Nasterea la Arcadia - Iasi( 26 )
Raspunsuri - Pagina 4
LenaC spune:
Gabrielita, un articol foarte fain. Si filmuletele sunt interesante... uitandu-ma cred ca Maia nu se prinde bine la san. O sa incerc diseara sa o prind mai bine
http://www.analyticalarmadillo.co.uk/2010/09/is-my-breastfed-baby-getting-enough.html
LenaC spune:
Din articolul de mai sus:
"Offering one breast: because there has been confusion over fore and hind milk, some mothers are advised to stick to one breast per feed, and feeding roughly every two hourly as described above. However, whilst we know women can produce the same mean amount of breastmilk per 24 hours, what is available at each sitting can vary enormously from women to women; some babies will thrive taking one breast every two hours, others won't - if only taking one breast they may need to feed hourly. I always suggest mums consider offering the second breast, because then baby can choose to not have any, have some or have all! Of course breastfeeding is also about convenience so if you just want to "push baby on" until you get somewhere, offer one and if happy offer the other when you get there!"
Ionela, eu ii dau doar dintr-un san la o masa... e asa nasol?
Adica ii dau sa mai papa chiar daca e golut asa... ar trebui sa fac switch cand e moale sanul?
LenaC spune:
Cine e interesat de calciu
Poftim
http://sspirulina.wordpress.com/2010/12/11/mitul-calciului-din-lactate-si-cele-mai-bune-surse-vegetale-de-calciu/
LenaC spune:
Numai eu pe aici?
Fetelor, eu as face botezul la primavara... ce parere aveti?
Tare mi-e frica, pentru ca e frig acuma... brrrrrr
DadaIna spune:
Ionela e foarte frumoasa povestea nasterii.In unele momente m-am regasit in cuvintele tale.Te felicit inca odata!
gravidacori eu tocmai de asta am ales merele ca prim aliment in diversificare.Perele sunt ok insa administrate de 2-3 ori pe saptamana. Nu cred ca e indicat sa incepi diversificarea cu ele pentru ca nu sunt fructe ce le poti da la o varsta atat de mica zilnic.
Eu vreau sa intreb mamicile cu experienta cum se manifesta alergia la un aliment nou introdus? Se stie ca in momentul inceperii diversificarii se introduc noi alimente treptat, in caz de probleme sa putem scoate cu usurinta alimentul ce cauzeaza probleme.Cum ne dam seama daca alimentul nou introdus ii prieste sau nu bebelusului?Ce urmarim?Alergii cutanate, diaree, varsaturi, eritem fesier sau ce?
In cateva zile avem si noi dintisori.Deja e gingiuta umflata si simt la masaj denivelari micute si tari.Mai au de spart gingiuta putin.Maine deja facem 6 lunite!!!
Lena sunt si eu pe aici.Gaza mea face nani . Mai bine faci botezul cand e mai caldut afara si cu ocazia asta creste si fata mai maricica si nu mai stai cu frica in san cand o baga preotul in cristelnita.Vezi cati "pochi" nebuni sunt.
AlynaB spune:
Dada as vrea sa te pot ajuta cu diversificarea dar Alex nu mi-a facut niciodata nimic, nu am avut niciodata nici o probl cu el. I-am dat la inceput cate un sg aliment si incercam sa urmaresc......daca e vreo shimbare, dar nimic niciodata. Daca nu i-a placut ceva nu l-am obligat, l-am lasat in pace si am incercat dupa cateva zile.
Ce mare a crescut si Antonia.....maine 6 lunite si acusi si cu dintisori
DadaIna spune:
Pupicei Alyna.Nici la noi nu a aparut nimic dubios insa nici nu stiu ce sa urmaresc de asta intreb.Si eu tot pe rand ii dau alimentele.
Sa nu fi de ochi ce maricel e si Alex si cat de repede trece timpul. Mie parca nu imi vine sa cred ca deja a trecut jumatate de an.Parca mai ieri eram cu ditamai burtoiul .Chiar ma uitam aseara la fotografiile mele dupa ce am citit povestea Ionelei.Mi-am reamintit unele momente
gravidacori spune:
nu DADA, NU O SA-I DAU ZILNIC, eu ma gandeam ca avand gust asemanator cu al laptelui matern le va accepta mult mai usor. oricum ca prim aliment am zis ca o sa fie cerealele, cu orez simplu sau orez si porumb si ca prim fruct para..apoi dupa un timp astea doua amestecate, apoi bag marul in loc de para, dupa cateva zile mar cu para etc.
si nu voi inlocui nici o masa..baza va fi sanul.
pt inceput va avea o masa pe zi restul tzitzi.
asa m-am propus eu dar cine stie, vedem ce zice 'sefa' ,pt ca voi tine cont de 'parerea' ei
gravidacori spune:
DADA, referitor la reactia puiului la vreun nou aliment , stiu doar o amica care a inceput diversificarea cu sucul de mere si imi zicea ca se motzaia fata mai toata ziua si parea ca o doare burtica.era tifni. nu i-a mai dat a 2a zi si dupa cateva zile a inceput iar cu sucul de morcovi si acesta se pare ca i-a placut
DadaIna spune:
noi cu cerealele nu am avut succes.Se stramba parca e electrocutata si i-am luat chiar bunute cu fructe.Cele cu orez sunt aiurea rau.Nu le pot manca nici eu de rele ce suntEi... oricum fiecare copil cu mofturelele lui.Trebuie sa insistam ca intr-o zi poate nu au chef de acel fel de mancare.Incet, incet se vor invata cu toate.Azi ma uitam la un film si eu si sotul cu castroanele in pat pline cu salata, branza si piept de pui. ei na asa ca duminica...Nu zic ca venea gaza cand la unul cand la altul dupa piept de pui cu branza.I-am faramitat si a papat cam vreo 2 lingurite desi mancase inainte un bidonas cu lapte. Eram bucuroasa ca ii place puiul.Maine urma sa ii bag piept de pui in supica insa am inceput din seara asta cu carnita.