Scolari de Iulie - August 2004 * 85
Raspunsuri - Pagina 11
polux spune:
Alice si mie mi se pare mult sa fiu sincera. Cand am vazut testul am inlemnit. Da, ei le introduc prin experinte, deci se "joaca" in clasa cu tot felul de jucarele, si le prind de nu stiu ce suporti, si vad daca stau in echilibru sau se duc in jos...etc. Iar la test erau numai schitate niste obiecte si ei trebuia sa marcheze parca punctul de spijin, si nu mai stiu ce , si apoi sa spuna daca echilibru e stabil sau nu. Nu era cum am facut noi la fizica abstract...dar eu nu stiu daca am inteles mare lucru din testul ei.
Mi-ai dat o idee sa fac poze la testele astea ciudate.
O zi buna, eu plec la nani.
g_ioana spune:
Neatza
La multi ani cu sanatate si noroc poetului Mateisi prichindelului Matei!!!
Superbe lucrarile lui Pat si lui Luca de la ceramica felicitari ...si intr-adevar Luca scrie foarte frumos...
Noi n-avem ce face,doamna a zis ca in clasa I a si a II a caligrafia este foarte importantaasa ca trebuie sa scriem exact ca la carte(de exemplu am observat cum face Luca A mare...mandra mea nu are voie sa-l faca asa trebuie nu stiu cum inclinat pe o parte...
Liliana bravo Adeluteiai de ce sa fi mandra de ea!...eu aseara am scos niste subiecte date la smart anii trecuti...au niste intrebari...recunosc ca la doua intrebari am fost incuiata dar mandrulitza s-a prins rapid de smecherie...asta inseamna ca ei sunt formati altfel decat noi..
hai sa avem o zi faina,eu stau cu gandul la mandra ca are azi doua concursuri si 5 ore..
Dorsilia spune:
hello
eu am scris ieri un mesaj dar nu-l vad, s-a pierdut pe tzeava se pare...
reiterez acum urarile de LMA pt Matei si Mara...si felicitari micilor artisti Si eu am acasa un artist, care face tablouri la lucru manual, din hartie creponata, glasata si lemn ce cade de la ascutit creioanele colorate...sunt uimita ce frumoase flori a scos, o sa va pun poze mai incolo
o zi buna s-avem
corianai spune:
Neata,
La multi ani cu intarziere Marutei si celor doi Matei
Eu va spun ca am inceput sa invidiez caietele ordonate din Ro, pt ca aseara iar am avut circ cu eva care nu avea chef sa isi termine lectia ei saptamanala. a inceput sa bufneasca si sa tranteasca, pana la urma a terminat de citit dar nu a vrut sa raspunda la intrebari neam... cica nu e obligatoriu astept intalnirea cu invatatoarea blondina sa aflu si eu ce si daca ar trebui sa faca ceva acasa in afara ce citit carticica cu pricina care ni s-a comunicat sa nu dureze mai mult de 10-15 min zilnic... numai ca noi fireste ca o citim toata seara dinainte Asa ca eu imi descarc energiile constructive asupra Marei care are mari probleme cu franceza, si numai eu sunt de vina ca am convins-o ca e usoara si frumoasa si ea o uraste... deci trebe sa ma pun la punct cu gramatica franceza
pup, o zi frumoasa
mitzura spune:
Neata,
Multumesc de urarile pentru Mara, am si uitat sa va spun in ziua aia, suparata fiind in legatura cu Tudor.
Trebuie sa-i felicit pe Patrick si Luca, lucrarile lor sunt nemaipomenite. Au talent! Sa va tineti de treaba asta, sa nu lasati sa se piarda talentul. Si eu mi-am promis sa fac acelasi lucru cu desenul lui Tudor.
Bunny si Kim, si toate fetele. Zilele asta exact asta a fost tema gandurilor mele, laudatul/recompensatul copilului vs. criticarea lui. Inteleg perfect ce ziceti, Bunny ai mare dreptate!. La noi contextul e putin altul. Tudor in relatie cu soacra mea, care a fost invatatoare si care il supravegheaza uneori la teme. Nu reusesc sa se inteleaga nicicum, dar nici nu ma mir, avand in vedere ca ea e ca invatatoarea lui Luca. In tot ce face Tudor vede numai partea negativa care trebuie criticata. In plus la teme, sta nedezlipita in spatele lui si il toaca incontinuu la fiecare miscare. Tudor imi tot spune ca eu il ajut altfel la teme, si ca nu ii place sa lucreze cu ea. Dar realitatea este ca avem nevoie si de ajutorul ei. Numai ca ea isi intra in rol prea serios si nu stie sa abordeze toata treaba asta mai relaxat. Offf, ieri, nu mai stiam cum sa-i impac, Tudor se plangea ca nu-i place sa faca temele cu ea, ea se plangea ca nu o asculta.
Tinta mea acum e sa il invat sa-si faca temele singur, mai ales ca sunt foarte asemanatoare de la o zi la alta, cam aceleasi exercitii, cu aceleasi exemple, n-ar fi greu.
Si intr-adevar daca l-ati vedea cum i se lumineaza fata cand il laud, si cat de repede lucreaza cand ii spun ca e concurs si ne luam la intrecere amandoi sa vedem cine face mai repede... Totul e sa stii cum sa prezinti si cum sa imbraci intr-o forma placuta toate astea si atunci si ei raspund pozitiv.
Daria, ce mai face Giulia, pana la urma cum i-au iesit analizele? M-am tot uitat sa vad daca ai scris.
Kim, Luca scrie foarte frumos! Bravo lui, inclusiv pentru dictare.
Lilianei, bravo Adelutei pentru performantele ei!
Roberta, la multi ani lui Matei!
g_ioana spune:
Mitzuexact din motive enumerate de tine eu i-am interzis din start bonei sa faca temele cu mandra...nu prea i-a convenit dar asta-i treaba...nici cu tati nu si le face...acum ea s-a obisnuit sa si le faca stand singura in camera,obligatoriu cu radio deschis..si doar la sfarsit le verificam impreuna...eu cred ca ai putea sa-i zici soacrei sa stea in alta camera si doar cand ii cere Tudor ajutorul sa intervina...Marutza ce mai face,cum merge cu gradi?
Corilasa fata in pace ca stie ea ce trebuie sa faca....si mandra si-a adus aminte aseara ca azi trebuie sa duca cartea inapoi la biblioteca...isi luase "Povestind copiilor" de Ion Creanga si nu a terminat-o de citit..asa ca pe la 8 s-a apucat sa citeasca Soacra cu trei nurori...eu o pun sa citeasca tare..auzeam niste cuvinte ca la un moment dat o intreb in ce limba scrie?...prea multe si grele regionalismele folosite de Creanga...la un moment dat din exces de zel citea si virgulita,punt,semnul exclamarii..puncte,puncte,puncte....
szivarvany spune:
salutare, multumim frumos de intrebare analizele sunt ok ambele; ieri a fost totul super ok, Giulik fericita, am fost de i a scos si un incisiv lateral de jos asa ca zana a vizitat-o.
bey, ce zgomot face foaia de 10 lei noaptea pe sub plapume si perini
Polux, ai un copil extraordinar, iti seama Felicitari amandurora pt munca depusa si rezultatele frumoase
Kim, foarte fain caietul. La noi doamna e muuuuult mai indulgenta, vad caietul cu cai cum zic eu literelor facute de Giulik, subliniaza asa finut dar atat. Eu l-as umple de rrosu
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Si tu poti fi Mos Nicolae
mitzura spune:
Pai Ioana, crezi ca nu i-am spus? De mai multe ori chiar, dar e o mare figura. Ea asa e cu toata lumea, pe toti ne pisalogeste, nu se poate abtine sa nu stea langa el si sa-i faca observatie. dar cred ca urmatorul pas va fi sa o rog sa nu mai faca temele cu el (stiu de acum ca va reactiona negativ), dar nu stiu altfel cum sa fac. Pentru ca riscul este ca-i dezvolta o aversiune pentru teme, ori eu imi doresc exact contrariul.
Daria, ce bine! Si deci a fost doar o indigestie mai prelungita? Ea a tinut regim in tot timpul asta?
roberta04 spune:
Multumim pentru urari! aseara ne-a scos Matei la mall, am mancat la Mc si chinezarii si ne-a alintat tati cu inghetata, ce bine e sa evadezi uneori :)
Ieri am fost si mandra de el, a luat 3 de FB, doi la scris si unul la mate. Azi au avut concursul Eurojunior, abia astept sa vad ce a facut.
Kim si Roxi, foarte frumoase lucrarile, am ramas surprinsa! Bravo!
Mitzu, si la noi e cam la fel, Petro sta ca un uliu cand isi face Matei temele, eu am grija sa subliniez partile pozitive (mi s-a spus chiar de la Londra ca sunt adepta managementului prin recompense si le-a zis ca e probat pe copilul meu :) )
Si am grija sa mai vorbesc la telefon cand stiu ca ma aude dar el crede ca eu nu il observ si atunci ii mai spun surorii sau soacrei cat sunt de multumita de rezultatele lui la scoala si il vad cum efectiv infloreste :)
Daria, bine ca e Giulika mai bine!
Liliana, felicitari!
Nu mai stiu ce am citit, mai revin :)
alice2004 spune:
Daria, ma bucur mult ca Giuli e mai bine cu burtica !
Roberta, felicitari pentru FB-uri !
Lia, voi cum sinteti ?? Au trecut racelile/mucii/tusea et.comp ??
Cori, succesuri la invatat le gramatic franse !!
Later edit - dupa poza individuala de la scoala, iata-o si pe cea de grup, cu toata clasa I C :
https://picasaweb.google.com/alicesiandrei/Noiembrie2011#5676036522115885122.
Alice si Andrei
"Seen it all. Done it all. Can't remember most of it"
www.youtube.com/watch?v=DybPQjeBQF0" target="_blank">By an ion