Strumfi & prichindei iul-aug 2011 (17)
Raspunsuri - Pagina 3
mihahegarty spune:
Oxidoni, stii de ce mi se pare ca esti foarte cunoscuta? Pentru ca eu timp de aproape 10 ani, intre 1997 si 2006 am vandut Oriflame si Avon in caminele din Puskin, Codrescu, Tudor si unde nu am ajuns eu.... M am bagat peste tot!
Burtocika, in legatura cu cafeaua, eu am auzit ca agita copii, dar bucura te ca la tine nu are efectul de agitatie asupra Mirunei! Altora le place si nu pot bea!
Edelweiss, imi place robotul pe care vrei sa ti l iei. Sa l folosesti cu placere si sanatosi!!
Edelweiss si Loredana felicitari pentru bebei ca la carte!!
Azi iubitica mea a fost tare agitata, iar spre seara am zis ca innebunesc!! Totusi am incercat sa raman cat de cat calma. Am imbracat o si am iesit afara pentru prima oara in baby carrier. Interesanta experienta... Dupa primele 10 minute afara a adormit busteam de a trebuit sa sun sotul sa l intreb daca nu cumva copii se sufoca in astfel de baby carrier. Ca dormea asa profund, am zis ca nici de respirat nu mai respira!! Dar am mers la supermarketul local si acolo mi am dat seama ca respira ca s a trezit imediat. Am luat niste caise, nectarine, prune si zmeura sa fac o tarta maine. Am o pofta tare mare de tarta cu caise. As fi facut o doar cu caise, dar pe 6 caise dai 2 lire jumate, ceea ce mi se pare aberant.... Si au doar 320 grame, deci am zis ca pun si alte fructe si sunt sigura ca va iesi la fel de gustoasa!!!
In seara asta sotul aduce mancare indiana!! N am mai mancat de pe 31 august!! Dar i a rugat pe indieni sa nu puna absolut deloc chilli, deci sa vedem efectul.... Cum de acum are 3 luni jumate, colicii cred ca au trecut si nu ar mai trebui sa existe efecte secundare... Mentionez ca mancarea nu va fi iute, ca asa a comandat o al meu...
alexia_ada spune:
buna seara
ne cerem scuze ca nu am mai intintat de multisor , dar am venit la raport : suntem f bine, la controlul de 3 luni pe 4 aveam 6.4 kg si 64 cm ,o lungana !!! am fost raciti cobza mai toti, dar ea a ajuns sa ia antibiotic (sumetrolim) , bine ca nu a fost cu febra, doar f ff multi mucisori , dar a trecut acum si suntem bine . de mancat tot la 120ml suntel la 4-5 ore , iar noaptea am ajuns sa ne trezim la 3-4 si apoi 8-9 dimineata , am inceput si cu suc de mar 30ml/zi si de la 4luni incepem in forta diversificarea ( va trebui neaparat sa imi iau un robot care separa pulpa de suc, ca ce am eu nu este bun de nimic ), botezul l-am facut pe 29 si a fost tare frumos, ne-am distrat copios iar ea a dormit , dansat si bineinteles mullltee poze pe care le astept dupa 15 decembrie .
de intors de pe spate pe burta nu am apucat , dar cand o tin de manute se trage si se ridica in fund, eu o pun la loc pe spate ea tot da sa se ridice, si ce nervi isi face ca nu o ridic la loc, maaammaa, dar stiu ca nu este ok asa ca incerc sa ii atrag atentia oricum .
Am devenit f galagioase, comenteaza si ne cearta imediat ce nu ii convine ei un lucru si ii place sa tipe :)
ca astea sunt despre noi !
vreau sa felicit toti bebelusii crestinati si sa le urez la multe lunite si la toate mamicutele multi si
ps: sper ca de acum incolo sa semnez condica cat mai des
Laura13 spune:
anca da, stiu de imunitate, dar multumesc oricum. continuam cu mierea de manuka sitrebuie musai sa comand first defence. poate nu uit. de asta a stat acasa si sapt asta, dar luni e ziua lui si merge la gradi sa sarbatoreasca, apoi intram in normal. sper sa il pazeasca DD.
ca viarianta la umidificator sunt oalele cu apa clocotita puse in camera (vreo 2-3 foloseam eu), pe care le refierbeam de vreo 2 ori pe noapte. dar era ok si asa. dar mult mai comod cu umidificatorul.
despre aspirat noaptea am servit si noi la dani la greu. sincer, decat sa mi se inece cu muci si sa nu doarma deloc si sa mai si planga, prefer sa dau drumul 2 minute si apoi sa ne odihnim cu totii. inclusiv vecinii.
omibaba si alex tot numai intr-o singura parte isi tine capul cand doarme pe burtica. doar ca el nici asa nu serveste prea mult.
iesitul afara cam pe orice fel de vreme. mai putin cand e ceata/umezeala. chiar si pe ceva vant. difera de la o zi la alta doar timpul petrecut afara. de cand cu frigul asta si vantul asta urat sta cam o ora. dar, din pacate, se simte, doarme mult mai putin peste zi (el dormea afara si 3h neintors, in casa are somnul fragmentat, se tot trezeste si nu doarme la fel de profund. iar spatele nu ma mai tine de marsupiu mai mult de o ora )
am fost azi la pediatra. continuam cu nexium (avand in vedere ca de 2 nopti tot plange, dar macar plange intr-un fel in care poate fi, la un moment dat, linistit). continuam cu cerealele in bibe de seara (ii dau tot de 2 seri, noroc cu voi ca mi-a venit ideea ) pt ca reduc aciditatea din stomacel. am marit portia de LP de seara noroc cu ramona ca am aflat ca mai sunt bb mancaciosi ) la 210ml pe care ii rade efectiv. si de maine sunt pe regim, scot de tot lactatele, deoarece il banuieste de alergie la proteina de lapte. sa vedem ce efecte vor mai fi.
sapt viitoare ar trebuie sa facem vaccinul avand in vedere ca se pare, cel putin pana acum, ca alex a scapat si nu a facut varsat de vant.
no cam astea-s noutatile, iertare ca nu am rasp punctual tuturor, dar mi-s ostenita rau de tot. si maine ma duc la munca.
noapte usoara tuturor.
alexia_ada spune:
bun venit noilor fete vai cat de in urma sunt
merg sa pun si eu 2-3 poze pe contul comun cu domnisoara si sa imi clatec ochiul la noile poze
omibaba spune:
abia acum imi dau seama ce fulga sunt, eu care credeam ca batista sugarului e serul fiziologic.
ce sa mai, am mai invatat o chestie noua.
dar nu trage prea tare mucii? vreau sa zic, nu raneste nasucul copilului?
noi pana acum n-am avut probleme cu nas infundat. am avut noroc.
e nasol cand pici de fazancu faze din astea
alexia_ada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui omibaba abia acum imi dau seama ce fulga sunt, eu care credeam ca batista sugarului e serul fiziologic. ce sa mai, am mai invatat o chestie noua. dar nu trage prea tare mucii? vreau sa zic, nu raneste nasucul copilului? noi pana acum n-am avut probleme cu nas infundat. am avut noroc. e nasol cand pici de fazancu faze din astea Amira 27.07.2011 |
nu raneste cu nimic, isi regleaza singur presiunea cu care sa traga ..este tare desteapta batista asta , se pune umpic de ser in ambele nari sau apa de mare si apoi se trag mucisorii cu aspiratorul .
Babylicious spune:
Omibaba Nu e nici o problema, de-aia stam pe aici, ca nici una nu le stie pe toate!
Si nu, nu ii trage prea tare Reduce presiunea intr-un fel, are o combinatie in el acolo...
Ruxiiiii spune:
Bna seara si de la noi!
Ieri am fost la dr pt vaccinul de 4 luni...l-am facut putin mai devreme...Sara a fost incredibil de cuminte...a tipat putin cand i-a bagat acul si apoi gata...a inceput sa rada :)
Are ai ea 5450 gr. Si 62 de cm...si in rest ff bine...de luni incepem cu sucul de morcov
Alexia i-ai bagat direct 30 ml??
Babyblue multumesc mult pt informatii
Acum o las mai mult sa se ridice...noi nu am ajuns la intors...adica nu prea ii place pe burtica si nu prea a descoperit intorsul...ea doarme cel mai bine pe spate
La capitlul aspirator am unul de la vibrocil...dar nu am avut nevoie pana acum...ii pun in fiecare seara ser fiziologic in nas, stranuta si scoate afraa mucisorii
Eu am 24 de grade ca sunt frigiroasa eu dar umiditatea e ok...momentan nu am nevoie de umidificator
Eu am o problema cu regurgitatul ...dupa ce papa, ragaie si apoi da afara...nu in jet dar da f mult afara...dr. A zis ca atata timp cat ia in greutate e ok dar eu sunt terminata de acestvomitat...abia astept sa treaca
Azi am avut zi de rasfat..a stat soacra mea cu bubu si eu am fost la salon vreo 5 ore si in seara asta iesim la club dupa muuult timp.
Fecian te rog mult mai scrie-ne...poate mai ajuta...
Si eu am avut o perioada scurta cam nasoala ...dar l-am rugat pe sotul meu sa ma ajute sa ies din starea aia si chiar a reusit.
In rest va pup pe toate si urez si eu la multi ani tuturor celor sarbatoriti in weekend
Mamutz baietelul tau e mortal...vreau si eu un baiat asa frumos!!
alexia_ada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ruxiiiii Alexia i-ai bagat direct 30 ml?? |
nuuu , am inceput cu o lingurita , apoi pana la 7 lingurite care echivaleaza cu aprox 30 ml, oricum este ciudat rau cu o lgt, 2lgt
felicitari pentru vaccin , ati scapat pentru inca 2 luni
v_florina spune:
Buna fetelor!
Alexia, bine ai reveit, scrie-ne mai des.
Ruxi, stiu cum este cu vomitatul. Si Stefan vomita f mult, si dr spune ca este ok daca ia in greutate. Mie nu prea mi se pare normal...
Felicia, scrie-ne, suntem aici pentru fiecare dintre noi.
Adra, am luat si eu scutece babylove astazi. Am folosit deja, mi se par f ok.
Laura, bine ai revenit acasa. Odihneste-te cand poti, trebuie sa iti revii dupa saptamanile astea grele.
Oana, f frumoasa poza!
Despre noi: Stefan are 6.4 kg la 2 luni jumate. Este alaptat la san, cu exceptia a vreo 5 biberoane de LP date pana acum cand nu am ajuns la timp acasa. Nu stiu daca asta se mai numeste alaptat exclusiv
Ii cresc falcutele pe zi ce trece. Il suspectez ca este puturos, caci suge aproape la 2 ore. Cred ca s-a obisnuit sa fie tzitzi la dispozitia lui mereu. As incerca sa mai lungesc putin timpul, poate asa suge mai bine sa se sature. Oricum el cere tzitzi din diferite motive decat foame: somn, plictis, suzeta..
Noaptea dormim impreuna jumatate de noapte. Aici, treziri cum apucam. Ori f des, ori f rar. Inca nu avem program, insa nu-mi fac griji de asta. Doar stau acasa ca sa am grija de el.
Sta pe burtica, tine capul bine. Inca nu gangureste decat stimulat. Se pare ca aici progresam mai greut. Nici nu zambeste toata ziua, are momentele lui. Ori este un copil mai serios ca Imi a lui Miha, ori urmeaza sa mai facem progrese mai tarziu.
Azi am fost pana la birou, si speram sa termin intr-o ora. Ei bine, am stat vreo 3 ore si ceva. Am stat ca pe ghimpi, parca locul meu nu era acolo, trebuia sa fiu in alta parte.
Va pup pe toate fara exeptie si va doresc noapte cu ore multe de somn!
Mami de Pusculeanu mic si foarte plangacios (24 aug 2011)