Cum am venit pe lume
Desi nu sunt tocmai un talent innascut in ale povestitului sper sa va placa povestea noastra plina de peripetii si emotii.
Totul a inceput cu un test de sarcina pozitiv care ne-a facut foarte fericiti.
Am avut parte de o sarcina usoara fara probleme prea mari si am incercat sa profit cat mai mult de fiecare moment cu bebe in burtica. Termenul era p 15 noiembrie dar eram sigura ca bebe va veni mai repede mai ales ca si fratiorul lui fusese destul de grabit asa ca incepand cu 1 am stat in fiecare zi cu motia ca va fi ultima cu bebe in burtica...si bebe se lasa asteptat,se pare ca ii placea sa stea la caldurica.
Pe 9 noiembrie dimineata am pierdut dopul gelatinos,nu aveam contractii si nu ma simteam rau dar eram sigura ca il vom cunoaste pe Iustin in acea zi.Pe la 11 sun la doctor si ii zic ca am pierdut dopul,ma intreaba daca am contractii ii zic ca nu dar sa nu uite ca am 39 de saptamani.Imi zic ok,dopul il poti pierde si cu 10 zile inainte de nastere dar ne auzim dupa amiaza sa vedem cum te simti...Buunn..astept...Intre timp ma apuc spal copilul,ii dau sa manance,fac mancare,il culc(deja incepusera contractiile).
Ma asez cuminte in pat si incerc sa imi dau seama daca sunt regulate,sunt relativ regulate si destul de intense.Caut pe net un cronometru de contraactii si incep sa le urmaresc,contractii la 10 minute cu durata de aprox 1 min fiecare,razlet mai apareau si la 6-7 min.Ii dau mesaj sotului sa vina acasa ca s-ar putea sa nasc apoi sun la dr.Ii zic ca am ctr la 10 min si imi zice dar sunt scurte nu?NU,au 1 minut si sunt dureroase...replica dr m-a lasat masca "dar tu stii ce insemana un minutt?" CE?!?!
In concluzie zice sa iau un nospa si sa o sun peste o ora...Stau iar cu ochii pe cronometru,contractiile incep sa se indeseasca,la 5-6 minute,intre timp se trezeste copilul si il iau sa ii dau sa manance,ajunge si sotul acasa si sun din nou la dr.
Ii zic ca s-au indesit ctr si ca daca ma misc prin casa se indesesc mai tare si intr-un final se hotaraste sa ma trimita la spital.Ma duc verific bagajul sa vad ce mai trebuie sa pun,intru sa fac un dus si mi se rupe apa.Ii zic sotului ca mi s-a rupt apa iar el ma intreaba senin "de unde stii?"...Ghici?!
In sfarsit reusim sa urcam in masina toti trei,vorbim cu ai mei sa le pasam copilul pe drum,aveam deja contractii la 2-3 minute f dureroase dar incercam sa fiu cat se poate de calma ca sa nu il sperii pe cel mic.Dupa vreo 5 min sotul suna disperat la salvare,ne zic sa tragem pe dreapta si sa ii asteptam,nu putem deja incepuse o senzatie intensa ca trebuie sa imping asa ca plecam mai departe..Nu ma mai pot abtine si trag un tipat,Luca se sperie si incepe sa planga,dupaa contractie cant cu el multi ani traiasca sa se calmeze.Se opreste din plans si iar tip,iar incepe sa planga,iar cantam.Intre timp ne dam seama ca nu mai avem sanse sa ajungem la spitalul la care trebuia si sunam din nou la salvare sa ne ajute cumva...ne spune ca cel mai apropiat spital e Bucur,nu mai conteaza important e sa ajungem cat mai repede.
A fost cel mai rapid drum,la un moment dat am depasit politia pe contrasens,i-am dat si flash-uri..Am ajuns in sfarsit la spital,mi-a fost si frica sa ma dau jos pe picioarele mele sa nu scap copilul pe drum...Am urcat pe masa sa imi faca control si am vazut ca dr a ramas socata,piciul era acolo,astepta cumintel sa iasa daca mai impingeam o data faceam cunostinta.M-au mai chinuit un pic sa preagteasca kitul de celule stem si gata.In 5 minute de cand am intrat pe usa spitalului l-am cunoscut pe micutul Iustin.
Cam asta a fost povestea noastra,asa l-am cunoscut pe cel de-al doilea pui al nostru,acum suntem cu totii bine si incercam sa ne acomodam cu viata in patru.Datorita nasterii ciudate Iustin a avut fractura de clavicula dar acum e bine se face mare si incearca sa se imprietenasca cu fratiorul lui.
35+ Mami de Luca si Iustin in burtica
Raspunsuri
histamina spune:
felicitari pentru calimitate si curaj.esti o femeie puternica!
Dumnezeu sa-l ocroteasca pe strumf!
cum se cheama dna doctor cu pricina?mi se pare un monument de incompetenta si lipsa de bun simt.
dianalaura spune:
Mama deutzica, chiar ca ai trecut prin niste peripetii!!! Acum ce conteaza ca sunteti si tu si Iustin bine. Ati ajuns acasa sau sunteti inca la spital?
diana34+ Calin Gabriel si mami de Ianis Stefan 14 mai 2007 AMR in formula 2 in 1
www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com
Buburuzul
Poze
lavi02 spune:
Uau, super povestea! Natere ca in filme!
Bravo, ai scapat foarte repede!
Au mai avut timp sa te trimita la sala de nasteri sau ai nascut la camera de garda?
deutzica spune:
Histamina eu am avut 2 dr care mi-au urmarit sarcina,din fericire cea cu care am discutat in travaliu este pensionara deci nu aveti sanse sa dati peste ea,mie mi-a urmarit sarcina si am avut incredere in ea din doua motive imi este ruda f apropiata si mi-a urmarit sarcina si la Luca..Cat despre cealalta doctorita nu are nici o vina pentru ce s-a intamplat..asta e,a fost greseala mea ca am avut incredere in ruda mea
Acum suntem acasa,ne-am externat la doua zile dupa nastere pentru ca amandoi eram in parametrii
luny spune:
OMG!!!!!
am inteles eu ca nascusi repede, dar era cat p-aci sa nasti in masina cu sotul pe post de moasa!!
n-am inteles de ce era asa ZEN dr ta, cand trebuia sa te cheme la spital... bine ca sunteti bine acum, dar bietul pui a avut totusi o fractura care putea fi evitata, mama ei de treaba!..
Felicitari inca o data, sanatate si recuperare rapida!!!
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
deutzica spune:
Asta radeam si eu ca atunci cand vedeam nasteri de genul asta in filme ziceam ca n-are cum sa se intample asa ceva si uite ca mi s-a intamplat chiar mie
N-am mai ajuns la camera de garda ci direct in sala de nasteri
luny spune:
acum am citit ca dna iti era ruda.. cu atat mai nasol.. cred ca acum ii spuneam cateva de dulce, zau asa...
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
deutzica spune:
Asa e lunny de asta sunt si eu f suparata pe dr,asta confirma inca o data ca nu e bine sa faci afaceri in familie(daca pot zice asa),daca ar fi fost un strain altfel ar fi stat lucrurile acum...dar asta e acum...
Matzaila_81 spune:
Lasa, bine ca a fost totul ok.
Dar si eu sunt curioasa ce a spus doctorita cand a auzit ca ai nascut atat de repede.
Mie imi e teama ca nu o sa-mi dau seama ca am contractii, daca va vine sa credeti asa ceva.
+28
deutzica spune:
Eu zic ca e imposibil sa nu iti dai seama ca ai contractii,mai ales daca te doare de iti vine sa te urci pe pereti cum ma durea pe mine cand ieseam pe usa
La Luca si eu aveam aceeasi teama dar m-am convins ca n-ai cum sa ratezi contractiile..