Copil problema, parinti indiferenti
Raspunsuri - Pagina 4
Dorsilia spune:
LadyJ, ca in atatea cazuri si aici ai perfecta dreptate...oamenii nu duc lucrul pana la capat de aia nu se rezolva niciodata nimic, mereu se gasesc scuze, temeri etc
daca nu se fac demersurile directe catre cei autorizati sa rezolve acest gen de probleme, ce se asteapta? politia ar putea face si ea o sesizare la Protectia Copilului, insa mai bine se da deoparte ca nu e obligata, nu e adult, iar ei probabil ca nu au departament de Delicventa Juvenila...
vorbim cumva de o familie de tigani/rromi? sau ?
nimeni de pe acest forum nu poate rezolva problema mai mult, au fost date sugestii f bune, pai atunci luati calea solicitarilor catre institutiile indicate si se vor lua masuri...daca va temeti de represalii din partea "clanului" baietelului, atunci mergeti si la Politie si faceti o nota scrisa ca va simtiti in pericol si ca va temeti pentru viata Dvs. Daca ulterior veti primi de ex amenintari verbale, sau va va fi manjita casa cu grafitti sau va vor fi sparte geamurile, faceti poze si depuneti plangere, dati in judecata, mergeti inainte cu actiunea....
imi pare rau ca situatia e asa cum e in tara asta si ca oamenii nu mai sunt toti oameni
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia daca nu este distorsionata descrierea comportamentului, ar putea fi vb de un copil abuzat sexual sau fizic, din nefericire daca e sesizata Directia de Protectie a Copilului printr-o sesizare scrisa si inregistrata ar putea interveni departamentul de Delicventa Juvenila, sa demareze o ancheta psihosociala la aceasta familie si eventual sa solicite ei efectuarea unei evaluari neuropsihiatrice a acestui copil |
sesizarile de genul asta sunt anonime - politia e obligata sa protejeze pe cel ce sesizeaza; in plus, pt orice reclamatie scrisa, sunt obligati sa mearga la fata locului sa constate (mai e cate un politist zelos care incearca sa convinga la tel. ca nu are ce face, ca daca il baga pe ala in puscarie etc. dar cu ei, solutia e simpla-le ceri legea zice ca la orice tel. cu o reclamatie de actiune suspecta, se lasa cu arestare sau care il protejeaza pe copil).
Apoi reclamatie la protectia copilului - si acestia iar sunt obligati sa verifice si sa sustina educatia si integrarea copilului.
Da, exista solutii. Mai bune decat sa vorbesti tu cu copiii/parintii. Acestea sunt solutiile legale.
A spart un geam? Sunat la politie: "are loc un furt, am auzit cum au spart geamul si vad vag niste oameni/miscari acolo. Nu am ochelarii, domnu' politist". Etc.
"e un accident acolo!! copilul urla rau!! parintii mi s-a parut ca i-am vzut plecand acum 1 ora de acasa - eu am glezna luxata/diaree, nu ma pot duce sa vad ce s-a intamplat - dar se aude pana aici"
Etc.
Reclamatie la protectia animalelor la fel. Mai sunt fundatii care de asta se ocupa - si un asemenea caz le-ar interesa. Sunt cateva fete aici cu site-uri, tel., implicate in asa actiuni. Numai XIO avea la status cateva asociatii de protecia animalelor.
Gaby, am mai citit o data: nu doar vorbi cu politistul. Fa si tu o reclamatie. Scrisa, si semnata. In care scrii explicit, in final: "am vb cu tovarasu politist X, aici prezent,si desi el spune ca nu are ce face, eu mai insist cu inca o reclamatie". Mai nou, politistii sunt obligati sa aiba cat mai putine reclamatii nerezolvate, asa ca unii se fofileaza. Si da, are ce face politistul, dar frate -lenea e mareeeee - el poate inainta inca o sesizare la protectia copilului. Forteaza-i mana sa mucneasca - ai nimerit pe un lenes.
Problema e la parinti.
Cand va ajunge ancheta sociala la usa lor, pot sa vada 'history'ul din reclamatiile la politie, si cat de grava e treaba.
gaby76 spune:
ladyJ, sa stii ca nu am nevoie de vorbe in zeflemea si nici nu am spus ca nu stau de vorba cu femeia ca pute ci ca doar n-o invit in CASA la o cafea. sunt constienta ca e doar un copil dar la fel de constienta sunt si de faptul ca e foarte posibil sa ma trezesc cu surprize. puteam foarte bine (daca eram croita pe tiparul acesta) sa ma fac ca ploua si sa spun "asta e, are parinti, sa se descurce". si, de aceea cer pareri, poate s-au mai aflat unii in situatia aceasta.
si, ca de obicei, pui o intrebare si te trezesti cu o caruta de oale sparte in cap.
gaby76 spune:
Ohoo, Dorsilia daca mi-as permite fizic si material sa fac tot ce scrii tu acolo as intoarce lumea pe dos.
Am vazut ca au intrebat mai multe fete daca familia e de rromi. Este, dar nu asta e important. Am vecini din aceeasi etnie si sunt niste oameni foarte de treaba. Nu etnia e problema ci comportamentul... ce, ai "nostri" sunt toti niste exemple bune?
SSerafiotti spune:
citat din mesajul lui gaby76 SSerafiotti, nu sunt in stare sa filmez modul de schilodire si nici lesurile. Pentru ca ar trebui sa am ambulanta langa mine. Mi se face rau. Stau si ma intreb ce vina au sufletele alea chinuite in asemenea hal. Nici macar nu inteleg cu ce au gresit (cu toate ca n-au gresit cu nimic). Cateodata imi doresc sa le adune hingherii de pe strada si sa le eutanasieze numai sa scape de chinuri. |
Tocmai pentru ca 'ti se face rau' si din cate scrii se simte ca ai intrat deja in depresie din pricina acestei situatii nu trebuie sa te lasi intimidata si trebuie sa actionezi. Iti doresc sa nu mai ai niciodata ocazia sa auzi schelalaiturile de moarte, insa asta depinde doar de tine, pentru ca restul vecinilor sunt indiferenti!
Uite numarul de la Politia Animalelor Galati, exista, http://galateni.net/forum/topic/12424-se-infiinteaza-politia-animalelor-la-galati/, sunt multe informatii pe pagina care merita citite.
Daca lesurile sunt aruncate prin preajma, cheama Politia Animalelor, posturile TV si toate asociatiile de protectie a animalelor sa le filmeze si sa demareze investigatiile. Situatia nu se va imbunatati daca nu te implici urgent!
SSerafiotti spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Sigur ca e tare, nu-i de colea sa reusesti sa comunici, fie si pentru cateva minute, cu un copil de 7 ani agresiv. Dintre cei doi, adica Gaby si copil, dau mai mult credit Gabrielei in vederea stabilirii unei cai de comunicare. :)Pana una alta, ea a initiat discutia. Te simti mai bine acum dupa ce te-ai golit de sarcasm? Ma bucur. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
LadyJ, un 'copil de 7 ani agresiv' este un copil care are tendinta sa impinga alti copii la locul de joaca. Asta e un 'copil de 7 ani' care a omorat in chinuri zeci de animale si care numai printr-un noroc chior nu a omorat inca un om- pana acum. Omul ala putea fi chiar Gaby, caci 'copilul' tinteste cu PIETRE LA CAP.
SSerafiotti spune:
citat din mesajul lui alexia_21 doar pentru ca este vorba de un criminal cu varsta frageda in ipoteza ca exista si criminali cu varsta adulta, eu m-as muta. dar sincera sa fiu m-ai speriat mai tare tu , serafioti decat "micul diavol". |
Ei, daca te sperii mai mult de mine inseamna ca iti doresti sa ai mai putini vecini ca mine decat din cei care dau foc la casa, omoara zeci de animale in chinuri in preajma ta si a copiilor tai si tintesc cu pietre la cap. Asa sa fie.
Nu serios acum, tu crezi ca in dictionar in dreptul cuvantului 'criminal' sta scris 'o persoana peste 18 ani, sau depinzind de legea statului respectiv peste 21, care omoara'?!
SSerafiotti spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Stii, in Evul Mediu, cand omenirea habar nu avea nimic despre psihologia copilului, nu tinea nimeni cont de varsta celui care incalca legea. Se spanzurau copiii, alaturi de adulti, fara sa aiba nimeni probleme de constiinta. In 2011 insa, imi vine greu sa te citesc... Incearca sa vezi si "diavolul" asta mic, macar ca pe un catel... vad ca pentru ei ai gasit ceva resurse de empatie. Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Eu 'stiu' ca mai degraba nu se are habar pe Despre Copii de Evul Mediu. In Evul Mediu o parte din 'omenire' (ca nu suntem toti la fel, toate culturile etc.) a facut progrese uimitoare, multumita carora poti dumneata citi in A.D. 2011, inclusiv despre 'psihologia copilului.' Pentru spanzuratorile de copii Evul Mediu nu este nici singular, nici foarte reprezentativ. Daca pui mana pe Dickens, o sa vezi cam cum statea treaba cu spanzuratorile de copii la Londra, in Imperiul Peste Care Soarele nu Apune Niciodata, in plin secol XIX.
Dat fiind contextul, probabil e necesar sa specific ca nu eu am inventat si nu promovez spanzuratorile de copii- inainte sa ma acuzi tu de asta. Eu nu am spanzurat nici un caine, spre deosebire de protejatul tau on-line care are cateva zeci de catelusi spanzurati la activ.
Cainii aia pentru care gasesc 'ceva resurse de empatie'- spre deosebire de tine, care nu spui nici vai, saracii- au fost deja omorati in chinuri de bruta (in miniatura, ce-i drept) pe care tu o vezi victima. Acum, eu ti-as urma sfatul si l-as vedea si pe el 'macar ca pe un catel' daca ar fi unul din cateii aia stransi de gat, trantiti de pamant cu matele imprastiate sau cu teasta zdrobita de bata. Din pacate, inversiunea asta nu functioneaza. Si nici inversiunea morala practicata de tine.
SSerafiotti spune:
citat din mesajul lui mihaela_s Huh, cata empatie fata de copii pe un forum care se intituleaza "despre copii". Jos palaria, ce mai! Sa categorisesti drept criminal un copil de 7 ani...7 ANI!...mi se pare crud de-a dreptul. Sa spun ca mi se pare criminal? :) Copilul asta poate fi salvat daca cineva se ocupa de el. pur si simplu... Hobby calator de profesie |
Daca tu nu doresti sa categorisesti un copil care A OMORAT ZECI DE ANIMALE IN CHINURI drept criminal doar pentru ca e copil, nu o fa. Termenul 'criminal' se refera la a suprima viata, nu la a fi major cand o faci. Faptul ramane ca a omorat si omoara, suprima viata incontestabil, in mod repetat si cu deosebita placere, deci este criminal. Pana una-alta adevarul si realitatea sunt inca legale, prin urmare in postarile mele voi folosi termenii pe care ii poftesc eu.
XIO spune:
Poate ati auzit temenul de psihopat. Asta este copilul.
Am citit o carte tare interesanta scrisa de o dr. psihiatru din America. Aceasta dr a lucrat cu un neurolog si a studiat intens toata viata ei acest comportament. A discutat cu criminali in serie si cu copiii din centrele de corectie, criminali la randul lor, si absolut toti cei care au omorat au fost la randul lor agresati sau au avut probleme de ordin neurologic (hipoxie, traumatisme).
Cand a incheiat un studiu in Texas astepatu sa fie omorati 18 adolescenti pt. crimele savarsite.
Faptul ca e un copil nu incalzeste pe nimeni daca este obiectiv. daca nu este dus la psihiatru trebuie inchis undeva, din moment ce incalca legea. Ca o incalca pt. ca e batut, ignorat, abuzat, e alta poveste si trebuie aflata de psihiatru, in timp ce baiatul este sub supraveghere stricta, nu in timp ce omoara animalele si agreseaza vecinii.
Gaby, continua cu plangerile si cheama protectia copilului.
parintii lui ce spun de crimele pe care le comite? il aplauda, il cearta? Il bat?
**Fur is for petting***
http://accesoriisihaine.blogspot.com
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916