Nasterea la Arcadia - Iasi( 26 )

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabrielita81

Claumarcoci cum se cheama crema de la bioderma si unde ai gasit ...si Sofia mea are si nu mai stiu cu ce sa o dau..

Bioderma Sensibio DSsi e numai ptr fata,la sensiblu.
Multa sanatate bebelinei

Claudia DAVID ANDREI 12 septembrie 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlynaB spune:

Gabrielita ai fost cumva miercuri la arcadia cu sofia?a dr tugurlan?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielita81 spune:

Nu AlynaB nu am fost pe acolo...fetelor imi vine sa dau fetei LP noaptea si ziua tzatza..nu stiu ce sa mai fac sa ia in greutate...imi doresc atat de mult sa-i dau numai san dar ce sa fac sa creasca ..nu imi explic de ce e situatia asta ea este asa de vesela si zambareata dupa ce mananca si totusi greutatea ei e... Azi am avut o stare offf imi vine sa plang intruna,ma gandeam ca nu ma alimentez eu bine dar mananc ca o sparta am inceput chiar sa ma ingras ...asta mai putin conteaza pot sa ma ingras cat o fi numai sa creasca scumpetea mea

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Gabrielita, nu introdu LP....o sa-ti para rau.

Fata mea a luat 0 grame in prima luna de viata!!! Cu toate ca era satula dupa ce statea la san, uda pampersi etc. Am fost cu ea la Burlea, care mi-a spus sa merg in continuare pe san si sa nu introduc LP.

Bineee, la 6 saptamani fata mea a fost diagnosticata cu infectie urinara....de aia cred ca nu a luat in greutate in prima luna....

Ideea e ca si in conditii "extreme" (zero grame in greutate), nu m-a incurajat nimeni sa-i dau copilului LP.

Din auzite, am inteles ca un mare neonatolog iesean e de parere ca daca un copil alaptat exclusiv ia in greutate (doar) 250 gr pe luna, e OK!!!

Si nu te stresa ca nu ai manca ok sau mai nu stiu ce.....ca doar subnutrita nu esti, nu? Deci fii caaalma, nu te stresa ca nu ai manca suficient sau mai stiu eu....e mult mai important sa fii odihnita si optimista!!!

Urmareste copilul: sa umple pampesi, sa fie vesel (prezent), sa fie satul....si nu te mai stresa cu kilogramele copilului. Pot avea si ei perioade de stagnare, dupa care isi revin.

Ca sa fii impacata, inainte de a da LP, mai consulta un pediatru.

Mergi la inceput

Copiloi multumesc tare mult pt sfaturi si incurajare dar fetita mea are 3 luni si eu tot astept si ea tot nu incepe sa creasca in grafic. A luat 1360g in 3 luni...nu imi doresc sa introduc LP..imi doresc asa de mult sa creasca cu tzatza dar am momente in caresi nu stiu ce sa mai fac
Fetita ta a inceput sa recupereze dupa o luna?cum ti-ai dat seama ca a re infectie urinara?
Subnutrita nici nu poate fi vorba am 72 de kg din care de 3kg (am facut rost )acum de vreo 2-3 sapt dupa cum am scris am inceput sa mananc si "farfuria"numai sa creasca ingerasul meu...
de sanatoasa e ...ma gandesc uneori poate are mititica ceva dar ce??pt ca ea nu da semne de boala este foarte vioaie este vesela dupa ce mananca ceea ce ma face sa cred ca se satura...Sunt la al doilea copil dar ma simt asa de necapabila de parca as fi un copil cu copil....
As pune poze cu ea dar nu stiu unde si cum Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Gabrielita, si eu tot NU LP zic!!. Da, fetita ta a luat putin in greutate...e adevarat... dar a luat!!! Apoi... cat a luat in inaltime? acolo e in grafic? Daca da... inseamna ca ea creste... si e pur si simplu un copil slabut.
E posibil sa nu asimileze nici LP.... si... mai e posibil sa se faca pufoasa de la LP... dar in greutate sa nu ia mai mult... iti doresti asta? Nu cred.... Hai, calm...
Poate merita un set de analize... sa elimini toate cauzele medicale... si daca totul e ok medical, atunci asa e ea si , in ecuatie lipseste doar relaxarea mamicii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gabrielita81

Copiloi multumesc tare mult pt sfaturi si incurajare dar fetita mea are 3 luni si eu tot astept si ea tot nu incepe sa creasca in grafic. A luat 1360g in 3 luni...nu imi doresc sa introduc LP..imi doresc asa de mult sa creasca cu tzatza dar am momente in caresi nu stiu ce sa mai fac
Fetita ta a inceput sa recupereze dupa o luna?cum ti-ai dat seama ca a re infectie urinara?
Subnutrita nici nu poate fi vorba am 72 de kg din care de 3kg (am facut rost )acum de vreo 2-3 sapt dupa cum am scris am inceput sa mananc si "farfuria"numai sa creasca ingerasul meu...
de sanatoasa e ...ma gandesc uneori poate are mititica ceva dar ce??pt ca ea nu da semne de boala este foarte vioaie este vesela dupa ce mananca ceea ce ma face sa cred ca se satura...Sunt la al doilea copil dar ma simt asa de necapabila de parca as fi un copil cu copil....
As pune poze cu ea dar nu stiu unde si cum Va

Fata mea a luat in greutate si a recuperat tot (!!!) dupa ce a facut tratamentul de infectie urinara. La 4 luni isi dublase greutate de la nastere.

La infectia urinara....a facut febra mare! Mai multe episoade! In plus, avea o stare generala proasta. Statea ghemuita in patut si din cand in cand gemea Nici nu mai plangea copilul

Ca sa fii linistita ca totul e ok, i-ai putea face o urocultura fetei.

Dar mai intreaba pediatrul.

Daca ii dai LP, va lua in greutate, tot ce-i posibil.....dar....Si tu daca de la un moment dat ai manca mai multe friptane, ai lua in greutate, dar asta nu inseamna ca e si sanatos....

Conteaza foarte mult ce simti tu....noi doar ne dam cu parerea . Nu-i o tragedie daca-i dai LP si nu trebuie sa te simti vinovata ca-i dai si LP. Dar nu te seta pe ideea ca singura solutie e LP-ul.

Daca as fi in locul tau, as mai merge la un (alt) pediatru sa vada copilul, si apoi as decide ce-i mai bun pt copilul meu, daca-i dau sau nu deja LP.

Mergi la inceput

Inca ceva....mie pediatrul mi-a spus ca ccc cresterea in lungime e un indicator mult mai bun decat cresterea in greutate in ceea ce priveste evolutia copilului...

Deci e ff important sa creasca in lungime...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Off topic

http://www.babycenter.ca/baby/development/letsplay/

Daca nu mai stiti cum sa va jucati cu bebe

Mergi la inceput