Jurnalul unei "Homeschooling mom"

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns medin spune:

V-am urmarit subiectul si as vrea sa intervin cu un comentariu.
Desi in principiu nu sunt adepta HS, traind in Romania mi-as dori sa existe aceasta varianta si aici. De ce? Pentru ca sunt extrem de dezamagita de nivelul educatiei aici. Copilul meu este clasa a II-a la o scoala bine cotata in Bucuresti. A mers la scoala in clasa I cu un nivel de pregatire mult peste medie. Practic as fi putut sa-l inscriu in clasa a II-a cu ceea ce stia, fara nici o exagerare. Sansele sa reuseasca sa faca performanta erau extrem de mari. Din pacate, ce s-a intamplat este exact ca in experimentul pe care cineva il descria mai sus, cel cu puricii. Nu a avut voie sa sara mai sus decat prevede legea doamnei invatatoare. Care, evident, ii lasa sa sara doar pe favoritii ei de la afterschool. Copilul nu a fost nici intrebat, nici scos la tabla, nici laudat. Treptat si-a pierdut interesul si nu a mai fost dornic sa munceasca, pentru ca nu vedea de ce era nevoie.
Uniformizare, indiferenta, nesimtire as zice. Asta se intampla in scoala romaneasca. Perioadele cele mai bune in care copilul asimileaza lucruri noi si la un nivel ridicat sunt vacantele, in care invatam acasa si reusim sa facem enorm in comparatie cu saptamanile in care merge la scoala. De la scoala vine obosit, are teme stupide si destul de plictisitoare (de ex 5 probleme, toate la fel, in genul celor pe care le facea fara probleme cu un an in urma)cu care isi consuma timpul si energia si care nu ii asigura un real progres, la nivelul potentialului. Nivelul la care se lucreaza in clasa este unul mediu, desi copiii sunt foarte buni majoritatea, deoarece se lucreaza la after si la cercurile de meditatii ale doamnei si trebuie sa se forteze mana sa dai banii acolo.
Ceea ce se intampla cu invatamantul este, din punctul meu de vedere, foarte grav. Incepand cu scoala primara si cu aceste after-uri care sunt motive de discriminare fatisa ale copiilor, culminand cu sexul cu profesorii despre care am aflat cu totii. In aceste conditii, mi-as dori sa imi pot educa copilul acasa. Oricum, tot ceea ce stie, stie de acasa. Lucram impreuna ca sa surmontam faptul ca la scoala nu se face decat de fatada, ca sa nu mai spun ca nu se face mai nimic la muzica, desen, cunoasterea mediului... Pur si simplu luam cartea de cun mediului si invatam de fiecare data acasa ceea ce doamna nu le preda niciodata.
Scoala pentru mine a devenit un cosmar. Bani in schimb ni se cer permanent, pentru orice.
Cred ca sunt multi parinti care au ajuns la exasperare cu scoala din Romania, dar de ce nu se face nimic, de ce nu exista proteste, de ce nu se interzice after-ul cu propriii elevi (in conditiile in care in cele mai multe cazuri nu se platesc impozite pe acele sume), de ce nu se monitorizeaza in mod corect activitatea cadrelor didactice, de ce se permite spaga sub toate formele, de ce se permite ca pretul excursiilor sa fie cu 150% mai mare decat costul real al acestora, de ce, de ce, de ce?! Scoala a ajuns asa ca o licitatie. Iar copilul conteaza cel mai putin. Mie uneori imi vine sa ma duc sa-mi iau copilul de mana, sa-l aduc acasa si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Citat:
citat din mesajul lui corap

Creationismul este si in programs copiilor scolarizati in scolile publice din Romania. La disciplina nonfacultativa religie.



Imi pare rau, in Romania religia ESTE FACULTATIVA. Fi-mea are liniuta la materia religie (nu o frecventeaza) si i se incheie media fara aceasta materie, conform legii invatamantului.

Eu sunt de acord cu iulianam - religia nu are ce cauta in scolile publice, pentru cine doreste ar trebui sa organizeze bisericile scoli (de duminica) sau cursuri gen after-school, optionale, etc.

Iuliana - in scoli se face ortodoxism acolo unde populatia e majoritar ortodoxa si (cred, nu sunt sigura) catolicism unde populatia e majoritar catolica, etc. Pentru cei care nu apartin majoritatii exista 2 variante: 1 - retrag copilul de la ortodoxie dar vin cu note/medii de la biserica lor (e o lista de culte acceptate de nu's ce minister de unde ai voie sa aduci nota) - si 2 - retrag copilul de tot, cum am facut eu. In legea invatamantului scrie negru pe alb "... elevul poate sa nu frecventeze orele de religie. In acest caz, situatia scolara se incheie fara disciplina Religie" (art 18, alin 2, legea invatamantului 1/2011).
Legea mi se pare corecta, o singura chestie am de comentat: fiind o materie facultativa, deci ne-obligatorie, de ce trebuie sa fac eu cerere sa nu o faca si nu trebuie (cum ar fi normal) sa faca cerere de inscriere cei care doresc sa o faca.





Sorana si Monica (28.09.2002)



pai ar trebui sa-ti para, ca spui aiureli. uite ce spune Legea invatamantului (1/2011):

"ART. 18 (1) Planurile-cadru ale īnvatamāntului primar, gimnazial, liceal si profesional includ religia ca disciplina scolara, parte a trunchiului comun. Elevilor apartinānd cultelor recunoscute de stat, indiferent de numarul lor, li se asigura dreptul constitutional de a participa la ora de religie, conform confesiunii proprii.
(2) La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie. Īn acest caz, situatia scolara se īncheie fara disciplina Religie. Īn mod similar se procedeaza si pentru elevul caruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat conditiile pentru frecventarea orelor la aceasta disciplina.
(3) Disciplina Religie poate fi predata numai de personalul didactic calificat conform prevederilor prezentei legi si abilitat īn baza protocoalelor īncheiate īntre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si cultele religioase recunoscute oficial de stat."

asa ca religia nu e disciplina facultativa, asa cum eronat afirmi; face parte din trunchiul comun. din cauza posibilitatilor oferite la alineatul 2 m-am ferit de cuvantul "obligatorie". dar in niciun caz nu e o disciplina nici optionala, nici facultativa.
oricum procentul de "scosi de la ora de religie" este nesemnificativ, in bucuresti, cel putin, cu motivatii de tipul "ce-o sa faca copilul cat timp ceilalti sunt la religie", "lasa-l acolo, ca poate n-o sa-i strice", "ce-o sa zica scola, piata, cartieru' ca al meu nu face religie"
chiar si dintre cei "scosi" o parte "beneficiaza" de ora, chiar daca nu si de nota, pentru simplul fapt ca impart clasa cu cei care frecventeaza - si nu au voie cu casti pe urechi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana
Nici corap nu stia ca religia e facultativa
Sorana si Monica (28.09.2002)



ai terminat cu mine, sau continui sa aberezi asupra a ceea ce stiu sau nu stiu eu?

eu stiu foarte bine legea, multumesc frumos. TU nu stii ca nu exista discipline facultative, ci numai obligatorii si optionale. Iaca art. 65 din aceeasi lege:
"ART. 65
(1) Planurile-cadru de īnvatamant cuprind disciplinele, domeniile de studiu, respectiv modulele de pregatire obligatorii si optionale, precum si numarul minim si maxim de ore aferente acestora.
(2) Trunchiul comun se constituie din disciplinele/domeniile de studiu/modulele de pregatire obligatorii, iar curriculumul la decizia scolii se constituie din disciplinele/domeniile de studiu/modulele de pregatire optionale."

Ma gandesc ca, daca scoala nu te-a invatat lucrul de baza de a te documenta inainte de a vorbi si de a arunca cu afirmatii aiuristice despre ceea ce stiu sau nu stiu altii, probabil ca are cel putin cateva lacune (curriculare)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

medin, asa patesti cand te duci la pomul laudat adica la scolile bine cotate.

HS in Romania mi se pare SF, cel putin in viitorul apropiat si indepartat

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Greieras eu cred ca te contrazici singura-daca locuiti intr-un cartier cu scoli bune unde parintii se sacrifica sa se mute si majoritatea copiilor merg la scoala privata,iar scoala publica este foarte buna spune-mi te rog cum acesti copii ar fi sub standardele voastre.Pentru ca mie imi suna ca acesti copii provin din familii care se ingrijesc mult de ei din moment ce se sacrifica pentru binele copiilor.
Nu sint adepta HS,dar cred ca toti parintii sint intr-o anumita masura si educatori de-a lungul anilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
Ma gandesc ca, daca scoala nu te-a invatat lucrul de baza de a te documenta inainte de a vorbi si de a arunca cu afirmatii aiuristice despre ceea ce stiu sau nu stiu altii, probabil ca are cel putin cateva lacune (curriculare)...


se pare ca tu te-ai documentat chiar degeaba. Cu textul in fata si intelegi din el numai ce vrei tu si nu ceea ce el afirma clar.


citez din text: La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie. Īn acest caz, situatia scolara se īncheie fara disciplina Religie.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

gresit, patou.
legea spune ca exista doar discipline obligatorii, care sunt cele care fac parte din trunchiul comun si disciline optionale.
si mai scrie, de asemenea, ca disciplina religie face parte din trunchiul comun.
daca in trunchiul comun exista doar discipline obligatorii, si religia face parte din trunchiul comun, inseamna ca religia e disciplina obligatorie.

in invatamantul romanesc - primar, gimnazial sau liceal - nu exista, conform legii, discipline facultative.

e suficient de clar acum sau e necesara o schema?

Brrrr, ce-a iesit din topicul asta!

Eu o ascult in continuare pe greieras, si chiar mi-ar fi placut ca subiectul asta sa fi fost ceea ce isi propusese. in fond greieras face ceva legal (legal in locul in care locuieste).

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109892&whichpage=1
ma gandesc ca polemicile isi aveau locul la acest topic,
nicidecum nu cred ca era cazul sa inabuse acest subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
e suficient de clar acum sau e necesara o schema?


e necesara o schema




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

luni o aveti - cu diagrame si culori. ok?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Cam pana la ce varsta aveti de gand sa faceti homeschooling? Ma gandesc ca nu se poate merge prea sus, nu mai departe de middle school, ma insel? Si dupa aceea, ce se intampla?



- Dar pana cand, capitane Andrei?
- Pana la capat Postelnice!




Din ce am vazut pe aici, o parte intra la scoala la liceu. Nu devin notiunile prea avansate pentru parinti care poate nu au pregatire chiar asa avansata? Sunt programe online si invata copilul singur la liceu?



www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

Mergi la inceput