Fratia Pinguinului (5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Corap scrie tu frumusel reteta aia cu briose + rosii uscate la soare.

Iti dau la schimb, nu ciorba de sfecla, ciuperci + rosii uscate la soare + blue cheese.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Ah, da, sa-ti zic eu ce am patit cu sfeclele.
Le-am copt in cuptor. Vreo 7 la numar. Si din mari si frumoase au ramas mici si stafidite.
Asa ca am hotarat sa le pun pe toate in ciorba. (a fost prima oara cand am facut ciorba de sfecla. Asta a facut parte din: azi gatesc ce nu am mancat niciodata)

Le-am ras, am inrosit tocatorul din plastic si de jur imprejur am tapetat cu aceeasi culoare.
In oala de ciorba ele s-au rehidratat bine si au depasit marginile.

Am obtinut intr-un final 3 oale cu ciorba de sfecla pe care le-am donat si io in familie.





Macar a fost buna?

Baga o reteta ca am si eu niste sfecle stafidite si nu ma indur sa le arunc


Edit
Gusta, limba asta o scot la toata lumea


CAPRA CU 2 IEZI


mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.desprecopii.com/pozeconcurs/ShowPhoto.asp?url=upload/Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta/dcc1.jpg" target="_blank"> VREM PE SKYJET!!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/ShowPhoto.asp?url=upload/Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta/dcc2.jpg" target="_blank"> NU MAI VREAU SABII TOATA VIATA!!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=7" target="_blank"> A INCEPUT VOTAREA!



www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

n-am mancat niciodata ciorba de sfecla...

mie-mi place numa' salata simpla (sau eventual cu hrean) - eu cumpar numa' sfecle mici-mici (care sunt mai dulci decat sfeclele mari, pe probatelea) pe care le coc 3-4 ore (azi-noapte de la 10:45 p.m. pana la 02:00 am). dupa ce se stafidesc si le cojesc fierbinti ramane cam un sfert din sfecla le tai cubulete, sare, ulei, otet si furajez familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

A iesit foarte buna. Fata care ma mai ajuta la curatenie a luat un borcanoi la serviciu si s-a laudat ca ea a facut-o.

Baza a fost ciorba de legume: ceapa, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, telina (rase si parpalite un piculet in ulei de masline) in care am aruncat dupa ce s-au fiert sfecla rasa.
Apoi bors si galbenusuri cu smantana + leustean.


Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

neata Fratie
ciorba de sfecla e mortala, eu pun si cartofi....si se coloreaza frumosssss, eu o mai pun si bucati dupa care o scot, asta cand mi-e lene s-o rad


deci am o leneeeee, mama mama, asa ca am sa stau cumintica in vf patului si am sa astep[t apocalipsa.....dupa fusul orar al fiecarei tari

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

• 500 g faina (ochiometric juma de punga)
• 1/2 lingurita praf de copt
• 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
• 150 g unt, topit (aseara l-am pus la topit la microunde si am uitat sa dau puterea mai mica - asa ca a deversat untu' - probabil oi fi pus juma' de cantitate)
• 2 oua (aseara am mai pus unu' ca mi s-a parut cam tare compozitia - l-am adaugat la spartu' targului)
• 200 ml kefir sau iaurt (io am pus 200 de ml de iaurt de baut si 100 de iaurt-iaurt)
• 200 g branza rasa (eu am pus niste cascaval cu gauri, ca n-am gasit telemea prin casa)
• 1- 2 lingurite de sare (in functie de cat de sarata e branza)
• 1- 2 lingurite piper
• 100 g rosii uscate la soare, taiate cubulete (eu am pus un borcanel de la megaimage cu rosii uscate marcalorcanustiucumsecheama)
• putin cascaval ras, pentru pus deasupra (am uitat)
• optional:ce alte ierburi mediteraneene iti plac

Mod de preparare
• Pregateste tavile de briose. Incalzeste cuptorul la 190 C
• Amesteca bine faina cu sarea, piperul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, ierburile si branza rasa
• Cu un mixer bate ouale, apoi adauga untul.
• Amesteca 1/2 din kefir
• Pune 1/2 din amestecul de faina. Amesteca.
• Adauga restul de kefir si faina, amestecand dupa fiecare.
Precedentele 3 etape eu le-am invalmasit odata ca nu era sa fac prea multe operatiuni.
• Pune rosiile uscate taiate
• Amesteca cu o lingura.
• In fiecare hartie de briosa pune cate o lingura de coca. Pe deasupra presara cu cascaval ras
• Coace 20 minute
• Raceste briosele pe un gratar.

aceasta este o reteta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

aia cu blue cheese e o reteta proprie inventata aseara - asa ca nu pot scrie:
aia "din ochi"
aialalta "din ochi" etc.

basicu' erau 4 oua, 5-6 linguri de faina, juma de pahar de vin alb, neste unt amestecat cu ricotta. in rest, branzeturi, mai tari, mai moi, si am pus si ceva masline la sfarsit. Toate amestecate si puse intr-o tava de tort :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Buna dimineata!

Am promis ieri ca scriu reteta de prajitura cu morotzi. Hδr kommer morφtskaka (adica iete prajitura):

200 g de morcovi (cam 3 bucati)
50 g de nuci sau migdale
2 oua
200 g de zahar
1 lingurita de scortisoara
jumatate de lingurita de ghimbir
1 lingurita de zahar vanilat (eu pun mai mult)
jumatate de lingurita de bicarbonat
o lingurita de praf de copt
200 g de faina
100 ml ulei
coaja de portocala sau lamaie dupa gust

Toate astea se amesteca dupa inspiratie.

Glazura:
100 g branza Philadelphia
50 g de zahar pudra
o lingurita suc de lamaie

Se mixeaza toate astea si se pune glazura 10 min la frigider.

Prajitura se coace la 175 de grade timp de 45 de minute.
Cand se raceste, se pune deasupra ei glazura si se baga cu totul la frigider cateva ore bune.

Sa imi ziceti ce v-a iesit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

merge si cu ghimbir praf?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

merge si cu ghimbir praf?


Pai de ala se foloseste de regula la prajituri. In Suedia sunt multe retete cu ghimbir, dar cui nu ii place gustul poate renunta la el. In prajitura asta nu se simte prea mult, deci nu e deranjant.

Mergi la inceput