Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***362***

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

:))) Da' le da carne tocata pe naiba, ca vad io meniul zilnic: ba pulpa de pui, ba friptura blabla. Cum sa le dea carne tocata, sub ce forma? De chiftele de exemplu nu se atinge Phiphi. Ce sa zic, poate Sophiphi se dedubleaza, o fi una acolo si alta acasa ca va zic, acasa (in oras/in vizite etc) nu se atinge de carne sau daca se atinge o tine in gura un pic si-apoi o scoate.
Pe cine mai am la tema? Gianina, Monvass, Floric, Pisigri? Bine zic? Da' mai am timp la dispozitie, nu?

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Mai ai, da' nu prea mult

Ilinco, io stii ca-comentez stiluri de parinteala (am incercat ca aici la club sa nu fac asta, da' nu mi-a iesit intotdeauna); de data asta chiar nu vreau sa sune ca si cum as judeca sau comenta, intreb pur si simplu: tie nu ti-e teama ca Phiphi sa nu faca vo carenta de ceva (fier, aminoacizi, proteine, plm) daca nu maninca deloc carne?

Io am zis, vreau sa tin postul asta, motivele sunt nitel personale si nu vreau sa le expun aici pt ca nu vreau sa fie judecate; explicatia oficiala, pe care am prezentat-o tuturor, este ca simt nevoia unei schimbari in alimentatie si in stilul de viata (ceea ce e f adevarat, dar nu e explicatia completa). Dar trebui sa recunosc ca "ma tem": habar nu am ce o sa maninc eu o luna jumate. Am mai tinut posturi, vreo 3 ani de zile am respectat toate posturile, zile de miercuri si vineri, posturi mari etc. Da' eram la mama acasa si postea si ea :D si...nici nu mai tin minte ce Dumnezeu mincam. Asa ca te intreb pe tine, ca vegetariana ce stiu ca esti, ce maninci. Ma intereseaza mai ales retete de ...cruditati. Ca sa fierb fasole si cartofi ma duce si pe mine capul, dar nu mi se pare cine stie ce sanatos. As vrea mai degraba sa maninc "hrana vie" (Tulai, ca sadic suna !!!)

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Pisigrio, stiu ca tu comentezi stiluri de parinteala, ca si mine de altfel, ce nu ne-am intalnit pe destule topice?:))
Iti raspund: nu ma tem deloc. Amu daca e sa zic de ce nu ma tem, nici nu stiu sa zic, nu m-am intrebat niciodata, pur si simplu nu ma tem:)). Adica io am ideile mele cam asa: daca copilului i-ar placea, ar manca.
Eu n-am de ce sa ma simt vinovata, fiindca eu n-o privez de nimic; in ciuda faptului ca sunt vegetariana nu i-am impus si ei, tinand-o departe de carne.
E drept ca, dupa cum stiti, i-am introdus carnea in alimentatie abia de la 1 an si atunci din borcanele bio. Gaini cunoscute n-avem si am citit destule cu carne "hormonata" si noduli sau tzitze crescute la copii.
En fin, cum ziceam, eu ii ofer carne. De cele mai multe ori Sophia o ia, o mesteca un pic, o scoate. Ce sa-i fac io, sa i-o var cu shfortza pe gat?! E clar ca ceva nu-i place la ea (textura, gustul, habar n-am); cand i-a placea, a manca. Nici iaurtul nu i-a placut de la inceput, nici branza...acum ii plac. Are vreme si pentru carne. Si daca nu va vrea deloc, iarasi nicio tragedie. Mananca oua, lactate, mazare...hai ca nu e carnea aia asa miraculoasa si indispensabila pe cat se crede

Mergi la inceput

Asa...cu retzetele...io nu-s o sofisticata. Sunt o gramaaaada de bloguri cu "raw, hrana vie", as manca si io de-alea la nesfarsit...daca numa m-as pune la masa si mi le-ar servi cineva. Dar sa ma apuc eu sa prepar de-alea...ma ia cu ametzeli numai cand citesc, nu-s facuta pentru asa ceva.
Nu-s obsedata de hrana sanatoasa in sensul de a respecta toate principiile, de a manca numai "raw" etc. Sunt obsedata doar in citirea etichetelor si de aceea nu pun mai nimic in coshul de cumparaturi:)))
Ce sa zic, de ex. vinera la noi in oras este un targ "eco" unde vin producatori omologati cu bunataturi. De acolo imi iau: zacusca de ciuperci, de vinete, smantana, telemea, oua, cartofi,varza murata, magiun de prune...
Ieri de ex. am mancat cartofi fierti cu usturoi si langa varza murata. Am zis ca la raceala e numai bun usturoiul. Azi am facut cartofi frantzozashti. Dar banuiesc ca tu vrei sa excluzi ouale si lactatele in post, nu?
Atunci ce sa zic, fa-ti salate...Si legumele sunt pline de porcarii, dar macar au proprietati antioxidante oricum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Io stiu ca tu nu o privezi pe Sophia de carne, ca ai mai povestit pe aici. Eu am ramas cu un soi de mini-fixatie de pe la 6-7 luni, cind am avut eu o singura vizita acasa de la o pediatra cu mega recomandari, care m-a luat in suturi ca ce e ala alaptat exclusiv 6 luni, ce e aia fara ceai si de ce copila la 7 luni abia minca cite o gura din diverse supe si piureuri de fructe si legume. Atunci i-am facut analize si avea carenta de fier, ca nici suplimente cu fier nu luase, desi am aflat ca se introduce obligatoriu supliment de fier la 4 luni, la copiii alaptati la sin.
Na, atunci m-am simtit asaaaaa de vinovata, ca pina la urma eu mi-am crescut copila mai mult dupa forumuri si internet decit dupa sfaturile medicilor ! De-aia am si facut o fixatie pentru carne, de-aia cumparam borcanele bio, ca in alea se mai strecurau 5 g de carne; si acum, 5 zile/saptamina ma tin ca Ilinca sa primeasca carne. Nu accepta ficat nicicum, si asta ma enerveaza . De atunci i-am mai facut cite o cura cu fier Hausmann de-ala, analize e drept ca nu a mai facut de mult timp, ultima oara iar era cu hemoglobina pe la nivel minim, da era in grafic. Acu nu stiu, poate si copiii astia asimileaza diferit, habar n-am! Stiu ca si eu cit am fost "mica" am avut vesnic anemie; mama are si acuma, tot de-asta...vesnica.

Blogurile alea de care zici tu, stiu ca sunt multe, da' nici eu nu ma prea vad preparind chestiile alea de acolo. De asta intrebam ce si cum, si te-am intrebat pe tine pen'ca stiu ca tu aveai un "dinte" si impotriva laptelui si a produselor lactate, asa ca am zis ca esti cea mai in masura sa imi dai retete fara de-astea.

cite oua/saptamina le dati copiilor?

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Pisigri, io stiu ca tie ti-a intrat bine-n cap asta cu "neaparat la copiii alaptati Fe de la 4 luni"
Eu cand am fost cu Sophia prima data la pediatru a fost exact cand avea 4 luni, ca n-o mai suportam pe medicamentoasa de familie care-mi bagase un ghimpe cu "inceput de rahitism".
Mi-am pus target sa merg la 2 pediatre, cele mai cu faima din oras. Prima...deloc pe sufletu' meu. Aberatii cu:"pusa in funduletz intre perne/ alaptare doar la 4 ore pt. a face trecerea spre diversificare/ Fe neaparat, in ceai (sa mai zic ca Sophia nici pana-n ziua de azi nu a baut ceai?:)))".
Am fost la cealalta, care e si sefa neonatologiei, a salvat o gramada de prematuri nascuti la varste f. mici si are si ea 3 copii (cel mare de varsta mea, cel mic de varsta lui huzband:))).
Ei, asta a fost pe sufletul meu. Mi-a zis: alaptare exclusiva pana la 6 luni si apoi cat mai mult; a zis ca asta cu Fe e o mare moda dar ea nu vede rostul niciunui supliment fara analize prealabile iar analizele nu sunt recomandate fara nevoie, fara niste semnale...O doctorita foarte competenta si relaxata, rabdatoare si fara ifose. Am mers pe mana ei caci rezona cu totul cu ideile mele.
Eu pe-astea cu carentzele de Fe, cu nu stiu ce...nu le cred si nu le dau importantza; am citit ca sunt niste carentze care se regleaza pe parcurs, nu-i nimic de panicat, de sarit in garla. Sunt semne evidente ale lipsei de Fe pe care le poti citi cu ochiu' liber, cel putin un doctor poate face asta. Io n-am vazut niciodata rostul intzepaturii si chinuirii copiilor atat de mici daca nu e neaparat nevoie (suspiciunea unei boli, boala propriu-zisa...). Asa, ca are mai putin Fe sau Ca...ce sa zic, le recupereaza pe parcurs. Asa cred eu. Bine, e foarte important sa ai un medic in care sa ai incredere, asta e clar, nu hotarasti numai tu in orice privintza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexAndra_81 spune:

Hello fetele,
Ne-am intors si noi acasa din haladuiala, ca toata ziua am umblat, pe la mama, la prieteni si in final la mall, la locul de joaca, unde era o inghesuiala de nedescris si o gramada de copii mucosi , asa ca n-am stat decat jumatate de ora

Si Amalia mai mananca snitele si piftelute, dar eu in ultima vreme n-am mai cumparat carne de pui ci numai de curcan, am descoperit un magazin care vinde numai produse din curcan si sper eu ca-s un pic mai sanatoase, ca te crucesti ce auzi cu puii astia injectati.

A propos, ati urmarit vreun episod din Jamie Oliver food revolution, cum incearca sa schimbe alimentatia in scolile americane? Doamne ma iarta, da-s cel putin tampiti americanii astia, dau la scoala primara pizza la micul dejun si numai porcarii, copii aia nu stiau sa recunoasca o leguma, nu vazusera in viata lor o rosie sau un cartof

Problema noastra sunt dulciurile, e terminata asta mica dupa ele, i se aprinde radarul de la o posta daca ne apropiem de vreun ou Kinder.... si cam primeste cate ceva in fiecare zi, nu mult, (adica zic eu ca nu-i mult, nu stiu cat primesc copii vostri), ori un ou, ori un Kinder Pinguin ori un Barni, plus ca si la gradi la gustare au biscuiti sau strudel plus fruct.

Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Pisigri, nici eu nu am mai mancat carne de la 1 septembrie. Nu pot sa spun ca mi-am propus dar asa mi-a venit. ce-i drept peste as manca cu ochii inchisi.

Io zic sa nu te mai stresezi cu ce oi manca tu ca gasesti multe chestii: salate (io sunt fan), legumele la cuptor sunt minunate, spanac, zacusca, vinete, ardei copti, supe, conopida, varza, naut (ca doar castigi experienta acum), fructe cate vrei.

O sa vorbesc cu mama sa imi dea retetele de prajituri de post.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexAndra_81 spune:

Si la noi Ipadul a fost cea mai tare jucarie (si cea mai buna investitie, cate clipe de liniste am avut datorita lui ), nu mai are secrete pentru ea, dar observ acum ca a mai rarit-o cu el, isi mai cauta pe youtube desene dar nu se mai joaca asa mult pe aplicatii

Amalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AlexAndra_81

Hello fetele,
Ne-am intors si noi acasa din haladuiala, ca toata ziua am umblat, pe la mama, la prieteni si in final la mall, la locul de joaca, unde era o inghesuiala de nedescris si o gramada de copii mucosi , asa ca n-am stat decat jumatate de ora

Si Amalia mai mananca snitele si piftelute, dar eu in ultima vreme n-am mai cumparat carne de pui ci numai de curcan, am descoperit un magazin care vinde numai produse din curcan si sper eu ca-s un pic mai sanatoase, ca te crucesti ce auzi cu puii astia injectati.

A propos, ati urmarit vreun episod din Jamie Oliver food revolution, cum incearca sa schimbe alimentatia in scolile americane? Doamne ma iarta, da-s cel putin tampiti americanii astia, dau la scoala primara pizza la micul dejun si numai porcarii, copii aia nu stiau sa recunoasca o leguma, nu vazusera in viata lor o rosie sau un cartof

Problema noastra sunt dulciurile, e terminata asta mica dupa ele, i se aprinde radarul de la o posta daca ne apropiem de vreun ou Kinder.... si cam primeste cate ceva in fiecare zi, nu mult, (adica zic eu ca nu-i mult, nu stiu cat primesc copii vostri), ori un ou, ori un Kinder Pinguin ori un Barni, plus ca si la gradi la gustare au biscuiti sau strudel plus fruct.

Amalia

Si noi avem o slabiciune pentru Kinder. barni nu ii place dar Kinder e in top (Delice, Pingui, ou).

Mergi la inceput