit, iar acasa nu a avut voie sa iasa din camera lui decat la masa sau WC. Nu cred ca-si pierde din "prestanta" ca este pedepsit, important este sa constientizeze ca nu se poate sa fie neascultator la nesfarsit, acasa face acest lucru destul de des, dar la gradi nu, de regula este cooperant si cuminte....mereu am discutat si nu l-am pedepsit sau ingradit de la ceva.....dar, prefer sa-l pedepsesc acum decat la 14 ani cand devine prea tarziu...da, o sa spui ca este prea mic, da, asa ii vedem noi, dar atata timp cat este constient nu mai este mic, iar Cristi chiar este constient de fapta pe care a facut-o....acum sper sa si invete ceva din pedeapsa, este prea curand sa ma pronunt....

Fapta este deja savarsita, pedeapsa a primit-o si pot sa spun ca ma durea sufletul ca l-am pedepsit, dar eu am fata de el o regula, promit si inntotdeauna ma tin de cuvant, bine sau rau, tb sa o respect, i-am promis de mult aceasta pedeapsa, acum a primit-o, iar daca se mai inntampla nu o sa dau innapoi sa-l pedepsesc....suna sadic, dar asa consider ca este bine........puteti sa dati cu rosii, dar, aceasta este parerea mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai n-avem de ce sa intram in polemica, pt ca aici nu pedeapsa e marea scofala , si evident ca nici nu cred ca-i scade prestanta si ramane traumatizat pe viata , ci faptul ca educatoarea e de vina, nu copilul. daca de ex Cristi batea alt copil, el avea o raspundere mult mai mare si nu era vina doamnei, decat poate ca nu a reusit sa aplaneze, dar faptele violente nu le poti prevedea.

dar ca educatoarea sa nu se prinda ca i-au fugit doi din clasa e f grav, la asta ma refer.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

corect Sabina, si eu sunt de acord, aia e vinovata, gandeste-te la evenimentul de acum 3 saptamani cu copilul care a cazut pe geam la gradi.
Si eu ii dau pedepse, sa-l vezi ce intrigat este cand nu-i citesc poveste seara sau cand nu deschid la desene...

............................................................

Ajutoarele lui Mos Craciun

Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

dragelor, asta ati vazut ?
imi cer scuze daca inoportuzez, dar nu puteam sa tin secret :)

............................................................

Ajutoarele lui Mos Craciun

Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Nu vreau sa o scuz pe d-na, era cu 25 de copii intr-o alta sala unde era fotograful pentru poze, ii ajuta pe copii sa se inbratce..etc, iar nazdravaniul meu a facut poza printre primii si s-a gandit sa plece, a fost pus initial pe un scaunel sa se uite cum faceau fotografii colegii lui, iar el a iesit subtil cu un coleg, d-na si-a dat seama imediat( l-au vazut copii), dar ce putea sa faca....sa lase 23 de copii singuri si sa-l caute, asta a facut, a lasat copii cu fotograful si s-a dus dupa nazdravani...ceea ce iar nu este corect(sa lase copii cu fotograful)...
Sincer voi ce ati fi facut in locul d-nei?

Faptul ca l-am pedepsit pe Cristi, nu este doar vina a ceea ce s-a intamplat la gradinita, este in mare parte vina mea, nu este la prima plecare de langa mine...va aduceti aminte, poate, ca l-am pierdut in Aushan acum un an, a fugit de langa noi si s-a ascuns printre haine, a mai avut astfel de tentative, de a disparea de langa noi, acasa sau la gradi,in toamna a iesit cu grupa afara si a plecat sa se joace cu alti copii de la alta grupa aflata tot afara...am vb cu el mereu pe aceasta tema, credeam ca am reusit, dar tb sa recunosc ca avem o problema cu disparutul de langa noi, pentru el este o joaca, dar trebuie sa fac ceva in acest sens...este copilul meu, cel mai cel, insa tb sa recunosc ca este nazdravan....o sa-mi spuneti ca asa sunt la 4 ani, corect, dar daca acum considera ca se poate, asa vor face si mai tarziu.

Mergi la inceput