Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (8)
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
Crixy, nu are legatura dublu test cu triplu test. Pt ca analizele de sange la testele astea se fac pe un anumit algoritm specific fix unei anumite varste a sarcinii. Mai exact, rezultatele se confrunta cu niste valori si masuratori specifice varstei de sarcina 16-18 saptamani, cum e cazul triplului test. La analizele de sange de ex, se verifica niste indicatori specifici(de ex: la 16 sapt trebuie sa ai un anumit nivel de HCG in sange, un anumit nivel de hormoni....si rezultatele tale trebuie sa se incadreze in valorile lor, atunci e ok.)
Eu n-am facut dublu test, voi face triplu test saptamana viitoare, iar analizele de sange se interpreteaza impreuna cu echografia facuta in aceeasi zi in care ai recoltat sange pentru triplu test. Impreuna dau o imagine de ansamblu.
Mie asa mi-a explicat dr mea, sper ca am reusit si pe voi sa va fac sa intelegeti
Sunt de acord cu ce spune dr tau, ca uneori medicii exagereaza din exces de zel. Rezultatele de sange sunt bune, atunci n-ai de ce sa-ti faci griji. Parerea mea.
Pupicei!
Elly 15+ si Babyboom
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Ellyshor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui josefine Va rog eu frumos, bagati cu referinte cand mai faceti afirmatii de genul - am citit ca nu e bine sa faci bai calde, am citit ca nu e bine sa mergi pe tocuri si alte chestii care mi se par de-a dreptul incredibile. Da, daca ai sarcina cu risc, fa ce zice doctorul, eventual poti sa si confirmi ca nu zice prostii. Dar altfel, de ce panicati lumea absolut inutil? Bagati o referinta la un jurnal medical sau ceva, ca internetul e plin de prostii. Si nu, wikipedia nu e o sursa buna, merge ptr inceput. Acum serios, nu ma vad nici bolnava sau suferinda, nici nu sunt baba sa nu merg pe tocuri, si fac sex cand putem. Inteleg, ne sfatuim, ne plangem, dar nu are rost sa ne panicam si sa stAm cu frica drobului de sare. Si nici nu are rost sa perpetuam zvonuri inainte de a fi verificate. *** |
Ma vad direct vizata de afirmatiile tale, si sincer regret ca adopti o astfel de atitudine. Daca citesti postarea mea, ai sa vezi ca am vorbit din experienta, nu din "auzite" sau "vazute pe net".
Medicul meu mi-a interzis TOTAL baile calde pt ca am avut decolare de placenta ca si Andreea.
Si nu e singurul medic care recomanda asta in astfel de cazuri. Din cauza ca pe fondul caldurii si presiunii apei in vagin colul poate suferi modificari fiziologice in astfel de cazuri.
Ce referinte vrei sa-ti dau? Din literatura de specialitate??? Nu-ti inteleg revolta! Aici nu incercam sa speriem pe nimeni, vorbim din experienta si REPET(pentru ca e clar ca nu ai inteles) toate postarile sunt facute DIN BUNA VOINTA! Nu venim cu pretentii de opinii medicale. De altfel, fiecare face la urma urmei ce vrea! Nu punem pe nimeni la zid cu niste afirmatii.
De altfel eu am mai spus si in alte postari(pe care tu, evident, le-ai sarit) ca sarcina NU E O BOALA, e o conditie fiziologica. Nu zice nimeni ca trebuie sa zaci, sa iti schimbi total stilul de viata, sa exagerezi, intr-un cuvant, ATATA timp cat nu exista riscuri, nu exista probleme!
Eu vreau sa te intreb: tu ai avut decolare de placenta? Daca raspunsul este nu, atunci tempereaza-ti opiniile pe subiectul asta.
Si pe viitor, te rog frumos, sa incerci sa adopti o atitudine adecvata, altfel, cel putin din partea mea, feedback-ul in ceea ce te priveste va fi unul 0. Nu pot stabili un canal de comunicatii in astfel de conditii.
Cu riscul de a fi redundanta, va rog mai rog o data sa intelegeti ca AICI singurul scop pe care il are fiecare este acela de a-si impartasi o experienta minunata si unica in viata unei femei, de a primi sustinere de la alte femei care trec prin aceeasi experienta! NU exista rea vointa, si va rog sa tineti cont de asta atunci cand postati! Si sa mai intelegeti ca intr-o astfel de comunitate, daca nu exista toleranta, nu exista nimic!
Elly 15+
![](smiley_pregnant.gif)
![](copilas.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ClaraJ/ClaraJ.jpg)
ClaraJ spune:
Buna fetelor,
Sunt 100% de acord cu ce a scris JOSEFINE. Nici eu nu cred ca au sens toate generalizarile astea majoritatea scrise "din auzite" si care nu fac decit sa panicheze aiurea, mai ales mamicile care sunt la prima sarcina.
A fi gravida nu inseamna ca esti bolnava! Iar daca nu ai o sarcina cu probleme (si mamicile care stiu ca au o astfel de sarcina si stiu ce au de facut in astfel de situatie) atunci iti continui viata si rutina de zi cu zi: e adevarat ca organismul trece prin anumite modificari si ca nu te mai simti asa cum te simteai inainte sa-l ai pe bebe in burtica, insa dupa ce veti naste, usor, usor organismul isi va reveni la normal!
Eu am avut prima sarcina lipsita de probleme si pina in prezent si a doua se prezinta la fel si, in afara de primul trimestru cind am vomat si imi venea sa dorm toata ziua, dupa perioada respectiva m-am comportat absolut normal si am mincat si am calatorit cu avionul si m-am bagat in piscina si am facut aerobic si am vaurit camera copilului etc. si nu m-am dat in laturi de la nimic. Cind simteam ca obosesc, ma opream, imi trageam sufletul si apoi mergeam mai departe.
Lucrul facut in moderatie, intotdeauna va fi suficient! De aceea nu se va intimpla nimic daca beti o cafea sau chiar si doua pe zi, daca veti face o baita calda seara sau daca mincati suhi si/sau carpaccio!
Cam asta e parerea mea si filosofia mea de viata, in general! Aveti grija de voi si va pupic pe burtici,
Clara- mami lui Bryce si bebe 2- 15+
Ellyshor spune:
citat din mesajul lui stefulici Multumesc mult Elly ptr informatii! Datele mele: UM:12.09.2011 DPN: 16.06.2011 http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w 2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot. |
Acum le trec, iubita! Pup dulce!
![](pupic.gif)
![](floare.gif)
Elly 15+
![](smiley_pregnant.gif)
![](copilas.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ClaraJ/ClaraJ.jpg)
ClaraJ spune:
ELLY - nu cred ca are sens sa te simti ofensata sau direct avizata de parerea lui Josefine. Sunt sigura ca daca se referea numai la tine, are "cojones" sa-ti scrie direct si sa nu generalizeze. (cel putin asa mi-a lasat impresia din postarile ei si imi cer scuze dinainte daca nu "am citit" corect).
Ea zice clar ca nu vorbim de sarcinile cu probleme si eu zic la fel, ca nu vobim de acele situatii.
Se fac insa generalizari (nu ma mai uit in urma acum) de genul "am citit sau am auzit sau mi-a zis cutarica " ca baile, mersul pe jos, cafeaua mai stiu eu ce, il fac pe bebe mai mic sau mai prost sau mai stiu eu ce.
Fiecare femeie e diferita, fiecare sarcina e diferita, deci nu are sens sa generalizam! Sarcina e o perioada frumoasa din viata unei femei (in special trim 2) cind ai un chef de viata nebun, iti vine sa redecorezi toata casa, iti straluceste parul etc si nu are sens sa traim in teroare! REPET: vorbesc de sarcini normale si nu de cele care sunt speciale!
De asemenea, ma gindesc ca aici e un grup de fete destepte iar dreptul la opinie e bine venit chiar daca poate fi diferit de al majoritatii!
Va pup si va doresc o seara buna,
Clara - mami lui Bryce si bebe 2- 15+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Shoshonik/Shoshonik.jpg)
Shoshonik spune:
citat din mesajul lui Ellyshor Ma vad direct vizata de afirmatiile tale, si sincer regret ca adopti o astfel de atitudine. Daca citesti postarea mea, ai sa vezi ca am vorbit din experienta, nu din "auzite" sau "vazute pe net". Medicul meu mi-a interzis TOTAL baile calde pt ca am avut decolare de placenta ca si Andreea. Si nu e singurul medic care recomanda asta in astfel de cazuri. Din cauza ca pe fondul caldurii si presiunii apei in vagin colul poate suferi modificari fiziologice in astfel de cazuri. Ce referinte vrei sa-ti dau? Din literatura de specialitate??? Nu-ti inteleg revolta! Aici nu incercam sa speriem pe nimeni, vorbim din experienta si REPET(pentru ca e clar ca nu ai inteles) toate postarile sunt facute DIN BUNA VOINTA! Nu venim cu pretentii de opinii medicale. De altfel, fiecare face la urma urmei ce vrea! Nu punem pe nimeni la zid cu niste afirmatii. De altfel eu am mai spus si in alte postari(pe care tu, evident, le-ai sarit) ca sarcina NU E O BOALA, e o conditie fiziologica. Nu zice nimeni ca trebuie sa zaci, sa iti schimbi total stilul de viata, sa exagerezi, intr-un cuvant, ATATA timp cat nu exista riscuri, nu exista probleme! Elly 15+ ![]() ![]() |
Nu pot sa ma abtin cand vad astfel de lucruri.Elly, din punctul meu de vedere, ai dreptate. Inca de la prima vizita la medic am primit aceleasi sfaturi:fara sex pana la 12 saptamani ca sa eliminam orice riscuri, fara bai, doar dusuri calde si rapide, fara efort, fara stat in picioare, fara tocuri, alcool si stres.Mentionez ca nu aveam probleme cu sarcina atunci.Si mama a primit aceleasi sfaturi cand era insarcinata cu mine. Insa, sunt doar sfaturi, fiecare fac cum vrea.Si mie mi-a zis medicul ca sarcina nu este o boala, sa ma comport normal, doar sa am o grija mai mare cu mine. Asadar, fiecare face ce vrea , numai nu va impuneti ideile.Si cred ca de referinte nu e nevoie, suntem destul de mature ca sa facem ce dorim, putem oricand sa alegem.
Mihaela
![](gravida.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maiiunie2012/maiiunie2012.jpg)
maiiunie2012 spune:
citat din mesajul lui ClaraJ ELLY - nu cred ca are sens sa te simti ofensata sau direct avizata de parerea lui Josefine. Sunt sigura ca daca se referea numai la tine, are "cojones" sa-ti scrie direct si sa nu generalizeze. (cel putin asa mi-a lasat impresia din postarile ei si imi cer scuze dinainte daca nu "am citit" corect). Ea zice clar ca nu vorbim de sarcinile cu probleme si eu zic la fel, ca nu vobim de acele situatii. Se fac insa generalizari (nu ma mai uit in urma acum) de genul "am citit sau am auzit sau mi-a zis cutarica " ca baile, mersul pe jos, cafeaua mai stiu eu ce, il fac pe bebe mai mic sau mai prost sau mai stiu eu ce. Fiecare femeie e diferita, fiecare sarcina e diferita, deci nu are sens sa generalizam! Sarcina e o perioada frumoasa din viata unei femei (in special trim 2) cind ai un chef de viata nebun, iti vine sa redecorezi toata casa, iti straluceste parul etc si nu are sens sa traim in teroare! REPET: vorbesc de sarcini normale si nu de cele care sunt speciale! De asemenea, ma gindesc ca aici e un grup de fete destepte iar dreptul la opinie e bine venit chiar daca poate fi diferit de al majoritatii! Va pup si va doresc o seara buna, Clara - mami lui Bryce si bebe 2- 15+ |
Clara m-as bucura sa ai dreptate. Dar eu sunt cea care doar ce a discutat cu Andreea despre baile in cada, avand dezlipire de placenta. Asa cum am spus si eu, NU consider sarcina o boala. Dar, din pacate nu toate femeile au o sarcina fara probleme. Eu una am avut numai probleme, si pana am ramas si dupa aia. Cu toate astea sunt impartiala si ma bucur pt burticile care isi pot trai viata ca si pana acum, fara restrictii.
Si oricum, nu vad de ce o postare gen: "am citit ca nu e bine sa mergi pe tocuri" ar influenta atat de mult pe cineva. Nu e un verdict!
Si atata timp cat fiecare are medicul lui, are propriul organism dupa care se ghideaza nu vad unde e panica.
Nu vreau ca cineva sa se simta cenzurat sa impartaseaca ceva, de teama ca produce panica. Nu mi se pare normal. Si aici, ca si in viata, iei din toate postarile ce consideri ca e conform propriilor principii.
Ellyshor spune:
Imi cer mii de scuze ca am postat folosind contul comun. Am intrat sa-i fac lui stefulici modificarile si cand am dat sign out, mi-a jucat buton feste. N-am realizat ca sunt inca pe contul comun.
Elly 15+ si Babyboom
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mirela77a/mirela77a.jpg)
mirela77a spune:
buna, pai, sper si eu sa reusesc sa intru intr-un concediu pentru sarcina cu probleme, pentru ca am si istoricul cu varicele, tromboze, sa vad ce imi spun ce-i de la fundeni, hematologie
D.n. 01.03.77, u.m. 25 aug 2011, d.p.n. 2 iun 2011
mirela
Ellyshor spune:
citat din mesajul lui mirela77a buna, pai, sper si eu sa reusesc sa intru intr-un concediu pentru sarcina cu probleme, pentru ca am si istoricul cu varicele, tromboze, sa vad ce imi spun ce-i de la fundeni, hematologie D.n. 01.03.77, u.m. 25 aug 2011, d.p.n. 2 iun 2011 mirela |
Gata, draga mea! Sper din suflet sa rezolvi si sa iei concediu. Cand mergi la medic?
![](floare.gif)
Elly 15+
![](smiley_pregnant.gif)
![](copilas.gif)