Nasterea la Arcadia - Iasi( 26 )
Raspunsuri - Pagina 20
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nico_A Buna Dimineata , Daca nu e mare deranjul , as vrea sa-mi dai linkul ca sa citesc povestea nasterii minunii tale . |
Povestea nasterii lui Tudor
Pompa de san poate e bine sa ai acasa. Sincer nu stiu daca au la spital si de care, dar parca au. Sterilizator nu-ti e deloc necesar daca alaptezi exclusiv. Eu personal sper sa poti face asta... na... asa sunt eu...
La spital iti trebuie la tine actele si dosarul cu analizele... atat! Haine pt bebe, scutec, creme, lenjerie intima pentru tine si tampoane... tot iti dau ei. La scos copilul din spital insa il iei in lucrurile tale. Ale lor raman toate acolo...
iti trebuie deci ceva hainute pentru bebe , mai ales ca, indiferent cum nasti, vreo 2 saptamani macar n-ai sa fii apta de alergat prin magazine( eu as spune ca pentru o mamica incepatoare e greu macar vreo luna, o luna jumatate)
Sunt pe fuga acum, daca mai ai intrebari iti raspund cu drag si eu si fetele de pe aici.
Despre nasterea naturala ( practic eu as numi-o natere pe cale vaginala, nu chiar naturala) ... ai sa intampini multe pareri descurajatoare. Eu am nascut de 2 ori. Ambele nasteri au fost pe cale vaginala. Prima la stat, acum 2 ani, fara anestezie... in limite acceptabile, bebe 3650 gr. A doua la Arcadia acum 1 luna, fara anestezie, bebe de 4460gr. Ideea e sa vrei... sa stii ce vrei... sa spui cu voce tare si convingere ce vrei. ddaca faci asta vei avea tot sprijinul personalului sa fie asa cum iti doresti.
gravidacori spune:
merci ionela. si iaurt conteaza de care?mai slab sau gras.. si lapte in ce cantitate pt 2 linguri d iaurt?
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui gravidacori merci ionela. si iaurt conteaza de care?mai slab sau gras.. si lapte in ce cantitate pt 2 linguri d iaurt? MAMA PRINTESEI ESTERA ELENA-26MAI 2011 |
Eu, mai ales la inceput faceam asa: Am luat o smantana grasa si am pus pe peretii unor pahare de unica folosinta. Peste am turnat lapte dulce gras la temperatura camerei , poate putin mai caldut, dar putin.( daca iei din piata il fierbi bine , macar 10 minute sa clocoteasca) Lasi asa macar 1 zi sa se prinda. Ai obtinut asa un iaurt bunut.
Mai departe iaurt faceam folosind unul din iaurturile de zilele precedente ( nu smantana deci, dar dupa acelasi procedeu).
Pentru branza puneam cam o cana de lapte gras la fiert( daca nu e pasteurizat si e din piata sau de la tara de undeva il lasi 10 minute sa fiarba in clocot. Nu incerca cu lapte UHT ca nu iese nimic.)Cand laptele clocotea puneam aproximativ 2 linguri mari de iaurt. Ai sa vezi tu daca mai cere o lingura sau nu... in functie de cum se separa. Dupa ce ai facut de 2-3 ori e deja simplu simplu. In lasi la foc mic amestecand pana se separa apoi il strecori si gata
iulia_iulia spune:
NICO frumos nume ai ales :mihail!Succes cu nasterea naturala !Sper sa iasa asa cum iti doresti!Pompa pt san au cei de la arcadia ,este de la Medela ,trebuie sa o ceri ca nu se ofera nimeni sa ti-o aduca ,asa am patit eu .iar daca vrei sa-ti iei o pompa pt san pt acasa cred ca ar fi bine sa astepti pana nasti sa vezi care e treaba ,poate nu o sa ai nevoie .Eu am facut cezariana iar in ziua cand am iesit din spital (a3-a zi dupa interventia chirurgicala )am fost la o farmacie la mine in cartier si mi-am cumparat o pompa manuala de la Avent ,pe care am stricat-o in 2 zile dar asta e o alta poveste,vroiam sa zic ca ai sa poti sa te deplasezi dupa ce nasti ca sa-ti cumperi o pompa .Acum sa o luam pe rand :se zice ca cea mai buna pompa este copilul,deci sa ceri copilul inainte de fiecare masa sa-l pui la san sa traga el in legea lui acolo ca sa stimuleze lactatia dar atentie ,nu mai mult de 10 minute la un san ,ca mie nu mi-a zis nimeni si mi-au adus copilul si eu l-am tinut cate jumatate de ora la fiecare san si am facut ragade dar au trecut cu garmastan SAU daca te tine (pe mine nu m-a tinut)poti sa ceri sa tii copilul cu tine tot timpul ,nu numai sa ti-l aduca inainte de masa .Eu seara il lasam pe bebe la sectia de neonat ,ca sa ma pot odihni cat de cat noaptea ,tu ai sa faci cum consideri ca e mai bine pt tine si bebeul tau !
Tatal poate veni oricand in intervalul orar 12-19 .Si-a facut exudatul nazal?
Lucruri pt bebe care ar trebui sa le cumperi inainte sa mergi sa nasti :cateva hainute,pampers ,betisoare de urechi si normale si cu opritor ,comprese sterile ,baneocin pudra ,spirt ,cosmetice pt bebe :gel de dus ,sampon si o lotiune pt masaj ,nu ulei,ti-as recomanda gamele :Bioderma sau Sebamed ,o cadita ,niste pelinci de finet ,gasesti ori in comert gata taiate sau poti cumpara finet la metru din Siraj si sa ti le faca cineva ,vreo 2 prosopele speciale pt copil ,adica sa fie noi ,vreau sa zic ,eu am cumparat si un detergent special pt hainele bebelusilor :DERMALIN ,se gaseste in farmaciile Sensi Blu ,o cutie de 3 kg costa 36 ron ,copilul meu are 2 luni jumate si inca nu am terminat cutia cu dero ,cum iti da mana si tie din punct de vedere financiar,ATENTIE :la spalatul hainelor de bebelusi nu se adauga balsam ,macar in primele luni de viata ,eu asa stiam ,si nu se usuca hainutele bebeilor pe calorifer ,si trebuiesc calcate hainutele si pe fata si pe dos ,eu am facut asa o luna jumate dupa care le-am calcat numai pe dos,si am mai cumparat si un cos pt rufe mai micut ,ca sa pun hainutele copilului ,ca nu e recomandat sa pui hainele bebelusului in acelasi cos cu rufele celor mari din casa (inchipueti un body de copil langa sosetele sotului , nu e recomandat,parerea mea ),ser filiologic iti mai trebuie ,eu una nu iti recomand servetele umede ,copilul meu s-a iritat de la ele ,spala copilul in chiuveta la baie cu apa calduta si sapun special pt copii ,la inceput o sa ti se para comlicat dar dupa 2-3 ori te inveti,tu o sa faci cum vreu pana la urma, BEPANTHEN o sa primesti de la Arcadia,foloseste-l peacela si daca nu o sa-i priasca o sa vezi tu dupa aceea ce mai cumperi ,deasemenera o da primesti si vitamina D3 de la Arcadia .
Daca am uitat ceva o sa mai revin sau poate mai copleteaza fetele.
gravidacori spune:
multumesc frumos IONELA, uite cum m-am ales de la tine cu cea mai sanatoasa varinta de branzica, fara CA tableta sau lamaie.
claumarcoci spune:
Buna seara si de la noi
Cata activitate si o noua burtica , bine ai venit Nico, nastere usoara si babe la termen.
Cat despre dr. C e o super dr, a fost mana a doua la operatia mea de cezariana si mi-a placut enorm de ea
Iulia sa-ti fie de bine masajul, noi facem acasa cu relax&tone, nu ne place altfel ca nu am rabdare
Sa ai grija cu ce crema iti face ca tu alaptezi sa nu-ti afecteze lapticul , eu ma dau inca cu crema de gravidute inca nu am tupeu sa folosesc altceva, am o cutie de la ardes care ma asteapta.
Sa ma laud si eu , aseara am fost iar cu fetele in club si m-am zbenguit si sunt bucuroasa ca incap in vechea garderoba, cu un singur minus o bucata de burta, si cel mai important azi am iesit in formula de trei la cumparaturi si a fooost de milioane
Lena mami unde esti, ce face bebelina Maia??
Pupam dulce bebei, mamicile si burticile si va dorim o seara frumoasa
Claudia DAVID ANDREI 12 septembrie 2011
ionelamaria spune:
citat din mesajul lui madline82 Cand se poate introduce banana in alimentatia bebeilor si cand apa? Mamica Estelei , 24.mai 2011 |
Multi medici recomanda banana ca un aliment bine tolerat de copii. Cu toate astea se spare ca e si ea alergena ca mai toate fructele cu seminte din alea mici( kiwi, capsuna, fructe de padure) . Eu am facut o medie cu "de la mine putere" si i-am dat pe la 9-10 luni daca retin corect
Apa se introduce odata cu diversificarea. Nu astepta sa o si bea insa. Eu ii dadeam san dupa masa asa ca mi-a refuzat apa mult timp. Abia in august ( deci pe la 8 luni) a descoperit ca e si aia de baut, dar cate putin a luat. Ideea e sa-i oferi apa dupa ce ai introdus alte alimente dar sa ai rabdare pana o va vrea de buna voie. pana atunci isi asigura necesarul de lichid tot de la san
ionelamaria spune:
Opa! e cazul de capitol nou,
Las si povestea despre alaptare pentru acolo, sperand ca mai am timp si de ea.