Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (8)
Raspunsuri - Pagina 3
titi143 spune:
Eduar acum e putin mai bine, inca ii curge nasul dar dupa 3 zile de tratament e mai bine. Din pacate nu prea mananca. Pe langa ca este racit ii cresc si 2 masele. Abia astept sa fie bine.
Eu sunt mai bine cu raul, pot spune cu mana pe suflet ca este mult mai bine. Imi e mai rau din cand in cand , dar cam atat, nu am mai vomat de cateva zile.
Dar in schimb am probleme cu contractiile. Nu stiti oare de ce am mai des contractii noaptea decat am ziua. Iau nospa cand ma culc, dar deageaba. Si ma trezesc noaptea cateodat cand asa mi de tare uterul. Sper sa nu fie nimic rau.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 15+
elena_gd spune:
Buna dimineata burtici drage!
Deea nu stiu ce sa iti spun ca sunt exact in aceeasi oala cu tine 100%, adica de vreo saptamana nu mai am greturi, sanii s-au mai muiat si burtica s-a mai aplatizat...si ciudat ca parca nu ma mai simt insarcinata si culmea ca urmatoarea eco o am abia peste 2 saptamani .
Am avut si eu vise erotice, dar de cand au mai disparut din simptomele neplacute ale sarcinii visele mele sunt doar legate de probleme cu sarcina .
Cu toate acestea am citit pe net ca sunt multe mamici la care dispar greturile si se simt mai bine dupa 2- 2 1/2 luni, sper sa fim si noi printre ele.
la burtici!
Elena 10+
Anitta_O spune:
Deea, Elena, eu as merge la medic chiar azi daca as simti ca sanii nu mai sunt tensionati si au cam disparut semnele de sarcina.
Anitta, 9+
Anitta_O spune:
Titi, nu ti se intampla sa ai contractii mai ales daca stai cu fata in sus? Mie asa mi se intampla in sarcina anterioara, si incercam sa imi schimb pozitia, mai mult pe o parte, usor ghemuit. Nu iei si MagneB6? E indicat in contractii.
Anitta, 9+
diana85 spune:
Buna dimineata, burticutelor!
Vad ca v-ati povestiiit... Fetelor noi, bine ati venit !
Deea, te rog mult sa incerci sa te linistesti... Cum e asta sa plangi toata noaptea? Crezi ca puiutului ii face bine? Si macar daca ai avea motiv! Gandeste-te ca simptomele sunt generate de cantitatea de hormoni din corp, care fluctueaza. In plus, corpul raspunde diferit... Recunosc ca si eu imi testam sanii, mergeam de 100 de ori pe zi la toaleta sa verific ca totul e in ordine, insa nu ajungeam sa ma ingrijorez in asa hal. Te rog sa te linistesti si sa te gandesti ca totul va fi bine... Nu ai niciun motiv sa crezi altfel! Mai ai un piiiic pana treci de primul trimestru, si apoi te poti linisti, pentru ca ce-a fost mai riscant a trecut.
Relativ la vise... marturisesc si eu . Ce ma surprinde, Deea, e ca medicul v-a recomandat abstinenta pana la 12 saptamani. Ai vreo problema, ori e sarcina cu risc? Eu am tot intrebat si citit, pentru ca eram foarte ingrijorata si imi doream tare mult, insa ma paraliza frica. Dupa aveam chiar mici contractii si disconfort cateva ore (medicul mi-a zis ca e normal...?!). Dar peste tot am citit ca daca nu e sarcina cu probleme, nu exista nicio interdictie. Noi, din teama am evitat cu mare greutate pana foarte de curand. Ciudat insa, mai nou am impresia ca-mi face bine... Dupa aceea imi simt burtica mai putin contractata, plus ca dispar micile intepaturi si disconforturi.
Tot astept sa treaca starile de rau... De vreo doua saptamani sunt mult mai rare, o data la cateva zile, dar mult mai violente, si vars in general "fiere"... Pofta de mancare nu am deloc, insa incerc sa mananc cate un pic... Cu apa nu stau nici eu bine, nu cred ca ajung la 1 litru . Cel mai bine beau sucurile de fructe stoarse si limonada cu miere (ma gandesc ca imi face bine si la imunitate, mi-e frica de vreo raceala), insa nu pot bea prea mult ca un stomac plin imi da senzatia de voma...
Ma tot pregatesc dar uit mereu: cand "aveti drum", imi treceti si mie careva DN in listuta? 3 Dec 1985.
Va pup si va urez o saptamana linistita si fara greturi (ori, celor care vi le doriti, cu greturi! )!
Diana 15+
aever spune:
Anitta, eu am simptome de sarcina, din plin chiar. Era alta fata care zicea ca nu mai are.
Eu chiar de sapt trecuta am niste greturi absolut oribile. Sambata am fost la eco de control, era in regula si doctorita a zis ca de obicei la cele care au greturi treaba se agraveaza in saptamanile 8-10, adica fix cum a fost la mine. Evident ca nu e la toate femeile la fel si eu cred ca nu e cazul sa se streseze nimeni de "lipsa" simptomelor. Eu cred ca ne-am mai si obisnuit cu o parte din ele, plus ca poate si organismul s-a mai obisnuit cu "baia" de progesteron. Eu tin minte ca in saptamanile 4-5 eram chiar disperata de durerile de sani si de gaze si nu ma incapeau nici blugii. Incet incet sanii m-au mai lasat si acum ma incap si blugii chiar daca inca mai am gaze. Eu consider ca e firesc sa se acomodeze corpul cu noua situatie. Acum daca sunteti foarte atente probabil ca o sa realizati ca simptomele de sarcina nu au disparut de tot, doar ca nu mai sunt asa nasoale ca inainte, ceea ce nu e neaparat un semn rau. Cu siguranta nu sunteti acum chiar cum erati inainte de sarcina.
Cred ca paranoia asta de-a ne gandi imediat ca e ceva rau ca nu mai dor sanii sau ca n-am vomat 2 zile nu e sanatoasa din nici un punct de vedere, nici pentru noi nici pentru bebelusi. Nu cred ca e sanatos sa alergam imediat la medic cum ni se pare ca nu se mai contracta uterul sau ca nu mai dor sanii sau mai stiu eu ce. De fapt in primul rand nu e sanatos sa ne panicam pt asta si sa ne gandim imediat la ecografii si controale. Nu stiu cat de bune sau de nocive sunt ecografiile, totusi cred ca ar fi bine sa evitam consulturi si ecografii inutile si sa ne mai relaxam un pic. Eu mi-am promis ca pana misca bebele nu ma agit decat daca vad scurgeri ciudate(maro sau rosii) sau daca am contractii care nu cedeaza in 12 ore la No-spa si repaus. Si n-am avut asa ceva. In rest, eu sincer m-as bucura sa ma mai lase greturile si sa simt si eu mirosuri normale. Desi ca sa va spun drept am inceput sa ma folosesc de "super-mirosul" cum i-am spus eu, ca sa aleg legumele si fructele care mi s-au parut mai sanatoase. Ce i-a placut nasului meu, aia am luat.
V-am zapacit cu mesajele azi, sa recuperez zilele multe de lipsa. Nu-mi place ca ati inceput sa va agitati si sa va ingrijorati. Erati mult mai optimiste acu vreo saptamana-doua. E drept ca de atunci s-au primit si vesti proaste, pentru care toata lumea a suferit, sunt convinsa. Insa cele care am ramas trebuie sa mergem mai departe cu optimismul cu care am inceput si avand incredere ca se va intampla ceea ce trebuie sa se intample. Sigur fetele care au pierdut sambureii sunt alaturi de noi si sigur si-ar dori sa ramanem calme si increzatoare. Nici una nu cred ca ar avea vreo satisfactie ca ne-au intristat vestile proaste sau ca am inceput sa ne panicam aiurea din cauza asta.
Nu stiu cat de coerenta am fost, sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun si ca nu s-a simtit nimeni lezat cu nimic pt ca sincer n-am avut nici o intentie sa supar pe nimeni cu nimic. Incercam sa mai ridic un pic moralul pe aici.
Andreea, 9+
freedelia spune:
Buna fetelor, nu prea fac fatza sa va citesc, mai ales ca de ceva timp imi merge foarte prost internetul.
Alma alma, si eu am visat sa devin mamia foarte tanara, visam sa merg la facultate si sa am copil. Nici mie nu mi a iesit, am avut primul copil la 25 de ani. Si acum, la 33, nu imi vine sa cred ca fac din nou parte dintr o odisee... Life is funny...
Bytza, eu am mancat dulciuri si pot sa spun ca am vazut diferenta. La prima si a tria sarcina, in care am mancat dulciuri la greu, amluat peste 30 de kg. In a doua, unde am mancat cu foarte mare grija, pentru ca inca nu pierdusem decat vreo 20 din kilogramele acumulate, amluat numai 14 kg. Sarcina a doua a fost de departe cea mai usoara, am fost activa pana la sfarsit, m am refacut rapid. Eu de data asta am de gand sa mananc cu cantarul, pentru ca nici acum nu am pierdut cele. Peste 30 de kg puse la sarcina cu Jane, asa ca daca nu am grija chiar ating suta...
Titi, sotul meu a zis mereu ca nu ne permitem copiii, inca de cand aveam unul singur. Ei, slava Domnului, am ajuns la al patrulea si inca nu am stat nemancati nici o zi, nu au mers desculti afara niciodata, nici in frig nu au dormit, nici nedusi la doctor nu au ramas... Eu cred ca cine o duce greu, o duce greu si cu un copil si cu patru. Hainele le patram si le reciclam, le schumbam cu prietenii, pana cand se invechesc. I afara de primul copil rar am cumparat haine noi in primii 5 ani de viata. De mancare, cel putin pana ajung la adolescenta, nu mananca asa de mult incat sa fie o diferenta imensa intre unul si trei. Scoala, in romania, din cate stiu, e gratuita, doctorii la fel. Sotul meu de cand a aflat ca suntem iar gravizi, a intrat iar in panica si depresii, asa ca l am invitat frumos sa mearga un timp la un hotel pana ii trece, pentru ca la fiecare sarcina a fost la fel si, dupa cum am spus, nu ne a lipsit nimic niciodata.
Anitta, si daca ai merge la doctor cu ce ti ar ajuta? Daca intr adevar disparitia simtomelor inseamna ca sarcina e pierduta, ce mai poate face doctorul? E greu, dar incercati sa va linistiti si sa ganditi pozitiv...
Ma duc sa imi preiauiticii, le am facut masa de seara si i am lasat cu femeia, sa manance, apoi au facut baie si acum ma duc sa vedem un film sau sa citim ceva pana la culcare.
Va pup!
Delia, 5+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
Deea_Deeutza spune:
Andreea, ai maxima dreptate in tot ce si scris.
Mi-as dori sa fiu si eu mai relaxata si sa nu mai intru in panica la cea mai mica modificare de stare, doar ca, nu o spun ca pe o scuza, am mai pierdut o sarcina la 6-7 saptamani si acum stau cu sufletul la gura, iar subconstientul meu "lucreaza", fara voia mea, la situatii ca cea deja patita.
Am rh negativ, avort si sarcina oprita in evolutie, un streptococ B care a aparut parca sa-mi ingreuneze si mai mult evolutia, dar imi doresc din tot sufletul ca sarcina asta sa ajunga cu bine la capat si sa-mi tin copilul in brate sa ma bucur de el.
VREAU sa nu ma mai sperii, vreau sa simt bucuria sarcinii, sa ma simt o viitoare mamica fericita si relaxata, sa pot spune familiei ca sunt insarcinata si ca o sa am un bebe sanatos si frumos, dar ori sunt eu prea pesimista, ori imi pregatesc involuntar psihicul pentru o situatie grea... si nu reusesc sa ma relaxez si sa ma bucur.
Poate are legatura si cu ce s-a intamplat cu Ramonika, va spun sincer ca m-a dat peste cap. Regret enorm ce i s-a intamplat si ei si restul fetelor care au pierdut sarcina si poate de multe ori, involuntar, ma pun in situatia lor.
Vreau sa astept pana sambata cand am programarea, pentru ca acum sincer mi-e teama de rezultat.
Imi pare rau ca va zapacesc cu temerile mele, poate neintemeiate, dar simt ca fac atacuri de panica si nu stiu cum sa controlez situatia.
Cred ca nu am fost foarte coerenta in exprimare, gandurile sunt talmes balmes in capul meu.
Deea 10+ cu miez dulce
Anitta_O spune:
E adevarat ca nu trebuie sa ne panicam si sa alergam toata ziua la medic. Insa atunci cand ai mai pierdut o sarcina, nu poti sa fii 100% relaxata, iti pui mai multe intrebari, te analizezi mai cu interes, cu atat mai mult cu cat copilul e unul foarte asteptat. Cine a trecut prin asa ceva, intelege foarte bine. In ceea ce ma priveste, chiar daca sunt o persoana foarte echilibrata, nu as rezista psihic sa stiu ca mi-au disparut simptomele de sarcina cu o saptamana in urma, iar eu stau si astept controlul care va veni peste cateva saptamani cu ideea ca eu oricum nu mai pot face nimic daca sarcina s-a oprit din evolutie. Mai ales ca la sarcina pe care am pierdut-o anul trecut exact asa s-a si intamplat. Eram bucuroasa ca nu mai sunt ingretosata, sanii nu ma mai dureau, iar cand am ajuns la medic la data programata, sa cada cerul pe mine!
Aever, da, mi-am dat seama ca era vorba despre Deea, nu despre tine, am corectat imediat, insa citisei deja mesajul meu.
Anitta, mama lui M, 7 ani, acum cu bb la purtator, 9+
toma_lly spune:
bune gravidutze dragi,
n-am apucat sa citesc tot, voi incerca sa recuperez
intreba cineva de picaturi de nas : eu am folosit fitonasal, niste picaturi 100% naturale, de la Aboca, care nu influenteaza sarcina.
si mai intreba o gravidutza de cele 16 ore libere la care avem dreptul intr-o luna pentru controale medicale. asa este, dpv legal, avem dreptul lunar la aceste ore
Mami o are pe Natalia-Ioana
si tot mami e cu Samburel