Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***362***

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Mai, da' ce-o fost azi in atmosfera, ca nici Phiphi n-o vrut sa doarma, ne-o terminat psihic!!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Io "oloi" stiu din frageda pruncie, ca si pe maica-mea o apuca sa spuna asa (mai mult de distractie) da' "gabanash" ce e?!! N-am auzit niciodata...e cu "a" ca in Alina sau ca in..."mar"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Olga mie mi se pare mai fain ca ati "split"-uit si ati lasat o particica de distractie si pe miine.
Daca faci atitea poze, nu ne pui si noua citeva?
Io n-am zis nimic de olitze pentru ca, desi avem 3, nu le-am folosit niciodata in scopul pentru care au fost create si, deci, nu mi se parea relevant ca avem un model sau altul.
Multumesc pentru urari.

Mama lui Ian.

"You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis

Hai ca-l rog pe Cristi sa descarce pozele de pe telefoane, caci la asta nu ma prea pricep, desi stau destul de bine la capitolul tehnologie.

Mai nici eu nu prea eram stresata cu olita, caci am vazut ca nu era pregatit si mi se parea aiurea sa-l tot bat la cap. Am incercat odata mai mult, dar s-a suprapus cu criza lui David de la gradinita asa ca am zis s-o las balta. Acum s-a linistit si am reluat activitatea caci am zis pana vine bebe 2 sa scapam de pampers, caci o sa fie destule cheltuieli si sa facem un pic de economie (desi dam banii pe alte prostii ). Mi-am zis ca daca nu este ok, il las in pace. dar merge chiar bine treaba Acum cat sta in casa nu ii pun pampers si il pun eu mai des pe olita si face de fiecare data. La pranz ii pun pampers, la somnul de noapte ii pun si la fel cand iesim undeva. Acum consumam intre 1 si 3 pampersi pe zi. Tot mai bine. Eu cred ca suntem pe drumul cel bun

Si sa nu dati cu rosii, dar am o metoda care nici mie nu prea-mi place...Toti chiloteii lui David sunt cu Fulger din cars si l-am rugta sa nu faca pisu in chilotei caci se supara Fulger Cand a facut pisu prima data la olita eram cu totii tare incantati, dar mai ales el ca nu l-a udat pe Fulger. S-a nimerit chiar atunci sa am ceva ciocolata cu respectivul personaj si i-am dat si i-am zis ca Fulger ii multumeste. De atunci de cate ori face la olita imi cere apoi si ciocolata Nu-i dau multa, aprox un baton din acela cum au si Kinder, dar nici atat, doar ca nu prea imi place metoda, insa deja am intrat in joc si functioneaza. Este rau ce fac?

Olga, mamica lui David iepurasul si 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Io "oloi" stiu din frageda pruncie, ca si pe maica-mea o apuca sa spuna asa (mai mult de distractie) da' "gabanash" ce e?!! N-am auzit niciodata...e cu "a" ca in Alina sau ca in..."mar"?

Gabansh e camara la tara. Primii doi "a" sint "a" din "mar".

PS. Cum stai cu mucii? Pin' la briu, pin' la briu?
Fa-te bine repede si hai mai mult in povesti!

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui magdyi2001

Salut!

Fetele, Olga si Anca sper sa nu va suparati pe mine, dar am hotarat sa raman la Monn peste noapte, tinand cont si de faptul ca ne cunoastem si copii se cunosc. Va multumesc din suflet si poate totusi am sa am ocazia sa va cunosc si pe voi in scurtul timp pe care am sa-l petrec in Buc. si mersi mult de tot!!!!

Magdy, de Gabriel (05.03.2009), Maria (17.09.2010) si Theodora(23.12.2005-25.12.2005)

Minunile Palmierilor

Povestea ei,povestea lui,povestea noastra... Bucura-te Marie...

Nu avem de ce sa ne suparam...este si normal sa-ti doresti sa stai la o persoana pe care o cunosti deja. Noi doar am incercat sa ajutam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Inapreda, da' se umfla ca fasolea? Si am inteles ca se pune si la inmuiat inainte?

Cind ai zis de oloi, la oala mare m-am gindit prima data. abia dupa paranteza-explicatorie mi-am amintit ca si la noi, mama-mare (si, de cind a imbatrinit, si bunica), mai zic oloi la ulei. Dar credeam ca e moldovenism

Am o intrebare pentru voi: voua cum va place mai mult, "mamaie" sau "bunica"?
La noi acasa nu s-a folosit "mamaie" si mie nu-mi place, si numai ce mi-a scos ochii o doamna de la serviciu, proaspata bunica, spunindu-mi ca ce poate fi mai dulce decit apelativul "mamaitza"....
Monn, e chestie de regionalism?
Nu prea cred, ca si in zona asta am auzit f des folosita "mamaia"; doamna de care va zic e din judetul Ialomita, de felul ei.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdyi2001 spune:

Olga, nu e vorba numai ca o cunosc dar daca tu ai fi fost "normala", din caracterizarea pe care mi-a facut-o Anca, cred ca as fi tras la tine. Dar asa nu pot sa te pun noaptea pe drumuri si sa dorm in camera "sterila" a lui bb.

Magdy, de Gabriel (05.03.2009), Maria (17.09.2010) si Theodora(23.12.2005-25.12.2005)

Minunile Palmierilor

Povestea ei,povestea lui,povestea noastra... Bucura-te Marie...

Mergi la inceput

Ilinca mai ai maneci curate?

Al meu copil adoarme foarte bine la pranz, desi se si trezeste tarziu. Noaptea avem probleme cu adormitul. La pranz am rabdare caci ma intorc cu spatele la el si stau pe net pe telefon si nu ma enervez, dar noaptea, cum se stinge lumina incepe: vreau apa (de vreo 5 ori), vreau cookie, vreau cascaval, ma doare aia, aia (si trebuie sa-l dau cu crema, asa este jocul, cum l-am dat i-a trecut imediat) etc etc, apoi se linisteste, dar trebuie sa ne imbratisam si nu ar fi nici o problema caci si mie imi place, dar imi da picioare in burta si ma doare si ma enervez si etc etc. Si uite asa trece vreo ora si ceva si eu ma rog de el sa adoarma. Nici pe net nu pot sa stau caci se vede lumina de la tel noaptea si vrea si el. cam asta este distractia la noi. In caz ca va interesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Eu am experimentat o singura data cu naut "crud" si m-am lecuit; l-am lasat o noapte si-o juma' de zi "la moi" si l-am fiert de-am crezut ca-mi rup buletinu' de nervi! Mi-am promis ca...nu mai fac! E posibil sa fi avut ghinion, nu zic nu dar nu ma mai risc.
Deci, da, tre' lasat la inmuiat; nu tin minte daca s-a umflat au ba ca experienta avu loc demuuuuuuult, pe la inceputurile montignacismului.

Mie nu-mi place "mamaie" care, da, e un regionalism, din cite stiu eu. Nu-mi place nici "bunica", "buni" etc. Eu bunicilor mele le-am spus "Mama Tie" si "Mam Nitza", deci, sigur, sint subiectiva. Dar, daca ar fi sa leg, "mamaitza" n-ar fi o optiune!

Mama lui Ian.

Mergi la inceput

Pisigri sincer mie imi place mai mult bunica. Si sper sa nu se supere fetele care folosesc "mamaie", dar nu-mi place deloc. Prima oara am auzit de mamaie cand am venit in Bucuresti si a sunat tare ciudat pt mine. David le zice asa la bunici: la socara ii zice buni (de la bunica) si mamei mele ii zice buca-a (de la babusca - bunica in rusa - asa ii zic si ceilalti 8 nepoti). Soacra mai insista sa-i zica Silica, pe nume, dar mie mi se pare mai frumos sa-i zica buni.

S-a trezit fii-meu si s-a culcat barbata-miu mai astept pana plec de-acasa

Mergi la inceput