Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (8)
Raspunsuri - Pagina 5
tigruta spune:
Stefulici bine ai venit..eu am mers cu trimitere de la medicul de familie la un laborator dar am platit hepatitele si torch ca alea nu le deconteaza..banuiesc ca asa e peste tot..mergi la medicul de familie si vezi care sunt gratuite..
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 14+
stefulici spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tigruta Stefulici bine ai venit..eu am mers cu trimitere de la medicul de familie la un laborator dar am platit hepatitele si torch ca alea nu le deconteaza..banuiesc ca asa e peste tot..mergi la medicul de familie si vezi care sunt gratuite.. Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 14+ |
Problema e ca nici ea nu stie, nici macar nu e din Bucuresti ( e din Neamt), de aceea v-am untrebat pe voi la ce laborator pot face analizele.
http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w
2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot.
loutzy spune:
Buna seara.
Scuze de interventie, dar varugam sa ne dati si nou un vot dam inapoi daca vrea cineva.
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=16
POzele ly1 si ly2.
Multumim.
Vream si noi un vot www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=16" target="_blank">aici pt pozele ly1.jpg si ly2.jpg
stefulici spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui stefulici
Problema e ca nici ea nu stie, nici macar nu e din Bucuresti ( e din Neamt), de aceea v-am intrebat pe voi la ce laborator pot face analizele. http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w 2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot. |
Si cat au costat hepatitele si Torch-ul?
YLARI spune:
Ciao, stefulici!!! Iaca mi-am luat inima in dinti si am zis sa pasesc si eu timid la odisee Eu am fost azi la Fundeni, m-am chiorat la fete pe acolo dar nu am recunoscut pe nimeni, Alex se duce si ea tot maine? Hmmm mi-e ciuda, o sa va intalniti acolo... Analizele mi-au iesit bine (cele pe care le fac la fundeni) si continuam tratamentul, m-au chemat peste trei saptamani, cu ecografia.
Azi m-au chinuit greturile, in plus mi-au ramas secretii in gat de la raceala si accentueaza senzatia de voma.
Multumesc cui mi-a completat DPN-ul, un maaare pupic.
Pupici multi de tot.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
bebedoiu
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
Ellyshor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui stefulici Buna! Sunt o graviduta de 9s si sper ca ma primiti si pe mine in grupul vostru! Pna acum am postat la aspirante! Ma regasesc in multe dintre trairile voastre. Greata e la ordinea zilei si , dc nu e, incep sa ma sressez! Am o sete incredibila, in special seara, cand ma feresc sa beau multa apa ca sa nu ma duc de 100 ori/noapte la baie! Vise erotice? Da, sunt frecvente de cand am ramas insarcinata. Ultima oara cand am intrebat dr. aveam interdictie la contact sexual. Ylary, te-am prins! Ce mai faci? Eu maine ma duc la Fundeni! Acum am si eu o inrebare ptr voi: Am o lista de analize de facut si nu stiu care se platesc integral si care sunt reduse/ gratuite.Si unde as putea sa le fac pe cele gratuite? Am urm analize: HLG(hemoleucagrama), glicemie, HIV, WDRL, sumar urina, urocultura, profil TORCH, Ag Hepatita B, Ac Hepatita C. Multumesc anticipat ptr raspunsuri! http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w 2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot. |
Stefulici, bine ai venit! Eu am facut gratuit, cu trimitere de la medicul de fam asa: glicemie, hemoleucograma, VDRL, urina, urocultura, grup sangvin si RH, TGP si TPO(astea sunt transaminazele pt ficat), VSH si Fibrinogen.
Restul ca, HIV, Cpx Torch, hepatitele...le-am platit....3 mil torch si restul cam 1 mil si jumatate.
Dr de fam poate sa-ti dea maxim 10 analize o data, si cu trimiterea te poti duce la orice labortator care are contract cu CAS. Problema e ca trebuie sa-ti faci programare din timp ca sa prinzi plafon de analize gratuite(in primele zile din luna e plafon, iar programarea trebuie sa o faci cu o sapt, doua inainte - asa e la noi).
Sau, dc ai vreo cunostinta la un laborator, iti strecoara si tie o programare in zilele cand e plafon(eu asa am reusit sa le fac)
Pupicei! Sarcina usoara!
Sa-mi lasi datele ca sa te trec in listuta!
Dragele mele, va rog eu, cine doreste modificari pe prima pagina, sau sunt gravidute nou-venite, sa-si treaca datele si solicitarea intr-o postare cu rosu...sa vada si baba, ca e posibil sa nu vad si nu vreau sa se supere cineva. Iar dc m-a rugat cineva ceva legat de prima pagina si n-am facut, solicit ingaduinta, pt ca inseamna ca n-am vazut si sa mai cereti o data...cu rosuuu...ca focu'...sa-mi surada norocul
Elly 15+ si Babyboom
crixy spune:
Buna seara mamici....
Iertare ca intru rar, dar ziua mea nu are decat 24 de ore (putine rau)!!!!
Vin de la ginecolog si am zis sa va tin la curent. Pt cele care nu stiu povestea o mai spun o data in varianta scurta: la bitest nu se vedea osul nazal , dr foarte amabila "ar putea fi simptom de sindrom down". In rest toate masuratorile erau ok. Am mai repetat bitestul in alta clinica, la fel... os nazal lipsa si "in cazul tau este recomandata amniocenteza". Interpretarea bitestelor a fost 1:1072 la o clinica si 1:5570 la cealalta, deci risc foarte mic, dar recomandarea pt amniocenteza ramasese in picioare. Am zis sa merg la ginecolog sa vad parerea dansului. Si mi-a spus asa: copiii cu down au mult mai multe anomalii care la mine nu se vad: niste gauri in creier , presupun ca se referea la TN, ventriculii inimii asimetrici, care iar la mine sunt ok. Mi-a mai spus ca osul nazal foarte greu se vede la ecografii, si nu este ceva ce trebuie sa ne induca in eroare. Este adevarat ca la copiii cu down le lipseste , dar nu doar osul nazal, trebuie sa aiba mai multe anomalii ca se ajunga aici. Dansul o cunoaste pe dr care mi-a facut primul bitest, sunt in acelasi spital , a cautat-o, au discutat , si mi-a recomandat calduros sa nu fac amniocenteza ca nu am motive. mi-a spus sa repet ecografia morfologica intre 15-18 saptamani ("fara sa spui medicului nimic de ecografiile anterioare ca sigur i se aprinde vreun beculet , si iar ajungi la amniocenteza"). Eu de la el am inteles ca pana la urma sunt si ei oameni, vor sa faca amniocenteze... si pt bani si pt experientele care le acumuleaza. Deci sa ne linistim!!!
Mai ales tu Virginia, pt ca stiu ca si la tine doar osul nazal nu se vedea, in rest totul era bine.
Ramonika, cum mai esti?
Anca, mie mi s-a recomandat asa:
- ecografie de confirmare a sarcinii (pana in 11 saptamani)
-analize uzuale in primul trimestru (grup si rh, hlg, fe, coagulograma, glicemie, uree, creatinina, ac. uric, tgo, tgp, bilirubina, sumar urina, urocultura , secretie vaginala, vdrl, hiv, ag hbs, vhc, listeria, torch, ureaplasma)
- dublu test in saptamana 11-13 (ecografie morfologica + analize de sange)
- triplu test in saptamana 15-20
- ecografie morfologica in saptamana 18 - 24
- analize in saptamana 24-28(hlg, glicemie, cultura col, secretie, sumar urina)
- ecografie morfologica in saptamana 30-32
- analize trim 3 - saptamana 36 (hlg, sideremie, glicemie,uree, creatinina, coagulograma, tgo, tgp, bilirubina, sumar urina, urocultura, cultura col, secretie, hiv, vdrl)
Deci 5 ecografii ar fi, sigur ca le voi depasi, si de 3 ori analize .
Pt tatal copilului (grup si rh, hiv, vdrl, ag hbs, vhc).
Elly , triplu test nu se face pe baza ecografiei de la dublu test? Sau faci eco + sange ?
Ylari, Delia, Gabi, Mirela , Stefulici bine ati venit!
Corina , ati rezolvat ceva cu telefonul?
Anitta , la mine ceaiul de ghimbir a fost minunat pt declansarea varsaturilor :((
Andreea ai grija ce iei... nazomer stiu ca e homeopat si permis in sarcina, iar pastilele de supt majoritatea sunt contraindicate. Mai naturale ar fi cele de eucalipt (acelea in cutie verde , chinezesti, care le stim toate de 100 de ani, nu strepsils cu eucalipt). Iar cu baia o sustin pe Elly, fara bai in cada, da? eu citisem pe undeva ca baile fierbinti in cada pot provoca chiar si deficiente de tub neural - spina bifida.
In rest suntem bine, imi e o sete colosala, as bea apa mereu, as manca muuuuuulte dulciuri, dar incerc sa ma abtin , sa nu fac 100 kg.... si abia astept sa merg la eco sa vad bebeul iar.
Crixy 14+
elena_gd spune:
Crixy te rog sa imi spui si mie ce analize contine coagulograma ca as vrea si eu sa o fac dar doctorita sustine ca nu e cazul. Multumesc frumos!
Elena 10+
josefine spune:
Va rog eu frumos, bagati cu referinte cand mai faceti afirmatii de genul - am citit ca nu e bine sa faci bai calde, am citit ca nu e bine sa mergi pe tocuri si alte chestii care mi se par de-a dreptul incredibile. Da, daca ai sarcina cu risc, fa ce zice doctorul, eventual poti sa si confirmi ca nu zice prostii. Dar altfel, de ce panicati lumea absolut inutil? Bagati o referinta la un jurnal medical sau ceva, ca internetul e plin de prostii. Si nu, wikipedia nu e o sursa buna, merge ptr inceput.
Acum serios, nu ma vad nici bolnava sau suferinda, nici nu sunt baba sa nu merg pe tocuri, si fac sex cand putem. Inteleg, ne sfatuim, ne plangem, dar nu are rost sa ne panicam si sa stAm cu frica drobului de sare. Si nici nu are rost sa perpetuam zvonuri inainte de a fi verificate.
stefulici spune:
Multumesc mult Elly ptr informatii!
Datele mele: UM:12.09.2011
DPN: 16.06.2011