Consult oftalmologic copil 5 ani

Consult oftalmologic copil 5 ani | Autor: Danutz@

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,

Am nevoie de sfaturi de la voi.
Am fost ieri cu baietelul la un control oftalmologic si se pare ca are nevoie de ochelari.
Ieri l-a pus sa se uite la panou, apoi i-a pus picaturi si i-a facut masuratori la un aparat (nu stiu cum se numeste). Urmeaza sa mergem sa-i stabileasca dioptriile pt ochelari.
Aici e problema: nu stiu cat de mult ma pot baza pe ce va spune el cand ii vor fi puse lentilele acelea cu diferite dioptrii.
Voi stiti cumva sa existe si alta modalitate de stabilire a dioptriilor?

Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ditza_ditza spune:

buna,

Noi avem un baietel de 3 ani dar pe la 1 an am vazut ca are un ochisor mai lenes.Am intrebat prin jur si din vorba-n vorba am aflat ca exista aparate care pun diacnostic de la cateva luni.Multi ne recomandau sa lasam controlul dupa 3 ani ca sa inceapa copilul sa vorbeasca
Am mers la un asemenea aparat si a fost o alegere buna,copilul nu vedea bine cu ochisorul lenes drept pt care nu-l mai folosea.
Acum suntem in evidenta unei clinici specializate in tratarea copiilor si purtam ochelari cu dioptrii diferite.
Tehnologia se cheama visual screening si aparatul plus optix dar tot la picaturi cred ca ajungi........bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Noi am fost cu fetita la Infosan pt un control complet...au pus-o si la panou (cu animalute si obiecte, nu cu litere), dar i-au facut si o multime de masuratori cu diferite aparate, plus alte teste cu fel de fel de cartonase...a durat mult consultatia, cred ca vreo 45 de minute...picaturi nu i-au pus.
Mie mi s-a parut f complexa consultatia...

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutz@ spune:

Va multumesc pentru raspunsuri.

Am fost marti pt stabilirea dioptriilor (+1,75 si +2). Dar as vrea sa mai cer o perere, pt ca dupa cum ma asteptam, nu prea era atent la faza cu panoul.
Problema acum este ca nu mai vreau sa repet etapa cu picaturile, pt ca a fost foarte neplacut pentru el.

Raluca, am sunat la Infosan si mi-a spus ca trebuie sa-i puna picaturi pt stabilirea dipotriilor. Voi pt ce ati fost si la ce dr?

ditza_ditza la ce clinica ati fost voi?

Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Pai noi avem un astigmatism hipermetropic congenital (are si taica-su exact la fel)...descoperit la 4 ani jumate, si primul dr la care am fost ne-a recomandat ochelari. M-am mai documentat si eu si am vazut ca in 90% din cazuri pt acest diagnostic nu se recomanda ochelari, considerandu-se fiziologic. Am intrebat si pediatrul si ne-a recomandat sa mergem sa cerem o a doua opinie. Am fost la Infosan, si desi diagnosticul s-a confirmat, recomandarea a fost "fara ochelari".
I-au facut masuratori cu mai multe aparate, au pus-o la panou (concluzia a fost ca vederea este peste medie) si i-au testat mai multe chestii...cu ceva cartonase si placute, sa vada cum vede cu ochelari 3d...etc...fara picaturi.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Buna,
noi am ajuns la Oftapro si ne-a trecut prin tot felul de aparate dar pt stabilirea corecta a dioptriilor tot la picaturi am ajuns.
Personal nu stiu ce sfat sa-ti dau,noi mergem pe mana doctorilor.

bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Solutia pe care i-a pus-o in ochisori este Atropina. Este cea mai sigura metoda de stabilire a dioptriilor. In cazul copiilor care sunt cu atat mai putin cooperanti decat adultii, este absolut necesar folosirea Atropinei. Este metoda cea mai sigura. Dupa atropina, folosesc refractometrul clar. Dar si la adulti apar diferente, dar la copii. In general si la adulti, medicii fac o "combinatie" intre masuratorile cu atropina si cele cu refractometru normal.

Asa ca ce i-au facut, i-au facut bine :)

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Mentionez ca sunt purtatoare de ochelari de o viata (de pe la 7 ani), plus ca am in familie o afacere de optica medicala deci mai stiu asa in mare cum functioneaza controalele oftalmologice. ;).

Mergi la inceput

Baby.....noi nu suntem de specialitate dar sigur nu i-au pus atropina,parca midrum!?!
Asta mic are dioptrii diferite,purtam ochelari cu rame si lentile din plastic si am constatat ca se zgarie destul de usor.Avem si cateva ore de ocluzor,oricum ne ducem la control des.

toate bune!

Mergi la inceput

Da, mydrum. Cam acceasi treaba. Dilata pupila.

Ochelarii cu lentile de plastic ... Exista un tratament special pentru lentilele de plastic antistrech .. Se zgarie mai greu ... Sunt mai usori, nu se sparg deci mult mai practici si mai putin periculosi pentru copii.

Mergi la inceput

Multumesc de informatie,poti dezvolta un pic ideea tratamentului acela special?
Ochelarii i-am facut tot la Oftapro si desigur tot iei ne-au recomandat varianta de "plastic" avand in vedere varsta copilului.

Toate bune!

Mergi la inceput